hai assalammualaikum

Anak Daddy, Tak Boleh Berenggang Langsung - Dah tinggalkan daddy selama 3 bulan, disebabkan nad mabuk haritu. Dan haritu, nad dengan Fariza dah kembali ke Kuala Lumpur semula. Memang dari kecik, Fariza rapat dengan daddy dia. Bila daddy depan mata, mula la dia membontoti daddynya ke mana sahaja. Mommy memang la suka, sebab mommy bebas buat kerja, tapi bukan boleh lama berehat, sebab daddy nya akan pas juga dekat mommynya..huh!!..


Masa nad dekat kampung, setiap kali mr mafia datang jenguk kitaorang, apa nad dengan mr mafia perasa, dia akan menangis bila nampak daddynya. Tak pun dia campak barang depan daddynya. Seolah dia menyatakan dalam hati " Sampai hati daddy tinggalkan Fariza "..iyela tu..haaha. Sebabnya bila dia nampak sepupu dia, terus lupa juga. Tapi tu kalau dekat kampung.

Bila dekat rumah KL ni, hah!!, memang melekat dengan daddynya je. Tak boleh berenggang langsung. Dah takde kawan, daddynya yang dicari. Asal nampak daddy dia, cepat-cepat nak ikut. Tak kisahla nak pergi bilik air ke, pergi keluar ke. Pantang sangat, mesti nak ikut. Sekarang nad terpaksa buka pagar yang dibuat tu, sebab tak larat nak melangkah dengan perut memboyot ni. Jadi Fariza ambil kesempatan ni lari pergi naik atas tangga, ke bilik kerja daddy dia. Tu la port dia, kalau dia cari daddy kesayangan dia tu. Tak boleh nak halang dah. Kita tengok jela dia naik tangga tu. Kadang tak perasan, dah sampai ke bilik daddy dia.


Ntah apa dengan daddy dia pun tak tau..hahaa. Dahla garang, Fariza pun kerap kena marah dengan daddy dia..tapi tetap juga nak ikut. Bila kena tinggal dengan daddy dia, menangis macam kena dera..hahaha. Semau benda dicampaknya. Mommy senyap jela. Apa mommy buat bagi susu..hahaha.

Ingatkan bila Fariza dah dengan daddy dia, nad boleh la buat kerja update blog segala, rupanya, mr mafiaa akan bawak tu run Fariza suruh nad jaga..nak taknak kena jaga. Sebab dia nak buat kerja mengedit gambar. Takpela, berkorban la, sebab mr mafia yang cari duit tanggung kami beranak. Kena bayar bil semua. Kita juga yang tak dapat buat kerja blog. Salah satu sebabnya, Fariza ni memang nak suruh temankan dia main, duduk depan dia 24 jam. Fariza tak suka mommy dia duduk depan kerja. Kalau pegang telefon, mesti dia akan kacau..fuh..memang tak sempat langsung nak online.

Hah!!, baru anak seorang, jap lagi nak masuk dua orang macam mana pulak..adoiilaa..harap bial berdua, mereka bermain bersama denagn tenang..hahaha.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours