July 2019
hai assalammualaikum


Tawaran Menarik Kerjasama SimplySiti, ShopeeMy Dan CIMB Islamic Untuk Peminat Datuk Siti Nurhaliza - Semalam nad menghadiri ShopeeMyxSimplysiti di Grand Hyatt Hotel Kuala Lumpur, di mana, produk SimplySiti telah bekerjasama bersama Shopee, tempat menjual barang secara online yang terkemuka dengan CIMB Islamic, untuk para peminat Siti Nurhaliza. Banyak tawaran menarik yang akan dibuat sepanjang bulan Ogos ni..Jadi bacalah sampai habis ye. Sebab tawaran ni bukan biasa-biasa, korang akan dapat tengok mini konsert, minum petang bersama Datuk Siti Nurhaliza dan paling best, diskaun untuk produk SimplySiti..


Siapa la tak kenal dengan Datuk Siti Nurhaliza, penyanyi terkenal dengan suaranya yang merdu disertakan dengan sopan santun, budi bahasa dan sifatnya yang lemah lembut membuat semua generasi rakyat Malaysia meminati dan menyayangi Dato’ Sri Siti Nurhaliza Tarudin. Nad tengok depan-depn pun cair..ehhee..sama je suara dia tau..Telah lama berkecimpung dalam industri seni, mula mencipta nama pada usia 16 tahun, anak kelahiran Temerloh ini telah menghasilkan lebih 20 album, menggubah lagu dan membuat persembahan bukan sahaja di dalam negara tetapi juga di persada antarabangsa, termasuk di Royal Albert Hall London yang berprestij, dalam masa hanya dua dekad.

Datuk Siti Nurhaliza telah memenangi banyak anugerah, menjadi inspirasi kepada ramai, bukan sahaja kerana beliau seorang penyanyi, penerbit muzik dan seorang ibu, ia juga  kerana kewibawaannya sebagai seorang ahli perniagaan. Siapa yang tidak kenal dengan produk Siti Nurhaliza, sembilan tahun dahulu,tahun 2010, beliau mengasaskan rangkaian produk SimplySiti.





Terdapat pelbagai jenis produk mekap rangkaian SimplySiti daripada skincare, pemutihan kepada krim rawatan kulit, cosmetic, pemerah pipi hingga lipstik serta wangian. Kesemua produk yang disahkan Halal. Produk ini telah mendapat sambutan ramai,  telah mencatat pertumbuhan yang menakjubkan; bukan sahaja di Malaysia malah di Indonesia, Singapura dan juga Asia Barat.


Kini, produk SimplySiti ada dijual secara online..Mudah la nak beli,  tak perlu nak keluar.. Hehehe..

Korang biasa beli barang di Shopee!! Siapa pembeli online tegar di Shopee?? Kita geng..hehee..Nad sendiri pembeli tegar online di Shopee. Memang beli di Shopee bagi nad lebih mudah, dan selamat. Banyak produk yang ada di Shopee dari perlbagai kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.

Shopee telah memberi peluang kepada Datuk Siti Nurhaliza untuk menjual produknya, dan Datuk Siti setuju kerana beliau melihat Shopee mempunyai banyak keistimewaan dan kelebihan tersendiri yang lain daripada dengan platform e dagang yang lain. Sekarang, produk SimplySiti ada di Shopee, yeahhhh..


Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee, berkata, “Kami memang sentiasa meminati Dato’ Sri Siti Nurhaliza. Bila SimplySiti memutuskan untuk membuka kedai rasminya di Shopee, usia kami belum mencecah satu tahun. Kami gembira dan pada masa yang sama kami rasa terharu kerana Ratu Pop Malaysia memberi kepercayaan kepada kami dan menyokong kami. Ini sangat besar ertinya bagi platform e-dagang yang baru diasaskan! Pada hari ini, kami telah ditugaskan untuk memacu pertumbuhan jenama SimplySiti ke tahap seterusnya dengan meluaskan kerjasama di luar platform digital. Ia bukan sekadar jualan, tetapi merupakan sebahagian daripada langkah kami
untuk memberikan pengalaman menyeluruh kepada pengguna kami dan ini termasuk aspek hiburan dan pendekatan gamifikasi di dalam dan luar platform.”



