hai assalammualaikum

Gaya Raya Simple Aku Sebagai Ibu Mengandung - Sebenanrnya banyak baju untuk ibu mengandung, tapi tahun ni taknak membazir, pakai apa yang ada je, sebab tengok almari alahai banyak baju yang masih baru dan masih pakai beberapa kali je..tak salah nak repeat baju tu semula..kihkihkih..Tahun depan la kita melawa ye..insyallah tahun depan bertiga. Nad sekarang dah tak selesa pakai baju yang dulu disebabkan perut semakin membesar. Jadi pakai baju dress mengandung, seluar mengandung yang memberi keselesaan kepada diri.

Banyak pakaian ibu mengandung yang cantik-cantik pada masa kini. Tentulah ia tidak semudah untuk anda mencari pakaian seperti sewaktu sebelum mengandung. Yela sebelum ni cari saiz paling kecik je, sekarang kene cari saiz besar sikit sebab tang pinggang dan perut dan membesar. Ibu mengandung pastinya inginkan pakaian selesa dan nampak cantik pada masa yang sama.


Hari raya ni walaupun simple tapi mesti nak nampak jelita di hari raya kan..hohohoo..dengan gabungan warna yang ceria dan berani. Tahun ni nad pakai baju blouse dengan skirt. Blouse tu nad dah lama beli tapi terbesar, jadi pakai sekali je..hahaha..yela dulu kecik je..jadi baju ni boleh dipakai masa pregnant ni. Memang sesuai sangat. Kain pulak nad beli dekat tesco je dengan harga RM35.00. Nak matchingkan dengan baju, nasib baik jumpa kain ni. Last minit beli, macam ni la..ingat nak beli kain duyung tu..tapi tak jumpa..jadi nampak kain ni..amik jele..


Aksesori yang nad pakai untuk taknak nampka kosong, nad pakai rantai berwarna hitam dengan gelang tangan. Semua ni memang dah ada dekat rumah sejak sebelum kawin lagi..pakai bagi nampak anggun sikit..


Kami tak sedondon tahun ni..hahaha..sebab memang tak rancang nak berdondon-dondon..takpe tahun depan kita meriah sikit.


Lagi satu  baju ibu mengandung untuk raya ni ialah baju tshirt dengan seluar. Yang ni nad beli dekat kedai motherworld dekat gombak. Ni kes mr mafia nak la tengok isteri dia berpakaian seperti orang mengandung. Kita pun ikutkan jele..nad memang nak beli seluar mengandung sebab dah jemu pakai kain je, tak sangka  pulak dia suruh beli baju sekali..ahahha..sebab dia berkenan dengan baju tu..amik jela kan..pink pun pink la kak oiii..asalkan mr mafia happy..akan dipakai lepas beberapa hari beraya..huhuhuhu..

Raya yang lain nad pakai baju lama yang boleh dipakai..memang jimat tahun ni...
  

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. pinjam baju pink. eh kbai. hahahaha. Apapoh Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  2. alolololo comel sgt nadia pakai baju raya pinky tu...manissssss

    ReplyDelete
  3. comelnya baju pink tu.. baru nampak baby bump

    ReplyDelete
  4. cantik..... simple tapi cantik... and tahniah ibu mengandung... all the best

    ReplyDelete
  5. berseri je tengok ibu mengandung..orang umah kita lambat lagi nak nampak cam nad..huhu

    ReplyDelete
  6. baju kurung kedah sesuai for semua ibu mengadung atau tidak mengandung. kalau jubah pulak ada yg tk sesuai materialnya nampak seksi sgt

    ReplyDelete
  7. Berseri-seri ibu mengandung..:)

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin

    ReplyDelete