hai assalammualaikum

Best Shopping di Shopee - Sebelum nad kenal shopping online website, apps ni, nad selalu shopping dengan peniaga dekat instagram shop atau dekat facebook. Pastu jenuhla tengok satu-satu mana yang murah. Kadang terpaksa beli juga sebab kita nak sangat benda tu, sedangkan ada website shopping online yang lagi murah. Memang banyak pilihan website shopping online, macam Lazada, Nile, Ezbuy,Shopee dan macam-macam lagi la yang nad pernah shopping, tapi dalam banyak-banyak ni, nad sekarang lebih kepada Shopee.






Kenapa nad suka shopping dekat Shopee?? Banyak kebaikannya. Sekarang kebanyakan barang nad shopping online dekat Shopee. Dari barang dapur, beg, barang anak, barang kerja, semua dekat Shopee.Sampai download apps dia..hahaa.



Sekarang Shopee tengah buat pertandingan #ShopeeShark My..hehee..tengokla kami anak beranak menari. Harap menangla ye..hehee..

Nad suka shopping dekat Shopee sebab nak cari barang murah dekat situ. Kadang ada barang dari luar negara, memang harga murahla. Banyak jimat berbanding beli dekat sini. Tapi satu jela, barang dari luar ni memang lambat sampai. Jadinya, bertabahla..hehe.. Macam nad jenis tak kisah, asalkan barang sampai.

Masa nak beli barang, kalau boleh tengok rating penjual tu. Rating yang orang pernah beli dengan kedai tu, kalau bagus dia bagi rating 5 star atau komen " Good Quality ".." Good Received "..dan apa lagi ye..nad pun lupa..hahaa. Kalau korang dah percaya boleh beli. Bila korang dah terima barang, korang pun bolehla bagi rating ni juga. so orang lain nak beli senang..kann


Korang takkan kena tipu dengan penjual, lebih selamat penjual dekat Shopee ni. Sebabnya, duit yang korang transfer masa buat pembelian, takkan sampai lagi dekat penjual selagi barang kau tak sampai ke tangan kau. Orang shopee ni cuma bagitau dekat penjual barang kita order. Bila barang dah sampai dekat kita, shopee ada bagi masa untuk duit tu transfer dekat penjual. Bila korang dah dapat barang tu, nak bagi senang orang Shopee dan penjual, diaorang ada kotak tulis " Order received "..hah boleh tekan situ, pastu boleh bagi pendapat barang korang tu.



Bagi feedback lepas barang sampai. Nak lagi bagus post gambar barang yang dah diterima. Yela, orang lain yang nak beli, mesti nak tau gak keadaan barang tu, rupa dia sama ke tak kan..


Kalau barang tu salah, bukan macam korang nak, korang boleh chat dengan penjual dekat kotak hijau " Chat Now " tu. Yup, shopping dekat Shopee boleh chat dengan penjual terus. Masa korang nak beli, boleh tanya barang tu macam mana, fungsi dia, keadaa dia, kot korang rasa was-was kan. Bila barang salah, ko bagitau dekat penjual tu dengan chat kat situ. Pergi je ke barang yang korang pilih, atau shop dia, ada perkataan chat dekat situ. Tekan je, nanti dia keluar chat terus.

Nad pernah tersalah barang, patutnya barang tu lampu LED, tapi dia terbagi batang monopod. Nad chat dan penjual tu uruskan semula. Bagus kan..hah!!...siap dia bagi batang monopod tu yang tak sepatunya nad beli..huhu..



Kalau korang download apps dia, semua barang yang korang order, korang boleh tau. Sebab ada account korang yang tunjuk, " To Pay ", " To Ship ", " To Received" dan " Return/refund "..untuk return and refund tu barang yang korang taknak rasanya.

Shopping dekat Shopee, banyak diskaun kau..hahaha. Pergila ke shop yang korang nak tu, kadang ada voucher dia bagi. Hah!!, gunalah voucher tu. Kadang masa nak check out ada coin juga. Hah!, tekan coin yang korang ada masa pembelian tu. Kurangla lagi duit kau..jimaatt..

Dekat Shopee pun korang boleh menjual tau..hah!!..nad pun rasa nak jual barang nad macam beg ni..banyak pulak..hahaha..nanti kita cuba ye..Apa lagi, shoppingla ye dekat Shopee..hehee..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Memang best, banyak barang boleh beli dengan harga yang murah!

    ReplyDelete
  2. nak try join lah contest shopee ni..

    ReplyDelete
  3. banyak kan beg...sally selalu cari brg kat shopee ni bila nak cari benda yg murah..hahaha..kadang tu kat platform lain mahaiii

    ReplyDelete
  4. Comel video nad. Hee.all the best.
    CR pun suka shopping dengan shopee sbb lagi murah.

    ReplyDelete
  5. Shopee memang murah. Kita pun kdng survey kt situ. Kdng adk nk bli brng, suh je dia order kn skli. Jimat.

    ReplyDelete
  6. Memang best shopping dekat Shopee. Barang banyak yang murah. Yang paling best servis bagus

    ReplyDelete
  7. Ishhhh,, bahaya ni. Emi sebenarnya dah lama x shopping kat shopee. Memang betul2 menahan diri ni ha. Haha. Harap2nya kali ni pun masih mampu tahan diri sbb klu dah start balik nnt susah nak stop.

    ReplyDelete
  8. Ayu pun suka shopping dekat shopee, senang dan harga pun murah..contest tu macam best tapi segan la hahaha

    ReplyDelete
  9. yea..shopee ni bagus.. x risau shopping dengan shopee.. TB banyak dah beli kat shopee.. ni rasa nak cari basikal n bouncing deer plak kat harraz. huhu.. semua barang harraz je fikir nak beli

    ReplyDelete
  10. SHOPEE mmg on9 shop wajib klau liez nak beli brg.. sbb buat masa ni mmg boleh dipeecayai, service pun ok.. harga mmg murah la

    ReplyDelete
  11. Sama lah nad.. Shopee ni dah jadi tempat utama zaza beli2 barangan.. Senang.. Ada chat box pulak...setakat ni chat dgn seller pun semua okay.. Barangan pun puas hati.. Murah2 kan

    ReplyDelete
  12. Kan best gila shopping sini , kat sini memang murah namati brbanding tmpat lain

    ReplyDelete