SimplySiti meluaskan tapak digitalnya dan melancarkan kedai rasmi SimplySiti di Shopee. Siti Nurhaliza merupakan perintis Shopee Selebriti Skuad apabila platform e-dagang ini melancarkan portal dalam aplikasi khusus untuk pilihan produk selebriti. Menerusi platform ini, peminat juga berpeluang untuk menyertai sesi bertemu mesra dan acara yang dianjurkan oleh Shopee.

“Sejak menyertai Shopee, perniagaan dalam talian kami telah meningkat lebih 100%. Pertumbuhan ini adalah hasil daripada acara-acara media eksklusif, sesi bertemu peminat dan kempen yang dianjurkan oleh Shopee seperti Shopee Brands Festival yang akan diadakan tidak lama lagi. Bagaimanapun, ini adalah kali pertama kami bersama-sama akan menganjurkan Super Brand Day, konsert mini dan jamuan minum teh untuk peminat saya! Saya teruja dengan pakatan perkongsian ini dan melihat perkembangan jenama saya yang boleh dilanggani oleh semakin ramai pengguna Shopee yang kini mencecah hampir 20 juta,” kata Siti Nurhaliza, Pengasas, SimplySiti di satu sidang akhbar.

Kini, SimplySiti meluaskan kerjasamanya dengan Shopee bersama CIMB Islamic untuk memacu jenama ke mercu jaya yang lebih tinggi. Kerjasama ini akan memberi manfaat kepada peminat Dato’ Sri Siti Nurhaliza menerusi tawaran menarik produk SimplySiti, konsert mininya dan juga peluang untuk minum teh bersama bintang pop.


Rafe Haneef, Ketua Pegawai Eksekutif, CIMB Islamic Bank Berhad, mengulas, “PKS merupakan tunggak ekonomi Malaysia. Sebagai Bank Islam serantau yang terkenal, CIMB Islamic teruja untuk menyokong dan memperkasakan PKS bagi membolehkannya membesar di dalam dan luar Malaysia, khususnya menerusi inisiatif Koridor Halal CIMB. Dan sekarang, dengan PKS Malaysia seperti SimplySiti di platform berbilang saluran Shopee, disertakan dengan diskaun hebat dan tawaran untuk pemegang kad CIMB, pengguna akan mendapat manfaat dari segi kesenangan dan pembelian produk yang berkualiti. Sesungguhnya jenama seperti SimplySiti memperlihatkan peranan CIMB – menerusi tawaran kewangan dan perkongsiannya yang luas – boleh membantu PKS mengembangkan perniagaan mereka dalam persekitaran runcit yang sangat kompetitif.”

Tawaran Menarik Kerjasama Antara SimplySiti,  Shopee dan CIMB Islamic. 

SimplySiti Super Brand Day
- Super Brand Day di Shopee akan berlangsung dari 2 hingga 7 Ogos 2019, membolehkan pengguna mendapat potongan harga sehingga 60% manakala Pemegang Kad Kredit CIMB Islamic akan mendapat potongan harga tambahan RM15 dengan perbelanjaan minimum RM70 untuk produk SimplySiti. Pemegang kad Debit, Kredit dan Prabayar CIMB akan mendapat potongan RM10 dengan perbelanjaan minimum RM70. P
- Pada 5 Ogos, peminat boleh mengikuti siaran langsung Shopee Live menerusi aplikasinya dan menyaksikan Siti Nurhaliza memperkatakan tentang produknya.
- Pelanggan yang membelanjakan jumlah paling tinggi di bawah peraduan Belanja & Menang akan memenangi barangan peribadi milik Siti Nurhaliza.


