hai assalammualaikum

Susun Atur : Penyangkut langsir Jenis Magnet - Sekarang ni tengah rajin nak mendeko rumah. Adalah barang sikit-sikit yang nad beli. Tempat nad selalu beli mestilah dekat Shopee..hahaha..Barang yang kecil pun kadang beli dekat situ..haishh..Shopee ni memang tau. Semua barang dia da, unik-unik pulak tu..mana tak geramnya..kalau boleh semua nak masuk dalam troli..kihkih..Selalunya tak beli la kerap, bila ada duit, baru la beli. Lagi best bila dapat voucher..hah!!, seronok shopping. Baru-baru ni nad beli penyangkut langsir pulak..tu pun sebab dapat voucher. Dah lama ada dalam troli barang ni. Bila dapat voucher terus dapatkan..ehhee..



Penyangkut ni nad beli sebab design lawa, pulak tu unik dia ada magnet. memang banyakla orang jual dalam shopee, jadi pandai-pandai la pilih harga yang murah.


Penyankut dekat rumah nad sebelum ni guna tali, so kene la paku. Lepas tu anak dok tarik ja, paku pun tercabut. Sudahnya langsir ni terbiar lepas macam tu.


Lepas tu nad beli penyankut langsir jenis bulat tu, yang memang sangkut dekat bahagian tengah. Tak bestnya bila taknak guna, kene simpan. Tu pun dah satu kerja..hahaa..nampak nor malasnya..Lepas tu kalau nak sangkut langsir semula, langsir bentuk dalam segitiga, macam tak lawa la kan. Kat rumah ni nad tak letak langsir putih bahagian belakang langsir tu. Jadi kalau buat macam tu, memang rasa macam errrkkkk..tak suka la senang cerita..

Nad suka langsir dibentuk tarik ke tepi, hah gituu...

Nampak pulak penyangkut  atau klip langsir jenis magnet ni dekat shopee..Eh macam bagus pulak..hehee..Sebab menggunakan magnet. Jadi, tak perlu lah nak paku dinding untuk pasang klip langsir. Yeahh jimatt..dinding pun cantik je..hehe..





Bila sampai je, terus teruja..yeahhh..memang cantik dan sama macam dalam gambar. Bentuk bunga, bentuk berlian-berlian sikit. Barang dia ringan je. Bahagian tali panjang tu pun nampak kukuh.

Terus nad pasang dekat langsir..Buatla macam-macam gaya pun korang nad, boleh je..hehee..


Magnet dia memang kuat. Langsir takkan jatuh atau magnet takkan jatuh. Klip magnet langsir ni boleh digunakan untuk apa sahaja jenis kain langsir.

Hah, tak perlu paku memaku dah guys..lekat je..hehehee..Beli dekat shopee ye..kalau korang nak taip je nama Curtain Tie Backs Window Decor Curtain Punch Free Magnet Buckle Clip..Dah kalau susah sangat, ambil gambar tu dan letak dekat search ada bentuk kamera, dan letak gambar ni dekat situ..Nanti keluarla..ehhee..selamat bershopping..jom deco...




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. First time tahu ada jenis magnet ni. . Nnt kena godek2

    ReplyDelete
  2. cantik. klu jenis syg nak paku2 dinding nie berbaloi lah beli kan

    ReplyDelete
  3. Cantik Nad.. siap ada magnet lagi..

    ReplyDelete
  4. Memang cantik lah nad curtain clips ni. Berkenan plak kak ana.

    ReplyDelete
  5. Cantik juga jenis mcm tu.. Senang guna kan

    ReplyDelete
  6. Cantik gak ekk, cuma rumah sis tak leh pakai penyangkut cam gini sb langsir pun tak ada kat umah ni..hehehe, sis pakai blind je

    ReplyDelete
  7. Alahai cantinya dan nampak mudah!

    ReplyDelete
  8. bab2 langsir ni saya hanya akan sentuh bila dirumah untuk hari raya sahaja, sebab time tu lah tukar langsir baru haha. apa2pun terima kasih share

    ReplyDelete
  9. Wow cantiknya hurmm ni kalau mak kita tengok memang dia nak sangat orang perempuan suka lah menda yang cantik-cantik macam ni hehehe tambah ada magnet lagi kemas dan berkualiti heheheheh... Raya tahun depan ia bakal viral ni..

    ReplyDelete
  10. lawa lah Nad!!Nak guna pun mudah tak perlu ikat ikat..

    ReplyDelete
  11. Cantik pulak sis tengok, mudah pun mudah digunakan tapi sayang kat rumah sis tak pakai langsir pun, sis just gunakan blind je

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dapat deko-deko rumah, hihi. Saya belum rezeki ada rumah sendiri, insyaALlah tahun depan kalau diizinkan hehe. Terima kasih berkongsi idea mendeko tau!

    ReplyDelete
  13. suka sgt warna itu. emasnya membuatkan langsir nmpk luxurious dan mahal hehe.

    ReplyDelete
  14. comelnyaaa first time tahu ada penyangkut langsir yang cantik serupa gelang tangan dah hahaha, maybe boleh try next year bila tukar langsir baru hihi

    ReplyDelete
  15. heloknyaaa , nak beli jugaklah ...paling bagus lepas ni nak ikat langsir dah tak payah paku lagi kan ..idokler bocor dinding sekaligus tak bahayakan kanak2

    ReplyDelete
  16. ini mek kenal di rumah mummy mek. dah senang sekarang tak yah nak sangkut sangkut, tak yah cucuk lagi dah. hehe. more conviniet.

    ReplyDelete
  17. Senang jugak kalau pakai klip magnet macam ni. Tak mencari lagi klip untuk langsir ni. Iza pakai klip baju besar tu je. Hahahha. Nanti nak kena cari jugak la

    ReplyDelete