hai assalammualaikum

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit - Sana sini nad nampak kawan-kawan nad pakai aqua whitening cream produk dari Korea ni. Memang bila tengok video diaorang pakai produk ni, nad jadi tertarik, sebab produk ni ada magic. Bukan magic terus pakai jadi cantik, magic produk ni bila pakai, ia mengeluarkan titisan air. Mula tertanya-tanya juga, apa bagusnya produk ni dengan titisan air? Nad baca feedback diaorang, produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit. Muka sunburn pun boleh hilang dengan produk ni. Apa lagi, terus nad dapatkan Aqua Whitening Cream ni di Hansaegee Nature punya website.


Kalau bab pelembap, nad memang memilih, sebab tak semua pelembap sesuai dengan kulit. Pernah sebelum ni, pelembap nad beli, bukan makin melembap, malah makin buat muka nad berminyak dan tumbuh jerawat..Semenjak tu, nad takut nak pakai pelembap. Jadi, bila kawan-kawan ramai pakai Aqua Whitening Cream ni, terus nad dapatkan. Nak cuba, betul ke dia boleh melembapkan kulit? Nad dapatkan waktu ada promosi. Siap sekali dapat freegift daripada Hansaegee Nature seperti pouch bag,paper beg, pen, coupon discount.

Cuaca dekat Malaysia sekarang, tak menentu, kejap sejuk kejap panas je. Jadi taknak muka jadi kering, carila pelembap muka yang sesuai.


Aqua Whitening Cream, ia dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam dalam kulit, menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan dapat merawat semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.

Bila sampai je, terus rasa nak pakai..hahaa..Tak menyabar kan. Yela, nak tengok keajaiban titisan air tu.



Tekturnya yang jenis krim, ringan dan tidak melekit. Selepas beberapa sapuan, akan keluar titisan air daripada situ dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat, Magic kan!!.Hah, bila titisan air ni keluar, korang jangan lap dengan kain, tapi korang dap-dap je water drop tu dekat muka sampai dia serap ke dalam muka. Titisan air ni la yang menyegarkan muka, memang amat sesuai ketika cuaca panas. Nad pakai, rasa sejuk dan dingin je dekat muka..hehee



Cara menggunakan Aqua Whitening Cream
- Bersihkan muka terlebih dahulu, lepas tu lap muka. Then, korang boleh sapu Aqua Whitening Cream ni. Tak perlu sapu tebal-tebal, ambil sedikit sahaja dah memadai. Sapu di bahagian muka dan leher. Dalam masa beberapa saat, titisan air akan kelur. Dap-dap kan sahaja titisan air tu sehingga ia serap ke dalam kulit.



Korang boleh cuba dulu dekat tangan, nak tengok sama ada sesuai atau tidak dengan kulit korang. Tengok sama ada, ia beri kesan iritasi atau tidak. Kalau takda, bolehla pakai terus dekat muka. Biasalah, kulit kita ni lain-lain.

Nad tak rasa was-was pilih Aqua Whitening Cream ni sebagai pelembap, sebab nad tau produk korea ni kebanyakannya diperbuat daripada bahan semulajadi. Ia mengandungi Minyak Benih Camellia Japonica yang membantu melembapkan kulit, tidak menyekat liang kulit dan menghalang daripada jerawat. Ia juga dapat mencerah, dan merawat kulit daripada kering dan sunburn.

Ia juga mempunyai Niacinamide juga dikenali sebagai vitamin B3, yang mana kita tau ia sangat bermanfaat untuk penuaan kulit sebagai agen pemutihan, membantu menyeratakan tona kulit yang tidak sekata, memutih, membersih dan merawat kulit sensitif.

Bahan semulajadi seperti Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cicidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Ekstrak Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Testimoni Nad Menggunakan Aqua Whitening Cream


Nad dah gunakan selama dua minggu Aqua whitening Cream ni, dan ia memang sesuai dan serasi dengan muka nad. hari demi har, nad boleh rasa muka nad semakin lembap dan tidak kering. Nad guna pada waktu pagi dan malam. Setiap kali keluar, nad tak lupa pakai, untuk elak muka daripada cahaya matahari. Bila nad pakai Aqua ni pun, makeup nad nampak smooth je. Oh produk ni pun boleh memutihkan kulit, kan nama dia whitening cream..ehehe. Muka pun makin berseri lepas pakai ni. Muka nad pun dah kurang berminyak sejak pakai Aqua Whitening Cream ni.

Sesuai Semua Jenis Kulit Untuk Wanita Dan Lelaki

Nad sarankan, mereka yang ada masalah kulit sensitif, kulit mudah terkena sunburn, kulit kering, kulit berminyak dan apa sahaja, baik pakai Aqua Whitening Cream ni. Memang best. Memang sesuai untuk semua jenis kulit dan bukan sahaja orang perempaun boleh guna, orang lelaki pun boleh. Yang suka travel, yang kerja dekat luar, yang kerja dekat aircond, lagi memerlukan pelembap.

Kalau korang nak, korang boleh je terjah



Aqua Whitening Cream, Krim Berasaskan Water drop (50ml)
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
Instagram: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. mamcam best je..kulit akak jenis kering, sesuai sangat lah ni.

    ReplyDelete
  2. Mesti sesuai dengan kulit sensitif gak kan Nad? sebab dia water base.. nak try jugak lah nanti..

    ReplyDelete
  3. wah lainnya dah kulit nad! nampak berseri macam budak lagi! lellaki boleh pakai tak? sebab kulit kite pun kering dan kusam. nampak cepat tua pulak kalau kusam kan hahahaah

    ReplyDelete
  4. Cantik kulit muka Nad lepas pakai product ni..akak suka tgok hasilnya...nampak lembab je kulkulit dan ttak berminyak..bagus kandungan dan bahan ddalam product ni kkan..

    ReplyDelete
  5. Hamboiiii nampak moistnyaaaaaa.... mesti sedap kena kat kulit kan

    ReplyDelete
  6. Ramai rekemen cream brang Hansaegee ni.. memang best rupanya. Teringin juga nak beli satu. face cream kat rumah ni pun cam nak habis dah. boleh la try

    ReplyDelete
  7. Ramai yang bagi good revirw dan recommend cream Hansaegee ni. Nampak gaya Mimi kena beli satu dna cuba juga. Umur makin menjngkat ni memang kena jaga kulit muka lah kan. Nak try juga lah nanti .

    ReplyDelete
  8. Wahh makin meletoplah Nad sekarang..halus je nampak kulit muka tu..kisahnya inilah rahsia dia ekk. Sis nak trylah gak nanti..nak wajah sehalus Nad..:D

    ReplyDelete
  9. ishh jelesnya tengok sebab dah guna produk best nih...teruja nak cuba sebab macam magik boleh keluar air..no wonder kulit jadi ploles dan fresh sebab cukup air....nanti nak order jugaklah

    ReplyDelete
  10. Patut lah cantik. Ini rahsianya ye. Macam best je produk ni. Tengok pun dah teringin nak pakai jugak, hahaha. Mesti sejuk dan fresh je muka lepas pakai ni kan

    ReplyDelete
  11. Patut la kulit dia syantik. Ni rahsianya rupanya! Tgk ramai gak yg review produk ni so mmg tergoda la

    ReplyDelete
  12. This is the first time i am hearing about this product. This looks good. Very difficult to get a product that is suitable on my skin. If it is good for you, you should continue using it.

    ReplyDelete
  13. Tergoda sebab dia water base! Kulit kak Nina pun kering area pipi ni. Nka nak faktor usia gini memang kena moisture lebih kan.... Nka try gak laaa

    ReplyDelete
  14. Rawlins pun memang suka krim yang melembapkan nie. Pernah ada krim yang melembap, tapi tak sampai jam 11 am, dah jadi berminyak. Haha. TQ sebab share info nie.

    ReplyDelete
  15. For my moisturiser, I suka aloe vera from The Face Shop.

    ReplyDelete
  16. Produk berasaskan Aqua ni memang best kan. suka sangat.

    ReplyDelete
  17. Produk Korea banyak yang best dan bagus untuk orang Asia.

    ReplyDelete
  18. Cream dia nampak lain dari yg lain kan.. Lama gak tak pakai pelembab wajah ni

    ReplyDelete
  19. Kulit k.el skrg mmg tgh ad mslh dry..bolehlah try yg ni

    ReplyDelete
  20. best kalau dapat kulit lembab sepanjang hari.. ni tak asyik kering dan kusam je.. lagi pun ia water based

    ReplyDelete
  21. berubah jadi air. mesti fresh dan sejuk je rasa kulit lepas pakai ni.

    ReplyDelete
  22. It is good to know that the cream not only whitens but also moisturizes as well. :) The fact that it hydrates your skin upon application makes this cream very handy for women.

    ReplyDelete
  23. Mouse mommy pun gemar aqua base punya produk. Tak rasa lekit kat muka dan terus serap kat dalam kulit.

    ReplyDelete
  24. Tgok ramai yg review hansangae ni.. Kita suka tgk cream tukar jd titisan air.hehehe..

    ReplyDelete
  25. haha i think i would need this a lot in order to whiten my skin since im quite dark after many years of walking under the sun without proper protection.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  26. Red many good reviews about this cream, keen to try it too.

    ReplyDelete
  27. this on is good. Aqua + whitening.. usually whitening dont comes with aqua and may caused breakout on skin. but with Aqua, i believe this suitable almost everyone.

    ReplyDelete
  28. bestnyeeee~ menarik betul teknologi hansagee nie

    ReplyDelete