Unplan trip, makan di Nasi Bamboo Sg Klah. Nasi Bamboo, nasi dikukus dalam buluh.

hai assalammualaikum

Nasi Bamboo Sg Klah, Sedap Ke? - Unplan trip, Ahad lepas, kakak ajak pergi Hot Spring Sg Klah, sebab dia belum pernah lagi pergi situ. Kakak whatsup mr mafia dan bagitau pasal trip ke Sg Klah ni. Fikir lunya fikir, okla, pergi, sebab dah lama tak pergi berendam ni. Tengok orag lain pergi mandi manda dekat sungai, kita pun nak mandi manda juga la. Jadi, Ahad lepas on terus pergi Hot Spring Sg Klah. Tapi sebelum berendam, perut kena isi dulu. Tempat wajib pergi dan makan ialah di Nasi Bamboo Sg Klah. Ramai dah datang sini, jadi kita pun nak cuba rasa sedap ke tak.

 


Nasi Bamboo Sg Klah, Sedap Ke?

Ni pertama kali nad makan dekat Nasi Bamboo Sg Klah ni. Memang ramai orang masa hariti, biasalah, hari Ahad, hari orang bercuti. Mestilah ramai. Tapi SOP masih terjaga. Ada orang jaga dekat depan ntuk pastikan semua yang masuk sini, scan nama dan suhu.


Kedai makan ni besar juga, nasib masa datang ada tempat kosong. Memang masa datang, tak tengok sangat, nampak je makanan terus pergi.. Hahaha.



Nak ambil makanan kena ambil dulang yang disediakan, pastu beratur dan ambil makanan yang korang nak makan. Nasib masa beratur tak ramai orang dan tak sesak. kIra smooth jela nak ambil makanan waktu tu. Masa nad memang takde orang beratur, nad je sorang..hehee. Nad sampai sini pun dalam pukul 11 pagi macam tu.



Dekat situ ada bahagi-bahagi lauk, belah kanan lauk bakar-bakar, belah kiri lauk berkuah, sayur, ulaman. Nak ambil nasi dalam buluh tu pun dekat bahagian lain.





Haritu nad ambil ikan merah bakar, daging, ikan keli. Nasi pulak, nasi bamboo dengan nasi panggang serunding. Untuk lauk harga RM31, nasi pulak, bamboo RM2 lebih, serunding RM3 lebih.

Tak ambil banya lauk, sebab takut tak habis. Ni pun dah cukup, siap bahagi-bahagi dekat anak buah lain.


Orang datang sini, mungkin nak merasa nasi yang dikukus dalam buluh tu.

Bagi nad, makanan dekat sini biasa je. Takde istimewanya. Nasi lembut, okla. Yela, orang prgi kita pun nak cuba. Dah rasa okla. Lagipun dekat sini banyak menu yang ada. So boleh pilih mana nak.


Boleh je kalau nak cuba
Waze Nasi Bamboo Sg Klah
Waktu operasi: 10.30 pagi - 6 petang
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. War nampaknya special lar dimasak denan daun buluh. :D

    ReplyDelete
  2. Teringin nak makan kat situ. Tak tau lah bila berkesempatan.

    ReplyDelete
  3. Oh first time dengar actually Nasi Bamboo Sg Kelah ni, indeed kalau ikotkan usually jenis nasi bamboo ni mmg sedap kan sbb sedap dikukus dlm buluh hehe. Anyway banyak betul pilihan lauk pauk di situ yea, nampak menarik. 😁

    ReplyDelete
  4. Oh yummy!!!!!!! Nampak sedap nyer nasi bamboo dia. Must try this one day. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  5. Fuhhh nampak signboard pun dah tahu sedap. hehehe. Masakan panas dan nasi berlauk memang fav! Buat terliur je tengok tu Nad!!

    ReplyDelete
  6. Iyerr memang sedap, anak Sis dah sampai, omaknya aje yang belum huhuhu...aiashhh terliur laa nengokkkkk

    ReplyDelete
  7. Tak pernah try lagi nie..kena cuba..lauk pauk nampak banyak..ada ikan bakar..best jugak nie

    ReplyDelete
  8. Hehehe... Kitkat pernah makan sekali kat sini sebelum PKP.. Memang famous dan ramai orang nak makan kat sini... Byk choices juga kan..

    ReplyDelete
  9. Tak pernah cuba lagi makan nasi bamboo ni. Nanti boleh try makan kat sini. Ajak suami n anak anak merasa pulak

    ReplyDelete
  10. pernah makan..okla..tapi rasanya lauk lauk kat situ agak mahal...tapi bolehlah repeat lagi.utk kelainan

    ReplyDelete
  11. tak pernah lgi ke sini. nampak mcm best. nnti kalau family dtg kl bolehlah bwk diorg ke sini

    ReplyDelete