Showing posts with label Bangi Wonderland
hai assalammualaikum

Menangi Tiket Percuma Bangi Wonderland - Bulan 8 ni bulan Kemerdekaan, korang dah rancang nak bercuti dan rehatkan minda dekat mana-mana tak..Hah!1, nad cadangkan korang pergi je Bangi Wonderland, mandi manda dan main permainan dekat situ. Nad pergi ke sini dua kali dah, memang best. Sesuai untuk keluarga bersantai, sesuai untuk korang dengan kawan-kawan enjoy ok. Ada 16 permainan yang ada di sini. Korang boleh baca pasal Bangi Wonderland ni di link enjoy mandi manda di Bangi Wonderland . Lepas korang baca, mesti best kan, tengok tempat dia, hah, ni ada berita gembira, korang nak tiket masuk Bangi Wonderland secara percuma tak, siap package makan percuma dan boleh santai dengan artis kegemaran korang? Mestilah nak kan..haaaa..meh rapat, meh baca entry ni macam mana nak menangi tiket percuma Bangi Wonderland ni.

Gempak Merdeka Bangi Wonderland

Tiket Percuma Bangi Wonderland Bersama Artis

Sebelum ni nad pernah pergi untuk Gempak Giler Promosi Sekolah, memang tiket murah habis, ada artis lagi menyanyi dekat pentas, dan sekarang sempena Gempak Merdeka, Bangi Wonderland ada membuat contest dengan hadiah tiket masuk percuma dan makan tengahari untuk korang. Mudah sahaja contest ni weii..

Pihak Bangi Wonderland akan memilih secara rawak 5 peminat bertuah untuk bersantai secara eksklusif bersama artis pilihan anda di Bangi Wonderland. Tiket masuk dan makan tengahari anda adalah PERCUMA! hanya 1 penyertaan untuk satu orang sahaja tau!

Langkah yang sangat mudah:




1. Cepat-cepat Share/ Repost video ini di page facebook Bangi Wonderland Theme Park atau instagram Bangi Wonderland ( officialbangiwonderland ) dan beritahu “saya nak bersantai Gempak Merdeka bersama (Nama Artis) di Bangi Wonderland!'

2. Tag Facebook: Bangi Wonderland Themepark & Resort atau tag IG: officialbangiwonderland
Sertakan #GempakMerdeka2018

3. PM di Facebook: Bangi Wonderland Themepark & Resort atau IG : officialbangiwonderland maklumat penyertaan anda:
i. ‘Screenshot post yang anda telah share/repost’
ii. Nama Penuh, No IC, Nama Facebook/IG, No Telefon


Eksklusif untuk 5 orang peminat sahaja bersama setiap artis. Nyatakan hanya satu nama artis sahaja. Berikut adalah tarikh artis akan ada.
- 18 Ogos (Sabtu): Ella & Aishah
- 19 Ogos (Ahad): Achey Bocey & Tomok
- 25 Ogos (Sabtu): Nabila Razali & Sufian Suhaimi
- 26 Ogos (Ahad): Black Hanifah & Hazama

Cepatlah join contest ni, KONGSI video , mana tahu korang  yang bertuah! Cepat-cepat!
Kempen ini bermula pada 3 Ogos dan tamat pada 9 Ogos 2018, Khamis, jam 4 petang.

Cabutan dan pengumuman akan dibuat pada 10 Ogos 2018 dan disiarkan melalui FB Live Bangi Wonderland Themepark & Resort
 hai assalammualaikum

Bangi Wonderland


Kegembiraan Berganda  Gempak Giler Bangi Wonderland December Ini 

Enjoy Mandi Manda Di Bangi Wonderland - Bila ada rezeki memang takkan lepaskan peluang pergi ke salah satu tempat yang menarik untuk bercuti dan bawa Fariza jalan-jalan. Duduk rumah je pun bosan je kan. Haritu dapat pergi Port Dickson, lepas tu dapat tengok Dinosaurs, kali ni, nad bawak Fariza pergi ke tempat mandi manda lagi. Semestinya dia akan suka, dapat main air. Kali ni, nad pergi dekat-dekat je, nad pergi Taman Tema Air dekat Bangi Wonderland. Kegembiraan berganda dengan adanya Showcase Gempak Giler yang diadakan di Bangi Wonderland sepanjang December ini, bermula 1 December sehingga 31 December 2017. Dengan promosi tiket Gempak Giler 2017 yang memang murah dan berbaloi. Dapat jumpa artis lagi pada hari minggu tau.