Konsert Mini Shopee X SimplySiti
- Konsert mini ini akan membawa peminat mengimbau zaman silam menerusi lagu-lagu hit paling diminati. Konsert mini akan berlangsung pada 14 September jam 8.30 malam.
- Tiket akan mula dijual di Shopee pada 2 Ogos, berharga RM350 untuk kategori Emas dan RM450 untuk Berlian.
- Atau, peminat Siti Nurhaliza yang membelanjakan sekurang-kurangnya RM250 untuk produk SimplySiti sepanjang promosi Super Brand Day berpeluang menerima dua tiket bernilai sehingga RM900.

Minum Petang dengan Siti Nurhaliza
- Berlangsung pada 18 September di Grand Hyatt Kuala Lumpur dan eksklusif untuk pemegang kad CIMB Islamic, seramai 15 pemenang berpeluang untuk menyertai majlis minum petang ini bersama pasangan mereka apabila mereka berbelanja sekurang-kurangnya RM250 untuk produk SimplySiti sepanjang promosi Super Brand Day.


SimplySiti Super Brand Day dianjurkan sempena Shopee Brands Festival yang akan berlangsung dari 1 hingga 18 Ogos, menjanjikan tawaran dan promosi hebat untuk pengguna yang membeli-belah di bawah Shopee Mall. Mereka boleh merebut tawaran pada harga serendah RM1 setiap hari untuk barangan berjenama kegemaran mereka semasa Jualan Mengejut (Shocking Sale), dan merebut baucar potongan Surprise Hour 50% dan juga menerima hadiah apabila mereka membeli barangan terpilih. Pembelian di bawah Shopee Mall disertakan pulangan percuma dalam masa 15 hari, jaminan ketulenan 100%, dan penghantaran percuma. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Untuk ketahui lebih lanjut,  korang boleh layari
Website: www.shopee.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/ShopeeMY
Instagram : https://www.instagram.com/shopee_my/

hai assalammualaikum

Das Abdul Global Jenama Bantal Hotel 7 Bintang Yang Ulung Di Malaysia - Siapa sahaja yang tidak kenal akan jenama Das Abdul Global ini? Bila sebut sahaja, mesti sudah buat mereka teringat dengan billboardnya yang mempunyai gambar tuan pengarah memeluk bantal hotel DAG®. Tengok sahaja sudah dapat bayangkan betapa lembut dan gebunya bantal mereka ini.


Das Abdul Global Jenama Bantal Hotel 7 Bintang Yang Ulung Di Malaysia

Das Abdul Global telah melonjak naik menjadi sebuah jenama tempatan di Malaysia yang terkenal dengan pengeluaran bantal hotel 7 bintang pada harga mampu milik. Dengan tagline popular jenama ini iaitu “Ingat DAG®, Ingat Bantal Hotel 7 Bintang”, Das Abdul Global telah menjadi cukup terkenal di kalangan rakyat Malaysia termasuk artis tempatan.


DAG Home Jenama Sub Das Abdul Global Terbaru

Das Abdul Global telah berkembang dengan lebih hebat selepas memperkenalkan sebuah jenama sub yang baru iaitu DAG Home. Walaupun Das Abdul Global mengeluarkan koleksi barangan hotel, DAG Home pula lebih kepada kelengkapan bilik tidur. Set comforter, bantal peluk, tuala dan bantal merupakan antara produk yang dikeluarkan dibawah jenama DAG Home. Ingin menjadikan bilik tidur anda seperti bilik hotel 7 bintang? DAG Home adalah jawapannya. Jenama ini telah mula mendapat perhatian dan ramai pengguna Das Abdul Global telah membeli produk di bawah jenama DAG Home ini.




Jenama Das Abdul Global Semakin Dikenali

Peningkatan jenama Das Abdul Global telah meningkat naik dengan begitu drastik dalam jangka masa 3 tahun, peningkatan ini disebabkan oleh keprihatinan dengan setiap rayuan dan komen pelanggan mereka sendiri terhadap servis dan jenama Das Abdul Global. Das Abdul Global percaya setiap permintaan dan komen dari pelanggan mereka sendiri dapat membaik pulih tahap servis mereka kepada pelanggan sekali gus dapat meningkatkan taraf kepercayaan pengguna mereka terhadapa Jenama Das Abdul Global itu sendiri.

