Cemburu, cemburu dengan anak, anak perempuan rapat denga ayah, didikan ayah, keluarga

hai assalammualaikum

Cemburu Dengan Anak Sendiri

Pergh tajuk, takleh tahan. Kalau cemburu dengan pakwa atau suami ade perempuan lain boleh la gak. Ni dengan anak pun nak cemburu..hahahha. Nak buat macam mana, sifat cemburu dah memang ada dalam diri manusia. Kalau takde sifat tu, maknanya tak sayang la orang tu. Kan orang cakap, kalau cemburu tandanya sayang..hahaha..


Kalau macam kita, bila dah boleh berfikir, mestila ada benda yang kita gemar kan. Macam tu jugakla, budak dah masuk setahun ke atas. Dah tau berfikir, dah tau mana yang dia suka dan tak suka. Bukan setakat barang mainan dia, tapi orang yang paling rapat dengan dia pun, dia akan pilih mana dia lebih suka ikut.

Anak Perempuan Rapat Dengan Ayah Lebih Berjaya

Biasalah, pernah dengar kan, anak perempuan lebih rapat dengan ayah. Sikit-sikit cari daddy die. Daddy pun layan jela, dah anak dia kan. Yela didikan seorang daddy kan berbeza dengan mommy dia. Bila ada masa terluang, mestila main dengan anak. Lepas tu, bila jumpa kawan, mesti nak bawak anak. Anak pulak jenis memang suka membontoti daddynya je..Kira Fariza ni teman jela daddynya ke mana sahaja.



Bila keluar, terkinja-kinja nak ikut daddy dia. Padahal, mommy dia pun nak keluar juga. Sekarang Fariza dah pandai jalan, semestinya la daddy akan pegang tangan anak..yang ni memnag jeles weiii.hahaha..Dulu bercinta bukan main care lagi pakwa kita ni kat kita, sekarang dia jalan tak hirau kita. Yela dah ade awek baru..Mommy pun jalan sendiri-sendirilaa..


Masa makan pun, boleh pulak dia pergi ke daddy dia. Nak mintak daddy dia suap. Bila mommy nak suapkan dia tak mau. Melainkan waktu tu, daddy dia takda, baru terhegeh-hegeh mintak mommy suapkan..eee..gigit kang.

Cemburu nad pun bukannya cemburu gila-gila..hahaha. Nad sebenarnya suka tengok bila mr mafia dengan Fariza. Nampak keakraban anak dengan daddy. Yela, mr mafia kadang sibuk bekerja, bila ada masa, itu jelah yang ada untuk anak beranak ni bersama. ( eh mommy pun nak bersama tau..bukan masa tutttt je bersama..hahaha)..

Lagipun dengar -dengar macam anak rapat dengan ayah lebih berjaya..hehehe..kalau betul alhamdulillah...hah rapatla nakk..rapatt..

Pernah terbaca, bapa bunuh anak sendiri, kerat anak disebabkan cemburu dengan anak tersebut rapat dengan isteri. Allahuakbar, sampai macam tu sekali. Mungkin isteri dia tak layan langsung isterinya atau..ermm entahla. Biasalah kita ni perempuan, ada je kejenya. Nak.masak, jaga anak, kemas rumah, lipat kain, sidai kain, buat itu ini, lepas tu penat. Kadang tak terlayan suami. Nak taknak suami kena paham tugas isteri. Lagi baik ringankan beban isteri. Kalau sengaja abaikan tu lain ceritala ye dak.

Cemburu manja-manja gitu..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Anak anak yang rapat dengan ayah lebih tinggi iqnya. Dan anak perempuan yang rapat dengan ayahnya lebih tinggi daya tahan di luar sana. Ada apa apa cari ayah.

    Ada lelaki suka pun share dengan ayah.

    ReplyDelete
  2. Hehehe tengok anak buah sendiri pun dorang lebih rapat dengan ayah dorang

    ReplyDelete
  3. owwhh..anak awek baru..awek kecik ..fariza..:)

    ReplyDelete
  4. cemburu tanda sayang..hehe..biasalah tu anak kecil rapt ngn ddy..anak laki pun sama..sbb ddy dgn ddy, minta apa je susah ddy nak menolak..kalau mmy, asyik itu ini tak boleh kan..

    ReplyDelete