hai assalammualaikum

Buka Puasa Makan Mana? Jom Shell Out - Shell Out, siapa yang tak tau kan, makanan laut yang dihidangkan dia ats meja, dengan hanya berlapikkan plastik dan makan beramai-ramai. Bulan puasa ni, kalau tak tau nak makan mana, jom makan Shell Out di restoran ShellOut, sebab bulan pausa ni diaorang ada menu istimewa tau..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Nad suka la makan seafood ni, bila dapat makan Shell Out lagi happy..hhaha..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Shell Out ni ada beberapa cawangan lain, antaranya di Kota Damansara, Setia Alam, Publika, G-Village Desa Pandan, Ayer 8 Putrajaya dan Main Place, USJ.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Restoran ShellOut nad pergi ni di G-Village Desa Pandan, dekat dengan rumah. Banyak ruang untuk makan, ada yang untuk sekeluarga, ada juga untuk berpasangan. Dekorasi simple sahaja, macam atas kapal..Lepas tu setiap dinding dan meja ada contengan. Ingat memang saja dekorasi macam ni, rupanya contengan tu ialah hasil tulisan daripada pelanggan yang datang ke sini. Jadi lepas makan, boleh tinggalkan nama ke, atau apa-apala dekat meja atau dinding..hehee.

Makan Sedap Dan Makan Syiok Pakej Ramadan Shell Out Bulan puasa ni..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Bulan puasa ni, Restoran Shell Out ada keluarkan sos baru mereka iaitu Sos Selera Nyonya. Perghh, ingat rasa dia pelik, tapi sedap sangat ok. Rasa dia macam ala-ala asam pedas. Memang terbaikla.. Tapi Sos Selera Nyonya ni hanya ada dari 6 Mei sehingga 23 Mei ni sahaja. ( Harap dikekalkan, sebab memang sedap giler )..memang kena habis makan denagn seafood  dan nasi tu.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Untuk bulan puasa ni, ada dua Pakej Ramadan makan Shell Out ni iaitu Set Makan Sedap untuk dua orang dan Set Makan Syiok untuk 4 pax. Ada beza ya dua pakej ramadan ni, iaitu dari segi kuantiti, Lobster dan udang ada hanya di Makan syiok. Yang lain semua sama iaitu Crab , Pink Scallop, Ocean Fillet, Brocolli,Corn, Potato, Nasi kerabu dan Kuih.

Semua seafood yang dihidangkan memang segar, besar dan banyak isi.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Haritu Nad makan yang Set Makan Syiok punya..Memang banyakk..Jadi dicadangkan bawakla kawan ramai-ramai ya..hehee..Set ni nad makan dengan sos selera nyonya..memang direcommend ambil sos ni..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Allahu, nampak tak lobster dia, memang mengiurkan. Pertama kali makan lobster..Agak-agak korang tak tau buka, takut lobster terbang, jangan risau, staff dekat sini akan tolong bukakan..hahaa..Jadi korang tinggal makan je.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Isi lobster ni memnag penuh ye, senang ditarik, tak melekat dekat kulit. Maksudnya korang makan tu, memang licin la isi dia..hahaa Ketam pun sama..Scallop dia pun besar oii, udang, hasih semua la..sayur dia pun dicelur tak lembik, masih ada lagi kesegaran..ya ampun..memang syiok la makan..Tak sia-sia pilih ni..puas hati..

Oh lagi special, Shell out ni dihidangkan denagn Nasi kerabu guyss..hah!!..unik kan..lain daripada yang lain. selalu makan denagn nasi putih je, tapi ni nasi kerabu. Mula macam pelik je, tapi lepas makan, kena sangat nasi kerabu denagn seafood ni dan sos nyonya dia tu..Masa makan ni memang rasa nak menambah nasi je..hahaa

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Dekat sini pun dihidangkan kuih. Kuih yang ada dalam set ni ialah kuih pelita, kuih lapis dan agar-agar. Not bad rasa dia..kuih tradisional yang cukup perfect makan sebelum makan berat atau makan lepas makan nasi.

Kurma pun ada.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Air pulak, air Orange Soda dan Ribena Soda..Bila minum ni, memang segar tekak..Paham jela puasa, dari siang sampai malam, dapat air tu memang satu yang dinanti..hehee..

Boleh Add Onn Makanan lain..

Selain itu, kalau korang nak menambah menu lain, Shell Out ada mneu baharu yang korang kene cuba iaitu Gojijang Chicken Wings, Fish Fillet, Cheese Mayo Mussels dan Parmesan Breadcrumbs Mussles

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Semuanyaaa sedap ok...Silalah datang Shell Out nak rasa menu ni semua..Bawak ramai-ramai kawan..bawa keluarga..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Kentang goreng untuk anak kecil kita..hehee

Pakej Ramadan ni memang sangat limited, hanya di bulan puasa dari 6 Mei sehingga 23 Mei ni sahaja. Jadi , selagi ada masa ni, berbuka la dekat Shell Out. Sos Nyonya tu pun korang takkan dapat hari lain.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Kalau korang tengok, macam mahal je, tapi kalau korang bawak ramai kawan, takde rasa mahal pun. Benda boleh kongsi kenapa nak makan sorang kan..hahaaa..memang jimat dan seronok makan beramai-ramai..puas hati kalau makan ni. Servis dekat sini pun ok..layanan tiptop..