Promosi tiket

Promosi Tiket December Sempena Gempak Giler 2017 

Ni kali pertama nad jejak ke Bangi Wonderland. Sampai je sini, cari parking dan ke tiket kaunter dengan menggunkana lif. Jangan risau, ada penunjuk dekat lif tu tingkat berapa ke kaunter tiket. Sempena Gempak Giler 2017, Promosi Tiket memang sangat murah sepanjang December ini, iaitu:

Dengan Mykad
Isnin - Jumaat  (11 pagi - 6.00 petang) : RM150 untuk 4 orang
Sabtu - Ahad (10 pagi - 6.00 petang) : RM180 untuk 4 orang

Tanpa Mykad
Isnin - Jumaat (11 pagi - 6.00 petang) : RM180 untuk 4 orang
Sabtu - Ahad (10 pagi - 6.00 petang) : RM2100 untuk 4 orang

Kalau korang nak tau, harga tiket hari biasa tanpa promo ialah

Dengan mykad
Dewasa (Warganegara): RM58
Kanak-Kanak < 130cm (Warganegara): RM48
Kanak-kanak  < 90cm : Percuma
Warga Emas: 50% diskaun

Tanpa Mykad
Dewasa : RM70/orang
Kanak-kanak (90cm - 130cm) : RM60/orang
Kanak-kanak (bawah 90cm) : Percuma
Warga emas / OKU : Diskaun 50%

Waktu operasi
Isnin - Jumaat : 11 pagi hingga 6 petang
Sabtu -Ahad / Cuti Sekolah/ Cuti Umum : 10 pagi hingga 6 petang
Ditutup pada setiap hari Selasa kecuali sepanjang cuti sekolah dan cuti umum.

Showcase Gempak Giler..Memang Gempak weiii

Showcase Gempak Giler 2017 

Dijemput untuk memeriahkan majlis launching Showcase Gempak Giler 2017, dengan ucapan kata-kata aluan daripada General Manager Bangi Wonderland Theme Park & Resort.

Kata-kata Aluan daripada General Manager

Persembahan daripada Aero Fit by One Nation Fitness

Perasmian berjalan dengan lancar dan kami semua tetamu turut di persembahkan denga tarian daripada Aero Fit performance by One Nation Fitness. Tengok diaorang menari, sampai nad pun rasa nak menari..hahaha.

Group photo

Sesi group photo.

Enjoy diaorang

Game pertama, game Gorila. Kena kepit bola dekat kaki dan ketiak, pastu berjalan dan patah balik

Game kedua, game gelung. Masukkan gelung tanpa lepas tangan. Video boleh tengok dekat SINI

Bukan itu sahaja, malah ada game waktu tu di mana melibatkan para tetamu yang hadir waktu tu. Memang supporting habis diaorang ni. Kita pregnant, kita tukang ambil gambar jela..hehee.

Persembahan Artis Sempena Gempak Giler 2017

Hah!!, jangan tak tau, sempena Gempak Giler ni, bukan sahaja ada promosi tiket, malah ada persembahan daripada artis. Sambil mandi, sambil boleh melihat artis menyanyi secara dekat. Nak buat apa denagn diaorang, buatla..hahaa. Nak bergambar, nak nyanyi sama-sama, nak berjoget, nak ajak mandi..eh..hehee. Artis yang hadir pun best-best.

Ezad Lazim

Ameng Spring

Tapi persembahan arti ni dalam pukul 2 petang. Ala korang mandi manda, tak sedar, tengok-tengok dah pukul 2 petang. Artis pun dah datang..ehehe. Ada je orang akan bagitau artis akan buat persembahan. Persembahan pulak dekat khemah besar tu. Masa nad, artis yang datang ialah Ameng dan Ezad Lazim. aduh suaranya, sedap betul. Dapat tengok depan-depan diaornag nyanyi. Sempoi dan sporting diaorang ni.

Artis ni datang ikut tarikh mereka. Untuk 2 dan 3 December dah lepas. Ok, ada lagi 9 dan 10 Diecember, korang boleh datang ke Bangi Wonderland untuk melihat artis sambil bermandi manda. Artis lain yang akan mengempakkan Bangi Wonderland
2 Disember : Ameng Spring dan Ezad Lazim
3 Disember : Awie dan Siti Nordiana
9 Disember : Amy Search dan Nico G
10 Disember : Khalifah dan Projector Band

Hah!!, apa lagi, set la masa dengan kawan-kawan dan keluarga untuk 9 December dan 10 december tu. Artis best tu..Depan-depan tengok oo...

Menarik di Bangi Wonderland

Apa Yang Menarik Di Bangi Wonderland??

Selesai aktiviti semua tu, apa lagi, mulalah nak terjun masuk air. Fariza dah masuk awal-awal dengan daddy dia. Nad pulak tak sabar nak masuk air..hehee. Nak jelajah Bangi Wonderland ni, nak tengok apa yang menarik dekat sini. Tempatnya takdela besar mana, tapi best, sebab lokasi setiap tempat tak jauh dan dekat. Jadi takdela penat berjalan.

