hai assalammualaikum


Rak Simpan Mainan - Dalam tak sedar, banyak juga mainan Fariza ni. Rasanya beli sikit-sikit je, sekali satu kotak besar mainan dia penuh..Takpela, mainan dia boleh diturunkan ke adiknya dan main sama-sama nanti. Takyah beli dah..pening mommy..hahaha. Ni daddy punya kerja la asyik beli mainan je. Bila dah banyak mainan tu, mana la nak letak kalau bukan kat kotak besar tu. Tengok kesian pulak dekat Fariza, nak ambil mainan dia sampai tertonggeng-tonggeng, kadang sampai nak masuk dalam kotak, hahaa, sebab nak mencari mainan dia yang tertindih-tindih tu. Nad fikirla nak beli rak simpan mainan, biar senang dia capai mainan dia, dan mianan pun terusun ikut kotak.

Mulanya nad nak beli ikea punya. Tapi satu baris je dah RM120 lebih macam tu la. Cantik memang cantik, kemas, kayu pulak tu, tarik tolak, mainan tertutup, tak nampak, tapi disebabkan mahal, tergendala nak beli. Kalau tambah kayu dan kotak, maka tambahla duit..huhu..

Jadi nad terfikir untuk cari dekat shopee. Tempat kegemaran untuk shopping online..hahaha. Setakat ni beli dekat shopee, takda masalah lagi, kalau ada masalah pun, dapat diselesaikan. Jadi nad taipla Storage rack toys, atau rak simpanan mainan, yang seangkatan dengannyala, nanti keluar la dia semua rack. Apa lagi, pilihla, tengok harga dan jenis rak mana korang nak.

Macam nad, pilih barang yang murah..huhu. Dah tengok semua, nampakla rak mainan ni yang berkenan di hati. Harga memang beratus tapi berbaloi sebab banyak kotak. Tak macam ikea, sebab dia terbuka, boleh nampak mainan.


Ni la yang nad pilih. Ada macam-macam sebenarnya, tapi ni yang paling murah. Ada yang bentuk zirafah, bentuk hello kitty, mickey mouse, semuala, tapi nad taknak jenis macam tu, sebab macam budak-budak. Nad pilih yang jenis simple, yang boleh pakai lama. Kalau jenis kayu macam ni, bila fariza dah besar, boleh isi barang apa-apa yang  perlu kan.

Ada macam-macam jenis, macam nad punya 12 bakul, ada yang bakul besar campur bakul kecil..korang boleh tengok dekat link https://shopee.com.my/product/29131342/1201039333/



Sampai je, terus pasang, dan susun mainan dia..Bagi dia pasang sendiri..hehee. Pandai pulak ye..hahaha..



Siap je, terus letak tempat khas posisi tempat mainan dia. Terus dia main. Mainan pun tersusun ikut sama, macam lego dekat lego, masak tempat masak, patung dekat patung, hah!!, macam tula..dah siap main, dia kemas sendiri letak tempat sama..hah..senang..dah tak tertonggeng-tonggeng lagi..ehhee..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. alahai bagus dia tlg pasang kan sekali..

    ReplyDelete
  2. Cantikla rak mainan fariza... Nampak mcm pbh kemas sbb berwarna warni kot .. Hehe... Harga pon okla kan.. Atleast bdk2 dh amik, leh simpan balik kt rak tu

    ReplyDelete
  3. huhuhu... harraz pun macam tu la.. tertonggeng2 cari mainan dia.. mama dia pi longgok satu bakuo beso. yang dia suka main semua tertindih2 le bawah. huhuhu.. mcm nak beli je mcm nad ni. alamak.. wishlist bertambah

    ReplyDelete
  4. Berbaloi lah dgn harga dia tu..dgn tmpt box pun byk..cantik..senanglah fariza nak letak brgw mainan n xde lah merata simpan hihi

    ReplyDelete
  5. kakak pose tepi rak tu baru nampak jelas saiz tray dia..besar jugak ye. Ingatkan kecik je.

    ReplyDelete
  6. Klau kita la x boleh nk bli mcm ni. Sebab mainan budak budak ni je, 2 kotak besar. Tu pun dah penuh dah. Beli mcm ni, memang makin bersepah dibuatnya.

    ReplyDelete
  7. Murah gak rak ni.. Senang.. Cantik pun cantik.. Warna warni budak2 pun suka

    ReplyDelete
  8. Bgus gak. Klu x pakai bakul bsr.. nk main habis berterabur balikkkk.. cmni sng nk ambik.. x bersepah

    ReplyDelete
  9. Rak ni bestlah...macam nak satu untuk simpan mainan niece kita. Lagi pun price tu tak la mahal sangat kan. hehe

    ReplyDelete
  10. There are a gigantic assortment of kids' toys accessible Janice Warren in the market allowing every person to pick the one willingly.

    ReplyDelete
  11. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    ReplyDelete
  12. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. choose toy lightsabers wisely

    ReplyDelete
  13. It was a very good post indeed. I thoroughly enjoyed reading it in my lunch time. Will surely come and visit this blog more often. Thanks for sharing. hot tips for toy lightsabers

    ReplyDelete