hai assalammualaikum

Selamat Pagi Dari Cameron Valley Tea - Hari terakhir di Cameron Highland. Malam tu memang kitaorang plan last day ni pulun mana nak pergi. Lagi-lagi tempat wajib pergi la, macam ladang teh, kaktus, lavender, dan agrotek. Jadi seawal 8 pagi dah bangun, bersiap semua. Memang dah siap kemas tinggal masukkan barang dalam kereta je. Pagi tu semua barang dah masuk dalam kereta, tapi tak check out lagi, tunggu pukul 12. Jadi sebelum pukul 12 tengahari, kitaorang sarapan dulu kemudian pergi ke Cameron Valley Tea House.


Pagi tu, memang dah ramai orang datang sini. Nampaknya orang lain lagi awal datang..hehee. Tapi takdela crowded sangat. Nad pergi ke Cameron Valley Tea House sebab perjalanan lagi dekat. Ada satu lagi best ladang teh, nad tak dapat pergi sebba ni pertama kali jejak Cameron, perjalanan satu tempat ke tempat yang best mungkin lagi jauh, jadi nad pilih mana yang dekat je. Asalkan dapat tengok ladang teh dan bergamber kan..hehee..



Semestinya dekat sini ada sediakan minuman dan dessert. Air teh mestila, dah ladang teh kan..hahaa. Menu lain tak perasan pulak, sebab pagi tu tak makan situ pun, sebab dah sarapan, jadi tengok jela pemandangan ladang teh.



Masa tu tengok orang turun ke Ladang Teh, kita pun nak juga turun. Anak-anak angkut sekali bawak turun. Lantak la, sekurangnya dapat pengalaman tengok sendiri dauh teh kan (padahal nak bergambar..haha). Kalau nak turun kena bayar, bukan free tau. Kena pakai wristband. Harga wristband RM 2.00 je. Kanak-kanak bawak 12 tahun masuk free. Jadi kitaorang bayr RM 4 je.

Tangganya seram juga, curam oo. Jadi hati-hati masa nak turun. Nad dahla bawak si kecik tu guna baby carrier..haaha. Takut juga. Pulak tu, masa tu baru lepas hujan. Jalan basah. Jadi dapat turun separuh jela. Tak dapat sampai bawah. Ok la..sekurangnya dapat turun..hehee..




Hijau je sungguh. Pagi-pagi dapat hirup udara dauh teh ni..Segar je.dahla sejuk oo..best..pengalaman yang sangat best.

Sambil tunggu mr mafia ambil gambar, kitaorang pun menikmati la keindahan ladang teh ni..lepas tu naik, sebab nad tak larat dah..Walaupun kakak duduk diam, adik pun diam tapi kita tetap takut. Puas dahla tengok..


Selesai di Cameron Valley, kitaorang pergi pula ke hotel untuk check out, kemudian ke Agrotek. Hah, tu next entry ok..hehhehe..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

30 comments so far,Add yours

  1. Lamanya tak ke CH. nak minum teh strawberi

    ReplyDelete
  2. Rindunya nak ke Cameron Highlands lagi, cuaca sejuk ja bestnyaaaa

    ReplyDelete
  3. many years no go there, and my little one now 8yrs old never been there too. Got to plan this out my dear's side fam always busy.

    ReplyDelete
  4. bestnyaa...mesti sejuk kan...kita tak pernah pergi...

    ReplyDelete
  5. Lama dah tak naik Camaeron. Suami nak pergi pun kita kata tak nak sebab tak sanggup nak meredah jam atas bukit tu. Kena pergi masa bukan cuti sekolah la nampaknya. Paling best bergambar kat ladang teh tu dan dapat minum teh panas dengan scone. Wahhhh heaven!

    ReplyDelete
  6. Last pergi Cameron Highland masa lawatan sekolah rendah dulu. Hahaha, punya lah lamanya tak jejak kaki ke sini. Tengok ramai dah yang pergi sini. Teringin pulak nak pergi

    ReplyDelete
  7. lama x pergi cameron..betsnya tengok ladang teh..memamng memberi ketenangan kan...kalau pergi mesti/wajib minum teh kat sini..macam terapi rasanya heheh

    ReplyDelete
  8. I went there once. It is so beautiful. Will bring my children there to experience it too.

