Semalam, balik rumah mak keja, nak ambil kuih frozen karipap dan masalodeh. Abang pulak whatsup cakap nak buat bbq. Apa lagi onz jela..hehhe. Yang sediakan semua abang dan kakak ipar..hehehe.

hai assalammualaikum


BBQ Bersama Keluarga Di Malam Kemerdekaan - Semalam, balik rumah mak keja, nak ambil kuih frozen karipap dan masalodeh. Abang pulak whatsup cakap nak buat bbq. Apa lagi onz jela..hehhe. Yang sediakan semua abang dan kakak ipar..hehehe. Berkumpul la semua malam tu dekat rumah mak. Cuma kakak sorang denagn abang ipar sorang takde sebab dia kerja. Tapi anak-anak ditinggalkan. lagipun cuti sekolah kan..ehehe.



Lepas maghrib mulakan aktiviti membakar. Tukang pasang tempat pembakaran, abang dengan adik ipar..



Tukang kipas, budak-budak ni la..hahaha. Hey mana boleh makan je, kena tolong..



Malam tu, ayam perap biasa, ayam perap madu dan kambing bakar.,.nyumnyum..



Nad tukang makan..hehee..Makan dengan nasi dan sos je pun dah sedap.


Lepak makan luar ramai-ramai..hehee..

Macam ni la kitaorang sambut merdeka..hehhee..Bila ada anak-anak buah, diaorang la yang meriahkan suasana.

Next, pergi bercuti pulak nanti.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Salam kemerdekaan
    Selamat menjamu selera

    ReplyDelete
  2. bagunya kecik kecik dah tolong sekali , tengok gmbr teruih lapo hahaha

    ReplyDelete
  3. Memang best ada aktiviti keluarga sebegini. :) Kalau boleh saya pun nak buat lar untuk family.

    ReplyDelete
  4. terliurrr tgk ayam2 yg dibakar tu.. huhuhuh

    ReplyDelete
  5. Bestnya barbeque ramai-ramai. Rindunya nak balik kampung

    ReplyDelete
  6. BBQ aktiviti best bila berkumpul ramai-ramai.

    ReplyDelete