Sekarang trend daun kering ni untuk dekorasi rumah. Daun kering ni dipanggil pampass grass. Sesuai untuk hiasan dalam bilik, ruang tamu, dan di mana s

 hai assalammualaikum
 
Susun Atur : Trend Pampas Grass Untuk Dekorasi Rumah - Sekarang trend daun kering ni untuk dekorasi rumah. Daun kering ni dipanggil pampass grass. Sesuai untuk hiasan dalam bilik, ruang tamu, dan di mana sahaja yang bersesuaian. Ada macam-macam jenis pampas grass ni, ada yang kecik, besar, panjang, semua ada. Sebab dah trend, tengok orang beli pun cantik, jadi nad pun terjebak beli. 
 

 
 
Susun Atur : Trend Pampas Grass Untuk Dekorasi Rumah
 
Beli dekat mana, mana lagi kalau shopee, hehee.banyak pilihan dekat situ. Macam baisa, nad cari yang murah, melainkan takda pilihan, ambil la mahal sikit. Tapi setakat ni yang nad beli takda mahal sangat, jenis pampass grass pun jenis biasa je.
 

 
Hah ni la dia pampas grass yang nad beli. Bukan beli satu tapi nad beli beberapa jenis pampas grass yang ada, dan paling penting murah.
 

 
Nad lupa pulak nak ambil satu-satu, so nad kongsi kedai terus la ye dekat sini. Nak tengok satu-satu, boleh tengok video nad ni.
 

Ok ni PAMPAS Bulrush Grass Communis Phragmites Dried Flower Dry. Boleh klik http://bit.ly/2ILQvVi 
 
Pampas ni ad 15 pcs, ok la kira banyakla kan, terus dia bagi 15 pcs dari beli satu-satu jenis. Pampas Bulrush ni dapat takdela kembang snagat, tapi kalau guna hair dryer, kembangla sikit. Ada banyak warna, tapi nad ambil pink dan original. 
 

 

Kemudian nad beli 50pcs Rabbit Tail Natural Dried Flowers White Real Flowers Colorful. Boleh klik http://bit.ly/358FMM6
 
Kisahnya rabit tail ni nad dapat harga lagi murah, tapi kedai tu reject sebab ada masalah penghantaran. Kemudian beli kedai lain, sama juga tolak sebab penghantaran. Last sekali, pilihan beli dekat kedai sama nad beli Pampas Bulrush 15 pcs tu. sebelum tu cakap ada stock ke tak, sebab taknak jadi macam sebelum ni. Then seller cakap ada, hah terus order. Seller bagus. Penghantaran pun cepat je.
 
 
Rabbit tail ni nad beli banyak. Tapi warna berbeza. Yang ni pulak nad beli dekat kedai lain sebab warna tu takda dekat kedai sebelum ni. Nad pilih warna white dan blue. Yang ni tak banyak pcs, sikit je.
Local Ready stock Haregrass Rabbit Tail Bunny tail Natural Dried Flowers Colorful: http://bit.ly/3o593zZ
 
 
Ni pulak Dried Pampas grass: http://bit.ly/3o9Srr0
 
Dried Pampas ni, besar dan cantik. Beli banyak lawa la dia.
 

Ni pun Dried Pampas juga. Beli dekat kedai lain. Tekan link http://bit.ly/3kgfCNG
 

Dah beli pampass grass, siap-siap beli pasu untuk pampas grass ni..hehe. dekat kedai ni banyak jenis pasu, so nad beli yang semua pasu gelap, ada corak perkataan dekat pasu. Namanya Creative Nordic glass vase, hydroponic vase, modern simple flower drier, Nordic ornament. Korang boleh klik http://bit.ly/3kbtE3m
 
Ok, kot korang nak beli pampas gras, boleh usha yang nad bagi ni ok. Ni gambar sebelum dan selepas..hehee.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

33 comments so far,Add yours

  1. Menarik betul deko rumah dengan pampass grass ni

    ReplyDelete
  2. Kita dr dulu lagi mmg guna... Dulu zaman kedai RM1.99 banyak tau jual.. Skrg dah takde dahhh

    ReplyDelete
  3. Menarik pulak pampass warna pink tu. Geng deko rumah kat IG ada juga dua, tiga orang deko rumah dengan pampass nie.. memang menarik..