Jom berbuka Shell Out guysss..

Maklumat lanjut:
ShellOut Malaysia
16-1 Jalan Pju 5/15, Dataran Sunway Damansara
Petaling Jaya, Malaysia 47810

Website :http://www.shellout.com.my
Facebook:https://www.facebook.com/theshellout/
Instagram:https://www.instagram.com/shellout/

Cawangan: Kota Damansara Setia Alam, Publika, G-Village Desa Pandan, Ayer 8 Putrajaya, Main Place USJ 21 dan Vista Alam Shah Alam (Baru).



Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. sedapnya Nad.. meriah makanan

    ReplyDelete
  2. oh my god. this shell out looks so delicious! I just had lunch but feels hungry after reading this

    ReplyDelete
  3. Nasi kerabu memang fav akak....pastu ada lobster plak tu. Mewah betul....seronok makan macam ni. Puas hati!

    ReplyDelete
  4. Nasi kerabu favourite mimi sangat. Wah nanti nak iftar kat sini jugak. Nampak sedap.

    ReplyDelete
  5. Bestnya nad dapat makan shellout. Kita teringin sangat. Tapi kat sini tak tahu tempat makan mana yang ada. Dan xtahu kat mna ada yang sedap. Sebab banyak dh try makan kat sini, semua biasa2 je rasa.

    ReplyDelete
  6. best nyer shellout! rasa rasa nyer this weekend i want to go shellout with my family.

    ReplyDelete
  7. Ya Allah.. sedapnye nad... adeh.. bergelegak perut.. haha

    ReplyDelete
  8. now you making me hungry, I didn't dine there before. So much to see and eat there, til now we have not go there to eat. shall tell my friends of this place too, they love et seafood too.

    ReplyDelete
  9. Meriah ye makanan kat Shell Out.
    Nasib la Rawlins bukan seorang penggemar seafood.
    Sekali sekala boleh tapi takde la mengidam bagai. Hehe

    ReplyDelete
  10. menariknya nasi kerabu...selalu shell out kan ada nasi putih je...harga dia agak berbaloi jugak tgk segar je semua

    ReplyDelete
  11. Wow lobster and crab! Who can say no to these two seafood that will surely cause your mouth to drool and your stomachs to rumble. OMG I am so hungry right now. Will check this place out.

    ReplyDelete
  12. Allahuakbar kejam nyaa wakk gmbo tu! shellout mmg feveret kot xpnh x sedap!! dh la benci la mkn x hajak kitaa!!

    ReplyDelete
  13. waa best kann bila dpt bershell out dgn family! haritu pon qeela bru bershell out dgn family tp buat kat rumah my mom je diy meja shell out tapi lauk shell out nye takeaway hehe. ni nmpk mcm nice jee nnt kalau family nk shell out kat kedai boleh tgk2 kat sini

    ReplyDelete
  14. Bestnye dapat makan sellout. Sis pun nampak sedap. Tak pernah dengan sos nyonya. Uniknye this place. Can try next time.

    ReplyDelete
  15. perghhh bestnyaaa. nampak menyelerakan ketam uhh! tak pernah lagi ber-shell out. maybe boleh try nanti hehehe

    ReplyDelete
  16. Sedapnya buka puasa makan Shell Out memang tak pernah nak cuba hehehe tapi bila tengok makanan kat sini sedap-sedap belaka nak juga lah pergi cuba makan kat sini hehehehe....

    ReplyDelete
  17. Sepanjang Ramadan ni belum lg nak bershell out. Tp tengok Nad makan. Ayomaaaaaa. Mengundang betul laaaa

    ReplyDelete
  18. Shell out dengan nasi kerabu menarik!!..k mid dan family nak cubalah..kitaorg peminat tegar nasi kerabu..bila makan dengan shellout mesti lagi best

    ReplyDelete
  19. Kak liez xpernah smp lagi tauuu. Tapi mmg fav klau dpt mkn seafood ni.kena dtg beramai-ramai klau mcm ni sbb baru feel makan.. nak lobster tuuuuu

    ReplyDelete
  20. Mm sedapnya tengok ketam dengan ayam tu. Mesti ramai orang kan waktu berbuka kat sini? Nasi kerabu pun dah lama tak makan. Ahh nak gi lah!

    ReplyDelete
  21. Aduh lama tak makan shell out. Nampak sedapnya ketam tu. Menarik betul. Nanti nak makan la

    ReplyDelete
  22. Nampak sedap. Dah lama saya nak pergi shell out tapi sampai sekarang tak sampai lagi.

    ReplyDelete
  23. Nmpak sedapnya makan kat shell out ni. Teringin betul nak try. Tak pernah try lagi. Tapi nak kena darang KL baru boleh try.

    ReplyDelete
  24. Banyak makanan sedap ni, terus makan dengan famili dan kawan2, best! Dapat menjalinkan silaturrahim antara satu sama lain.

    ReplyDelete
  25. memang layan makan kat shell out. hari tu pi makan kat KD waktu celebrate birthday abah .. terbaik .. kena repeat balik

    ReplyDelete
  26. sedapnya shell out! airah dah lama sangat tak makan shellout.dulu masa famous dulu selalu jugak makan.now dah tak tau mana shellout sedap.nak makan sini la nanti

    ReplyDelete