hai assalammualaikum

Susun Atur : Penyangkut langsir Jenis Magnet - Sekarang ni tengah rajin nak mendeko rumah. Adalah barang sikit-sikit yang nad beli. Tempat nad selalu beli mestilah dekat Shopee..hahaha..Barang yang kecil pun kadang beli dekat situ..haishh..Shopee ni memang tau. Semua barang dia da, unik-unik pulak tu..mana tak geramnya..kalau boleh semua nak masuk dalam troli..kihkih..Selalunya tak beli la kerap, bila ada duit, baru la beli. Lagi best bila dapat voucher..hah!!, seronok shopping. Baru-baru ni nad beli penyangkut langsir pulak..tu pun sebab dapat voucher. Dah lama ada dalam troli barang ni. Bila dapat voucher terus dapatkan..ehhee..



Penyangkut ni nad beli sebab design lawa, pulak tu unik dia ada magnet. memang banyakla orang jual dalam shopee, jadi pandai-pandai la pilih harga yang murah.


Penyankut dekat rumah nad sebelum ni guna tali, so kene la paku. Lepas tu anak dok tarik ja, paku pun tercabut. Sudahnya langsir ni terbiar lepas macam tu.


Lepas tu nad beli penyankut langsir jenis bulat tu, yang memang sangkut dekat bahagian tengah. Tak bestnya bila taknak guna, kene simpan. Tu pun dah satu kerja..hahaa..nampak nor malasnya..Lepas tu kalau nak sangkut langsir semula, langsir bentuk dalam segitiga, macam tak lawa la kan. Kat rumah ni nad tak letak langsir putih bahagian belakang langsir tu. Jadi kalau buat macam tu, memang rasa macam errrkkkk..tak suka la senang cerita..

Nad suka langsir dibentuk tarik ke tepi, hah gituu...

Nampak pulak penyangkut  atau klip langsir jenis magnet ni dekat shopee..Eh macam bagus pulak..hehee..Sebab menggunakan magnet. Jadi, tak perlu lah nak paku dinding untuk pasang klip langsir. Yeahh jimatt..dinding pun cantik je..hehe..





Bila sampai je, terus teruja..yeahhh..memang cantik dan sama macam dalam gambar. Bentuk bunga, bentuk berlian-berlian sikit. Barang dia ringan je. Bahagian tali panjang tu pun nampak kukuh.

Terus nad pasang dekat langsir..Buatla macam-macam gaya pun korang nad, boleh je..hehee..


Magnet dia memang kuat. Langsir takkan jatuh atau magnet takkan jatuh. Klip magnet langsir ni boleh digunakan untuk apa sahaja jenis kain langsir.

Hah, tak perlu paku memaku dah guys..lekat je..hehehee..Beli dekat shopee ye..kalau korang nak taip je nama Curtain Tie Backs Window Decor Curtain Punch Free Magnet Buckle Clip..Dah kalau susah sangat, ambil gambar tu dan letak dekat search ada bentuk kamera, dan letak gambar ni dekat situ..Nanti keluarla..ehhee..selamat bershopping..jom deco...




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. First time tahu ada jenis magnet ni. . Nnt kena godek2

    ReplyDelete
  2. cantik. klu jenis syg nak paku2 dinding nie berbaloi lah beli kan

    ReplyDelete
  3. Cantik Nad.. siap ada magnet lagi..

    ReplyDelete
  4. Memang cantik lah nad curtain clips ni. Berkenan plak kak ana.

    ReplyDelete
  5. Cantik juga jenis mcm tu.. Senang guna kan

    ReplyDelete
  6. Cantik gak ekk, cuma rumah sis tak leh pakai penyangkut cam gini sb langsir pun tak ada kat umah ni..hehehe, sis pakai blind je

    ReplyDelete
  7. Alahai cantinya dan nampak mudah!

    ReplyDelete
  8. bab2 langsir ni saya hanya akan sentuh bila dirumah untuk hari raya sahaja, sebab time tu lah tukar langsir baru haha. apa2pun terima kasih share

    ReplyDelete
  9. Wow cantiknya hurmm ni kalau mak kita tengok memang dia nak sangat orang perempuan suka lah menda yang cantik-cantik macam ni hehehe tambah ada magnet lagi kemas dan berkualiti heheheheh... Raya tahun depan ia bakal viral ni..

    ReplyDelete
  10. lawa lah Nad!!Nak guna pun mudah tak perlu ikat ikat..

    ReplyDelete
  11. Cantik pulak sis tengok, mudah pun mudah digunakan tapi sayang kat rumah sis tak pakai langsir pun, sis just gunakan blind je

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dapat deko-deko rumah, hihi. Saya belum rezeki ada rumah sendiri, insyaALlah tahun depan kalau diizinkan hehe. Terima kasih berkongsi idea mendeko tau!

    ReplyDelete
  13. suka sgt warna itu. emasnya membuatkan langsir nmpk luxurious dan mahal hehe.

    ReplyDelete
  14. comelnyaaa first time tahu ada penyangkut langsir yang cantik serupa gelang tangan dah hahaha, maybe boleh try next year bila tukar langsir baru hihi

    ReplyDelete
  15. heloknyaaa , nak beli jugaklah ...paling bagus lepas ni nak ikat langsir dah tak payah paku lagi kan ..idokler bocor dinding sekaligus tak bahayakan kanak2

    ReplyDelete
  16. ini mek kenal di rumah mummy mek. dah senang sekarang tak yah nak sangkut sangkut, tak yah cucuk lagi dah. hehe. more conviniet.

    ReplyDelete
  17. Senang jugak kalau pakai klip magnet macam ni. Tak mencari lagi klip untuk langsir ni. Iza pakai klip baju besar tu je. Hahahha. Nanti nak kena cari jugak la

    ReplyDelete
  18. Wahhh advance betul ya penyepit langsir skrg nie. Macam2 jenis. Cantik2 pulak tu. Now dah ada versi guna magnet. Nanti bolehlah beli

    ReplyDelete
  19. oo cantiklah benda camni dan praktikal. bolehlah pakai ni nanti since its very convenient, terutama nak elakkan hilang

    ReplyDelete
  20. Tips yang bagus ni. Kalau Qiss pun memang suka tak rosakkan dinding. Tambah-tambah duk rumah sewa kan. Kena la jaga rumah orang. Nanti boleh cari gak kat shopee. Nak add dalam troli juga.heee

    ReplyDelete
  21. This is really beautiful!
    Will show it to my parents, they have tough time of finding clips for curtains!

    ReplyDelete
  22. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    ReplyDelete
  23. Cubicle curtains are extensively used for the purpose of creating room separation, particularly in hospitals. They are also utilized by institutions and corporate offices for special occasions or for certain specific purposes. Cubicle curtains is a generic name, with the varieties of general cubicle curtains, blackout curtains, disposable curtains, bioactive curtains, shower curtains, eco-friendly curtains, and cubicle curtain track systems. кассандр

    ReplyDelete