Nad memilih Scott’s Gummies kepada anak-anak kerana ia mengandungi DHA membantu perkembangan otak dan mata yang normal untuk anak-anak

 hai assalammualaikum

Scott's Gummies Dengan DHA, Vitamin Untuk Anak Dengan Pelbagai Perisa - Sebagai ibu, semestinya kita nak yang terbaik untuk anak. Sentiasa mengambil berat tentang perkembangan, pertumbuhan anak-anak dari segi fizikal, mental dan emosi. Macam Nad sendiri, sentiasa mencari alternatif untuk memberikan nutrien yang baik kepada anak terutama makanan yang mempunyai DHA supaya mereka membesar dengan sihat. Apa yang nad baca, DHA adalah blok binaan utama untuk otak dan retina yang turut menyumbang kepada perkembangan otak dan mata yang normal.  Jadi, untuk mendapatkan DHA itu, Nad memberi suplemen kepada anak-anak. Nad memilih Scott’s Gummies kepada anak-anak kerana ia mengandungi DHA.
 

Scott's Gummies Dengan DHA, Vitamin Untuk Anak, Menyokong Imuniti, Pertumbuhan dan Perkembangan Kanak-Kanak Dengan Pelbagai Perisa

Sebenarnya Scott's ni, nad dah lama bagi anak-anak makan sebab tau kebaikannya dan mempunyai pelbagai perisa yang membuatkan anak-anak suka nak makan. Nad tau ramai ibu-ibu diluar sana beri anak-anak mereka makan Scott's ni kerana ia menyokong imuniti, pertumbuhan dan perkembangan anak-anak.  

Disebabkan itu Scott's memperkenalkan nutrien dalam bentuk yang lebih menarik untuk kanak-kanak iaitu Scott's Gummies dengan DHA, mempunyai 3 perisa dalam satu botol.

 
     Bryan Wong, General Manager, Consumer Healthcare, GSK Malaysia, Singapore, Brunei; Foo Hwei Jiek, Head of Trading of Watsons Malaysia, Yasmin Haniand the kids of Generasi Z and Z Powerat the virtual launch of Scott’s Gummies with DHA in assorted flavours

Baru-baru ni nad ada join Scott's Rainbow Gummies Virtual Launch di Facebook page Scott's Malaysia. Virtual event yang sangat menyeronokkan dan tidak membosankan. Antara tetamu yang dijemput ialah selebriti Miss Yasmin Hani, ibu kepada dua orang anak dan peserta rancangan realiti, Generasi Z dan Z Power yang ditaja oleh Scott's Gummies dengan DHA, yang kini ditayangkan di TV3 dan 8TV. Mereka terlibat dalam siri permainan yang menarik.

 
   Yasmin Hani and Isabelle Tan of Z Power and Muhammad Adam Haqimi, from Generasi Zsharing their experience of the all new Scott’s Gummies with DHA in assorted flavours

Virtual event selama 1 jam yang membincangkan tentang produk terbaru Scott's Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa dan games yang menyeronokkan.

       Bryan Wong, General Manager of Consumer Healthcare, GSK Malaysia, Singapore, Brunei sharing aboutthe new Scott’s Gummies with DHA in assorted flavours
 
Menurut Bryan Wong, Pengurus Besar, Penjagaan Kesihatan Pengguna GlaxoSmithKline (Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK).
 
" Scott's adalah No. 1 di Semenanjung Malaysia untuk kategori Makanan Tambahan Kanak-kanak dan Vitamin C (Kanak-kanak). Anak-anak sangat cerewet tentang pengambilan makanan atau makanan tambahan. Mereka mempunyai pilihan rasa mereka sendiri. Oleh itu, amat penting untuk memastikan nutrien disediakan dalam format yang menyeronokkan dan menarik bagi mereka. Kami juga ingin memastikan bahawa mereka dapat menikmati Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa dan mendapatkan nutrien sekerap mungkin,”.