Untuk makluman, Das Abdul Global telah membuka semula pertandingan “reward tahunan” bagi setiap ejen Das Abdul Global yang sah berdaftar. Seperti “reward” tahun sebelumnya, tahun ini Das Abdul Global telah menaikkan taraf “reward” tahun ini dengan lebih lagi dimana Das Abdul Global telah menawarkan 6 buah kereta mewah seperti sebuah Vellfire, Honda CRV dan banyak lagi.

Disamping itu juga terdapat juga beberapa “reward” sampingan yang ditawarkan kepada ejen-ejen mereka seperti Ipad, mesin pengering dan banyak lagi. Siapa sangka dengan menjual bantal anda berpeluang untuk memenangi produk-produk yang ditawarkan. Jangan buang masa lama-lama. Mungkin anda lah pemilik baru salah sebuah 6 kereta mewah yang ditawarkan ini. Jom sertai Das Abdul Global dan menangi sebuah kereta!

Info media sosial : www.dasabdulglobal.com
Instagram : @dasabdul
Facebook: www.facebook.com/dasabdulglobal/
hai assalammualaikum


Resepi Muffin Dan Air Smoothie Blueberry Yang Mudah Dan sedap - Entry sebelum ni, nad ada cerita manfaat tentang Highbush Blueberry tu, kalau terlepas pandang, korang boleh klik ( manfaat tentang Highbush Blueberry ) ni..Macam tak sangka, buah yang kecil tapi banyak khasiat dia. Selalunya, buah blueberi ni kita suka buat kek dan air. Jadi ni nad nak kongsi, resepi kek muffin dan air smoothie yang menggunakan buah blueberi ni. Resepi ini dikongsi oleh Linora Low, Malaysian fitness icon and health advocate.

Resepi Cauliflower Blueberry Muffin

Bahan-bahannya
- 1/4 cup of bluberrries fresh or frozen.
- 1 1/2 cups tepung manis tanpa gula
- 100g ( weighed ) raw cauliflower florets
- 3 biji telur
- 1 1/2 cups tepung almond
- 1 sudu baking powder
- 4 sudu PB butter
- 1/3 cup coconut sugar
- 2 sudu cinnamon
- 2 sudu chia seed


Cara membuatnya
- Panaskan oven 350F-180C
- Masukkan kesemu bahan kecuali bluberries dalam food processor. Blend sehingga lembut.
- Susun muffin cups. Sapu muffin cups dengan olive oil. Masukkan bahan ke dalam muffin cups dan letak sama rata.
- Akhir sekali, letakkan beberapa buah bluberi ke dalam muffin cup , likes 4-5 blueberi. Kalau nak lebih boleh, tapi nanti tak lawa..hehe
- Bakar dalam oven 20-22 minit.


Tada ni la hasil dia..boleh makan..


Resepi Blueberry Flavored Milk

Bahan-bahan
- 2 cawan blueberi
- 1-2 cawan penuh fat milk/almond milk/coconut milk
- 2 sudu madu
- 1  sudu chia seed

Cara membuatnya
- Campur ke semua bahan dan belnd sehingga galus.


Tadaaa..siaaapp..


Senang kan..boleh cuba..
hai assalammualaikum

Manfaat Buah US Highbush Blueberries, The Little Blue Champions - Semua orang kenal buah blueberi kan. Buahnya kecil, kiut, warna biru. Selalu orang buat buah ni dalam resepi kek atau minuman. Rasa US Highbush Blueberi sedap je, segar dan berjuicy. Boleh makan macam tu je. Takda rasa masam tapi memang sedap..hahaa. Anak nad pun makan sedap je, sampai dia suka blueberrie ni tau..hehee..


Manfaat Buah US Highbush Blueberries, The Little Blue Champions

Buah ni walaupun kecil tapi banyak manfaat dia. Dibekalkan padat dengan nutrien yang dapat mengelakkan dari penyakit jantung, kanser dan penuaan. Sebab tu blueberi ni di anggap " The Little Champions ". Kempen yang dijalankan oleh US HIGHBUSH BLUEBERRY COUNCIL untuk memberitahu manfaat, kelebihan yang ada pada buah blueberi ni pada kesihatan tubuh badan kita.


