hai assalammualaikum

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Bon Chili Spicy Sprinkle Level 15 Original

Sarapan Pagi Roti Telur Bersama Bon Chili - Haritu nad ada dapat Bon Chili daripada rakan blogger, masa tu dia la yang tolong hantar durian crepe. Pertama kali nampak produk Bon Chili ni, sesuai untuk  mereka yang suka makan pedas, nak dapatkan perasa pedas dalam makanan atau rasa makanan tu tak cukup pedas, boleh tambah Bon Chili ni dalam makanan.

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Tabur atas roti

Pagi tadi, nad buat roti telur. Mr mafia memang suka pedas, jadi nad tabur je Bon Chili ni atas roti telur tu. Dah jadi pedas. Dia kata sedap Bon Chili ni, terasa kehangatannya oii.. Mana taknya Bon Chili nad dapat ni level 15 original kot. Tersedu-sedu dia makan roti telur tu..hahaa..Mungkin ada lagi pedas..

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Mudah digunakan

Bon Chili ni dalam bentuk serbuk cili yang kasar. Mudah sangat nak gunakan Bon Chili ni, cuma tuang je dekat makanan yang korang makan, tak kisahla makanan apa, nasi ke, maggi ke, bubur ke, eh macam-macam yang korang rasa nak bagi pedas, gaul-gaul dan makan..hhehe.. Sebab dia dalam botol yang telah sedia lubang diatasnya. Cuma buka dibahagian lubang tu, dan tuang. Dah taknak guna, tutup balik dan simpan. Sebab dia dalam bentuk serbuk, memang tahan lama la kan.

Dengan saiz botol yang kecik, korang boleh bawak Bon Chili ni kemana sahaja. Pergi berkelah, pergi jalan-jalan, pergi mana-mana lah. Kot korang makan, rasa macam kureng je pedas dia, hah!!, tambah je Bon Chili ni..terangkat kepedasannya..Kaw,kaw pedasnyaa..

Bon Chili ni ada banyak jenis, dan ada banyak jenis level tahap kepedasan dia. Korang tengok jela gambar nad bubuh di bawah ni.

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Bonchili Bottle Level 2 Shrimp 2x40g NATIONWIDE

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Bonchili Bottle Level 3 Anchovies 2x40g NATIONWIDE

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Bonchili Bottle Level 10 Original 2x40g NATIONWIDE

RASAI KESEDAPAN DAN KEHANGATAN MAKANAN BERSAMA BON CHILI
Bonchili Bottle Level 30 Original 2x40g NATIONWIDE


Bon Chili boleh didapati di Pot Boy Groceries. Korang boleh ke
Website : https://potboy.com.my/index.php/o2o-super-deal/bon-chili.html
Facebook: https://www.facebook.com/potboygroceries/
Instagram: https://www.instagram.com/potboy_groceries/




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. wah uniknya chili flake niiih.. sdp tgk..

    ReplyDelete
  2. nampak spicy.. tapi memang delicious kan? banyak level juga.. boleh choose spicy level.. so flexible.. good good..

    ReplyDelete
  3. Nampak ramai post kt facebook. Rasa teringin nk cuba. Mcm mna lah agaknya kepedasan dia tu yer. Rasa nk tahu sgt. Plus boleh mkn dgn mcm2 bnda

    ReplyDelete
  4. Uih tengok level die pun dah menakutkan ni nad. Hahahha. Pedas sangat ke tu sampai ada 10 level. Time pregnant ni memang tak berani nak try

    ReplyDelete
  5. Bab2 cili ni suami suka kak nad.hahaha.tapi since asyik diarrhea,so dia stop dah makan pedas ni.hehe.tp bon chilli nampak sedap je.

    ReplyDelete
  6. Memang suke chili flake sebab memang suka pedas. Siap ada level2 habis kepedasan eh.HAHAHA.Boleh dapatkan ni.

    ReplyDelete
  7. tak berani nak makan... memang jenis yang tak makan pedas..

    ReplyDelete
  8. good to see this type chili flake, my sis is finding this type. This suitable people who like to spice up their food!

    ReplyDelete
  9. kalau orang suka pedas memang kene recommand la benda ni. saya memang tak boleh makan pedas. tapi teringin jugak nak rasa. hehe

    ReplyDelete
  10. chilis flake ni kalau tabur atas spaghettin aglio olio memang membangkitkan selera ni.comel je botol dia. boleh bawa ke mana-mana la ni kan

    ReplyDelete
  11. Dura dah lama surrender makan pedas.. gastrik.. huhu

    ReplyDelete
  12. uishhh.. tak dapat bayangkan tahap kepedasan yang level 30 tu. Mau bibir jadi tebal.. tapi kalau tak pedas tk sedap nak makan kan.. biasa la tekak melayu

    ReplyDelete
  13. Nak makan pedas tak ada masalah, tapi kalau obses makan pedas boleh jadi mudarat juga. Ibu cili padi pun dah tak tahan

    ReplyDelete
  14. Kalau bab pedas ni bagi kat Mimi. Memang Mimi suka. Nanti nak cari produk ni juga nak try sebab nampak sedap plak makan dengam rot macam nad buat

    ReplyDelete
  15. Macam mana pedas level 30 tu? Memang betul ke pedas sangat. Hmm. Cili api pun dah tak tertanggung menahan pedas

    ReplyDelete
  16. Perghhh sedapnya. Sis dah cuba yang level 15 yang original..memang tak rasa pedas sangat kat mulut sis ni..hehehe. Now sis ada level 30..tapi lom cuba lagi..tak sabar pulak nak cuba..:D. Kisahnya ada perasa ikan bilis n udang gak ekk..nampak gaya kena beli gak tu

    ReplyDelete
  17. Saya cuba dengan bubur nasi. Memang sedap sangat2. Rasa puas bila makan sebab saya memang suka makanan pedas

    ReplyDelete
  18. Makanan malaysia yang sedai ada tak cukup pedas lagi ke. Cuba bayangkan masak lemak cili api tabur benda ni

    ReplyDelete
  19. Senang betul ya sekarang.nakpedas cuma shake je. Rass nak beli lah nnti

    ReplyDelete
  20. Perghhh. Ada bon cili ni klu makanan tak sedap pun boleh jd terbukak selera kan. Dan tekak melayu tu memang nak jugak ada rasa pedas hehe

    ReplyDelete
  21. teringin sangat nak cuba Bon Chili ni sebab ramai update & suka sangat packaging dia. Lia pun suka makan pedas boleh lah bawa pergi travel nanti.

    ReplyDelete
  22. Ooh dia macam chili flake tapi dalam bottle! Bagus la mcmni, kalau boleh dpt dkt supermarket lagi senang kan. Packaging pun nampak appealing untuk customer attraction.

    ReplyDelete
  23. Sedapnya, akak dahlah suka pedas. Nak carilah nanti!

    ReplyDelete