We have now entered phase 3 of the Movement Control Command. Hope you all are doing well. Even though we are in a quarantine, cannot go to work, we can not do as we always do, but we are still grateful, because we are still in control. During this pandemic, Beaconhouse Schools understood the situation and took initiative by reducing school fees to help families in their current situation.

hai everyone

Beaconhouse Group Of Schools Offers 15% Reduction In School Fees In Light Of Extended MCO - We have now entered phase 3 of the Movement Control Command. Hope you all are doing well. Even though we are in a quarantine, cannot go to work, we can not do as we always do, but we are still grateful, because we are still in control. During this pandemic, Beaconhouse Schools understood the situation and took initiative by reducing school fees to help families in their current situation.


Beaconhouse Group Of Schools Offers 15% Reduction In School Fees In Light Of Extended MCO 

Beaconhouse Group of Schools – one of the largest networks of international and private schools, has announced a 15% reduction in school fees in light of the announcement of the continued extension of the nation’s Movement Control Order (MCO).


This reduction in fees will apply to all of Beaconhouse’s 14 schools in Malaysia from pre-schools to secondary schools, benefiting close to 3,000 students and their families.

With the spike in the COVID-19 pandemic and the recent extension of the MCO to 28 April many Malaysians are feeling the pinch through pay cuts and uncertainties in their workplace. While the government stimulus packages have gone a long way towards helping Malaysians cope with the crisis; corporates, employers and individuals must play a bigger role to ease the strain on Malaysians.


Explaining about the reduction, Alister Bartholomew, Regional Director, Southeast Asia, Beaconhouse Malaysia said, “We understand the financial burden that some families may be facing amid school closure and economic slowdown. We are proud to be one of the first schools in the country to extend this gesture of goodwill to help the parents of our beloved students in these difficult times. Learning mustn’t stop, no matter what.”

He went on to add that the school’s top most priority has been and will always been the continuation of student education regardless of the surrounding situation. “This is part of our promise for holistic and life-long learning. Even though we are all at home playing our part to flatten the curve, our commitment to enriching our students continues,” said Mr. Bartholomew.


Despite school closures for several weeks now, Beaconhouse has been quick to adapt, with Beaconhouse Schooling Uninterrupted launching a robust virtual learning system providing a full spectrum of learning opportunities for its students.


“Despite such short notice we are pleased with the progress of our online teaching and learning platform, which is becoming more comprehensive and meaningful in its rollout every day. This is all thanks to our ever-committed teaching staff, our committed students and their dedicated parents,” Alister added.


The school will reimburse school fees for the period of the MCO extension that’s just been announced. For further information on the Beaconhouse Group of Schools and the reduction in fees please visit: www.beaconhouse.edu.my.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Baguslah sekolah ada buat pengurangan yuran waktu PKP ni.. Parents pun nak kena saving juga tapi bagi za kalau belajar online pun ok je bayar utk gaji cikgu2

    ReplyDelete
  2. Memang banyak kesannya kan dari wabak ni, baik sekolah, peniaga, drebar semua...tapi jika contoh seperti ini yuran dikurangkan, maka tidaklah terasa beban ibubapa nanti setelah habis wabak nanti...

    ReplyDelete
  3. Bagus inisiatif ini. Kebanyakan anak-anak sekolah international school dari golongan berada. Mereka juga perlu rancang kewangan agar pendidikan anal tidak tercicir.

    ReplyDelete
  4. Bagus juga dapat 15% off daripada yuran tu.. Sekurang-kurang parents yang tidak bekerja dan gaji tak dibayar sepenuhnya dapat kurangkan beban nak bayar itu ini..

    ReplyDelete
  5. Bagus tu bagus tapi sis confuse juga jika tak datang 1 bulan kena bayar juga la kan walaupun pengurangan 15%?. Mereka yang sekolah kat sini selalunya dari keluarga yang berada tapi kalau perniagaan tak berjalan masa PKP ni susah juga nak bayar yuran kan....

    ReplyDelete
  6. This is something good. Thank you for sharing this information with us. Take care and have a good day.

    ReplyDelete
  7. izzat sekolah swasta (islam). sekolah dia utk april ni beri 30% diskaun.
    tak sangka plak pkp extended ke fasa ke3, kan.
    utk may nanti, tak pasti lagi. takde announce apa2 lagi. ntah sekolah ntah tak kan.
    tapi, april aida byr je 100%. cikgu2 nak gaji juga kan. and extra tu aida minta cikgu masuk dlm tabung dana sekolah.

    ReplyDelete
  8. 15% reduction sangatlah membantu para ibu bapa, dengan musim covid ni dah pasti parents pun terjejas.

    ReplyDelete
  9. inisiatif yg sangat bagus. dapat ringankan beban para ibubapa. semoga lebih ramai pihak yang membuat inisiatif yg sama.

    ReplyDelete
  10. Sekolah orang-orang berduit ni. Btw baguslah usaha pihak sekolah buat macam ni. At least dapat sedikit sebanyak tolong parent kan.

    ReplyDelete
  11. Pengurangan 15% utk fees tu memang sangat membantu ibu bapa pada musim pkp ni tapi musykil. Walaupun tak kesekolah.. Still kene bayar fees ya.. Hehe kite skolah kerajaan so xtau sgt pasal skola swasta ni. Tp kalau kene bayar pn dorang still provide Online teaching learning program kn.. Ok la jugak. Dpt membantu pelajaršŸ˜Š

    ReplyDelete
  12. Terbaik Beaconhouse Schools ni beri potongan harga 15 % kepada parent, walau sekolah swasta tapi tetap menjaga kebajikan pelajar

    ReplyDelete
  13. Wow sekolah international hehehehe nak juga diskaun ker ala mak bapak mampu apa salahnya kalau sanggup bayar kat sekolah mahal macam ni hehehehe. Tapi betul dalam masa kecemasan dan getir ini semua orang terkesan walaupun business besar-besar kalau tidak tak ada kerajaan bagi PRIHATIN.. Sekolah pun kena juga agar dapat membantu memulihkan ekonomi bagus setuju...

    ReplyDelete
  14. Wahhh 15% tu, bagusnya sekolah ni, sekurangnya meringankan beban keluarga. Harap byk lg ikut contoh sek ni

    ReplyDelete
  15. Satu langkah yang bagus dan harus dipuji bagi membantu mengurangkan beban pelajar-pelajar. Harap pelajaran tak terjejas ketika PKP ni

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah bagus la ada pengurangan tu. saya harap cepat2 berlalu isu covidd19 ni

    ReplyDelete
  17. Agree, with the 15% reduction in school fees will help to ease parent's burdens as well, thanks for sharing this info,

    ReplyDelete
  18. wahh bagusnye... ini yg kita harapkan..

    ReplyDelete
  19. Great effort, less fees and etc. Can helps parents to control their expensive

    ReplyDelete
  20. Ok jugak..atleast ringan sikit rasa buat ibu bapa kan.. Tambah dgn keadaan musim skg ni.. Lega jugak

    ReplyDelete
  21. Tahniah Beaconhouse sebab prihatin dgn situasi semasa. Byk juga reduction tu.

    ReplyDelete
  22. Bgus inisiatif dorg ni.. Meringankan beban parents walaupun hanya 15% lagi2 musim MCO ni

    ReplyDelete