US Hisghbush Blueberi berasal dari North America dan buah ini mula berbuah dari bulan April hingga akhir bulan September. Masa nad makan buah blueberi ni, memang rasa segar dan tak lembik. Kalau korang nak tau, blueberi ni dibekukan terus dari ladang, maksudnya, selepas petik terus dia bekukan dan pek, tanpa buat apa-apa proses lain dan sebab tu US Highbush Blueberi ni masih ada lagi kesegaran dan rasanya yang sedap tanpa menghilangkan nutrisi yang ada pada buah ini. Yela, kadang ada blueberi yang dibiarkan lama akan lembik dan tak elok rupanya. Blueberi ini juga boleh disimpan di dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya 10 bulan .



AS adalah pengeluar blueberi terbesar di dunia. Dengan cuaca iklim yang sangat bagus, mereka dapat menghasilkan blueberries yang berkualiti tinggi dan dihantar segar ke seluruh dunia.


Manfaat lain buah blueberi ni memang luar biasa untuk kesihatan tubuh badan kita - Buah ini penuh dengan Vitamin C dan setiap per cup menyediakan 25% daripada keperluan vitamin harian, 5% vitamin B6 dan 36% daripada pengambilan vitamin K. Mengamalkan pemakanan buah blueberi dari peringkat awal,  usia muda dapat mengurangkan tahap kolestrol, melambatkan penuaan dan mencegah kerosakan DNA yang secara tidak langsung dapat mengurangkan risiko kanser.


Buah blueberi ni boleh jadi makanan snek harian korang. Kalau kita nak hidup kita sihat, mestilah amalkan pemakanan yang berkhasiat kan. Blueberi ni korang boleh jadikan makanan ringan, makan macam tu sahaja. Buah-buahan la elok kita ambil sebagai penganti snek dari ambil makanan snek yang tak berkhasiat tu kan...mungkin korang tak terfikir, hah sekarang dah tau, jomlah ubah cara pemakanan kita..hehee..





Nak lagi sedap, buat kek dan minuman blueberi...nyum..


Masa tu, ada juga demo masakan menggunakan US Highbush Blueberi yang dibuat oleh Malaysian Fitness Icon and Health advocate, Linora Low. Linora Low sendiri berkata " Bagi mereka yang berpengalaman dalam gaya hidup aktif, ia adalah makanan ringan yang membuat rasa kenyang, dapat mengurangkan keradangan dan menurunkan tekanan darah. Ia juga mempunyai hanya 80 kalori per cup, hampir tiada lemak dan rendah natrium"..






Resepi yang dikongsi olehnya sangat bagus untuk mereka yang ingin menjalankan gaya hidup sihat, paling penting sesuai untuk semua. Dua resepi yang dibuat ialah Cauliflower Blueberry Muffin dan Blueberry Flovoured Milk. Dengan menggunakan buah blueberi makanan dan minuman menjadi lebih menarik dengan rasa yang manis dan warna yang menarik. Buat cara kreatif ni dapat mengalakkan anak-anak kita untuk menyukai buah-buahan dan digantikan sebagai makanan snek. Resepi blueberi ni nad dah kongsi, boleh klik ( Resepi Muffin dan Air smoothie Menggunakan Buah blueberi ).



Tak sangka nad bawak balik sebungkus, anak-anak suka makan..hehee..So bolehla lepas ni buah Blueberi ni wajib ada dalam peti sejuk..hehee..korang boleh dapatkan bluberi ni di pasaraya berdekatan..

Untuk keterangan lanjut oleh layari:-
Website: www.blueberrycouncil.org
Facebook: www.facebook.com/usblueberries
Instagarm : www.instagram.com/ushighbushblueberries
hai assalammualaikum

Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil - Dalam rutin penjagaan kulit, serum mestilah ada dalam senarai ye. Pemakaian serum sememangnya sangat bagus untuk kulit muka, sebab ia meresap terus ke dalam kulit. Langkah memakai serum ialah selepas membersihkan muka, pemakaian toner, kemudian serum dan diakhiri dengan moisturiser. Sejak tau serum ni sebenarnya dapat merawat kulit kita, terus nad cari serum yang sesuai.


Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil 

Banyak dah jenis serum nad guna, ada yang ok, ada yang tak ok. Bukan senang nak cari serum yang sesuai dengan kulit kita tau!! Mungkin serum tu sesuai dengan kulit dia, tapi tak sesuai dengan kita. Tapi, nad jumpa serum ni memang best gila. Nad nampak kawan-kawan nad guna, terus nad pun rasa nak cuba. Biasalah perempuan, akan cuba macam-macam jenis produk bila dia nampak benda tu menarik..heheee. Serum yang nad guna sekarang ialah serum Dr Beau Pure Natural Skin Oil. NAd rasa, serum ni memang serum terbaik untuk rawat jerawat dan jeragat.

Serum ni sesuai untuk semua jenis kulit tau. Tak kisahla kulit normal, kulit kering, kulit sensitif dan kulit bermasalah macam nad ni. Kandungan serum Dr Beau ni pun bukan biasa-biasa, ada Vitamin E, Rosehip Oil, Argan Oil, Almond Oil, Apricot Kernel Oil, Wheat Germ Oil dan Evening Primrose Oil. Serum ni mempunyai 30 biji perbotol dalam 100 gram.

Vitamin E yang merawat kulit.
Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.
Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.
Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.
Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif.Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.
Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.
Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.


Apa yang buat nad tertarik lagi dengan serum ni, sebab serum ni dalam bentuk kapsul yang comel..heehe. Selalu kita nampak serum ni dalam botol pump, tapi ni tak. Serum dalam kapsul softgel, kemudian dimasukkan lagi dalam bekas. Jadi serum ni betul-betul selamat dan dijaga kualitinya. Tak terlalu dedah kepada pencemaran.



Cara nak menggunakan serum ni pun senang sahaja.
- Pastikan tangan dan muka korang dibersihkan sebersihnya ya. lepas tu, korang tarik bucu hujung bahagian kecil tu, bahagian macam bentuk ekor tu..tarik perlahan-perlahan, kemudian tuangkan di telapak tangan dan gosok-gosok telapak  tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit. selepas itu usapkan ke seluruh atau sebagian kulit muka hingga batas leher secara merata. Terutama, pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan.


Hah!!, korang tengok teksturnya macam berminyak kan. Yes!!, masa mula-mula nad nak pakai, risau sangat, sebab takut muka berminyak lepas pakai. Kepala dah fikir, alamak!!, sesuai ke dengan kulit ni. Sebab pernah terjadi sebelum ni, beli serum habis teruk muka, makin berminyak. Tapi bila pakai serum Dr Beau ni, menakjubkan!! Muka tak berminyak, muka macam kenyal-kenyal gitu bila pakai..hahaha..weii serius..suka gilerr. Lepas tu muka rasa lembut sangat. Serum ni meresap terus ke dalam kulit tau.. Memang nad akan restock serum ni. Memang wajib serum ni dalam list penjgaan kulit muka.


Nak hasil berkesan, mestilah pakai setiap hari, dan konsisten waktu pagi dan malam. Pada pagi, Dr. Beau digunakan untuk menjaga kulit dari udara kotor sepanjang siang. Dan,malam boleh merehatkan dan memulihkan kulit. Kalau skip kemudian tukar lain, memang tak nampak hasil la kan..So jangan malas!!, nak cantik kena la rajin..



Kelebihan Serum Dr Beau Pure Natural Skin Oil

Sangat sesuai untuk wanita Asia
Meresap ke dalam kulit dengan pantas
Bau harum dan wangI semulajadi
Tidak melekit
Rasa segar dan nyaman
SesuaI untuk semua jenis kulit

Ni antara testimoni yang dah pernah guna serum Dr Beau ni.







