hai assalammualaikum

Surprised Birthday Half Menjadi -  Hhahaha..boleh gitu surprised half menjadi...kenapa half, kenapa tak full..haha kejap lagi nad citer..Semalam birthday mr jejaka mafia..ni la first time die sambut birthday bersama isteri...sebelum bulan dua lagi die dah pesan" harijadi abang jangan lupa lagi sudah ye".. Sebab tahun lepas nad penah lupa birthday die..hahahha..kejam tak..so tahun ni, die dah pesan awal-awal..dan die tak tau yang nad dah plan memang nak buat surprised untuk dia..tapi tu la..jadi half surprised je..

Alkisahnya, pada pagi 11/2/2015, bangun dari tidur,..selepas mengaumm..hahhaa..takleh blah..mr mafia pergi mandi..dan nad waktu tu masih belum idea lagi mcam mana nak buat surprised birthday untuk dia. Pagi tu gak nad google..tengok punya tengok ok dapat idea dah..tapi dok pikir macam mana la nak beli barang-barang tu..sebab mr mafia ni jenis tak bagi nad pergi sorang-sorang walaupun kedai tu dekat je..boleh jalan kaki..ermm..

Siang hari nad buat macam biasa, takde apa-apa..hhaha..kekonon tak ingat birthday dia..petang tu cakap dengan mr mafia, "bang malam nanti pergi tesco ye".. Mr mafia "nak beli apa".. Yup dia akan selalu tanya nak beli apa...hurmm..apa nad nak jawab..mampuihh takkan nak cakap kek.." Nak beli barang sayanglaa".. Mr mafia "barang ape".. Eheh laki aku ni..haishh...jenuh nak jawab "adalah".. Malam tu kitaorg pergi tesco

Sampai tesco, nad suruh dia lepak dekat kedai mamak..hahha..takkan la nak ikut nad pergi beli barang kan. Kedai pertama sekali nad pergi, kedai cenderahati..nak cari lilin..lepas tu cari kedai kek...then sekali cari secret recipe..nasib dekat tesco tu ade secret recipe..nak beli lasagna, feveret die lor..alkisahnya, nad ingat malam tu nak buat lamb chop untuk dia..tapi terlupa nak order..hhaha..jadi carila lasagna..lepas tu jumpa die dekat kedai mamak..dekat situ dah tau half surprised...sebab ape?? Sebab die dah nampak kek tu..sobsobsob...balikla

 

Balik tu kami buat biasa..peliknya selalu lepas makan malam dia akan naik bilik kerja die..tapi, malam tu tak naik-naik..eh-eh..mavam mana ni..dah nak dekat kul 12 kot..satu hape tak buat ni..then, nad cakap, "bang mona mana??., mona kucing ye.."kang mona masuk bilik abang berak ke..ape ke?? Hahaha..mende ntah aku buat ayat...sedangkan mona selalu berak dekat pasir...hahaha...tapi die naik bilik gak..lepas tu aku pun bertukus lumus susun lilin, letak gambar..letak kek...fuh berpeluh gak la..yang kucing-kucing nad pulak dok nngok lilin tu nak ngusik..adehh...lepas tu dok pikir idea apa nak buat supaya dia turun..hahhaha..jenuh ni..tinggg!!!!! ( dapat idea)... 


Sedang elok lampu dekat rumah banyak rosak..lampu dekat rumah ni bukan lampu kalimantang..tapi lampu hiasan..so satu-satu mentol mati..pastu tutup semua lampu..panggil mr mafia "banggg..ooo bangg...lampu mati".. Mr mafia " macam mana boleh mati,saya tekan apa".. Die dah nak marah dah..sekali..nah kau..."hapy birthday to you..happy birthday to you"... Hahhhhh..tersenyum die..tak jadi marah..nasib tak nangis..hahaha..


.ade amik video..layan la video nad buat ni..haha...abaikan suara comel tu ye..hahaha..

 

Selamat hari lahir abang..awakla suami penyabar sekali sebab layan karenah saya..eh saya pun penyabar..haha..awakla suami yang sangat awesome..always make me laugh...awakla suami saya yang cari gaduh..penumbuk..semua...hahha. Saya doakan abang sihat selalu, murah rezeki..semoga capaimimpian abang untuk jadi photography terhebat dan maju jaya..semoga abang panjang umur dan sentiasa diberkati...uuuhhh hadiah malam tu...aummmm..k baii..hahahaha...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. cutelah surprise nadia,kak mieja baca pon tersenyum:)

    'happy birthday buat hubby nadia, moga apa yg diimpikan tercapai'amin

    ReplyDelete
  2. hahaha susah jgk sb nk pg mn2 kne report kan. mg half la tp okay la bkn sng tau nk bt surprise

    ReplyDelete
  3. pehhh sweet betol kak nad ni.huwaaa. rasa nak kawen pulak. hahaha. tetiba :P

    ReplyDelete
  4. Assalam nad,
    epy belated birthday kat hubby nad yer
    moga bahagia hingga jannah AMIN

    ReplyDelete
  5. ASsalamualaikum nad, hahah cute je suprised menjadi half. hahaha sanah helwah bro. semoga kalian bahagia hingga ke Jannah. sweet la nad ni ~~~

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum nad...hepi belated besday buat hubby nad yer..;)

    ReplyDelete
  7. sweet je.. senyum sorang bila tengok video ni. haha

    ReplyDelete