hai assalammualaikum

Waktu Petang Ronda Kampung Dengan Berbasikal - Dekat kampung macam-macamla aktiviti yang anak buah akan buat. Fariza pun apa lagi, join sekali la. Benda yang jarang dia dapat main dekat kampung, memamng dia teruja lebih..hahaa. Biasalah bila budak bandar masuk kampung, dia la yang terlebih suka. Setiap petang kalau dekat kl,memnag terperuk je la dekat rumah. Nak keluar, memnag ken atunggu mr mafia betul-betul ada masa. Yela kerja jumpa client tak tentu masa, memang tak dapat keluar setiap minggu.

Rumah dekat kl pulak, tepi jalan. Memang tak berani la nak biarkan Fariza main. Kereta lalu lalang, keluar masuk. Dari main dekat luar, baik duduk dalam rumah. Kadang main dekat bahagian ruang legar rumah je.

Balik kampung, dapatla keluar rumah ambil udara segar. Otak takde tepu, sebab keluar rumah pun dah boleh jalan-jalan. Sebab rumah kampung, ruang luas kan..hehee. Boleh main kejar-kejar, main badminton la. Lagi best berbasikal dekat kampung.


Jalan-jalan kampung naik basikal je. Fariza memang tak pernah naik basikal. Bila dekat kampung, dia namapk basikal, dia terus naik. Naik basikal yang beroda. Tengok, dia pandai kayuh pulak. Nanti hari lahir tahun depan, bolehla belikan dia basikal. Kesian pulak tengok, duk kayuh basikal yang takde rantai. Basikal anak buah, rantai takda..haha. Yang ada rantai, boleh jalan, tak sesuai untuk dia lagi.



Jadinya, anak buah la yang tolong bawak dia jalan-jalan naik basikal. Seronok dia haish..Nak duduk pun sampai tertonggeng macam tu sekali, yela tak biasa naik basikal..haha..Nad dah betulkan pun tetap macam tu.

Nad pun dah lama tak ronda-ronda kampung naik basikal. Alahai rindu..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours