Articles by "Singapura"
Showing posts with label Singapura. Show all posts
hai assalammualaikum

Bercuti Ke Seengapore Lebih Jimat dengan Promosi Traveloka - Bila ada cuti panjang ni, mesti rasa nak bercuti kan. Ambil peluang untuk rehatkan diri dan berseronok, tapi tak tau nak pergi mana? Apa kata nad cadangkan korang ke Singapura. Cakap je Singapura, mestilah ramai yang tau kan. Ingat Kepala Singa, ingat Singapura..hehee. Tempat wajib nak bergambar tu, tanda sampai ke Singapura..kihkih. Singapura ni pun salah satu tempat impian nad untuk bercuti. Walaupun Singapura sebuah negara yang sangat kecil, keseronokan yang ditawarkan oleh Kota Singa ini begitu banyak sekali dan sesuai untuk pelbagai peringkat umur. Jangan ingat semuanya mahal, ada je yang murah dan percuma.


Tempat Menarik Di Singapura

Mungkin ada yang tertanya-tanya, menarik sangatkah Singapura itu? Apa yang ada sana? Nad tengok kawan-kawan nad pergi, banyak sangat tempat menarik yang ada dekat Singapura. Tu yang rasa nak pergi tu. Antara tempat yang boleh dilawati di Singapura ialah:

Merlion Park

Di sinilah terletaknya tugu Merlion; ikon Singapura dengan kepala singa dan ekor ikan. Tempat yang nad cakap tadi, tempat kepala singa tu..hehee. Asal datang tempat ni mesti nak bergambar ternganga mulut, tadah tangan, konon air yang keluar dari mulut singa tu masuk mulut kita..eh macam-macam caralah nak amik gamabr dekat sini..ehhee

Marina Bay

Tempat dimana korang boleh nampak bangunan atasnya tu ada kapal. Bagus betul arkitek ni punya pemikiran..huhu. Pemandangan yang cantik di tepi laut. Orang cakap, waktu best ialah pada lewat petang dan awal malam, sebab ada lampu, memang cantik kalau korang tengok gamabr tu.

Universal Studio
Tempat ni la paling best..hehee..Tempat taman tema permainan, bukan sahaja untuk anak-anak, orang dewasa pun boleh. Ada macam-macam jenis permainan ada. Antara yang best dekat sini adalah roller coaster Revenge of the Mummy (serius seram), Sesame Street Spaghetti Space Chase, Transformer the Ride 3D, roller coaster mini Enchanted Airways, Madagascar: A Crate Adventure, Jurassic Park Rapids Adventure dan banyak lagilah!

Banyak lagi tempat menarik di Singapura seperti Singapore Flyer, Gardens By The Bay, Singapore Zoo, Pulau Ubin, Arab Street, Garden, ish macam-macam la tempat yang boleh pergi. Korang google je tempat menarik Di Singapore, mesti banyak punya.

Lagipun kalau korang nak pergi, memang elok sangatla, sebab sekarang tengah ada promosi nak ke sana dengan Traveloka. Nad sendiri pernah menggunakan Traveloka semasa nak check in hotel. Memang jimat banyak..hehee. Boleh ( Klik Sini ) hotel apa nak check in dengan Traveloka. Nak bercuti ni pun, nk kena fikir kos penerbangan dan hotel, jadi platform Traveloka la korang boleh guna, sebab tempahan tiket dan hotel boleh buat sekaligus dengan pantas dan mudah. Aplikasi Traveloka lengkap dan mudah digunakan, harga yang ditawarkan sangat jimat untuk korang bercuti ke mana sahaja. Memang berbaloi!!


Promosi Traveloka SEEngapore - For a roaring good time!

Sekarang Traveloka tengah buat promosi Traveloka SEEngapore - For a roaring good time!
menawarkan “one-stop travel app” ke Singapura dengan tempahan yang lebih jimat dan berbaloi. Diskaun hebat dari Traveloka dengan RM50 flat rate discount untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia ke Singapore dengan menggunakan Traveloka samada melalui laman web atau aplikasi dengan menggunakan kupon GOSG. Selain itu juga, korang boleh nikmati tawaran potongan tempahan hotel sehingga 20% dan tiada kupon diperlukan.


Syarat-syarat dan cara membuat tempahan 
- Promosi MYR50 hanya sah untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia dalam satu booking ID
- Pilih penerbangan dan gunakan kupon kod “GOSG” sewaktu pembayaran
- Pilih hotel yang mempunyai diskaun 20% dari harga asal daripada senarai hotel yang terlibat
- Tempoh tempahan: 1 September hingga 30 September (Subject to change)
- Tempoh Perjalanan: Anytime

Cara menggunakan kupon tu sangat mudah..Boleh tengok seperti dalam gambar.


Promosi Traveloka SEEngapore sah dan boleh digunakan untuk semua syarikat penerbangan dan tempoh perjalanan. Kupon penerbangan hanya sah digunakan untuk satu kali penggunaan dalam tempoh promosi. Promosi ini tidak sah digunakan dengan promosi/diskaun lain atau digabungkan dengan diskaun lain. Untuk pembayaran Promosi ini hanya sah untuk transaksi yang dilakukan dalam MYR. Kupon ini tidak boleh ditukar ganti dengan wang tunai atau dibayar balik dengan wang tunai. Korang boleh buat pembayaran melalui kad kredit, i-banking, dan paypal.

Hah!!, macam mana? Nak bercuti bajet dan tak fikir untuk percutian yang panjang, bolehlah pergi ke Seengapore dan tempah dengan Traveloka Promotion Traveloka, merupakan pakar percutian anda, dimana ia menawarkan kemudahan perjalanan dan percutian dengan mudah dan menjimatkan. Jom ke Singapura..Jangan lepaskan peluang dengan Traveloka Promotion untuk ke SEEngapore!