    ReplyDelete
  4. cantiklah.. dah mula duk rumah nie boleh la kalau nk guna idea Nad nie

    ReplyDelete
  5. cantik, yang penting kena rajin menjaga daripada ia menjadi debu debu halus.

    ReplyDelete
  6. cantikkk 😍 kita teringin nak beli tapi fikir balik masih malas so tak jadila hahaha

    ReplyDelete
  7. Wahh senang boleh beli di shopee

    ReplyDelete
  8. Wow, pertama kali nengok...cutenyaaa..pink colour ituuuuuuu

    ReplyDelete
  9. pampas grass ni samalah macam
    kat Jeju haaa, tak caya cer tengok gambar kat ig akak...boleh gak beli pasti acah2 pi Jeju lagi ....buat deko2 pun lawa

    ReplyDelete
  10. Kita cri nama bnde alah ni apa tp xtau haha.. Ok bole beli kt shopee je nti

    ReplyDelete
  11. menariknya... cuti PKPB ni bolehlah try deco-deco dekat rumah

    ReplyDelete
  12. cantiknya. tapi tuhla tangan keras tak pandai hias rumah. hahaha

    ReplyDelete
  13. All these props are great for photos right

    ReplyDelete
  14. Raya lepas anak memborong pampas gas ni untuk deko bilik dia.. tapi Sis tak suka, berhabuk kedapnya dan luruh bijirin dia tu, nyampah hahahahahaha.,..

    ReplyDelete
  15. Memang cantik buat hiasan pampas grass ni dalam rumah. Nampak dekorasi dalam rumah kita lagi wow

    ReplyDelete
  16. Haha, baru tahu ada pampass grass. LH suka tengok yang rabbit tail tu. Comel 😍.

    ReplyDelete
  17. klu cik en ni, rasanya anak kaki 4 habis buat main.. hahahaha

    ReplyDelete
  18. cantiknya...wah..sukalah deko2 macam ni..tapi kita ni anak laki suka sangat nak kacau tambah ada kucing. aduh..habislah dapat kat diorang.hahaha

    ReplyDelete
  19. cantiknya...wah..sukalah deko2 macam ni..tapi kita ni anak laki suka sangat nak kacau tambah ada kucing. aduh..habislah dapat kat diorang.hahaha

    ReplyDelete
  20. Selalu tengok kat IG mesti ada ootd di rumah dengan PAMPAS GRASS. Memang cantik. Mana gambar Nad deko rumah dengan Pampas Grass tu? Nak tengok....

    ReplyDelete
  21. cantiknya pampass grass ni, banyak pilihan pula tu. tak pernah terfikir pula deko rumah guna rumput kering macam ni.

    ReplyDelete
  22. trend macam ni teringat pula rumah arwah tok dulu banyak gila deko macam ni kat rumah dia

    ReplyDelete
  23. love this so much! the idea is so creative and inspiration, thanks for sharing!

    ReplyDelete
  24. Cantiknya Pampas grass ni...boleh la guna untuk setup prop untuk bergambar for campaign kan... semalam tengok daun pisang tue... beratus2 pulak harganya../ maybe I will go for this one... cantik pun cantik juga.. :)

    ReplyDelete
  25. Deco deco mcm ni pun dah cantik. Simple je..
    I like sangat

    ReplyDelete
  26. Suka Pampas grass ni jugak, akak pon terfikir nak beli yang besar tinggi tu pulak tapi macam mahal sikit kan?

    ReplyDelete
  27. Cantik pulak yg warna purple tu. Ala2 lavender field kat Perancis. :-D

    ReplyDelete
  28. rajin nya la nak deko kan? kalau za takleh buat benda2 ni lagi.. habis anak2 duk mengisai abes kang rumput2 tu....hahhahaha sudah 1 keje nak ngemas pulekkk

    ReplyDelete
  29. Ai suka betul pampas ni. Terutama yang macam penyapu tu.

    ReplyDelete
  30. memang tengah trend kan sekarang ni. nak beli jugak la. dan nak kena beli cermin tinggi

    ReplyDelete
  31. Nak beli jugak la.. Ada pasu yang masih kosong dalam rumah ni. Yang pink cantik .Tapi macam pendek la pulak.

    ReplyDelete
  32. Wow this looks really beautiful and interesting. Would love to grab a few to decorate my house as well. :) Thanks for sharing.

    ReplyDelete