Kita boleh nampak, kemungkinan PKP ni akan berlanjutan, dan ramai yang risau, akan tetapi, dalam situasi ni, kita masih perlu bersyukur kerana kerajaan beri bantuan BPN kepada semua. Bukan itu sahaja, banyak syarikat dan agensi yang komited dalam membantu rakyat sepanjang PKP Covid-19 ni. Salah satunya ialah CTOS, agensi pelaporan kredit terbesar di Malaysia.

hai assalammualaikum


Dapatkan Laporan Skor MyCTOS Percuma Sepanjang PKP Covid-19 - Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, memang semua orang terkesan, tidak kira mereka dalam kedudukan apa pun. Banyak yang terjejas, tak boleh buat aktiviti macam biasa, dan tidak boleh bekerja. Hanya sektor tertentu sahaja yang boleh beroperasi. Tapi, apa yang dilakukan ni, adalah untuk menghentikan penularan Covid 19 dan bagi keselamatan kita juga. Silat patuhi arahan kerajaan.


Kita boleh nampak, kemungkinan PKP ni akan berlanjutan, dan ramai yang risau, akan tetapi, dalam situasi ni, kita masih perlu bersyukur kerana kerajaan beri bantuan BPN kepada semua. Bukan itu sahaja, banyak syarikat dan agensi yang komited dalam membantu rakyat sepanjang PKP Covid-19 ni. Salah satunya ialah CTOS, agensi pelaporan kredit terbesar di Malaysia.


Sepanjang PKP ni, nad dan suami memang merancang perbelanjaan dengan baik. Tengok pada keadaan ekonomi, kita kene pantau kewangan kita, sehingga kita dalam keadaan baik. Senang bila pantau dekat CTOS.


Akibat penularan COVID-19 (Coronavirus), CTOS, agensi pelaporan kredit terbesar di Malaysia, sedang memantau dengan teliti isu-isu kewangan yang timbul dan kesan hebat yang menjejaskan masyarakat pengguna di Malaysia.


“Semasa wabak COVID-19 ini, soal kesihatan dan keselamatan kita merupakan keutamaan yang paling mendesak. Akan tetapi, pengguna mungkin juga risau bagaimana keadaan ekonomi masa kini akan memberi kesan terhadap kedudukan kewangan mereka,” kata Dennis Martin, Ketua Pegawai Eksekutif CTOS.


https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/?utm_source=Blog-miszrockers&utm_medium=Banner&utm_campaign=Blog-Score







Dapatkan Laporan Skor MyCTOS Percuma

Pihak CTOS akan menyumbangkan sehingga 100,000 laporan kredit Skor CTOS secara PERCUMA bernilai RM 2.5 juta bertujuan membantu rakyat Malaysia mengetahui kedudukan kewangan dengan lebih baik.

https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/?utm_source=Blog-miszrockers&utm_medium=Banner&utm_campaign=Blog-Score


Korang boleh dapatkan laporan dan semak skor MyCTOS secara percuma ini di https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/


https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/?utm_source=Blog-miszrockers&utm_medium=Banner&utm_campaign=Blog-Score






https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/?utm_source=Blog-miszrockers&utm_medium=Banner&utm_campaign=Blog-Score


Cara nak daftar dia pun senang. Tebus sekarang, sebab kempen ni bermula dari 1 April sehingga 31 Mei 2020. Jangan lupa masukkan promo FREEMCO20 . Cepat Klik https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/

Pihak pengguna dan perniagaan yang sedang terkesan atau mungkin terkesan akibat COVID-19 dinasihatkan supaya menghubungi pihak pemberi pinjaman dan pemiutang mereka secara langsung untuk membincangkan pilihan-pilihan jangka panjang mereka dan pihak CTOS menggalakkan rakyat Malaysia agar bersikap proaktif dalam memantau kredit supaya sentiasa mengikuti perkembangan kewangan peribadi sepanjang tempoh yang rumit ini.

Mana-mana pihak yang ingin mendapatkan laporan Skor MyCTOS mereka, sila layari www.ctoscredit.com.my/ctos-cares.


https://ctoscredit.com.my/ctos-cares/?utm_source=Blog-miszrockers&utm_medium=Banner&utm_campaign=Blog-Score


Selain itu, pengguna boleh mendapat sokongan untuk mengurangkan potensi  kesan negatif akibat wabak ini terhadap kedudukan kredit mereka, dengan melayari laman web CTOS yang memaparkan maklumat terkini mengenai laporan dan skor kredit.