So kalau korang nak cuba, boleh dapatkan segera di
Facebook : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/drbeau_official/
No telefon :  0169633443

hai assalammualaikum

Karnival Minggu Keusahawanan & PKS 2019 Di  Teluk Cempedak Kuantan Pahang - Sekarang nad tengok ramai dah Perusahaan Kecil dan Sederhana di Malaysia ni. Kebanyakan orang kita memang suka buka bisnes secara kecil-kecilan. Kadang dengan berniaga ni, dapat puas kan hati diri sendiri dan orang lain. Kebanyakan orang kita ni memang kreatif, ada sahaja nak dijualnya, tak kira la dari segi makanan, minuman, kecantikan, kesihatan ataupun kraftangan. Tapi kadang, bila dah berniaga tak tau macam mana nak pasarkan produk mereka, atau yang nak berniaga tapi tak tau macam mana cara yang betul.


Karnival Minggu Keusahawanan & PKS 2019 Di  Teluk Cempedak Kuantan Pahang

Hah!!, ni nad nak kongsi dengan korang, bagi orang Pahang yang ada perniagaan atau ingin menjadi usahawan, korang boleh datang ke Karnival Minggu Keusahawanan & PKS Di Kuantan. Karnival ini akan berlangsung pada 26-28 Julai 2019 bertempat di Teluk Cempedak. Tak rugi kalau korang datang sini. Banyak ilmu yang korang akan dapat. Karnival Minggu Keusahawanan & PKS ni dah ada dijalankan di Sarawak dan Kedah. Kali ni khas untuk orang Pahang pulak.

Antara objektif utama Minggu Keusahawanan & PKS ni ialah untuk :
● Mengiktiraf PKS sebagai tulang belakang ekonomi negara
● Membudayakan keusahawanan
● Sebagai platform untuk menyebarkan maklumat
● Meningkatkan kesedaran mengenai produk dan perkhidmatan PKS




Karnival yang berlangsung ini memberi peluang kepada pengunjung untuk mendapatkan produk Keusahawanan PKS, menyertai aktiviti yang dijalankan dan mendapatkan informasi daripada sesi taklimat daripada agensi kerajaan dan ushawan yang terlibat. Paling best ada sharing session bersama usahawan berjaya. Masa ni la korang boleh korek rahsia mereka berjaya dan bagaimana mereka memasarkan produk mereka sehingga dikenali. Masa ni pun korang boleh beramah mesra dengan usahawan di situ dan mana tau, boleh bekerjasama sekali..Hah!!, pandai bercakap, banyaklah korang akan dapat.

Banyak lagi aktiviti yang dijalankan semasa karnival ini.  Tak nak nampak bosan, ada je aktiviti jualan, zumba, mewarna untuk anak-anak dan memasak. Sesuai untuk semua peringkat usia datang ke sini.





Baru-baru ni, program Business Matching telah berlangsung. Tengok ramai betul yang hadir. Bersungguh mereka datang sebab nak jadi usahawan yang berjaya..

Aktiviti seperti ni memang bagus bagi mereka untuk belajar bagaimana cara mempromosikan barangan dan memberi peluang perniagaan untuk mereka yang berminat menjadi usahawan. Masa ni la korang kene pergi..Pergi sini pun percuma je..tak perlu bayar apa-apa..

Pengusaha perlu mempunyai motivasi yang kuat dan berani dalam melakukan perubahan sekiranya ingin berjaya dalam bidang perniagaan. Pengusaha harus beranikan diri melangkah keluar dari kedudukan sekarang agar dapat meningkatkan lagi ekonomi serta perniagaan yang sedang diusahakan. Korang harus bijak menggunakan peluang yang telah disediakan oleh pihak kerajaan serta pandai membuat keputusan dalam membangunkan perniagaan yang korang dah bangunkan.






Nad suka ke tempat macam ni, sebab nad sendiri sebenarnya minat berniaga. Dulu pun nad belajar dalam bidang keusahawanan. Pernah menjual, pernah buat macam-macam di universiti. Memang bukan senang ye, sebab tu kena ada ilmu dan orang yang bimbing kita untuk berniaga ni. Jadi, untuk orang Pahang, korang save date tu, dan jangan lupa pergi ya...tak rugi pun..