    ReplyDelete
  9. bestnya pergi cameron highland. teringin sangat nak pergi sana jalan-jalan tengok ladang teh tapi tu lah asyik tak jumpa masa yang sesuai je. boleh tahan luas sekarang ladang teh cameron tak macam dulu kecik je rasanya

    ReplyDelete
  10. Saya memang suka pergi cameron highlands. Ada banyak kenangan manis di sana.

    ReplyDelete
  11. Last ke Cameron 5tahun lepas. Mak aihhh.. Lamanya kita tak g cameron. Haha..
    Sebelum kawen dulu, tiap tahun pergi. Nanti nak juga la pergi bawak anak anak.

    ReplyDelete
  12. Lamanya dah sampai ke Cameron Highland. Rindu rasanya.heheh.Bile tengok entri ni terus rasa membuak2 nak pergi makan strawberri sambil jalan-jalan kt ladang teh.hehehe.Bestnya percutian kan.Enjoy kak.hehehe

    ReplyDelete
  13. seriously memang dah lama gila tak pergi Cameron. Sonok sejuk2 minum teh kat sana. Mesti segar bau ladang teh kan? Ala-ala English style macamtu. Happy Holiday ye Nad.

    ReplyDelete
  14. Cantiknyaaaa ladang teh tuuuu. Kita pun xpenah lagi. plan nak pegi this month kalau jadi. Hehehe serious nak tangkap gambar jugak kat situ.

    ReplyDelete
  15. Dah lama nya tak pi cameron highland. Ooo... Sekarang masuk ladang kena bayar eh? Dulu free jer..tapi memang best dok sana, nyaman tenang jer

    ReplyDelete
  16. Kinah dah sampai ke sini tapi tak turun pun ladang teh sebab masa tu dah tengahari hehe. Hmmm teringin pulak nak ke sana lagi. Banyak lagi tempat yang tak terjah lagi

    ReplyDelete
  17. Lamanya tak menjenguk dunia di atas sana, enjoying the great sun and the cool breeze. Best la bawa bebudak enjoying themselves kan. Masa untuk bonding gitew

    ReplyDelete
  18. bestnya pergi cameron highland. Lama dah tak pergi. last pergi masa honeymoon dulu. hahha. nampak tak betapa lama tak pergi. anak dah nak masuk 3 tahun dah. nanti nak ajak husband repeat cameron la pulak.

    ReplyDelete
  19. Alaaa rindunya cameron. Dulu kak min stay ch ada gak lepak sini tp jarang la sebab nnt derhaka lak sbb i keje ngan boh hahaha

    ReplyDelete
  20. Nice cameron highland trip ni! mouse mommy pun suka pergi melancong kat cameron highland dgn famili, udara segar, pemandangan yg tenang dan jugak strawberry yg sedaapppp skali!

    ReplyDelete
  21. cuaca panas di Kl ni terasa nak bercuti di CH

    ReplyDelete
  22. This makes me miss Cameron Highlands trips. It must be good to be in the embrace of the cold weather and tea leaves. :)

    ReplyDelete
  23. Tmpt ni mmg tmpt wajib pergi kalau dtg cameron. Dessert dia sedap. Hee.. View ldg teh tu mmg cantik btul

    ReplyDelete
  24. Lama dah tak ke cameron... Rindu pulak nak kesana lagi.. Tapi tataw la bila leh sampai sana..

    ReplyDelete
  25. Lama tak jalan cameron.. Nak pergi pun tak tau dgn siapa sbb mcm abg zaza dia malas nak gi tmpt2 gini

    ReplyDelete
  26. rindunya nak makan scones dengan minum teh panas-panas kat sini...fuhhhh~

    ReplyDelete
  27. Eh emi dah lama tau tak pergi Cameron. Bestnyaaa....teringin nak pergi lagi.

    ReplyDelete
  28. Wah nad jalan jalan CH nampak .Best kan pergi CH. Mimi pun x update lg entry CH ni

    ReplyDelete
  29. Alamak .. tempat yang best bagi TB selama ni.. huhu.. sebab sejuk dan banyak kehijauan.. cewahh.. bila la nak pi lagi.. last pi tahun 2014 kalau tak silap.. huwaa.. rindunyaa

    ReplyDelete