hai assalammualaikum

Senangnya Kerja Menaip Dengan Keyboard USB ni !!

Keyboard USB Smartphone, Mudah Di Bawa Ke Mana Sahaja - Bila orang ada, kau pun nak ada..hahaa..Terpengaruh sangat kan lagi-lagi dengan kawan blogger. Bila tengok benda tu bagus dan berguna untuk nad, mesti nad akan beli punya. Tapi nasib tak beli lagi, rupanya nad pun dah ada lama rupanya..hahaa.

Zaman bercinta bersama kekasih yang dah halal sekarang..hahaa. Masa bercinta mr mafia ada belikan nad tab Ipro. Sebab dia nak mudahkan kerja nad sebagai blogger masa tu. Senang taip katanya. Tapi nad tak guna sangat, sebab tab tu macam pelik je..ahhaa.Pastu macam banyak masalah. Macam tak connect internet, lembap sangat. Sudahnya pakai beberapa kali sahaja, pastu terus simpan je, sampai lepas kawin nad cuba buka semula, tapi bateri macam dah rosak je. Kena cas baru dia hidup, buka cas, dia mati semula. Takpela, nanti-nanti la kita cuba baiki.

Keyboard USB untuk Smartphone dan Tab

Masa dia bagi Ipro tu, ada set sekali dengan keyboard dia. Keyboard jenis USB. Boleh la pasang dekat tab atau handphone. Nad punya nasib serasi dengan dua phone yang nad ade iaitu telefon Honor 4c, Asus Zenfone 4 dengan Vivo Y85. Mungkin keyboard ni semua phone boleh kot. Kalau nak kepastian, masa beli online, better tanya dulu phone korang, atau pergi kedai, cuba dulu dekat phone kornag berfungsi ke tidak. Kang beria beli, tak boleh guna, naya je.

Kita ni blogger, memang update entry di mana-mana sahaja kan. Tak kiralah, tengah melayan anak, tengah buat kerja lain, dekat luar, bila datang idea, mestilah nak menaip blog. Taip blog guna laptop memang senang, lagi best, tapi  macam nad, memang tak boleh duduk lama depan laptop. Masa zaman bujang dan sebelum ada anak bolehla lama-lama duduk, sekarang dah ada dua anak, tak sampai sejam, sebabnya budak-budak ni suka datang mengacau. Jadi, phonela sebagai pengganti untuk update laptop. Nad selalu update guna google chrome je. Kadang idea datang menulis, semasa menyusu anak, baring sambil tengok tv..hahaa. Terus-terus buka phone. Tu pun kadang update, banyak betul kesalahannya..huhu.

Tiada typo lagi bila menaip dengan keyboard USB

Bila ada keyboard USB ni, senang kerja. Cucuk je, terus taip, macam taip dekat laptop. Nad punya keyboard tak keras. Lembut je, so nak taip laju juga..hahaa. Nad punya warna hitam. Jadi tak nampak la kotor. Nampak macam woww!! gitu..haha..Belakang ada tapak macam frame tu. Jadi boleh tegakkan dia. Senang kan, nampak macam laptop.

Setting OTG Dahulu

USB Keyboard ni tak perlu cas atau ape. Korang cucuk je usb tu ke phone, terus dia boleh guna. Tapi sebelum tu, pastikan phone korang on OTG dulu. Senang je, pergi ke setting phone, cari bahagian OTG, pastu on kan. dah on, terus je pasal USB keyboard tu dan boleh menaip seperti biasa.

Dimana-mana sahaja boleh menaip

Berguna sangat nad guna keyboard USB ni lagi-lagi masa balik kampung. Takdala nad kena bawa laptop sebesar alam tu. Bawak je keyboard USB ni ke mana sahaja, lepak mamak, travel dan terus menaip..mudah..Kalau banyak gmbar tu, siap sedia dengan pendrive Sandisk Ultra Dual Drive, pandrive yang boleh cucuk dekat phone dengan laptop..hehe. Sekarang zaman dah canggih, memang mudah kita nak buat kerja di amna sahaja.

Lagi senang kalau ada mouse. Nad memang tengah usha mouse bluetooth ni dekat shopee. Dah jumpa pun. Nanti belilah.USB Keyboard ni ada je dijual secara online atau dekat kedai. Nak senang online je la. Dekat Shopee banyak. Ramai kawan nad dah beli dekat shopee. Murah je..



Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Menarik ni Nad. Mcm nak survey jugak. Aida pun selesa uodate blog dgn laptop. Sebab keypad phone, aduhai, seksa. Dgn keyboard, laju kan. Tq la for sharing idea ohsem ni.

    ReplyDelete
  2. nad...................................... android fon je ke boleh? terus rasa nak kena ada android fon juga ni. nak update blog sng. sekarang ssh sgt.. ptt la nad sng je update walaupun ada baby. ini rahsia nya ye.

    thanks sharing

    ReplyDelete
  3. wow now easy access from anywhere anytime. Glad you like to use this now, I don't have any right now. Just nice seeing other to use, I still prefer to use laptop. Maybe I thin of this if I often go on travel :D

    ReplyDelete
  4. Menarik sangat! Eyqa pun dah order colour hitam. Nampak lawa je bila colour hitam. Huhuhu.. Tapi tak sampai lagi nie..

    ReplyDelete
  5. airah pun berminat nak cuba macam menarik senang nak bawak pergi mana-mana tapi ni untuk android je kan

    ReplyDelete
  6. wah.. syok nya ada gadget macam ni.. mudah di bawa, senang di guna... best lah! i pun nak satu.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Keyboard tak padan dengan tab tu hehehe tapi ok juga nak bawa kalau blogger ni yang sering update cepat dan pantas kat mana-mana memang bagus produk macam ni hehehe ok nanti kita dapatkan satu lah..

    ReplyDelete
  8. betul lah kena beli benda ni...semua geng blogger dah beli nampaknya...mudah dan cepat nak update blog

    ReplyDelete
  9. I need this keyboard as I need to work remotely. Small and easy to put in bag. And I can work at anywhere using this keyboard.

    ReplyDelete
  10. Bgus nad for dis info..akak pun nak cari yg ni jugak..senang nak menaip kan..ni asyik bercinta ja nak menaipnya

    ReplyDelete
  11. Wahh kita dah tertarik menarik dah ni..nampak gaya kena dapatkan satu ni, senang nak buat kerja kalau kat luar rumah, selalu kalau nak update blog memang kena balik rumah dulu..kalau kat phone payah nak picit2..dah ada ni senang lah keja..:D

    ReplyDelete
  12. nampaknya Mat Drat pun kena try juga la guna keyboard mcm ni, nampak senang dan menyenangkan

    ReplyDelete
  13. Mimi dha beli.. Yang hello kitty tapi tak boleh nak connect dwngan phone sbb usb jenis type c.. Kne beli converter huawei dulu baru boleh guna

    ReplyDelete
  14. Emi duk nak beli benda alah ni la dari haritu, tapi tak beli2 lagi. Tengok ramai yg post pasal benda alah ni. Tgk la hujung bulan ni emi beli.

    ReplyDelete
  15. Wah... Tertarik laa. . Macam nak dapatkan satu gak. Senang usung sana sini. Lagipun kak nina memang update. Blog pakai hp jer. Selalu typo bila auto-correct. Hehee

    ReplyDelete
  16. Kahkahkah. Akak saya rasa kalau saya buat camni, anak saya pun nak. Comel benor. Pakai keyboard tu. Harap melancarkan kerja akak nak update blog atau balas email k. Hehehe. Saya ada beli keyboard utk iPad. Utk henfon nanti saya beli. Mcm yesss je

    ReplyDelete
  17. Bestnye nampak ramai dah pakai key board ni sangat-sangat membantu tugasan blogging dan mudah nak type entri...rasa nak beli 1 hari tu tapi masih dalam wishlist lagi ni he he he.

    ReplyDelete
  18. Bestnya ada keyboard nie kak nadia. As a blogger, mmg perlukan keyboard mini mcm nie. Nak menaip entry guna keypad phone, mmg idoklah. Dah lah kecik kemetot. Jari pulak besar gedabak. Asyik typo je jadinya. Nak kne dapatkan satu nie

    ReplyDelete
  19. Senang ada keyboard USB ni kan. Nak taip kat mana-mana je sekarang. Tak payah nak usung laptop sana sini.

    ReplyDelete
  20. Dah oder, otw tu nk sampai.x sabar rasanya nak dpt kat tangan. Tapi ayu beli design doremon...hihihi

    ReplyDelete
  21. Bagus gak klu guna keyboard mcm Tuesday,sng nk update keja2 guna phone

    ReplyDelete
  22. Dah lama usha kat shopee, memang berkenan tapi tak beli lagi.

    ReplyDelete