Macam nad kata tadi, Scott's Gummies dengan DHA ni, mempunyai 3 perisa iaitu perisa strawberi, oren dan blackcurrant dan menariknya, ketiga-tiga rasa ni pulak mempunyai pelbagai bentuk berbeza, iaitu ikan, sotong dan ketam. Mesti anak-anak suka gila dengan perisa buah ni dengan rupa bentuk dia yang pelbagai tu..hehe.

Satu botol banyak kebaikannya dan disediakan dalam pek/botol dengan rasa yang disukai kanak-kanak.

Namun Scott’s Gummies ini tidak menggantikan diet makanan sebenar, dan perlu diambil mengikut pengawasan orang dewasa. Scott's Gummies ni sesuai diambil untuk kanak-kanak 5 tahun ke atas.

Scott's Gummies dengan teknologi DHA mikroenkapsul dengan kebaikan DHA dari minyak ikan  memberikan anak-anak rasa yang mereka suka. Selain DHA, Scott's Gummies dengan DHA juga mengandungi Vitamin D, yang dapat membantu penyerapan kalsium dan fosforus. 

  
      Bryan Wong, General Manager of Consumer Healthcare, GSK Malaysia, Singapore, Burnei (centre) officiating the launch of Scott’s Gummies with DHA in assorted flavours, witnessed by Foo Hwei Jiek, Head of Trading of Watsons Malaysia and Yasmin Hani


Sumbangan Khas Kepada Smile Train

Bersempena dengan pelancaran Scott's Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa, satu sumbangan khas akan diberikan kepada Smile Train, sebuah organisasi antarabangsa yang menyediakan pembedahan pembetulan untuk anak yang dilahirkan dan/atau hidup dengan bibir dan lelangit sumbing.

Smile Train akan menyalurkan sumbangan kepada sebuah organisasi yang menyokong kanak-kanak yang dilahirkan dan/atau hidup dengan bibir dan lelangit sumbing di Malaysia.

"Sebagai jenama yang menyokong pertumbuhan anak-anak, Scott’s memulakan inisiatif ini untuk menawarkan peluang kepada anak-anak dengan bibir dan lelangit sumbing menjalani pertumbuhan dan kehidupan yang sihat. Di Malaysia, dianggarkan satu daripada setiap 700 bayi didiagnosis mengalami celah bibir dan celah-celah langit-langit. Melalui inisiatif ini, Scott’s komited untuk membantu anak-anak ini menjalani kehidupan normal dengan yakin, di mana setiap kanak-kanak layak untuk senyum”, kata Bryan Wong.

Untuk setiap pembelian Scott's Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa, RM0.50 sen akan disumbangkan ke arah inisiatif untuk membantu meningkatkan kehidupan anak-anak tempatan dengan bibir dan lelangit sumbing.

Harga Scott's Gummies yang baru dengan pelbagai jenis DHA, dijual pada harga runcit yang disyorkan sebanyak RM39.50 untuk sebotol 60 biji dan RM 10.70 untuk pek 15 biji, boleh didapati di semua farmasi terkemuka.

#scottsdhagummies #scottsrainbow #rainbowlaunch #ScottsMY #ScottsMalaysia #sponsoredpostbyScotts
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. Anak-anak kak Nina pun makan Scott gummies. Lebih mudah dimakan dan senang bawak travel

    ReplyDelete
  2. Yeah brand scott ini memang baik untuk si kecil kan? Anak saya juga ada makan yang ni.

    ReplyDelete
  3. dulu selalu belikan anak mama.. sedap dan berkhasiat budak2 mmg suka.

    ReplyDelete
  4. Anak-anak akak pun suka makan scott's gummies ni. Memang sedap.

    ReplyDelete
  5. Bagus ada makanan tambahan macam ni untuk anak-anak, especially yang picky-eater.

    ReplyDelete
  6. wahhh dah ada scotts gummies pulak ea sekarang. Mesti budak2 suka instead of liquid

    ReplyDelete
  7. wah dah ada dalam gummies, scott ni memang trusted brand. harga affordable. membeli sambil beramal 👍

    ReplyDelete
  8. dulu selalu ambik scott emulsion yg original dan oren ...ni dah ada gummies memang lagi senang , tak payah cakap anak , mak pak pun tumpang makan sama sebab sedap....

