hai assalammualaikum


World Cup 2018, France Vs Croatia - Malam ni semua bersungguh tengok bola, final France vs Croatia. Dah tau dah kan siapa yang menang..hehhee.. Siapa sokong France, bolehla korang bersuka ria, sebab France menjuarai Piala World Cup 2018 kali ni. Tahniah...nad tak sokong mana-mana, tapi mr mafia sokong Croatia..hahahha..

Nad tengok masa gol je..Bila gol, mesti akan ditayangkan semula macam mana dia gol. Gol kali ni memang tak dijangka. Mula-mula gol je bukan yang nak gol tu gol kan, tapi pihak lawan yang gol kan tempat diri sendiri..Tapi bukan sengaja, yela, kita mana tau bila tanduk bola tu, ke mana bola tu pergi. Tak sangka pulak, tanduk bola masuk gol sendiri. Dah gol free dekat France.

Lagi gol masa kena penalti, sebab bola terkena tangan pemain Croatia. Jadi, France dapat tendangan percuma. Masuk lagi 1 gol.

Lagi satu gol masa bola sampai je penjaga gol France. Pemain Croatia kejar bola tu, penjaga gol tendang, tapi oemain Croatia tu sempat amik bola dan gol kan..hehehe..Nad tengok pun, eh..hahaha..memang luck..


Lain gol, nad tengok memang cara diaorang hebat-hebat belaka. Jauh pun leh masuk gol.




Ape-ape pun tahniah France. World Cup 2018, memang tak dijangka, pasukan yang masuk final pun pasukan yang tak dijangka hebatnya iaitu Croatia. Syabas la Croatia sekurangya dapat masuk final walaupun tempat kedua.

Empat tahun sekali, jadi kita jumpala World Cup empat tahun lagi ye..huhu.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. 4 tahun sekali akak mesti layan World Cup. tak dapat tengok channel lain hahaha

    ReplyDelete
  2. i love france, pokoknya terbaek dah...

    ReplyDelete