Sebenarnya nad ternampak satu bulu ayam tu ada macam magnet boleh tarik habuk. Lepas tu dia ada batang yang boleh disambung, jadi senang nak bersihkan habuk dekat bahagian tinggi macam kipas, siling, almari, lampu, apa sahaja la. Tertarik terus cari dekat shopee.

hai assalammualaikum

Bulu Ayam Microfiber, Mudah Nak Bersihkan Habuk Tempat Tinggi - Dah macam-macam benda beli dekat shopee. Shopee ni berhantu tau, kadang saja tengok, lepas tu nampak comel, unik dan memudahkan, terus rasa berkenan. Bila rasa nak tu memang terus beli. Salah satu barang yang nad rasa memudahkan kerja yang nad beli dekat shopee, bulu ayam..hahaha. Kalau nak diikutkan, bulu ayam banyak je dijual dekat kedai, tapi, mungkin harga dia berbeza, atau susah nak cari. Jadi dah ada shopee, beli online jela.


Bulu Ayam Microfiber, Mudah Nak Bersihkan Habuk Tempat Tinggi

Kenapa dengan bulu ayam ni apa istimewa dia sampai nad beli?
Sebenarnya nad ternampak satu iklan dekat facebook. Bulu ayam tu ada macam magnet boleh tarik habuk. Lepas tu dia ada batang yang boleh disambung, jadi senang nak bersihkan habuk dekat bahagian tinggi macam kipas, siling, almari, lampu, apa sahaja la.





Mula la tertarik, dan nad cakap harga. Tapi harga dia, fuh, mahal bebenor. Tu terus pergi ke shopee untuk cari bulu ayam yang sama dengan harga yang murah. Shopee kan banyak barang murah.

Bila tengah cari, mulalah macam-macam yang keluar. Pelbagai bentuk dan harga ye. Nak cari yang sama, tak tau yang mana. Jadi baca la details dia dengan betul. Takut beli, jenis habuk yang tak melekat kat bulu.


Cari punya cari, yes jumpa. Bulu ayam jenis yang habuk melekat kat bulu dipanggil microfiber. Tengok harga pun murah. Material PP + Aluminium + Polyester fiber. Dekat details dia tulis fluffy duster : electrostatically charges to pull dirt, dust and lint. Jadi betul la ni jenis macam ada magnet. Harga pun murah.

Terus masuk dalam cart dan check out. Klik link ni untuk beli https://bit.ly/2AKR1Pt


Masa penghantaran lama juga, sebab dari luar negara kan. Nad pun bukan nak guna rushing. Dalam seminggu lebih macam tu jugala dia sampai.

Dah sampai terus nak guna..hahaha. Jenis tak sabar, nak tau betul ke melekat habuk.

Memang ada satu warna je nad punya ni, warna putih, maybe penjual lain ada jual warna lain, malas nak tengok lain, sebab memang nak warna putih.

Bulunya kasar, dan bila sapu habuk memang melekat dekat bulu ayam tu. Bagus, jadi habuk takdela bertebaran masa kita bersihkan tu.



Lepas tu ada batang dia, sambungkan je, dan boleh sapu habuk dekat bahagian tinggi. Tak perlu dah tangga semua. Tak kisahla nak bersihkan habuk dekat siling, almari, lampu, kipas dan lain-lain yang tempat tinggi.

Ada orang cakap, dia lebih rela naik tangga untuk bersihkan semua tu...hahaa. Nad terus cakap " boleh ke nak bersihkan selalu dengan tangga tu..ofkos tak kan "..nad pun mestilah bersihkan juga semua tu dengan pakai tangga tapi mungkin buat dua minggu sekali ke je kan. Bulu ayam ni, bantu habuk dari terus ada lepas kita lap dengan kain, air, tu..lol..terus takde komen dah..hahaha..



Lagi satu bulu ayam ni boleh dibengkokkan dan diluruskan. Bila bengkok tu nak sapu habuk macam kipas senang.

Kalau warna putih, paham-paham jela, nampak kotor dia. Tapi bulu ayam microfiber ni senang dibersihkan.



Jadi memang berguna sangat bulu ayam microfiber ni. Bantu buang habuk dalam rumah. Klik link https://bit.ly/2AKR1Pt untuk beli.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. kita beli jugakkkkk hehehe

    ReplyDelete
  2. aduh, teracun gak ni, nak beli gak

    ReplyDelete
  3. Wow bagus ni. Boleh lah kemas kan rumah cepat-cepat. :D

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.. Wah seronoknya.. mudah urusan mengemas rumah. hati pun senang.

    ReplyDelete
  5. Akak nak beli la ni satu untuk kipas...kipas kan tinggi pastu cepat ada habuk

    ReplyDelete
  6. Uittt best, nak beli satu.

    ReplyDelete
  7. bagus nya ni, rasa best ja nak pegang bulu microfiber tu :D

    ReplyDelete
  8. Pasni senang nak hilangkan habuk kat rumah :)

    ReplyDelete
  9. Lagi senang nak cuci2 siling lepas ni.wahh..

    ReplyDelete
  10. I pun ada masalah nak bersihkan habuk kat tempat tinggi.. Bukan senang nak memanjat, nak turun naik tangga tu.. Good sharing tau

    ReplyDelete
  11. saya suka betul gajet untuk membersih ni. memudahkan kerja dan buat saya rasa puas hati bila rumah dah bersih

    ReplyDelete
  12. tp kalau ray, bila beli something warna putih mesti sayang nak guna hahaha

    singgah sini smbil follow hehe.

    ReplyDelete
  13. menarik ni bulu ayam ni!Betul2 kalau nak cari apa2 barang pon, terus ke shopee, murah2, macam2 ada!

    ReplyDelete
  14. This looks good. I want to buy one to clean my place too.

    ReplyDelete
  15. Menarik ni. Macam nak beli je. Senang nak cuci habuk tempat tinggi

    ReplyDelete
  16. Bestnya senang betul nak mengemas mcmni.. Kita tu la kadang2 tmpt2 tinggi nak tgu suami buat sbb x sampai tu amk masa la kan... Hahhaha ada ni senang keje kita

    ReplyDelete
  17. Yer lah kalau tempat tinggi dah juga susah nak capai bulu macam ni lah yang dapat membantu senang nak guna and lepas tu senang nak bersihkan hehehehe tapi putih sangat nampak cantik lak sayang nak guna wakakakkaka..

    ReplyDelete
  18. Senangkan Nad..Sis ada gak tapi bulunya warna biru, baru-baru ni Suami beli warna hijau, tapi entah kenapa baru je guna, batangnya patah pulak..adeiii..

    ReplyDelete
  19. This is a useful tool for home cleaning esp those with high ceiling, microfiber materials lasting for long term use. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  20. bagusnya... blu ayam pun dah moden sekarang niii

    ReplyDelete
  21. Oh wow thanks for introducing Bulu Ayam Microfiber, it looks really easy and convenient to use at home dan office. wanna buy a few too

    ReplyDelete
  22. cantiknya bulu ayam microfiber ni. Bagus jugak kalau order ni sebab siling rumah tinggi jugak. Dah panjat tangga pun tak sampai sangat haha

    ReplyDelete
  23. uishh kena beli niee haaa..senang nk buang sawang

    ReplyDelete
  24. wah.. nanti nak cari jugak lah nad.. macam best je.. boleh laraskan bagi panjang dan sampai ke ruang yang tinggi.. terbaik ni

    ReplyDelete