hai assalammualaikum

27 April 2014 Majlis Menyambut Menantu Belah Lelaki - Eh nad dekat mana sekarang..bukan dekat Meru dah erk..Kat Kuala Lumpur dah ke..haishh..Rasa kekok pulak tinggal dekat sini..Suasana dekat sini memang berbeza dengan dekat Meru..Banyak sangat bezanya..Kalau sebelum ni depan rumah ada ayam, pokok, halaman rumah luas je..sekarang luar rumah dah ada jalan besar..nampak segala kenderaan, kereta, motor, lori..kontena pun ada..bas pun adoo...aiyakkkk...nak main kejar-kejar pun tak boleh...hahhahaa...dah 3 minggu nad duduk kuala lumpur..cepat betul masa berlalu..

Majlis belah perempuan nad dah cerita..sebenarnya tak habis lagi tu nak cerita..hahaa...takpa nanti nad sambung..sekarang cerita belah lelaki pulak..Majlis bertandang atau majlis sambut menantu biasanya diadakan di pihak lelaki apabila selesainya majlis di pihak perempuan....sebenarnya majlis nak buat satu pihak je iaitu belah perempuan sahaja namun atas permintaan pakcik jejaka mafia dan memikirkan kawan-kawan jejaka mafia majlis dibuat juga belah lelaki...alang-alang merasa jugak la aku kan macam mana sambut menantu tu..kihkihkih..belah perempuan dah biru..jadi belah lelaki nad pilih warna kuning..rasa macam raja sehari la kan..kihkihkih..lagi satu motif sebab dalam almari nad takda baju warna kuning..hahaa..


Kami semua bertolak pukul 11.00 pagi, memang kelam kabut kau..lagi-lagi pengantin perempuan..semua nak kene siapkan dari kepala sampai la ke kaki walaupun hanya memakai baju biasa tapi kau paham-paham jela..Yang paling bestnya selalu pengantin duduk belakang..tapi bagi kami berdua yang rockers dan ganas ni..nah pengantin bawak kereta sendiri..hahhaa..advance tak advance kau..Dari belah perempuan kami semua pergi secara rombongan..dalam rombongan tu biasalah akan tersesat satu kereta..pastu tunggu la kereta tu..sampai la ke tempat destinasi pukul 1.00..padahal selalu nad pergi amik masa 1 jam setengah je..disebabkan ada satu kereta sesat..perjalanan menjadi lambat..

Belah lelaki majlis sangat simple dan takda bersanding macam belah nad. Belah lelaki cuma berarak, makan-makan dan bergambar..itu pun happening tau...Sampai-sampai je kitaorang terus makan..lapor kot..kahkahkah...Pengantin perempuan memang macam ni..hahaa..

Tengokla time majlis aku..sedih kot tak dapat makan makanan pengantin..tapi aku tetap curi-curi makan..hahaha

Habis makan je mestilah bergambor..Dengan keluarga sebelum mereka pulang..ok cek nak nangis time diaorang nak balik...sedihh..tapi simpan..kenela ikut suami..adat kan macam tu..Gambar keluarga jejaka mafia takda dalam phone..ada dalam kamera tukang jurugambar..Kan lagi meriah kalau ada arwah mami..kalau ade arwah bolehla nad korek resepi makanan yang digemari jejaka mafia..takpela..bukan rezeki nad nak bersama dengan dia..entry pasal arwah SINI dan SINI

Ini adalah geng-geng photographer jejaka mafia..


Habis je majlis macam biasa..akan ada outdoor..Majlis belah lelaki buat dekat dewan Tasik Ampang Hilir..dah namnya tasik mestilah ade tasik dekat situ..nak outdoor pun cantik ooo...hehhee..Gambar under proses..ni Gambar sikit je dekat handphone..kihkihkih..macam manalah rupa ku sewaktu diamik gambar..uitt... waiting..


antara blogger yang hadir belah lelaki..mereka bertiga ni la..blogger hawa..blogger dedeq dan blogger ayujean..blogger hawa dan dedeq dah ikut rombongan dari belah perempuan..hehe..diaorang dah stay rumah nad ari sabtu so kitaorang gerak sama-sama..ayu pulak dah memang orang kuala lumpur..so dia datang jela dekat majlis belah lelaki..


Ini pulak kakak-kakak senior UUM nad..waahhh manyak rindu..yang sorang tu housemate nad masa nad mula-mula masuk UUM..kihkihkih..thanks datang...

lepas ni update pasal suami isteri jangan marah erk..hhahhaa..takde 18xxx pun..kihkih..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. assalamualaikum nad...sweet pengantin nyer..:)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah berjalan lncr semuanya..

    ReplyDelete
  3. Yui...alhamdulillah....banyak dugaannya..tapi semua dah selamat

    ReplyDelete
  4. cantik nad :) biru lahhh waa...

    ReplyDelete
  5. cantiknya kak nad..sweet n sempoi btul pengantinya..hehehe moga kekal sampai akhirat kelak n dapat anak comel2 cm kak nad,,hehehe

    ReplyDelete
  6. dah kuning memang jadi raja la time tu

    ReplyDelete
  7. comel dress kuning..
    kami pulak baru last year pindah kapar-meru sebab beli rumah kat sana

    ReplyDelete