hai assalammualaikum


Sejak aktif berblog, inilah kali pertama nad dengar berkenaan Malaysia Social Media Week ni. Kalau tak sampai ke sudah tak tau apakah benda ni..haha..tu bagusnyer berblog kan. Malaysia Social Media Week atau singkatannya MSMW mencerminkan peranan media sosial sebagai pemangkin dalam pembangunan budaya politik, ekonomi dan sosial negara. MSMW menggalakkan beribu-ribu individu dan organisasi untuk membuat projek, mengatur dan melaksanakan idea-idea asal -melalui media sosial. MSMW merupakan sebuah program yang memberi penganugerahan kepada blogger yang bertukus lumus dalam mengeluarkan idea di dalam blognya.

Bila tengok facebook, ramai blogger yang masuk bertanding mempromote blog mereka untuk diundi. Tahniah nad ucapkan kepada kesemua peserta. Nad tak masuk pun tapi nad ingin menyokong peserta dan mengundi mereka yang nad rasa benar-benar layak untuk menerima anugerah ini. Banyak kategori blogger yang dipertandingkan. Kategori-kategorinya ialah :



Yang sedihnya Kategori blogger best lifestyle dan best micro banyak sangat pilihannya dan semua blog yang terpilih tu semuanyer nad kenal. Jadi memang susah nak membuat pilihan. Apa-apa pun korang semua yang terpilih ni memang terbaik dah..hehhee..

Macam mana nak vote atau undi dalam MSMW 2014?
  1. Pertama sekali kena daftar dulu kat sini.
  2. Tak daftar, tak boleh vote atau buang undi.
  3. Dah daftar, kena aktifkan..Dia akan bagi dekat email.
  4. Selepas itu pergi ke login semua, isi apa-apa yang patut. 
  5. Boleh pilih kategori yang korang berkenan. Pergilah satu-satu kategori.vote jangan tak vote.
  6. Tanda vote hijau itu akan bertukar menjadi warna merah apabila korang dah vote.
  7. Ingat, setiap kategori CUMA boleh vote untuk 1 blog sahaja. (nasib tanya zaza kalau tak semua aku vote..hahaha)
good luck kepada semua..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. wahhh jom mengundi

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  2. tu a..kalo boleh nak undi seme blog tp 1 jer yang leh ;(

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nad, hehe. in shaa Allah nak buang undi juga. bantu sahabat2 yang memerlukan vote. hehehee (",)

    ReplyDelete
  4. WAH thanks la kak bg info psl ni.. jom kite jadi pengundi dulu, nnt akak masuk liz undi akak pula

    ReplyDelete
  5. baru tau ni ingtkan event yg artu..hakhak...pegi sbb x?jum lah..haha

    ReplyDelete
  6. ooo tak join ke ? mana2 blog leh join :)

    ReplyDelete