Permainan yang ada di Bangi Wonderland

1) Kids Adventure


Kids Adventure


syok dia mandi

Daddy ajar dia taknak takut air pancut ni..hehe

Hahaha..masuk dalam gelung air

Gelongsor yang boleh dimain oleh kanak-kanak dan orang dewasa
Tempat pertama khas untuk kanak-kanak ialah Kids Adventure. Mainan dekat sini bukan je kanak-kanak boleh main, malah orang dewasa..hehee. Lagi suka part jatuh air dalam bekas tu..

2) Pirates Bay
3) Boomeriang


Nak main ombak, boleh pergi ke sini.
Kalau nak main tempat berombak, boleh ke Pirates Bay ni. Kalau korang perasan ada, gelongsor warna ungu tu, hah, yang tu Boomeriang.

4) Typhoon River
5) Meander River


Best betul

6) Spiralax
7) Body Slide
Main gelongsor puas-puas
Yang warna merah tu Spiralax dan warna hijau Body Slide. Warna merah tu kena pakai pelampung, tapi Body Slide takyah pakai pelampung

8) Insane Racer

Gelongsor Warna warni

Turung dengan keadaan meniarap. Ada khad pelapik dia
Yang ni nad pernah naik dulu waktu study. Bercuti dekat Gambang. Fuh, rasanya macam terbang kau..hahaha..

9) Anaconda Trail
10) The Fall

Best nii

Warna hijau tu Anaconda Trail. Dapatkan tiub anda untuk menunggang di Anaconda Trail. Perjalanan ini hanya terus turun tetapi mencabar dengan bergelombang seperti badan ular. Wrana ungu pulak The Fall. Yang tu korang kena baring dan turun. Huishh tinggi tu..Ia adalah permainan yang menyeronokkan untuk anda dengan rakan dan keluarga

11) Magic Funnel

Uuuu..nampak tak..mesti best kalau naik
Hah!!, datang sini wajibla naik ni weii..rugi kalau tak naik. Naik ramai-ramai dengan kawan. memang nampak menyeramkan, tapi mesti enjoy. Nampak dia berpusing dengan ketinggian tu..fuh..Nasib nad pregnant..hahaa.

12) Water Cannon

Tu ada orang tu..
Yang ni korang kena baring dekat tiub, pastu di sedut keluar..fuh..

13) Pirates Spa

Mandi santai. Ni dekat pintu masuk dah nampak

Permainan lain yang ada ialah
14) Green Pearl
15) Surf Rider
16) Wonder Loop


Khemah besar
Kemudahan yang ada


Kemudahan Yang Disediakan Di BAngi Wonderland

Dekat sini banyak juga kemudahan yang disediakan. Semua lengkapla..Ada yang kene bayar, ada yang tak.

1) Tempat simpan barang locker
2) Toilet
3) Baby room
4) Surau
5) Changing room
6) Medi Room
7) Sewa pelampung
8) Pondok dan khemah
9) Cabana

Tempat nampak je kecik, tapi macam-macam permainan ada. Untuk maklumat lanjut, korang boleh lawati
Bangi Wonderland Theme Park And resort
No 2  Persiaran Bangi Avenue, Bangi Avenue, 43000 Kajang, Selangor
website : www.bangiwonderworld.com
Facebook : https://www.facebook.com/bangiwonderlandwaterpark/
Instagram : https://www.instagram.com/officialbangiwonderland/
Contact:: 03-89128333

Selamat Hari Lahir Abang Ben

Waktu ni, diaornag buat kejutan dekat Ben Ashaari, tapi nad tak sempat nak sambut sempat datang lambat sikit. Tapi apa pun Selamat Hari Lahir Abang Ben.

ENJOY MANDI MANDA DI BANGI WONDERLAND
Thank You Bangi Wonderland

"A day with Bangi Wonderland"
Terima kasih diatas jemputan pihak @officialbangiwonderland (Bangi Wonderland ThemePark & Resort) sempena sambutan Anniversary setahun operasi.
Kami daripada @kelabbloggerbenashaari
amat menghargai kerjasama yang dijalinkan.

Kami berharap agar Bangi Wonderland terus maju dan akan ada ruang kerjasama pada masa masa akan datang di antara KELAB BLOGGER BENASHAARI X BANGIWONDERLAND. .

#KBBA9
#KelabBloggerBenAshaari #KembaraKBBA9
#BangiWonderland
#ShowcaseGempakGiler2017
#PromoGempakGiler
#BangiThemePark
#Bangi #Selangor #WaterThemePark
#ThemePark #PromoCutiSekolah
#CutiSekolah
#schoolHoliday #tourismselangor
#blogger #bloggermy
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS