hai assalammualaikum

Sambut Birthday Fariza dan Adik Ipar - Memang nad dah rancang dengan adik nak sambut birthday Fariza dengan suaminya sekali. Fariza punya birthday 23 Oktober, adik ipar punya 30 Oktober. Mula-mula ingat nak buat 23 Oktober, tapi masa tu mr mafia ajak pergi Zoo Negara pula. Jadi rancang hari lain. Nad dengan adik dah rancang 30 Oktober, ngam birthday suami dia iaitu adik ipar nad, tapi Sabtu malam tu, ada kenduri rumah saudara, kenduri cukur jambul. Jadi mak suruh buat Ahad malam 29 Oktober. Takut kalau buat 30 Otober hari Isnin ramai takda, yela kerja kan. Jadi decide buat Ahad malam.

Mula-mula nak beli sate dengan mee hailam dekat kedai. Malas nak masak. Tapi kakak cadang, masak mee goreng jela. Nad pun ikutkan jela. Kalau masak mee goreng jimat sikit duit..hahaa. Sambut harijadi ni nad kongsi dengan adik. Adik beli kek, nad beli makanan. Jadi sama adil, sebab nak sambut birthday suami dia sekali kan..hahaa.


Sebelum ni pernah sambut birthday Fariza setahun dekat luar, tapi dia tidur pulak. Pulak tu makan tak cukup. Jadi tahun ni buat kecil-kecilan jela. Buat dekat rumah, sambut dengan keluarga pun dah meriah. Fariza tak tidur, dia pun happy..hehee.



Tengokla tu, bila nyanyi lagu untuk dia, tersengih macam kerang busuk..hahaha. Masa ni abang nad nyanyi sorang-sorang. Tapi bila nyanyi Selamat Hari Jadi ramai-rami, boleh pulak dia nangis. Biasalah malu kan. Mengada budak ni.


Potong kek..yeahhh..budak dah dua tahun..besar dah..bakal jadi kakak. Tak tau adik dia boy ke girl..hehee.

Rasa minggu ni layan birthday dia je..hahaa. Belum part hadiah lagi. Daddynay dah belikan dia hadiah, nad je belum. Nak pergi kedai survey barang nak hadiahkan dia, daddynya sibuk lagi. Ntah bila ni. Takpe, akan diupdate apa yang nad beli nanti ye..hehee. Banyak dia dapat hadiah. Dari nenek pun dia ada dapat..hadiah turun temurun..heheee.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours