Dapur, antara ruang paling penting untuk perempuan. Waktu PKP ni banyak masa, jadi idea nak mendekorasi datang. Sebelum ni nad dah dekorasi bilik, sekarang dekorasi dapur pula. Satu-satu nad buat, ada rezeki lebih, kita deko la, bagi cantikkan rumah. Beli barang pun bukan sekaligus, beli sikit-sikit..hehee..

hai assalammualaikum

Dekorasi Dapur Dengan Barang Semua Warna Hijau - Dapur, antara ruang paling penting untuk perempuan. Waktu PKP ni banyak masa, jadi idea nak mendekorasi datang. Sebelum ni nad dah dekorasi bilik, sekarang dekorasi dapur pula. Satu-satu nad buat, ada rezeki lebih, kita deko la, bagi cantikkan rumah. Beli barang pun bukan sekaligus, beli sikit-sikit..hehee..


Dekorasi Dapur Dengan Barang Semua Warna Hijau

Bahagian dapur ni, sebenarnya dah banyak kali juga nad ubahsuai, sampaila PKPP, baru puas denagn dekorasi sekarang. Ni antara entry nad dekorasi dapur.
- Susun atur rempah ratus
- Semua barang warna hijau
- Susunan lebih kemas dengan tuppaware
- Rak mudah alih beroda
- Tong sampah jimat ruang


Sekarang, nak ambil gambar dekat dapur pun ok..hehehe..Dapur lebih luas dan teratur gitu.


Tema dari dulu, dapur memang warna hijau. Hijau maksudnya bukan semuanya hijau, dinding , kabinet ke apa, hijau untuk barang sahaja. Jadi, memang kenala cari barang warna hijau. Suami yang nak warna hijau, sebab dia cakap dapur biar namapk segar, kehijauan macam tu. Kita ikutkan jela..hehee..


Sebelum-sebelum ni, memang terfikir, nak pasang wallpaper je dinding tu, beli dulu tapi pasangnya tak. Masing-masing sibuk, nak buat sendiri memang tak la. Waktu PKP la banyak masa, suami pun duduk rumah. Hah, mintak tolong dia pasang wallpaper dekat dinding tu. Memang pilih yang berjalur melintang dan warna putih, terang sikit.



Lepas tu nad guna wallpaper anti oil ni pasang dekat table top almari lama, dan dalam kitchen kabinet letak barang. So takdela nampak kotor ke apa.



Hah ni la rupa setelah siap. letak daun palsu hijau, bagi cantik dapur.



Ni la bekas yang nad guna untuk isi rempah ratus dan makanan lain. Siap dengan stiker jar ..Bila suami nak masak, takda tertanya mana tu mana ni..hehee

Kalau tengok bekas, memang berlainan sebab nak cari sama hijau memang kurang pilihan. selalu orang kan pilih botol putih tu kan, tapi sebab nak hijau, tu kurang pilihan. Beli pun lain-lain kedai. Ada tu ikea punya..ehhee..Ada tu beli kat Tesco, ada tu beli kat shopee. Asal nampak hijau kita rembat jela..hehee..

Bahagian sabun pun nak lawa, siap beli papan dia, letak bunga, gitu. Tempat letak sabun tu masa PKP viral, tu yang beli dekat shopee.




Yang ni almari lama yang nad cakap. Kalau orang jawa panggil gerobok..hahaa. Gerobok ni dah lama, taknak buang sebab boleh diguna pakai. Nad isi kuali, barang buat kek dan barang pencuci macam tu. Selalu orang letak pencuci, semua bawah sinki, tapi bawah sinki nad dah letak baldi, jadi, selamat ada almari ni. Nad pun tak banyak barang sangat. Nak buat kek pun buat bila nak je.

Almari ni nad cadang nak cat dia, dan jadikan cantik. Tu nanti nad buat. Tunggu ada kerajinan..hehee..Kalau dah buat mesti buat entry punya..hehee..


Puas hati dengan dekorasi dapur sekarang. Cuma bahagian paip je belum selesai lagi.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Cantik pe hijau.. sejuk mata memandang.. nk deco gak la dapur tp kne tunggu bajet dulu.. hehe

    ReplyDelete
  2. Memang sangat hijau ni. :) Cantik dan kemas kan kalau colour sama.

    ReplyDelete
  3. Cantik pulak warna hijau kt dapur. Rasa damai je

    ReplyDelete
  4. Wow! Semua hijau. Menandakan tuanpunya seorang yg cukup berdisiplin dan sistematik.

    ReplyDelete
  5. segar mata memandang gituu...nampak kemas jugak, masih lagi tak boleh move on dengan tempat gantung chopping board tu..haha

    ReplyDelete
  6. cantik! kemas je dapur.. mcm ni baru seronok nk masak.. hihi

    ReplyDelete
  7. cantik dan kemas. sama la tema dapur kita..hijau jugak. ada cmpur hitam dan putih..hehe

    ReplyDelete
  8. Cantik. Tengah musim orang deco dapur sekarang ni. Seronok dah duduk rumah sendiri.

    ReplyDelete
  9. Wah...... cantik nyer kitchen Puan Nadia. Good colour choice sis. Green is a good colour for a kitchen.

    ReplyDelete
  10. cantik ya dapur Nadia! The green looks so energetic and fresh. mesti happy semasa guna dapur, nice idea.

    ReplyDelete
  11. Memang naik warna hijau dengan background gelap. Cantik kot combination tu. Warna hijau tu menyegarkan mata kan

    ReplyDelete
  12. Waaa hijau mata memandang, kalau Sis ko, merah menyala adeiii..
    Dapo kalau kemas gini, seronok memasak kan Nad..

    ReplyDelete
  13. aaaaaaaaaaaaaaaaa lawanya semua warna hijau tak sangak lawa. selalu aim putih je hee

    ReplyDelete
  14. Suka dapur kemas-kemas. Ruby pun kalau bleh nak tiga warna, putih, hijau dan coklat earth tu. Tapi banyak plak gadget takda kaler yang kita nak. Hahaha

    ReplyDelete
  15. suka saya tengok dapur kemas macam ni. susah betul kalau kekalkan kecantikan dapur. mesti ade je yang sepahkan. haha

    ReplyDelete
  16. naik seri dapur nad ada warna hijau sana sini. nice sangat idea nad ni. mesti sekarang rasa best jer kan nak masak. nampak cantik n kemas jer dapur

    ReplyDelete
  17. warna hijau memang beri perasaan tenang. hehe. nampak teratut dan tersusun je kawasan dapur tu. :)

    ReplyDelete
  18. Wahh bestnya nampak lebih kemas dan juga lebih teratur heheheh pulak tu perkakasan yang digunakan nampak seragam dan menarik hehehe kita pun nak juga buat susun atur dapur rumah kita ikut tema lah ni wakakakakkaka

    ReplyDelete