hai assalammualaikum

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Kasut Bata Back To School Murah Betul - Cuti sekolah ni,  nad ambil anak buah nad dari kampung bawa ke KL. Saje bagi dia jalan-jalan dekat KL sambil tolong jaga anak bila nad ada event.. Hehehe. Sambil menyelam minum air..Disebabkan dia tolong nad,  nad pun hadiahkan dia sepasang kasut sekolah. Jalan-jalan Tesco,  nampak kasut Bata. Nad tengok,  kasut Bata tengah ada promosi untuk kasut Bata Back to School. Murah juga harga dia. Apa lagi, nad pun suruh anak buah pilih untuk kasut sekolah dia. Baik kan dapat makcik macam ni. .Lega mak dia tak payah belikan kasut lagi..hehee

Dulu pun nad pernah sekolah, mestila tau apa yang perlu diuruskan bila nak masuk waktu sekolah ni. Bila masuk waktu sekolah, selain kelengkapan alat tulis, pakaian,  kasut pun benda penting untuk dipilih. Bab kasut la paling penting,  sebab kita nakkan keselesaan semasa pakai , berkualiti dan tahan lasak. Kalau boleh nak pakai lama, taknak la baru pakai beberapa bulan dah koyak. Rugi kan.

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Kenapa nad pilih kasut Bata? Pertama sekali sebab ada harga promosi Back To School. Kita kalau boleh nak beli barang sekolah anak, mestilah yang tengah ada diskaun kan. .Hehee.. Jimat!!!..Kalau korang tengok harga, kira murah la kan. Beli lagi banyak lagi murah, lagi jimat.  Lagi berbaloi kalau beli combo. Ye, tadi nad beli untuk dua orang anak buah nad. Satu untuk kakak dan satu untuk adik dia. Beli dua pasang,  harga bawah RM 100. Berbaloi kan!!

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Kedua,  sebab nad memang pengguna kasut bata. Kasut bata tapaknya sangat selesa dan lembut. Pakai lama pun tak sakit. Nad cakap dengan anak buah " ok tak tapak dia,  selesa tak "..Dia cakap selesa. Yela,  sekolah kan banyak jalan,  banyak aktiviti nak buat,  mestila nak kena pakai kasut yang tak menyakitkan kaki. Nak buat apa pun senang. Kasut bata ada jual macam-macam jenis kasut,  kasut wanita,  kasut lelaki,  dan kasut kanak-kanak.

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Untuk anak buah, nak masuk tingkatan 4, mestilah nak pakai kasut yang bertali taknak lekat-lekat dah. Sama macam nad dulu, nampak dah besar dan matang bila pakai kasut bertali..hahaha..poyo kan. Nad pilih kasut Bata,  sebab dia banyak design. Ada jenis pelekat,  jenis sarung terus, dan bertali.

Untuk kasut bertali ni,  rekabentuknya memang menarik. Nad pun suka tengok, rasa nak pergi sekolah balik. .Hahaha. Tengokla design dia,  dua layer warna hitam gitu. Nampak style, bergaya gitu. Pergi sekolah,  woww je rasa.. Hahaha...

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Bila tengok tapak dia, warna biru gitu. Tapak kasut rubber outsole yang dapat beri cengkaman yang lebih kuat, tidak licin dan tidak mudah jatuh.

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Yang ni untuk anak buah lagi sorang. Tunjuk gambar dekat ibu dia, ibu dia pilih yang jenis sarung terus.  Menarik kan. Senang untuk anak dia pakai.  Tinggal sarung je. Takyah kelam kabut nak pakai kasut. Kenapa tak pernah terfikir kan nak pakai kasut macam ni. Hah,  nanti naak sekolah belikan kasut jenis macam ni je.

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Walaupun anak nad belum bersekolah,  tapi nad ada ambil tau juga pasal bab kasut sekolah ni tentang pemakaian kasut sekolah warna hitam, tapi masih boleh lagi memilih pakai kasut putih sehingga 2021. Anak buah memilih untuk pakai kasut putih.

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Selama lebih dari 13 dekad, Bata telah berada di dalam dunia rekaan kasut yang terkemuka. Bata memnag kasut yang diyakini, mempunyai design yang up to date, nampak bergaya bila memakainya dengan memberi keselesaan. Dengan lebih daripada 30,000 pekerja, 5,000 kedai runcit antarabangsa, dan kehadiran di lebih daripada 70 negara, Bata diposisikan untuk memberikan pilihan, kualiti, dan perkhidmatan yang tiada tandingannya kepada pelanggan di seluruh dunia.

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

KASUT SEKOLAH UNTUK HIERA,  BATA BACK TO SCHOOL MURAH BETUL

Sekarang Bata bukan sahaja ada kasut, ada juga beg dan kapur kasut. So korang yang bercadang nak membeli kasut, bag dan kelengkapan sekolah anak²-anak, boleh lah ke mana-mana cawangan Bata seluruh Malaysia..  Untuk lebih details boleh layari
Website: https://www.bata.com.my
Facebook: Bata
Instagram: Bata Malaysia


SHARE 32 comments

Add your comment

  1. Bata,pilihan dari dulu...jenama yg dekat dgn rakyat malaysia heheheh

    ReplyDelete
  2. murah la kasut kat bata ni..:)

    ReplyDelete
  3. Kena beli dua pasang. Saya dah beli untuk anak. Di BATA harap bertahan sepanjang tahun. Hahahaha

    ReplyDelete
  4. samala kelmarin pun beli d bata ehehe

    ReplyDelete
  5. Kak ana ada belikan Syafi 2 pasang kasut Bata masa raya hari tu. Memang selesa dan tahan lasak. No wonder ramai suka belikan anak2 dorang kasut Bata.

