hai assalammualaikum

Makan Malam di Persiaran Gurney Pulau Pinang - Makan Malam selepas penat berjalan sana sini..puas dengan tempat yang di tuju..ape lagi perut pun terasa lapar..berkeroncong..bergendang mengikut irama..hahaha..mulanya nak pergi karaoke untuk melepaskan suara yang sumbang tetapi pusat karaoke tu takde tempat yang menyediakan makanan sekali, jadi terus je pegi mencari makanan dan tiada suara sumbang yang dieluarkan..Makan itu penting, kalau tak fengsan mak tau  ;p...


Nampak je kedai makanan dekat luar, dengan ramai pengunjung. mata tertumpu untuk mencari meja kosong..mak haiiahh penuh weeeii..dah tengah malam pun masih ada lagi orang...tengok meriahnya Pulau Pinang u allss..dapat meja kosong terus order...tapi disebakan kepenatan,malam tu teringin makan char keuw teow jele..masih seronok dengan perjalanan sehari suntuk ni..hahaha..takpela asalkan makan...tempat makanan Persiaran Gurney memang menjadi tumpuan pengunjung.

Gurney Drive adalah tempat terbaik untuk menikmati makanan yang lazat di Pulau Pinang. Persiaran pinggir laut yang terkenal menyerlahkan warna dan suasana di Pulau Pinang - riang, ceria dan meriah. Ia juga dikenali sebagai "Persiaran Gurney" di dalam bahasa Melayu, Gurney Drive menawarkan pelbagai jenis makanan dari masakan tepi jalan hingga ke masakan mewah.


Terdapat banyak medan selera dan gerai penjaja secara terbuka di tepi laut, yang menawarkan pelbagai jenis makanan yang enak sehingga waktu malam. Makanan tempatan seperti Laksa Penang, nasi lemak adalah antara hidangan yang membuka selera. Medan Selera New Gurney Drive mempunyai kedua-dua bahagian halal dan tidak halal, dan dibuka dari pukul 6 petang. 

so sape-sape nak makan malam tempat yang meriah bolehla pergi ke persiaran gurney ni..malam penuh dengan orang dan sesak memang takyah cakapla..hehe

alhamdulillah lega...kenyang..ape lagi balik rumah sewa la....lalaala..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Assalamualaikum nad. bestnya.. tak pernah lagi ke Penang. hihiiii teringin nak rasa masakan penang sana ~~~

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi sampai di sana..

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya mkn2 hehee..nad kena mkn bg byk isi skit hheeeeehe :p

    ReplyDelete
  4. wah..seronoknyaa..!!

    http://www.norainyusoff.com/2014/03/tutorial-shawl-labuh-dengan-gunakan.html

    ReplyDelete
  5. Nad....! Eh... seram la pulak tengok brader yg pakai baju nombo 5 tu jeling... Melekat kat otak uncle ni... Jangan sampai mimpi sudah...

    haha

    ReplyDelete
  6. Salam Nad.
    Meriahnya....
    sampai hati tak ajak TA ahakzzz.....!!!! Ala gurau je Nad...jangan marah tau...
    Eh...TA pun lama gak tak datang sini maaf ye nad....

    * Hari2 lalu depan umah nad almaklumlah jalan kat jln paip tgh di naik taraf...tapi tak tahu mana satu umah Nad...hehehhehe

    ReplyDelete
  7. Next januari jaa akan ke USM penang lagi... insyaALLAH akan cuba terjah ke sini...

    ReplyDelete