Articles by "flower"
Showing posts with label flower. Show all posts
hai assalammualaikum

KK Florist : Servis Penghantaran Bunga Sekitar Kota Kinabalu - Sekarang senang je nak dapatkan bunga untuk orang tersayang, kalau malas pergi kedai, beli je secara online. Order bunga pilihan korang, dan hantar terus ke orang yang korang nak bagi tu. Yela, kadang kita takda masa, sekali sekala buat surprise dengan orang lain tolong hantarkan. Mestilah suka kan.


Sekarang ni, ramai yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, kekasih atau suami isteri demi tuntutan kerja dan belajar. Apabila tiba hari lahir, ulangtahun, hari ibu, hari bapa, atau hari kekasih mesti rasa sedih sebab tak dapat bagi apa-apa, lagi-lagi mereka yang duduk di Kota Kinabalu Sabah, nak bagi hadiah mesti jauh kan. Kalau dapat bagi bunga pun ok, siapa tak suka dapat bunga kan. Korang jangan risau, ada je website yang buat servis penghantaran bunga sekitar Kota Kinabalu. Ok untuk korang yang nak hantar bunga untuk orang tersayang di sekitar Kota Kinabalu, boleh je gunakan servis penghantaran bunga KK Florist ni.


Nad dah survey website dia, memang semua jambangan bunga di KK Florist nampak cantik dan segar. Dibuat pun dengan kemas dan tersusun. Jambangan bunga yang ada di KK Florist bukan sahaja untuk diberi pada hari istimewa malah ada untuk jambangan bunga Grand Opening dan Condelence. Antara kawasan yang dihantar ialah Likas / Damai / Luyang / Lintas / Lido / Bukit Padang / KK City / Sutera Harbour / Sembulan dan banyak lagi. kOrang boleh tengok area dia di link Delivery


Nad suka tengok bunga ni..nampak segar dan gebu macam tu..hahaa..tak tau nak tafsirkan macam mana. Pulak tu dibalut dengan guni..Memang lawa kan.


Yang ni pun lawa, sebab ada bentuk love..hehehe..





Dekat sini, bukan sahaja ada bunga, korang boleh add on macam coklat, belon dan bear. Jadi lagi terharulah orang yang menerima tu kan. Takde alasan kan korang tak sempat nak bagi hadiah dekat orang tersayang. Semuanya di hujung jari. KK Florist akan memenuhi apa yang korang tempah sampai ke orang tersayang dari harga serendah RM 38. Tempah awal ye suapay diaorang boleh arrange untuk penghantaran.

KK Florist, hanya deliver di sekitar Kota Kinabalu sahaja tau. Korang boleh terjah

KK Florist
Open Hours : Monday To Saturday
                       9 AM To 5 PM
Sunday & Public Holiday – Off

Contacts : Phone: +6016 840 8028
Adress: Taman Yakim Jaya (Opposite Kian Kok High School)

Website: https://www.kotakinabaluflorist.com/
Instagram: https://www.instagram.com/kotakinabaluflorist/





hai assalammualaikum

Fresh and Beautiful Business Grand Opening Flowers




Whether you are shopping for your own business or you want to send a flower for opening ceremony for someone’s business grand opening day, there is a specific design of Flower Delivery meant to make the shop more beautiful. The Florist assures you that flower arrangement you select for this special event is perfect for the business. The business grand opening flowers are guaranteed fresh and beautiful no matter the height or width. Check these awesome arrangements from the online florist Singapore:

Prosperous Beginning
Fresh flowers are beautiful gifts for a prosperous beginning. The florist in Singapore arranges them in beautiful designs to show well wishes. Flowers with vibrant colors are perfect for a design suitable for prosperous beginnings. Some flower arrangements are at approximately 3 feet to as tall as 5 feet. This design is sure to welcome your guests, visitors, and prospective clients on opening day of your business. In case you want this flower arrangement delivered to a friend’s grand opening day, you can count on the florist to personally handle the job.

Congratulatory Flowers
The fresh flowers of Gerberas and Roses combined with balloons make a meaningful Grand Opening Flower Stand on grand opening day. You can choose colorful flowers and balloons for a flower stand that express congratulatory messages. For prompt and on time florist delivery of this flower stand, let the florist guide you whether you select a pre-arranged design or you prefer to customize one for your own business or for someone’s business grand opening day. The flower shop Singapore has the selections of flowers you need for this kind of flower stand for your own shop or for someone’s shop on opening day.





