hai assalammualaikum

Durian Crepe Gebu Dan Sedap Dari Khaisyadelite - Apa jenis kek yang dibuat Khaisyadelite memnag tak pernah mengecewakan. Sebelum ni pernah beli cheese tart dengan brownies, memnag sedap dan kena dengan tekak. Brownies dia takda manis sangat, ngam-ngam gitu. Bila Khaisya delite post segala kek yang dia buat, memang akan buat aku terliur. Tapi tu la jauh, dekat putrajaya..hahaa..Kalau nak, memang kena tunggu la bila owner tu nak datang KL.

Durian Crepe

Haritu pulak, musim buah durian. Mestilah orang akan buat durian crepe yang sebelum ni nad pun pernah makan. Masa tu pulak, memang teringin nak makan, yela nak jumpa durian crepe susah. Nak buat, memang nad tau, takkan menjadi, sebab tangan nad bukan berseni sangat, tangan bukan untuk buat kuih, kek segala ni..hahahaa. Bila Khaisyadelite post durian crepe dibuka untuk order, mulalah kita sedih, sebab konfirm tak dapat punya. Nad komen dekat post tu, dan tiba-tiba ada orang offer nak tolong ambilkan dan bagi dekat nad ni..

Masa tu, hati dah gembira dah, sebab orang yang offerkan diri ni, kawan blogger yang baru je kenal, tapi macam dah lama kenal..hehee..Jumpa pun dekat beberapa event je. Suka sangat bila dia nak tolong ambilkan. Nama dia Racheal, chinese friend..

Hari Ahad dia ambil dekat abang Khoiri, owner Khaisyadelite dekat Putrajaya, lepas tu dia datang KL bagi kat nad. Waktu tu pening juga sebenarnya, sebab dia tak tau nak jumpa dekat mana. Nad pun terfikir-fikir, mana nak jumpa ni. Sampaila dia cakap bagi alamat rumah. Dah sampai rumah terus dapat durian crepe ni..ahhaa..kesian pulak dia kena datang rumah kita..hehehe..Terima kasih Racheal, tolong ambikkan dan datang rumah..terharu..Lupa nak amik gambar, sebab dah nampak durian crepe tu..hahhaa..

Bon Chili

Racheal siap bagi Bon Chili dekat kita. Produk baru ni, sebab pertama kali nampak. Boleh dimakan dengan maggi atau apa sahaja. Ok nanti nak cuba.

Ambil gambar dulu dengan durian crepe

Dah dapat terus amik gambar dulu lepastu ngap. Biasala, nak share dapat dah durian crepe, jadi amikla gamabr makanan tu..hehee..

Krim dan durian..sedap

Memang sedap..isinya padat, krim banyak, durian banyak. Katanya durian D24..entahla..tapi memang sedap..hehe.

Dah makan satu mesti nak makan lagi. Last-last habis sebekas, sebekas lagi simpan. Tapi masa taip entry ni, sebekas tu dah habis..hahaa..

Korang boleh tengok dekat instagram Khaisyadelite atau facebook mereka Khaisyadelite..memang kek-kek diaorng mengiurkan.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Air tangan abg korie mmg mavelesss

    ReplyDelete
  2. Fuhh.. terbuka selera tengok durian crepe ni. Teringin jugak nak rasa.. best.

    ReplyDelete
  3. Waaa.... klau durian crepe mmg sedap makan sejuk2 kan dgn sedapnya isi durian dan cream..susah nak tolak. Liez pulak hantu durian mmg sedap je

    ReplyDelete