hai assalammualaikum


Sekejap Dah 23 Hari - Macam haritu baru je bersalin. Hari Isnin, 5.2.2018, jam 8.13 pagi nad bersalin. Harini, hari Selasa, 27.2.2018 dah masuk 23 hari lahirkan baby Farhanah. Lagi 7 hari nak sebulan. Awat macam sekejap sangat ni..hhahaha. Bagusla cepat, cepat juga nad habis pantang..kihkih. Makanan yang ada depan mata memang menggugat oii..

Farhanah pun makin lama makin membesar. Kuat menyusu oiii, dah nampak kegendutannya. Haritu timbang masa nurse datang, berat dia dah 3.9kg dari dia lahir 3.2kg. Boleh tahan juga naik dia. Nad angkat pun, fuh boleh tahan la. Belum timbang lagi untuk check up sebulan nanti. Alhamdulillah, sebab badan dia naik. Harap naik banyak-banyak setiap bulan.

Masa pantang ni la boleh duduk kampung lama-lama..hehhe. Mungkin sampai bulan 3 atau bulan 4. Sekarang pun dah nak sebulan. Nanti pejam celik dah 2 bulan ke 3 bulan. Bagi peluang mr mafia cari rezeki untuk keluarga. Sebab nanti nad juga nak guna duit..hahha. Bukan bagi merasa bujang ye..hahaha. Bagi Fariza  tak bosan dulu. Biar dia puas-puas dekat kampung. Main dengan sepupu. Kang dah balik KL nanti tak tau la macam mana nanti.

Dah masuk 23 hari, baby Farhanah pun dah mula beralih arah. Dari suka tidur je, sekarang terbangun jela, nak susu. Tak boleh dengar bising, atau tak selesa, mesti terjaga. Nak merap je dah kejenya sekarang. Mommy dah start jadi zombi. Dengan kakaknya lagi nak menyusu. Memang macam-macam drama tengah malam ada antara adik dan kakak. Mommy sabar jela.

Ni baru anak dua. Dua perempuan. Macam mana la perangai adik membesar nanti. Perempuan pun boleh tahan juga perangai. Takpe, asalkan nad enjoy semua ni, besarkan anak-anak, walaupun menguji kesabaran ni..huhu. Fariza sikit-sikit sayang dah sayang adik dia. Harap balik kl boleh la diharap.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. selamat menjalani tempoh berpantang sis.. due shah 10 May , lepas tu nak pantang dgn tenang... jemput join GA di sini

    http://byshaz.blogspot.my/2018/02/welcome-to-bare-essentials-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. selamat berpantang..kena pantang betul2 tau, nanti badan masuk angin, tak bestt...

    ReplyDelete
  3. a"ah sekejap je dah 23 hari... good job nadi asebab still boleh update blog walaupun berpantang

    ReplyDelete
  4. nad, tarikh tukar nad, ni masih bulan februari, ape2 pun tak lama lagi dah merdeka! heeee

    ReplyDelete
  5. selamat menghabiskan pantang sebelum boleh makan sedap2
    hehehe

    ReplyDelete
  6. Memang kejap je rasa kalau berpantang ni, macam akak ni esok Aiyra dah 5 bulan. Tinggal sebulan je lagi cuti.

    ReplyDelete
  7. terel la kak nad, dlm pantang pun boleh update blog lagi.

    ReplyDelete