    ReplyDelete
  9. Scott mmg jenama y sangat2 bagus dan berkesan. Tambah sekarang dh ada bentuk gummies, memudahkan anak anak untuk bervitamin 👍

    ReplyDelete
  10. Scotts Gummies makanan sesuai untuk kanak-kanak tapi orang dewasa juga boleh ambil hehehe kita pernah cuba tau sedap dan best rasanya hehehehe yer lah zaman kecil tak ada semua ni kan...

    ReplyDelete
  11. brand scotts ni sejak anak kecil huda dah kenalkan pada mereka as supplement sampai lah hari ni. wajib ada stok kat rumah. tapi yang gummies ni belum cuba

    ReplyDelete
  12. Agak2 kalau orang dewasa makan ni ok tak? Hehe. Sebab kita memang suka makan gummy candy ni.

    ReplyDelete
  13. Kebetulan Sis dah rasa Nad..hrtu masa adik=adik stay rumah, Mamanya Mia bawa beri kat anak-aank, katanya baru..Sis memang tak tau, sedap juga rasa anggur tu..budak-budak suka..

    ReplyDelete
  14. Bagus la skrg dah ada Scotts Gummies macam ni.. sure the kids gonna love it and senang nak telan for them. I remember those day during our childhood time, Scott's ada yang jenis cecair tue jer..

    ReplyDelete
  15. MR dan MH pun gemar makan Scott's gummies jugak. Macam2 warna dan jugak bentuk, chewy dan sedap.

    ReplyDelete
  16. Gummy ni lagi senang nak bagi budak2 makan kot. Sebab macam gula-gula.

    ReplyDelete
  17. Rasanya produk ni dah lama kan dekat pasaran? tak sangka masih ada lagi. memang bagus produk ni cantik menarik dan berkhasiat

    ReplyDelete
  18. My son is soooo gonna love this!!!
    Lagi mudah kan nak buat anak2 makan vitamin berbentuk Gummies ni! :)

    ReplyDelete
  19. this is a very good child supplement. i love that they support healthy growth for children, even those with clefts

    ReplyDelete
  20. yang ni kat rumah ni memang kena sorok dan keluarkan bila perlu je sebab anak-anak suka sangat..

    ReplyDelete
  21. Anak2 Murni pon suka Scott Gummies ni..kadang2 kena sorok kalau tak habis cepat hihihi

    ReplyDelete
  22. biasanya vit utk budak jenis macam gula2 keras tu kan. ni jenis gummies, senang la bole kunyah takde la sakit gigi budak2

    ReplyDelete
  23. Yummy gummy !! I love this gummy walaupun dah tua haha. Good vitamin for kiddos

    ReplyDelete
  24. cool lah scotts ni..diorang buat gummies lah pulak..sure anak2 seronok nak makan

    ReplyDelete
  25. Kak Sue dulu makan yang cecair punya Nad.. sekarang nie lebih senang bila ada gummies macam nie kan..

    ReplyDelete
  26. Anak buah kita suka makan scoot gummy DHA ni.. Smpai kita sekali makan haha..

    ReplyDelete
  27. selalu jugak beli untuk anak.. cumanye dorg ni klu mkn sekali hadap jerk..

    ReplyDelete
  28. Bentuk dia buat budak2 lagi suka kalau nk dibandingkan dengan cecair..

    ReplyDelete
  29. Bagus sangat inisiatif yang scott jalankan. Dengan pembelian, boleh bantu salurkan derma kpd yang memerlukan

    ReplyDelete
  30. Ada jgk nmpk kawan2 share psl produk ni..dia punya bentuk tu menarik..zaza tgk pun rs nk kunyah hehee

    ReplyDelete
  31. Wah best now i pun teringin nak belikan untuk anak buah.

    ReplyDelete