hai assalammualaikum

Ulangtahun Mak Dan Ayah - Macam biasa,  kitaorang akan plan harijadi atau ulangtahun sesiap dalam group family. Hari Rabu semalam, kami sekeluarga sambut Ulangtahun ayah dan mak beserta harijadi anak buah,  anak adik yang sulung. Tapi ni bukan plan,  ni adik yang cadang nak sambut birthday anak dia mulanya,  sekali abang suruh sambut ulangtahun mak ayah sekali.

Adik bagitau dalam group,  hari Selasa, nak buat makan-makan ,nak sambut birthday anaknya hari Rabu..haaha. Nad dari Kuala Lumpur duk fkir nak balik ke taknak balik. Tengok hari berkenaan takda event. Terus tanya mr mafia pasal sambut birthday da ulangtahun ni. Mulanya nad cadang nak naik grab,  sebab taknak susahkan dia hantar. Mr mafia ada kerja waktu tu nak edit gambar kerja yang dia ambil. Okla, dia dah bagi kebenaran nad balik.


Esoknya nad ajak pergi kedai Toysrus, nak beli Didi untuk anak buah,  yela harijadi dia. Selesai beli hadiah,  terus balik nk booking grab. Sekali bila nak booking,  tengok harga, mak aihh RM117. Dah macam jalan jauh. Mungkin watu tu,  waktu peak atau jem.  Ters tunjuk mr mafia harga dia. Sedih sebab ingat tak dapat balik sambut sama-sama. Kebetulan watu tu mr mafia ada kerja nak jumpa orang.  Tapi dia cakap,  dia boleh hantar, tapi tunggu dia balik. So plan bertukar balik malam la jawabnya.  Takpela,  asalkan dia nak hantar.


Lepas maghrib terus gerak. Sampai kampung pukul 8.30 malam. Alhamdulillah,  dapatla sabut ulangtahun ayah dan mak yang ke 41 tahun. Syukur sangat. Semoga mak dan ayah berbahagia sampai bila-bila. Semoga hubungan keluarga ni baik dan ceria selalu.


Untuk anak buah,  Jannah,  selamat hari lahir. Semoga menjadi anak yang baik,  solehah dan denga cakap mak ayah. Fariza jaga Didi sampai ke tangan tuannya...hehee..


Malam tu, diaorang masak lauk, mkan nasi putih. Tak sempat nak tolong sebab balik lewat. Makanla beramai-ramai.

Seronok dapat berkumpul dengan keluarga. Cadang esoknya nak balik,  tapi last-last stay deka kampung sampai hari ahad.. Hehee... Fariza happy,  mommy pun happy. .Hahaa.. Bukan balik kampung selalu.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

0 comments so far,add yours