hai assalammualaikum



Sarapan, Makan Tengahari dan Makan Malam Di Avillion Cafe - Selalunya, setiap hotel memang akan ada cafe dia tersendiri. Terpulang dekat kita nak makan dekat sini atau tak. Macam nad, memnag akan makan dekat cafe dia, yela dah include sekali kan. So takkan nak makan luar pulak kan. Avillion Cameron punya cafe ni besar dan luas juga tempat dia. Boleh muat ramai orang juga.






Menu pulak tak pasti, sama ada sama menu macam nad makan atau berlainan. Macam nad haritu, petang check in, malamnya dijamu dengan makanan steamboat. Dekat Cameron Highlands memang banyak makanan steamboat ye, yela cuaca sejuka kan. Mestilah nak makan sup-sup, panas-panas gitu. Nad bayangkan steamboat dia ada macam-macam makanan seperti yang nad pergi tu, tapi kecewa, dia tak banyak pilihan. Yang ada cuma sayur, seafood tu sahaja. Takda goreng-goreng, nasi semua tu. Tapi takpela, dah lapar kan. Makan ni pun ok. lapar lagi , boleh keluar cari makanan..hehehe.



Sarapan pagi pulak, macam biasalah ada bergoreng dan bijirin.



Esoknya pulak, makanan tengahari, makanan penuh dan pelbagai. Dari makanan berat ke dessert. Lauk pauk yang pelbagai, air, buah-buahan dan aiskrim..semua ada la. Nad tak ambil gamabr banyak masa ni..sibuk sangat layan anak. Tapi nad ad amabil gamabr kerabu strawberry. Sedap giler weii!!. Teringat-ingat sampai sekarang. Pertama kali makan, ingatkan rasa pelik, tapi tak, rasa sedapppp...hahaha. Ku tambah dua kali. Tu pun penuh..hehe. Rasa nak bungkus je..






Malam esoknya pulak, hah ni makanan paling best. Makanan western pulak la..hehee. Macambiasa anka makan spagetti. Momy makan fish, daddy makan chicken black pepper. Adik cukup makan kentang je..hahaa. Dekat sini sentaisa ada buah..tengok makana ni nad yang terliur..hahaa.

Okla semua menu ni. Korang pun boleh keluar cari makanan dekat luar sebba Avillion Cameron ni dekat dengan kedai makanan. Nak bercuti, bolelah menginap di Avillion Cameron ni.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Best... Kenyang perut dekat hotel tu je dah memadai..

    ReplyDelete
  2. Wah, menarik ni. Boleh try nanti...

    ReplyDelete
  3. Boleh masuk dalam next year list ni. ^^

    ReplyDelete
  4. Hotel baru ni kan. ...
    Kerabu strawberry, pertama kali dgr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahak baru. .Sedap sangat kerabu strawberry ni. .Teringat lagi sampai sekrg

      Delete
  5. hotel ni baru ye Nad? boleh masuk list akak :)

    ReplyDelete
  6. Rabia Kalau pergi hotel memang makan banyak2.

    ReplyDelete