A Masterpiece for Great Achievement
The fresh and beautiful flowers of Stargazers and Gerberas accentuated with the soaring Heliconias show how you want to shout your support to a family or friend for this great achievement. If it’s you who are opening a new venture, you may also choose a masterpiece with beautiful flower arrangement. The flowers are definitely a masterpiece of the florist and you can make it your wonderful design on the shop for as long as the flowers endure the time.

For any fresh and beautiful business grand opening flowers that you need for your gift or for your shop, the florist is your best place to find one. The flower stands that you choose to have or to send will surely express your warmest congratulations and complete the joyous celebration.

hai assalammualaikum

Buying Business Grand Opening Flowers on a Budget

It is never a problem buying fresh and beautiful Flower for opening ceremony. of a business when you shop for Flower Delivery through the online Florist. However, getting them for a cheap price may not be as easier, especially if you want fabulous designs for the flower stands. Fortunately, there are ways to buy business grand opening flowers on a budget. With the help of the florist in Singapore, you can have the best flower arrangements delivered just in time for the celebration for less the price.

Buy from the online florist.




Buying from the online florist is more convenient and affordable because the florist has huge selections of low priced flowers. They have local and seasonal flowers to choose from, which are cheaper in price but high in quality. Local and seasonal flowers, for instance, are brighter in color and more fragrant. For beautiful and colorful grand opening flower stands, you will never get disappointed with the seasonal and local flowers available at the flower shop. The online florist is there to help you pick the best designs with the prettiest flowers.

Create your own assortment.
Buying Congratulatory Flower Stand is more budget-friendly when you choose to create your own assortment. The florist provides possibilities for customization, even on flower stands. You will be able to send your warmest and sincerest greetings and congratulations to a family or friend on the grand opening day of the business if you will go out of the box and create a unique personalized flower arrangement. The florist can help you pick the appropriate and low priced assortments for the special flower stand. In addition, it will also save you a bit if you will send the flower personally on grand opening day.



Avail discounted arrangements.
Instead of buying expensive floral designs, choose to buy from the arrangements offered on discounts. From deals of the day to discounted flowers to flower arrangements with free delivery charges, the options are plenty when you choose to buy flowers from the florists in Singapore. There is no reason why buying them on a budget can never happen because every florist aims to keep customers happy and satisfied of their products and services.

Buying flowers for grand opening day of any business is sure within your budget if you follow these tips. The Flower Delivery of flower stands will surely express your support and happiness for a family or friend’s success for the new business.

hai assalammualaikum''


Gubahan Indah Jambangan Bunga Flower Chimp - Nad ingat lagi, pertama kali dapat jambangan bunga dari mr mafia masa nad punya konvokesyen. Hati berbunga-bunga bila dapat gubahan bunga yang menarik ni. Sekarang, hadiah jambangan bunga,bukan sahaja bagi kepada kekasih, malah kepada rakan dan keluarga pun boleh bagi bunga untuk meraikan sesuatu atau sebagai " ucapan ".

Sekali sekala nak juga tunjukkan betapa kita menyayangi, mencintai dan ingat akan mereka. Setiap orang ada cara berbeza untuk menunjukkan kasih sayang mereka. Kadang ada bagi barang mahal, tapi sebenarnya bunga tetap menjadi pilihan.


Flower Chimp Malaysia

Salah satu kedai bunga yang korang kena tahu ialah Flower Chimp. Nad tengok, cantik-cantik jambangan bunga dia ada. Ada macam-macam jenis bunga dan sesuai untuk apa sahaja. Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan
tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu,




Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan mengikut kehendak kita. Harga bunga di Flower Chimp serendah RM89 sahaja.

Perkhidmatan Penghantaran Bunga Secara Percuma Ke Seluruh Negara

Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran PERCUMA ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak.

Sesetengah orang sanggup ke kedai bunga dan beli bunga serta hantar sendiri kepada orang tersayang. Ada juga yang suka buat kejutan, jadi, dia suruh orang kedai bunga tu deliver kepada orang yang dia nak beri tu. Hah!!..Lagi bagus buat kejutan kan. Lagi satu, kot takde masa, tapi nak orang tersayang tu gembira masa hari istimewa dia, hantar je bunga..mesti tersenyum. Lagipun boleh hantar jauh sampai Sabah dan Sarawak..terbaik la..





