hai assalammualaikum

5 Kelebihan Suami Isteri Tidur Berpelukan - Bila dah ada suami ni, setiap malam, mestila tidur dengan suami kan. kalau sebelum kawin, benda yang dipeluk sama ada bantal peluk atau teddy bear..hehe. Lepas dah ade pasangan ni, mestila pasangan yang dipeluk kan. Bila dapat peluk pasangan yang sah ni, memang menenangkan jiwa, lagi-lagi kalau dibelai..ooopsss ni untuk orang yang berkahwin je tau..hahaa. Tup-tup kau tengah marah ke, lepas tu mesti tak boleh marah lama-lama, sebab rindu dengan pelukan. Bagi pelukan pun marah boleh reda..fuhh hebatnya pelukan kan. Peluk  suami atau isteri ni setiap hari banyak kebaikannya.


Kelebihan Suami Isteri Tidur Berpelukan Setiap Hari 

Pasangan suami-isteri yang selalu memeluk antara satu sama lain dapat menenangkan saraf tubuh kita, sehingga hidupnya lebih panjang umur. Buka tu sahaja, ada banyak kelebihan tidur berpelukan suami isteri ni, antaranya:

1.Cegah Stress

Ketika tidur dengan seseorang yang anda cintai, boleh membantu meringankan fikiran dan mengurangkan tahap stres. Apalagi kalau akhirnya anda pelukan dan bercinta, manfaatnya boleh lebih dari itu.

2.Tidur Nyenyak

Jika anda menderita gangguan tidur, mintalah pasangan memeluk semasa tidur. Ilmu membuktikan, tidur dengan seseorang secara automatik membantu anda menyingkirkan masalah seperti insomnia.

3.Bagus Untuk Jantung
Tidur di samping pasangan juga baik untuk kesihatan jantung anda. Oleh itu, rasa aman dan kehangatan menyebabkan jantung untuk mengalahkan pada kelajuan normal, sehingga tidak menyebabkan ketegangan pada jantung anda.

4.Bangun Penuh Tenaga

Kebahagiaan tiada habisnya saat bangun tidur, anda tetap melihat pasangan tetap di samping. Bahkan, para ahli mendakwa, anda bakal merasakan tenaga positif yang berlimpah dan semangat bekerja.

5.Panjang Umur

Sebuah ilmu pengetahuan menunjukkan, seseorang yang berehat di samping pasangan yang dicintainya dapat membuat otak, jantung, dan organ lain bekerja santai. Akhirnya, tanpa disedari kelonggaran ini meningkatkan umur anda.

Salah satu bestnya kawin..hahahha..sejak ada anak, anak pulak dok tengah, tapi pastikan dia tidur lena, lari dekat suami pulak..hahaa..

SHARE 10 comments

Add your comment

  1. haishhh..
    menggoda betul entry ni.
    sabo je lar bagi yang bujang tue ye :p

    ReplyDelete
  2. hehehe.. saya kalau tidur..bantal je penuh kat keliling..

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
  3. Setuju... rasa senang nak lelap bila tidur peluk suami

    ReplyDelete
  4. teruja nk thu....tu bace entry ni.kikiki

    ReplyDelete
  5. Mesti tidur peluk2 lepas ni...jom...hehe

    ReplyDelete
  6. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    ReplyDelete
  7. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    ReplyDelete
  8. Really impressed! Everything is very open and very clear clarification of issues. It contains truly facts. Your website is very valuable. Thanks for sharing 먹튀검증

    ReplyDelete
  9. As I am looking at your writing, 온라인바둑이 I regret being unable to do outdoor activities due to Corona 19, and I miss my old daily life. If you also miss the daily life of those days, would you please visit my site once? My site is a site where I post about photos and daily life when I was free.

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS