hai assalammualaikum


Lovera Day Cream

Lovera Day Cream, Muka Tak Berminyak Dan Tutup Cela - Setakat ni pakai produk Lovera memang best sangat-sangat. Nad pernah pakai Magic Jelly, Permbersih muka dan spray glow mist dia. Memang best. Yang tinggal sekarang Spray Glow Mist..hehee..Yang nad nak cerita sekarang pun dah lama nad pakai, sampai dah habis, nad tak beli lagi, nanti ada duit sikit kita beli ye. Apa ye agaknya? Hah!!, nad pakai Lovera Day Cream ni. Nad ambik yang bersaiz kecik sebab nak tau best ke tidak, dan keputusannya ialah ia TERSANGAT LAH BEST ok.

Kenapa Lovera Day Cream Ni Best!!

Hah!!, selalu kita tengok cream ni warna putih, ada tu bila pakai berminyak muka, dan ada juga buat muka nampak putih-putih sebab cream tu tak terserap dalam kulit. Sebab tu nad jarang pakai cream ni, sebab muka nad jenis berminyak, jadi malas nak calit cream ni. Lagipun kebanyakan cream takda bau..tapi Lovera Day Cream ni, nad suka sebab dia wangi giler, sapu dekat muka, elok je. Cream Lovera ni beza dengan cream di luar sana.



Paling nad suka dengan Lovera Day Cream ni, bila nad pakai, dari siang sampaila ke malam, muka tak berminyak langsung walaupun pakai makeup. Kulit muka jadi lembut sangat. Lovera Day Cream ni akan tutup parut halus dekat muka. Muka pulak jadi flawless tau. Bersinar-sinar muka..kihkih..Masa pakai, day cream ni tak buatkan muka bertompok-tompok dan warna kulit jadi sekata je. Kulit nad ni memang sensitif sikit, salah pakai, naik jerawat, tapi dengan Lovera Day Cream ni elok je muka. Kalau korang nak cuba, boleh je beli yang sample macam nad ni..comel je.


Kelebihan Lovera Day Cream ialah mencerahkan, sebagai sunblock, membantu mengecutkan jerawat, menyerikan kulit kusam dan mengecilkan pori. bahan yang digunakan pun bagus seperti aloevera, niacinamide,lavender oil, rosemary oil dan lain-lain.

Cara memakainya:
- basuh muka dengan Lovera complete cleanser, kemudian bilas dan lap dengan kain bersih. Sapu Magic Jelly Lovera di muka, kemudian pakai Lovera Day Cream ni.

Lovera Day Cream ni tiada merkuri dan dijamin selamat. Satu bekas kecik ni boleh tahan sebulan kau. Pakai sikit je pun..hehhee..best, best,best..cepatla dapatkan Lovera Day Cream ni, nak raya kan..mestilah nak cantik, flawless gitu.

Kalau korang nak, boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter



.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Laki pompuan boleh pakai ke? Kulit muka i berminyak gila...

    ReplyDelete
  2. Menarik ni.... Time jalan beraya nanti sure muka berminyak berkilat
    Nak usha laaaa

    ReplyDelete
  3. boleh cuba ni untk hari raya.
    harap-harap x sensitif kulit ngan produk ni.

    ReplyDelete
  4. wow.. klu amal, mesti minyak tu kurang kan?

    ReplyDelete
  5. Zaza pun lama dah tak pakai krim sunblock.. Tengok nad pakai rasa nak kena pakai sunblock balik lah hehe..nad harga sebekas lovera ni berapa ya?

    ReplyDelete
  6. Memang pun nad. Sesetengah krim warna putih ni bila pakai dia bercapuk. Tak suka macam tu. Tengok nad pakai ni elok je muka. Sekata.

    ReplyDelete
  7. Oh lovera dah ada krim eh sekarang? dulu2 duk pakai yang gel tu. Tak tahu pulak dah ada yg dalam bentuk krim ni.

    ReplyDelete
  8. Ok juga this day cream in such a compact packaging, senang nak bawa ke mana mana je.

    ReplyDelete
  9. Susah betul kan sekarang ni nak cari cream yang sesuai dengan kulit muka. Tapi bila nad pakai cream ni, rasa nak cuba pulak.. Nanti nak survey

    ReplyDelete
  10. Bab nk hilangkan minyak tu nampak menarik maklumlah kulit dan minyak mmg tak dapat dipisahkan. Raya raya ni banyk berjalan so senang apply lovera ni. Packaging pon comel dan mudah nk dibawa kemana2.

    ReplyDelete
  11. lovera day cream ni macam moisturizer jugak la kiranya, yeak Nad..Betul, kebykan krim atau moisurizer yg ada kat pasaran, bila lama sikit kat muka nampak kulit berminyak..k.fiezz pun tak baper gemar krim yang cam tu..yg lovera day cream ni, kalau tak berminyak okey la..nnti dh abis krim skrg, boleh cuba sample macam nad punya ni dulu...

    ReplyDelete
  12. Kalau krim berminyak ni tak selesa lah. Kalau krim berminyak, pakai bedak kang nampak muka bercapuk pulak. Tak rata warna bedak tu. Kalau best, teruskan penggunaan.

    ReplyDelete
  13. Cutenya bekas dia mesti best pakai sebab muka tak berminyak. Whitening juga ke

    ReplyDelete
  14. alololo comelnya krim ni..nampak ada efek kat muka nad lepas pakai..blhlah rekomen kat sesiapa yang nak mencari..harga pun not badkann

    ReplyDelete
  15. Alahai..kecik cenonet jer bekasnya..tapi kaalu dah terbukti bagus kecik macam mana pun tetap orang beli kan..kena beli ni sebba kulit muka akak berminyak jugak..harga pun berpatutan nampaknya

    ReplyDelete
  16. Btol. x sesuai kalau cream dipakai pastu muka sedozen minyak nyer. Nak tempek make up ke, bedak ke pastu terus mcm x selesa.
    Kecik2 cili padi la ye lovera ni. Cute aje bekasnya :-)

    ReplyDelete
  17. Saya pun jenis berminyak juga ni. Betul..tak selesa kalau berminyak ni pastu nak tepek krim yg berminyak gak kan. Btw berapa harganya krim ni?

    ReplyDelete
  18. Baguslah kalau jenis tak berminyak.

    ReplyDelete
  19. Dah ada krim muka pulak ke... Oklah tu kalau xberminyak.. Tp dia xkeringkn muka kan? Bekas dia comel je..hehhee.. Hrga berapa tu nad?

    ReplyDelete
  20. sunblock tu sangat2 penting. kalau boleh jangan skip setiap kali keluar rumah. muka kita mmg terdedah kepada sinaran matahari dan perlukan protection

    ReplyDelete
  21. amboi comelnya bekas tu hahahaa. lelaki boleh guna tak ni? sekarang banyak betul lambakan produk ye

    ReplyDelete
  22. Mimi pakai gel livers tuh je. Tak tahu pula lovera ada cream siang. Nampak best je cream siang lovera ni. Nad macam mimi kulit jenis berminyak nak pakai cream siang kena cari yang betul serasi atau jenis water tuh..

    ReplyDelete
  23. Lama dah tak pakai day cream cam gini. Now dok tepek bb cream je.
    Nanti bolehlah cuba krim ni..macam menarik je part yg boleh kurangkan minyak tu

    ReplyDelete
  24. Furst time dengar nama lovera nie. Best ye day cream nie abb dpt tutup cela halus di muka. Dan knp packaging dia cute sangat. Comel betul !

    ReplyDelete
  25. Comelnya packaging. Dia fungsi sebagai day cream untuk apa eh? Sebab takda bg tau SPF pun. Ce kak Nadia cek SPF produk ni berapa. Maybe ni produk after sun kot? Saya nak beli. Nanti akak update eh.

    ReplyDelete
  26. Great to know this cream helps control our sebum, maybe I should give it a try. Recently my face is really oily by mid day.

    ReplyDelete
  27. kulit saya cepat berminyak. nampak macam menarik je produk ni. tapi skang tengah pakai satu produk ni. kot tak ok boleh try yang ni plak kan.

    ReplyDelete
  28. Bagus ni sebab boleh di jadikan sunblock juga

    ReplyDelete