hai asslammualaikum..

kul 10 mesti terperap depan tv astro nak tengok MAHARAJALAWAK MEGA..sebab malam ni semifinal..nak tau spe yang masuk final dan sape yang terkeluar..tapi upernyer malam ni xde penyingkiran..nad dah agak dah..sebabnyer mesti diaorng berat hati nak suh boboi keluar atau saywho..sebab undian terendah antara BOBOI dan SAYWHO...so sape yang masuk final.??..dah kalo xde penyingkiran..kelima-lima kumpulan masuk final..tahniah kepada anda semua..kumpulan itu adalah..JAMBU,JOZA,SHIRO,SAYWHO dan .BOBOI

malam ni diaorng kene buat 2 persembahan..persembhan pertama peribahasa dan kedua ialah silent..memg kedua-dua amat rumit..buka senang nak wat cerita dan nak wat orang ketawa..=)

JAMBU

pada sketsa pertama sketsa peribahasa..mula2 lagi dah kelakr..diaorng tgk tv..pastu yus suapkan tokeh..'nak kicap'..hahahha..pastu member die masuk tv..ntah rancgan ape..mayb rncangan kuiz kot..pastu member die konon2 call diaorng..yang klakr time tokeh ckp "din ko katne"..padahal dah tau die dalam tv..pastu leh ckp "ko tepon sape"..wakakaka..sengal tul..pastu kwn die tnyer psl peribahasa..pastu sampai bergaduh..hahhaa..ade2 jele diaorng ni..mudah dipaham la crite diaorg..
sketsa kedua plak pasl silent..pergh mmg parah la..xleh berckp tapi muzik leh ade..keunikan kumpulan JAMBU ni..diaorng x gune muzik langsung..hanyer pergerkan..bgus kann..hhee..mse silent ni diaorng wat pasl bermain golf..hehhe..pukul bola smapi bola terbang dibawa berpusing..ahhaa..lawak bersahaja tul diaorng ni..suke3..

JOZAN
malam ni zizan sorang lagi..johan xde..dia macam xde semangat bile johan xde..truskan zizan..jangan hampakan peminat..mase sketsa peribahsa..memg die xde arah tujuan..memamng susah wat sorang2 ni..lagipun die dah alam x sorang2..mse sktesa pertama..die sebagai murid..kjenyer berlari je..die memg klakr time berlari dah mcm mr bean..hehe..mse tu die wat ikut die la smpai mse habis..hahaa..siap mrh audience lagi tapi mrh klakr..hehee..
sketsa kedua plak..hah zizan ok dah..lawak die kembali dah..die bab gerak2 memang bgus..hehe..sketsa silent yang mencuit hati..zizan ni lincah..sebb tu die suke gerak2 bile ats pentas..tu la kelebihan die..harap2 mse final johan ade..=)

SHIRO

shiro mantap malam ni..sketsa peribahasa..seorang pemuda yang suke mencuri..pastu p curi kasut rumah orang tua..pastu orang tua tu keluar..mula la peribahsa diaorng yang bolehla difahami jalan ceritanyer.."karakter NASIR BILAL KHAN" memang digemari pelakon lain untuk meniru cara nasir bilal khan berckap..memang menjadi..hehe..
sketsa dua..sketsa silent diaorng memang klakar..sebuah majlis perkahwinan..memang menarik time dia nyanyi lagu TERUKIR DI BINTANG oleh AIZAT..hahaha..sme beb..misai kontot..hehee..pstu siap ade kompang lagu awie..hahaa..pastu pengntin siap kne blash..pastu kne cmpak..senget tul diaorng ni..hahaa..tapi memang kalkr..=)

SAYWHO
SAYWHO mse sketsa peribahasa..melakonkan watak pelajar dengan guru..watak DORA yang comel dan BOCIL..jalan cerita pun paham..mayb diaorng susah sikit nak wat crita so mcam slow sikit..

sketsa silent best..aksi lawan pertandingan..dari mula smpai habis ade lagu je..hehe..lagu pun kne ngn aksi mereka..

BOBOI
sketsa peribahasa memang sangat klakr...hahaa..aktor PAK MANAN dikekalkan..sketsa tentang o2 orang tua p restoran..menu retoran plak nama peribahsa..hahhaa..part kelkar time terlanjur " NASI SUDAH JADI BUBUR" kalo pak manan..dah terlnjur p solat taubat ...kata nabil..haha
sketsa silent nad x berpa paham mulanyer..tapi mse diaorng main muzik nad paham sikit..tapi xpe..diaorng pun dah amsuk final..teruskan usaha..

OK..MINGGU HADAPAN JANGAN LUPA TENGOK MAHARAJALAWAK MEGA FINAL..SAPE YANG MENANG AGAKNYER YE..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. ape pun tetap nak Jozan menang even Johan tiada :)

    ReplyDelete
  2. dah x tahu menahu dah pasal benda ni sebab lama x tengok :(

    ReplyDelete
  3. dah lama tertinggal, malas lak nak tengok.. semalam ralek tengok Godzilla.. hahahaha XD

    ReplyDelete
  4. susah juga nak tengok siapa menang ye. jambu ada peluang besar nak menang. shiro susah sikit. jozan kalau johan takde lagi..susah nak jadi juara..saywho..susah nak johan, tapi 2nd and 3rd place, adalah tidak mustahil.

    ReplyDelete
  5. susah juga nak tengok siapa menang ye. jambu ada peluang besar nak menang. shiro susah sikit. jozan kalau johan takde lagi..susah nak jadi juara..saywho..susah nak johan, tapi 2nd and 3rd place, adalah tidak mustahil.

    ReplyDelete
  6. agak kecewa dgn persembahan pertama zizan..mcm xready..huhu..

    ReplyDelete
  7. duk ingat boboy yg nak trkeluar nasib la tade sape yg keluar , mintak la jozan yg mnang nnt .

    ReplyDelete
  8. korang semua tgkla sape yang menang minggu depan..=)

    ReplyDelete
  9. Jambu...Jambu...Jambu...saya sokong Jambu hik hik

    ReplyDelete
  10. sokong jozan..hehe..even tak tengok pun...kat asrama tv satu je..so, malas nk rebut2..ehhe

    ReplyDelete
  11. mentari...yeeay jmbu..jmbu

    ejulz..tau xpe..

    lyeen..hehe

    ReplyDelete