hai assalammualaikum

Kelas Renang Untuk Kanak-Kanak Dan Wanita ( Muslimah ) Bersama Akademi SwimRush - Nad tau, mesti ramai yang ingin belajar berenang. Siapa yang tak suka berenang kan? Nad sendiri, ada keinginan nak belajar berenang, nak buat gaya kuak lentang, belajar pernafasan dan macam-macam lagi. Seronok tengok orang yang pandai berenang tu. Kita kalau mandi dekat swimming pool, mandi kaki dekat bawah je..hahaa. Bila cuba berenang, naya tenggelam..hahaa. Sebab tu keinginan nak belajar berenang tu ada. Bukan untuk nad je seorang, untuk anak nad si Fariza tu, nad kalau boleh nak bagi dia pandai berenang. Senang kan, bila budak kecil tau berenang. Takda kita risau sangat bila dia main dekat air.


Kelas Renang Kanak-Kanak Dan Wanita ( Muslimah ) Bersama SwimRush Academy 

Nad dapat tau, ada satu tempat yang boleh anak-anak dan wanita muslimah belajar berenang. Bila nad baca apa yang diajar, kreteria, pengalaman coach, memang buat nad tertarik unttuk belajar bersama Akademi SwimRush. Mereka buat aktiviti belajar berenang ni pun bukan hari biasa sahaja, malah hari minggu. Hah, elok sangatla, sebab hari minggu kadang tak tau nak buat apa kan, elok bawak anak pergi belajar berenang. Lagipun nak belajar berennag ni memerlukan coac yang bertauliah dan berpengalaman.

Sukatan pelajaran Swimrush bukan sahaja mengajar teknik berenang asas malah memberi penekanan pada program keyakinan dan _water survival skills_





Antara kepakaran SWIMRUSH dalam Kelas Renang adalah :
▪️Water Safety
▪️Water Survival Skills
▪️Freestyle
▪️Breaststroke
▪️Backstroke
▪️Butterfly


SWIMRUSH menawarkan perkhidmatan Kelas Renang untuk kanak-kanak, bermula dari umur 5 tahun ke atas. Syllabus mereka lengkap dan sesuai untuk kanak-kanak yang ZERO BASIC, TAKUT AIR dan yang nak IMPROVE kan teknik berenang.

Jangan risau kalau tak pandai menyelam sekali pun, sebab dia orang akan ajar kita cara nak menyelam dengan kedalaman air 1.2 meter - 1.8 meter. Aktiviti menyelam ni memang sesuai sangat untuk sesiapa yang suka aktiviti diving dan suka travel.



Lagi untuk wanita muslimah, susah kan nak cari tempat belajar berenang yang khas untuk muslimah, tapi Akademi SwimRush ni memang menyediakan untuk wanita muslimah belajar berennag dan coachnya pun perempuan. Tak malu la kan..hehe..

Setakat ni, nad tau, Akademi SwimRush ni mempunya 4 cawangan:
Batu Caves: Kompleks Renang Seri Siantan
- Kanak-kanak yang disediakan, Kelas Renang Wanita dan Lelaki
Bangsar: Jalan Turi Bukit Bandaraya
- Kolam Renang Persendirian - Kelas Kolam Kanak-kanak
Cheras: Komples Sukan Desa Tasik
- boleh didapati untuk Kelas Renang Wanita dan Kanak-kanak
Shah Alam Seksyen 14
- Kolam Renang Persendirian; hanya Kelas Renang Wanita


Korang boleh tengok jadual waktu yang disediakan pihak Akademi SwimRush ni.


Kalau korang tak dapat pergi juga, tapi nak sangat belajar berenang, jangan risau, sebab diaorang ada buat kelas secara private la..bagus ni. Kotla tak dapat pergi tempat dia, boleh je suruh jurulatih Akademi Swimrush datang rumah ajar berenang. Yang penting ada swimming pool dekat rumah..hehhe. Tidak dikenakan cas transport..

SEBAB kenapa anda wajib sangat-sangat dapatkan kelas dari Akademi SwimRush :
- Coach yang berpengalaman lebih daripada 10 tahun
- Coach yang mempunyai background lifeguard
- Mengajar teknik berenang dengan cara yang mudah
- Menyediakan kelas ganti
- Menyediakan water safety course
- ONLY Lady Coach mengajar Kelas Wanita
- EMPHASIS PADA ANTI-DROWN - Jurulatih adalah bekas Penyelamat sehingga dapat menjalankan Teknik Survival Air dan meningkatkan Keyakinan Air
- Manakan Teknik Asas: Breastroke, Freestyle, Backstroke, Butterfly
- Unik: Memberi Eksklusif untuk Kelas Renang Lelaki - hanya di Cawangan Batu Caves
- Pengalaman mengajar pelajar airphobik
- Menyediakan CLASS REPLACEMENT
- Kolam Renang PERCUMA
- Beralih dari ZERO ke Swimmer HERO


Oh, lupa nak cakap, Akademi Swimrush ada juga ajar berenang untuk lelaki, tapi dekat Batu Caves sahaja.

Kelebihan dan manfaat aktiviti berenang pada kesihatan

• Berenang dapat membentuk dan menguatkan otot
• Meningkatkan kesihatan jantung
• Renang membakar kalori
• Cegah Stress dan Drepresi
• Minimumkan  risiko cedera

Hah, apa lagi, jomla kita belajar berenang. Hujung minggu ni, kalau takda apa, nad nak pergi.


Korang kalau nak belajar juga, nak tau lebih details, boleh hubungi
Swimrush Swimming Academy
Website: www.swimrush.wordpress.com
Facebook: SwimRush
Instagram: @swim.rush
Contact: www.wasap.my/+60133654711
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Akademi Swimrush ni bagus lah ada cawangan di Batu Caves, mmg dekat dgn rumah juju pun jalan sehala tu. One day fine seronok ni masuk kelas renang.

    ReplyDelete
  2. wow seronok! kat batu pahat non hado pulak
    kihkih

    ReplyDelete
  3. teringin sangat nak hntar anak. tapi masa sangat limited untuk bawa anak kesana

    ReplyDelete
  4. Bolehlah sign up for my nephew nanti.

    ReplyDelete
  5. wah..lama dah carik kelas ni utk anak2.

    ReplyDelete
  6. bagus sebenarnya belajar berenang dari kecil.

    ReplyDelete
  7. best .. salah satu ubat stress ni dengan aktiviti berenang. Jantung pun sihat

    ReplyDelete
  8. Memang bagus belajar berenang. selain dari ilmu baru, dpt juga badan sihat sebab bersukan. Keyakinan diri pun bertambah especially pada org yang takut air bertakung ni..

    ReplyDelete
  9. sangat menarik sebab khusus untuk kanak-kanak dan muslimah. susah nak jumpa kelas macam ni

    ReplyDelete
  10. Baru la tak segan nak belajar berenang sebab ada coach perempuan kan

    ReplyDelete
  11. Rose tak pandai berenang.. dah besar gini jadi malu nak belajar. Tapi bila ada kelas persendirian macam ni, bestnya.. boleh belajar step by step kan :)

    ReplyDelete
  12. Selesa dan senanglah ada kelas berenang utk muslimah..kalau dkt ngan sis..sis pun nak join

    ReplyDelete
  13. Seronoknya tengok belajar berenang ni.. Ada kelas privite pula tu lagi mudah

    ReplyDelete
  14. Bagus ni dapat belajar berenang... Bolehlah bawak anak2 skli kan...

    ReplyDelete
  15. Bagus ada kelas untuk muslimah sekali kan.. ada rezeki boleh lah join kelas renang nanti..

    ReplyDelete
  16. Memang duk cari swimming classes yang ada lady coach. Tq for sharing

    ReplyDelete
  17. Budak2 mesti suka nih. Tapi kalau akak , akak nak belajar sekali. Hahah.. Tak aci la anak2 je tau berenang. :p

    ReplyDelete
  18. seronok sgt klu dpt belajar berenang ni..kene jugak anto anak belajar ni.

    ReplyDelete
  19. Bagus service swim rush ni. Ada home to home private class lagi. Senang x perlu keluar rumah.

    ReplyDelete
  20. Dearest Esteems,

    We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

    Contact Dr. James Eric Firm via
    Email: fastloanoffer34@gmail.com
    Best Regards,
    Dr. James Eric.
    Executive Investment
    Consultant./Mediator/Facilitator

    ReplyDelete
  21. Salam


    Apakah Anda mencari pinjaman?

    Nama saya Femi Otedola, saya seorang multi miliarder dan saya telah berada di industri minyak dan gas selama 28 tahun terakhir. Sekarang saya ingin memberikan pinjaman kepada orang-orang yang menghadapi masalah keuangan mencari solusi dari situasi keuangan mereka, Jadi saya harus membentuk tim profesional untuk mengelola perusahaan ini. Saya tahu apa artinya mencari dana untuk mendirikan bisnis Anda dan ketika Anda mengunjungi Bank mereka selalu meminta begitu banyak dokumen dan jaminan, Di sini kami akan meminjamkan Anda dengan suku bunga rendah, dan tanpa jaminan. Anda harus tahu bahwa kami hanya di sini untuk meminjamkan mereka yang sangat serius dan bersedia membayar kembali pinjaman.

    Kami menawarkan yang berikut:

    ~~~~ Pinjaman Kerjasama √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis Jangka Panjang (maks 40 tahun) √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis√√√√

    ~~~~~~ Pinjaman Pribadi√√√

    Catatan: hanya orang-orang serius yang boleh mengajukan permohonan. Jika Anda harus mengajukan pinjaman dari kami, Anda harus memahami bahwa kami di sini untuk meminjamkan Anda dan Anda harus jujur dan dapat dipercaya. Hubungi kami hari ini dan dapatkan wajah baru kebebasan finansial.

    Hubungi Kami melalui alamat Email berikut
    √√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
    Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Femiotedolaloanfirm1@outlook.com  

    ReplyDelete