hai assalammualaikum

Kelainan Fesyen Wak Doyok - Siapakah Wak Doyok?..Adakah pakcik nadia johari..atau adakah Wak jiran sebelah rumah nad..ermm..siapa-siapa..?..Nama pun macam orang jawa..hehee..Orang kampung nad ke..jawa pun jawa janji rock..hahhaa..Sebenarnya Wak Doyok ni nad nampak die masa promot Anugerah Meletop Era. Lepas tu ada iklan dia cerita Ke Korean ke kite..tak silap la cerita tu..Tengok gaya memang lain daripada yang lain. Nak tau tak siapa dia..baca sampai habis ok.

Penampilan jejaka ini sedikit berbeza dengan kebanyakan gaya lelaki pada hari ini. Memakai baju berkotak dan seluar jean ketat, aura maskulin era Inggeris tahun 60-an. Bukan itu sahaja, dia turut melengkapkan pesona diri dengan gaya janggut yang dilihat eksentrik pada pandangan mata orang Malaysia.


Nama jejaka ni Muhammad. Azwan Mohd. Nor atau lebih dikenali sebagai Wak Doyok,  berusia 33 tahun. Anak kelahiran Klang, Selangor..eheh orang kampung nad ler..lor..duk mana ni agaknyer ye..kuikuikui..anak orang jawa ni..ohoiii..Disebabkan penampilannya yang berbeza dengan menyimpan jambang dan kumis eksentriknya itu,  Wak Doyok diterima bekerja secara sambilan di sebuah butik dari Britain iaitu Ben Sherman.


Wak Doyok merupakan pemilik The Garment..iaitu pengamal fesyen mods."The Garment was established in the early 2013 in Malaysia. It is an independent brand driven by passion for street style infused with a strong British influence. The brand tends to create a clean, heritage and classy look while maintaining the local feel. To sum things up, The Garment expresses itself by presenting its own name and identity through the apparels produced." (kome translatela sendiri erk..hehe)

Selain itu, dia juga menawarkan khidmat sebagai penasihat fesyen buat selebriti dan orang ramai. Antara selebriti yang sering bekerjasama dengannya ialah Ameer Forteen, Pretty Ugly, Karl Shafek dan beberapa nama lagi.

Tengoklah kehenseman Wak Doyok..Nad lebih tertarik dengan dia dahulu..hehhee
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. haha..mcm2 fesyen tapi jenis laki bseluar kecik errr... kureng... hehe

    ReplyDelete
  2. hensem yg dulu..skang kureng dengan misai die

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nad, wahh tak pernah kenal dia ni..fesyen dia smart gak. stylo. tapi suami sheila lagi hensem. wakakakaaaa. Jangan marah naaa ^_______^

    ReplyDelete
  4. hoho..
    shark pn dh terikut2 style wak doyok,
    baru je ptg rambut style dia :)
    belah tepi tuuu..
    hehehe.

    ReplyDelete
  5. zaza..hahaa..fesyen biasalah tu..i un kureng suka laki berseluar ketat..ahha

    syela..tau takpe..haha..kite geng

    sheila..ofkos puji suami..hahhaa..memg hensem tapi misai die..haha

    shark..mcm mana rope kamu agknyer kalau tambah misai..hehe

    ReplyDelete
  6. wak doyok ? trade mark diaa letak nama mcm tuu.. tp zara tgk, better lagi sebelum simpan kumis tuu.. kemas. ^^ but, now pun kemas jg laa.. hehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...nad

    wak doyok anak jawa nih...kekeke

    misai melentik mcm tu sebenarnya x berapa elok dari sudut agama..wallahu 'alam.

    ReplyDelete
  8. Suka yg skrg sbb yg dlu mcm nmpk biasa mg hensem. yg now nmpm unik dan rare. Liz sk yg lain dr lain. Br la special.

    ReplyDelete
  9. Suka style dia..gaya mutu keunggulan betoilah,pic dia ala2 botak tu its make him looks soo howt hahaha

    ReplyDelete
  10. Aku dari umur 13 tahun sampai sekarang dah masuk 31 tahun potong rambut style macam ni, tiba-tiba si doyok ni famous, orang boleh cakap aku ikut-ikut style si doyok ni. Bugima betul.

    ReplyDelete
  11. dulu elok lagi hehe..lagipun..tak minat juga ketat ketat ni huu tapi tak pa la..as long as si pemakai rasa selesa

    ReplyDelete
  12. dah lama dah ina crush kat wak doyok ni.. ina mengaku, dia memang style sangat.. dia ada fesyen dia sendiri.. apa2 pun, misai dia lah yang paling mahal ^O^

    ReplyDelete