Walaupun jauh tapi “Ucapkan dengan bunga!” sahaja, mampu menyemai kasih sayang lagi. Perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pelanggan mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya kerja korang, hanya memilih jambangan bunga kegemaran dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja. Ya, korang boleh order online je.

Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara PERCUMA ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

Flower Chimp Menerima Pelaburan RM 6 Juta Dan Ingin Meluaskan Perniagaan

Flower Chimp menerima pelaburan berjumlah RM 6 Juta berikutan prestasi cemerlang di Asia Tenggara. Pengasas berhasrat meluaskan perniagaan ke Singapura menjelang pertengahan Ogos 2018.

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.

Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice.

“Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan.

“Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.

Hah!!, macam mana, dah tengok website Flower Chimp, menarik kan..Kalau korang berminat dengan bunga-bunga dekat situ atau nak tau apa perkhidmatan, jenis bunga atau apa sahaja untuk hadiah bunga bagi orang tersayang, korang boleh layari

Flower Chimp di Malaysia
Website: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Website: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Website: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph

Mengenai Flower Chimp

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian.


Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa
terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura
dan negara Asia Tenggara lain.

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari
Website : www.flowerchimp.com.
Emel: pr@flowerchimp.com
Contact: +6013-886 9948
hai guys


Affordable Prices And Deals Of Flowers From A Better Florist Malaysia

If you have a deep passion for flowers, or even if you just love gifting flowers on all the special occasions in your life, you have to check out A Better Florist, the best florist in Malaysia. This florist is fresh and new, and know exactly how the minds of today’s customer works. This Malaysia flower delivery will give you those gorgeous flowers you see online and on Instagram, affordable prices and deals throughout the entire year, and an incredible reliable flower delivery.

They became the best flower delivery Singapore has thanks to their incredible delivery. This is a florist that will deliver on the same day, completely free, every day, if you order before 3pm. There are hardly any florists that are able to deliver on the same day, especially not for free. Now, in addition to that, you’re going to love their express flower delivery. Imagine being unable to get off work and buy flowers for a birthday party. Or having a wilted arrangement on the table and guests are coming for dinner? Well, A Better Florist will dispel all of your fears from now on, as they can get to any part of the city in just 90 minutes and take care of any emergency you have! Flowers and gifts could never be purchased and delivered this easily. Go to their website and visit their online shop because they always have something prepared for their customers to grab on the go.


Whether it’s their KL flower delivery, their florist in Penang and florist in Ipoh or their flower delivery to JB, they always have a variety of gorgeous blooms on hand so that you can just click and have them sent. Choose from flowers in burlap wrapping or a mason jar, from small and huge floral arrangements… They also have a gift delivery, which consists of a hamper and fruit basket, and their hampers are to die for. From the wine hamper to the baby hamper, they make it so difficult not to grab one. They are packed with the most meaningful gifts and trinkets, all neatly and creatively put together and arranged.


The prices vary depending on the size of the arrangement, but taking into consideration the quality, the prices are quite affordable. A Better Florist, started of as the best Singapore flower delivery, spreading love with their florals throughout Singapore. After everyone got a taste of what A Better Florist has to offer, they quickly expanded to offer a UAE flower delivery, and a Hong Kong flower delivery and a flower delivery Brisbane has. Browsing online will confirm that they are the best florist in HK, the best flower delivery in UAE and the best florist in Dubai.


As far as Malaysia is concerned, they are definitely the best florist in Kuala Lumpur, and the more and more people get to know this flower delivery, the more popular they are becoming. If you love a flower shop that always has everything that you need, and has an incredibly fast delivery, then A Better Florist is going be your favourite florist of them all.
hai assalammualaikum

Koleksi Terhad " Be With Me " Bunga Dalam Jar Yang Comel - Siapa tak suka dapat kejutan daripada orang tersayang kan. Tak kisahlah, kejutan sempena Hari Lahir, Hari Perkahwinan atau sambutan apa pun. Kejutan tersebut mesti menjadi kenangan sepanjang masa, lagi-lagi kalau dapat hadiah yang comel dan boleh disimpan lama. Bagi perempuan, dapat bunga pun dah seronok. Bunga masih menjadi hadiah yang diminati untuk diberikan kepada pasangan sebab rasa dihargai dan disayangi. Perempuan dan bunga tak dapat dipisahkan. Bunga bukan sahaja pada pasangan kekasih, malah boleh diberikan kepada orang tua dan sahabat.

" Be With Me " Koleksi Bunga Dalam Jar Yang Comel

Selalunya orang bagi sejambak bunga kan, dan lama-lama bunga tu akan layu. Tapi, ni nad nak bagitau korang, apa kata korang bagi bunga yang lain dari yang lain. Bunga ni tak akan layu dan mati. Bunga ni memang sangat comel dan cantik. Pasangan korang mesti suka. Tapi koleksi bunga ni sangat terhad tau!! Koleksi bunga dalam jar " Be With Me " yang sangat unik, pasti akan beri kesan yang romantis bila korang berikan kepada pasangan. Bukan itu sahaja, kalau diberikan kepada ibu, ayah atau sahabat, mesti diaorang akan ingat korang selalu. Serius!, cantik sangat bunga ni.


Mengejutkan orang-orang istimewa dalam diri korang, dengan bunga-bunga yang indah pada bulan Mei ini. Ni la dia Koleksi Terhad " Be With Me " Bunga Dalam Jar yang sangat comel dan cantik. Bunga ni boleh menjadi hadiah yang sempurna sempena Hari Ibu, Hari Guru dan juga 520.


Keistimewaan bunga ni ialah bunga yang tak akan mati, kerana bunga ni, bunga pertama yang diawet. Hasil kolabarasi Inflority Preserved Flower dengan Yuki's Fiori telah menghasilkan bunga yang sangat menarik seolah-olah nampak bunga itu seperti bunga yang segar. Bunga yang diawetkan adalah bunga semulajadi 100%.


Teknik yang dibuat memang sangat menakjubkan. Kalu korang tengok dekat gambar ni, memang bentuk dan design sangat menarik. Bunga yang dipelihara dan masih mengekalkan kelenturan mereka dan kesegaran semulajadi mereka tanpa ada sebarang cacat celanya. Mereka tidak memerlukan air, tidak ada penjagaan khusus dan mereka boleh bertahan hingga sekurang-kurangnya 3 tahun.

Koleksi terhad " Be With Me " tersedia dalam 3 reka bentuk - Galaxy, True Love & Unicorn. Setiap set datang dalam kotak hadiah yang termasuk pencahayaan LED dan kad ucapan.



Galaxy is Preserved Baby Breathe with Rainbow colors wrapped in mini bouquet.


True Love is Cotton Flower wrapped with preserved and dried foliage in mini bouquet.


Unicorn is Preserved Hydrangea wrapped with pastel tone colors hydrangeas in mini bouquet.

Cuba bayangkan, orang tersayang yang korang nak bagi, mesti dia teruja tengok bunga unik macam ni. Mesti penerima bunga ni akan lebih rasa cinta dan sayang dekat korang, lagi-lagi bunga ni tak akan layu. Hri-hari boleh tengok bunga ni, siap ada lampu lagi. Romatik sangat kau!!..

Koleksi Terhad Bulan Mei Sahaja!!

Be With Me Collection dijual pada bulan Mei sahaja guys!!. Harga 1 Jar RM188 dan untuk semua 3 reka bentuk, dijual pada RM488 (jimat RM76). Semua harga termasuk penghantaran untuk Malaysia Barat, manakala untuk penghantaran ke Malaysia Timur tambah RM10.


Berita baik untuk pembaca nad, dapatkan " Be With Me " dengan  10% diskaun. Hanya bagitau kod [NADIA10] ketika membeli bunga ini, dan bagitau korang baca dekat blog nad ni..ok!!..Tunggu apa lagi, jom dapatkan koleksi bunga " Be With Me " ni untuk orang tersayang. Hanya terhad di bulan Mei sahaja.

Info lanjut
Inflority Preserved Flower
Facebook: https://www.facebook.com/inflority/

Yuki's Fiori 
Facebook : https://www.facebook.com/yukifiori/
Instagaram : https://www.instagram.com/yuki_fiori/