    ReplyDelete
  6. Kasut Bata ni mmg anatar kasut sekolah fave lah zaman sekolah dlu. Mak suka belikan sbb tahan lama. Susah nak rosak. Nnt2 anak dah masuk sekolah pun boleh la back to Bata jugak hehe

    ReplyDelete
  7. fuhhh jenama lejen ni. dari zaman sekolah dulu ada brand bata. memang tak dinafikan antara yang berkualiti tinggi. jika tak takde la sampai sekarang kekal bukan? rasanya bata pun ada jual produk berkaitan kasut kan? hehe

    ReplyDelete
  8. bata mmg femes dr dlu hingga kini...ada pakej kombo tu jimat la.belum beli lg kasut sekolah ank ni, nanti bole la singgah bata...tq for sharing

    ReplyDelete
  9. yezzahh BATA is my favorite shoes shop! hehehe

    ReplyDelete
  10. syioknya ada buah sb makcik belikn, nanti bila cuti sek lg boleh aeysha tolong jaga2kan anak nad ekk..hehehe.
    Yup kasut bata memang terbaik..sis dulu pun pakai kasut sek bata juga...cuma la ni ekonomi merosot so skrg beli kat Maydin je..:D

    ReplyDelete
  11. Amboi tak sabar sangat nak sekolah ni hehehe awal beli persiapan tapi sekarang untung kasut banyak pilihan dan juga murah-murah dulu kasut betahun-tahun pakai tak tukar wakakakaka....

    ReplyDelete
  12. kasut hitam kasut putih, ku pilih putih... sebab anak akan jadi rajin cuci kasut sekolah i risau kasut hitam ni nanti tak nampakk kotoran tapi bakteria dan kulat dan buat port dalam kasut.. hahaha apa pun kasut bata memang pilihan satu malaysia sebab kualiti tahan lama harga kasut jauh lebih value for money

    ReplyDelete
  13. wahh bata ada sale...rasanya nak beli dua2..putih dan hitam....time ni lah nak dera diorang biar rajin basuh kasut dan berdisiplin ...biasanya kasut sekolah memag akan beli sorang 2 pasang sebab diorang sekolah pagi petang....thanks nad info pasal sale kat bata nih..

    ReplyDelete
  14. Murah jugaklah harga dia, menarik!

    ReplyDelete
  15. Rawlins pun dah makin suka dengan Bata la nie. Nampak design dia semakin cantik dan elegan. Hari tu nampak design bag dia pun cantik.

    ReplyDelete
  16. hahaha nostalgic betul! long time i didnt wear the white kasut sekolah. yes it's about time now for those kids to go buy new shoes for new year..

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  17. Kasut keluaran bata berkualit. Harga pun murah tu. Berbaloilah shopping untuk kasut sekolah masa tengah promo ni kan

    ReplyDelete
  18. Bata memqng selalu jadi pilihan.. Kualiti pun bagus dan tahan lama

    ReplyDelete
  19. Kasut Bata boleh tahanjuga. Bertahan lama kalau beli.

    ReplyDelete
  20. Beg sekolah tu nampak sesuai utk pelajar tahun 1. Nnt mouse mommy bawa ank2 singgah tengok jugak ya.

    ReplyDelete
  21. K.el x sopin lg kasut budak2 tu..nti dapat gaji baru nak p terjah bata hihu

    ReplyDelete
  22. Jenama yg dikenali semua. Mmg antara top choice bila nk beli kasut. Backpacker tu nmpk gojezz.

    ReplyDelete
  23. wahh ada sale dekat Bata. ramai yang pilih Bata kan. kasut dia berkualiti :)

    ReplyDelete
  24. Rsnya bukan bdk sek je beli.. yg bkn sek pon akan beli sbb trend skrg cmni kan. Produk bata amat dipercayai

    ReplyDelete
  25. Ehh dh kire murah la tu bata kan... Dlu pakai kasut sekolah bata juga.. Thn lasak thn lama dan sedap je pakai

    ReplyDelete
  26. Kasut Bata ni TB selalu beli yang sandal comfort tu.. sedap pakai.. kasut sekolah dulu pun beli bata gak.. x sangka sampai sekarang jenama ni

    ReplyDelete
  27. Zira pun suka kasut bata, tp dulu abah tak mampu beli sebab Adik beradik ramai sekolah jadi beli tak takde brand je

    ReplyDelete
  28. Dulu time sekolah I memang pakai kasut bata jer. And now juga I pakai their heels and boots, harga nyer memang berpatutan.

    ReplyDelete
  29. Berkenan betul kasut yg warna hitam. Memang dah set nk beli dekat bata jerk

    ReplyDelete
  30. mmg berbaloi kalau beli dua sekali kan...baru berapa RM je harga dia...terbaik Nad...Sally ni anak buah kecik-kecik lagi...hihihi...tahun depan baru tadika :D

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS