hai assalammualaikum

Jalan Ke Beryl's Chocolate History Dan Makan Aiskrim Whey Chillin Di Jalan Panggong - Tak sangka banyak juga kedai menarik dekat Jalan Panggong Kuala Lumpur ni. Selepas nad makan di Luckin Kopi, dah kenyang perut, apa lagi, jalan-jalan la tengok kedai apa yang menarik dekat sini.


Beryl's Chocolate Jalan Panggong

Selang satu atau dua kedai dari Luckin Kopi, nad masuk ke kedai coklat Beryls. Biasalah, bila nampak kedai coklat mesti nak masuk punya. Lagi, coklat Beryl's memang nad jarang makan. Tapi tak sangka, rupanya coklat Beryl's ni digemari ramai, sebab bila nad post gamabr dekat media sosial, ramai cakap suka coklat ni.





Memang macam-macam jenis coklat ada dekat kedai Beryl's ni. Yang atas meja ni, coklat koko dari pelbagai negara. Setiap coklat berbeza rasa. Ada yang pahit dan ada yang manis.

Ada juga coklat durian..Tak tau pulak rasa dia macam mana..ehehe..

Kedai coklat Beryl's ni ada di beberapa outlet dia, dan kedai di Jalan Panggong ni baru sahaja dibuka. Korang boleh google mana outlet kedai Beryl's ni.


Whey Chillin Aiskrim 

Lepas tu, pergi pulak ke kedai aiskrim Whey Chillin..Kedai kecil-kecil je. Perlu naik atas untuk makan aiskrim ni.




Macam-macam jenis aiskrim ada, Vanila, coklat, strawberry, tiramisu dan macam-macam lagi..


Harga dia ikut saiz aiskrim..


Bagusnya aiskrim ni, low fat, no sugar, low kalori, low carb dan high protein. Rasa dia memang unik la..hehee..Memang aiskrim yang sihat..hehee


Layan sangat makan aiskrim ni, lagi bila cuaca panas ni.

Kalau korang jalan-jalan area Jalan Panggong, boleh singgah kedai aiskrim ni.


Nak senang, ni alamat kedai, 5, Jalan Balai Polis 50000 Kuala Lumpur Malaysia Untuk tau lebih lanjut, korang boleh layari
Facebook: https://www.facebook.com/WheyChillin-KL-104673660901084/
Instagram: https://www.instagram.com/wheychillin/

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. bestnyeee..
    terliur tgk coklat..

    ReplyDelete
  2. siapa sangka tengah-tengah kl ada tempat menarik. Best ni boleh take note

    ReplyDelete