hai assalammualaikum

Sebelum ni, nad dah cerita kan sambut birthday mr mafia dekat Flora Kafe Ampang. Masa tu nad terfikir nak sambut dekat mana la, tiba-tiba teringat dengan Flora Kafe. Lepas tu apa lagi, whatsup terus dekat nombor ni 012 2070166 (Mell). Bincang punya bincang, alhamdulillah settle. Semua si mell bagitau lengkap. Berkenaan makanan, harga, apa yang ada masa party. Lepas tu setujula. Oh berkenan makanan, masa tu ada dua pilihan, sama ada nak western atau makanan kampung. Jadi nad pilih untuk western.

Flora Kafe Ampwalk

Ni pertama kali nad datang ke Flora Kafe Ampang ni. Memang decoration tempat ni buat pasangan rasa romantik. Mana taknya, penuh dengan bunga-bungaan. Nama pun Flora kan..hehee. Waktu tu, nad datang dalam pukul 4 petang, tak ramai orang,jadi selesa bagi nad la sebab tak sesak tempat..hehee. Nak sambut harijadi orang tu pun tenang je.

Set Western Sambut Birthday

Hah, makanan yang nad pilih western. Makanan bukan datang sekaligus, tapi satu-satu dia hantar. Macam makanan course pertama, second course, main course, sehinggala ke dessert. Ni menu kitaorang.

Green And Chicken Pasta Salad

Sup. Sup ni macam mushroom sup tapi rasa lain sikit. Yang ni Fariza suka giler

Nasi Goreng Cina, Fish and chip, chicken Grilled, mash potato, biji jagung rebus, black peper sauce

Lepas tu ada bubur kacang tau, tapi nad lupa nak ambil gambar. Anak dah kebosanan, nak keluar la, nak merayau..hahaa. Air pulak, air sirap. Bagi nad, makanan dia ok je. Tapi macam lagi sedap makanan kampung..hahaa. Takpe next time boleh datang sini cuba makanan kampung diaorang. Ni pun dah kenyang..

Untuk makanan kampung diaorang sediakan
- Rojak buah
- Sup
- Nasi putih, lauk asam pedas ikan jenahak, ayam goreng berempah, sambal belacan, ikan masin dan ulam-ulaman serta kailan goreng.
- Bubur manis
- Air Sirap

Kek Disediakan 

Cake Span Coklat dan minuman air sirap

Kek pun diaorang sediakan, bukan nad bawak. Jadi datang sini lenggang kangkung je..hehee.

Suasana di Flora Kafe Ampang

Kalau untukkeluarga,bolehlah buat dekat kawasan ni.

Berbunga-bunga gitu

Depan pintu Flora Kafe
Suasana dan decorationnya memang TIPTOP! Tenang, romantik dan berbunga-bunga gitu kannn...
Memang tempat tu sesuai sangat kalau nak buat birthday party ataupun anniversary...Kalau korang nak sambut sini boleh contact 03-21618010 / 012 20700166 (Mell)

Alamat
Flora Kafe, 
Lot G.08B-1, Ground Floor, The Ampwalk 218,
Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur.

Waktu operasi : 10 pagi - 10.30 malam.





Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. nice juga dia punya suasana tu. memang sesuai untuk buat celebration dekat sini :)

    ReplyDelete
  2. Waaaa menariknye tempat ni.. Makanan pown nmpak menarik... Sesuai untuk pasangan utk smbut besday kan.. Tapinye jauh dgn lea.. ekekee

    ReplyDelete
  3. Romantiknya... Hehe.. Selamat Hari Lahir ya... Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...

    ReplyDelete
  4. waaaa bestnya tempat ni..
    done follow you ;)
    http://khaidirkhaizuki.blogspot.my/2017/02/what-do-you-think-about-lifeapa-yang.html

    ReplyDelete
  5. Cantik deko, mmg best laa sambut birthday kat situ kan

    ReplyDelete
  6. wah...selamat hari lahir ye...romantik gitu...Fariza makan apa?

    ReplyDelete
  7. Besday kita dah dekat.. kne request cik abg ni

    www.

    ReplyDelete
  8. Wow..menarik tempat nie 😊..tq share nad..instaAllah next birthday bole cuba tempat nie

    Jemput singgaj blog sy nad..
    www.ladysara84.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. boleh tahu berapa total cost utk buat party macam ni ya?

    ReplyDelete
  10. Exactly total brape ye. Senang nak bajet.

    ReplyDelete