Jangan panik, apa-apa boleh rujuk link nad bagi tu ok. Insyallah #kitajagakita ..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Menarik.. Sesiapa yg berkenaan tu boleh la buat semakan

    ReplyDelete
  2. Wahhh nice info... blh buat semakan.. makin mudah skrg ni..

    ReplyDelete
  3. Menarik. Thanks for this sharing.

    Saya singgah sini. Jemput singgah blog saya tolong saya share pendapat untuk post yang ni

    https://theninjablogging.blogspot.com/2020/04/place-ads-yang-ada-terselit-iklan-judi.html

    ReplyDelete
  4. Bagusnya boleh pantau status kewangan dan laporan di website ni.. dan juga boleh semak skor MyCTOS secara percuma

    ReplyDelete
  5. Mujur boleh semak online kedudukan kredit kita skrg ni. Senang lah nk buat financial planning.

    ReplyDelete
  6. Syu pun pernah try dah. Dan alhamdulillah Syu punya status kewangan sihat.

    ReplyDelete
  7. Terima kasih info Nad, Nanti senanglah nak semak dekat apps

    ReplyDelete
  8. Bagus bila boleh semak online..skrg ni semua dihujung jari kan?

    ReplyDelete
  9. Lama x semak ctoss. Tq 4 info 👍

    ReplyDelete
  10. bagus CTOS buat mcm ni.. meringan kan beban pengguna CTOS... semak percuma...

    ReplyDelete
  11. Terima kasih untuk link tersebut.. Boleh semak dengan segera juga.

    ReplyDelete
  12. wah percuma gtu..tq for sharing..dlu ms nk beli umh ada minta report juga kena byr rm 10 tk silap

    ReplyDelete
  13. Boleh check ni tp kena cepat. Dah nak hujung bulan. Dah dekat tarikh tamat.

    ReplyDelete
  14. Pentingkan.. akk mmg check ctos.. sebab nak tahu status.kewangan

    ReplyDelete
  15. menarik info ni kita boleh evaluate sendiri status kewangan

    ReplyDelete
  16. aida kerap buat ctos search utk pelanggan jabatan.
    before buka fail kes mahkamah, ctos search is penting. reliable search, Nad.
    diterima di mahkamah most of the time.

    tapi diri sendiri tak pernah buat la. lain kali lah buat ha ha ah ha...
    hutang byk, ratus ribu, Nad ha ha ha ha... rumah. personal loan.
    tapi semua payment cantik lah. tolak gaji, kan :)

    ReplyDelete
  17. saya memang setiap tahun beli. so tak dapat claim yang free ni sebab dah ada akaun

    ReplyDelete
  18. Nice job CTOS MY! I also registered and get a copy myself just not long ago. need to plan my financial better also

    ReplyDelete
  19. Terima kasih atas info. wah dah ada percuma, lepas ni senanglah nak check ✌️

    ReplyDelete
  20. Thanks share info ni. Za dah downloaded dan check status. Alhamdulillah takde ctos. Loan semua berjalan lancar pembayaran

    ReplyDelete
  21. dah bagi free takkan tak nak kan? tapi laporan ctos tu next future boleh digunakan untuk apa ye

    ReplyDelete
  22. Akak dah check dah nad. Sebelum ni memang dah pernah register. So bila ada peluang dapat laporan free takkan nak lepaskan peluang ye tak.

    ReplyDelete
  23. sementara free ni eloklah semua org cek laporan keewangan kita..biasanya kene bayar :D

    ReplyDelete
  24. thanks for sharing. baru tau boleh dpt report ni percuma je

    ReplyDelete
  25. Sis surirumah pun dah check gak...ye laa mana le tau kann kot ada yang salah guna nama kita kan..

    ReplyDelete
  26. Bagus dah ada percuma nk.check kewangan ni,.boleh suh anak buat nanti. Sis punya InsaAllah sihat..:)

    ReplyDelete
  27. Oh okay dah faham ... okay lah nanti I Cuba cek mana tahu ada orang dengki dengan I ke Salah guna nama I.. haih !!

    ReplyDelete
  28. Thanks for sharing~ I am going to download the apps and get my free reports.

    ReplyDelete
  29. Thanks for sharing the info Misz Rockers... memang info yang sangat berguna untuk semua ni... haritu dah teringat nak check status dah tapi dok bertangguh... kali ni, insyaAllah akan check untuk info diri sendiri dan persediaan sekiranya nak buat pinjaman...

    ReplyDelete