Articles by "Althea"
Showing posts with label Althea. Show all posts
hai assalammualaikum

Happy Birthday Althea - Happy Birthday To Althea, Happy Birthday To Althea, Happy Birthday To Althea, Happy Birthday To Altheaaaaaaaa....Tahniah Althea, sebab dan berjaya maju ke hadapan selama 4 tahun. Nad tau banyak pasal produk kecantikan dan skincare korea ni daripada Althea la..Memang banyak nad beli barang dekat Althea,sebab sesuai denagn muka dan makeup dia semua best. Ingat lagi, pertama kali dapat barang dari Althea, memang teruja giler, sebab asyik tengok orang dapat je, kita pun rasa teringin. Dan wishes kita tercapai..hehee..Sampai sekarang nak beli apa-apa, nad tengok dekat Althea dulu.

Kemudian, teruja lagi bila terpilih dalam salah satu group Althea Angels..Siapa yang taknak oii..banyak manfaat jadi Althea Angels ni..Memang bertuah sangat bila dapat. Sejak dah jadi group Althea ni la, nad makin nak melawa je..hah gituu..


Dan July, adalah birthday Althea..wuhuuu..Nad yang teruja lebih sebab dapat sambut sama-sama birthday Althea. Bila birthday dia, kita  juga yang bertuah tau, sebab dapat beli barang-barang dekat website Althea dengan harga yang murah, ada sales dan promo tau..Sebab tu tak lepaskan peluang untuk grab dan tambah stok beauty, skincare kita tu. Tengah murah baik kita beli kan..hehee..

Tak habis teruja ni tau..hahaa..Ya ampun,..tak tau nak gambarkan macam mana, sebab setiap kali dapat kotak cantik dari Althea, memang rasa nak melompat. Althea akan keluarkan kotak yang berbeza ikut keadaan semasa..Dah banyak kotak Althea nad dapat dan memang simpan, sebab semua kiut ok..


Untuk birthday Althea, kotak dia lawa sangat..Althea's Limited Edition Carnival Box..huhu..dah macam dekat sarkas ok..Bukan kotak je, ada ballon, lollipop bila buat pembelian..Tiket tu untuk contest tau..so cepat-cepat tengok dekat instagram dan facebook Althea to win shopping points dan tiket ke Korea you alls (A round trip + Lotte World tickets for two)..Cepat la p tengok.

Ni nad nak kongsi, apa yang nad dapatkan masa birthday Althea. My magical # Altheaturns4 haul..


- Contour Cleanser Althea


- Foundation Double Lasting Etude House


- Innisfree No Sebum Toner


- Skin Relief Calming Skin


- Innisfree Lip Sleeping Mask


Althea memang syurga untuk wanita dan lelaki yang pentingkan kecantikan ok..hehee..Apa tunggu lagi, pergi ke website www.althea.kr sekarang...

hai assalammualaikum


Set Althea Abloom - Sekali lagi Althea muncul dengan produk baru iaitu Althea Abloom. Wah, satu-satu Althea keluarkan produk baru, dan semuanya memang best dan super cute. Lagipun kebanyakan produk Althea murah beb!!.Kali ni, set Althea Abloom datang dengan Fruit Mask,  BHA Blackhead dan Meringue Puff. Nad dah pakai semua, dan semua memang best tau..

Althea Abloom Fruit Mask


Seperti nad bagitau tadi, dalam koleksi Althea Abloom ni ada Fruit Mask. Fruit Mask ni mempunyai 4 jenis iaitu A'bloom Brightening Lemon Lime, A'bloom Moisturizing Watermelon, A'bloom Nourishing Avocado dan A'bloom Anti-Blemish Peach. Setiap mask mempunyai kelainan dan kelebihan tersendiri. Nad dah cuba semua, bau dia pulak memang sedap sebab bau buah..heee...


A'bloom Brightening Lemon Lime Mask sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit berkombinasi. Mask ini membantu mencerahkan kulit yang kusam dan memberikan kesan 'glowing' pada kulit muka. Mempunyai double dose ekstrak lemon dan lime untuk menghilangkan bintik hitam. Bukan itu sahaja, malah mengandungi teh hijau  dimana ia dapat mencerahkan kulit sambil menenangkan kulit.

Bahan utamanya pula ialah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract.


Mask paling nad suka ialah mask A'bloom Anti Blemish Peach Mask. Bagi korang yang ada masalah iritasi dan kulit sensitif, boleh cuba A'bloom Anti Blemish Peach Mask dimana ianya boleh mengurangkan iritasi dan kulit sensitif. Ekstrak peach dan minyak pokok teh yanga da pada mask ni dapat mengawal lebihan, mengimbangi lembapan serta membersihkan kulit dari dalam untuk kulit. Ini akan buat kulit jadi lebih lembab dan lembut.

Bahan utamanya ialah Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract.


Mask yang diformula untuk kulit kekal terhidart dan lembap iaitu A'bloom Moisturizing Watermelon Mask. Minum air tembikai pun dah sedap dan elok untuk kulit, mask juga pun bagus keranan kandungan dari ekstrak tembikai dan ditambah dengan lavender untuk bau yang menenangkan...

Bahan utama ialah : Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract


Dan mask yang terakhir ialah 'Superfood' yang terbaik iaitu A'bloom Nourishing Avocado Mask Ia mempunyai kandungan anti-oksida yang tinggi untuk menyubur dan melindungi kulit dari pencemaran dan mencegah penuaan. Bahan ekstrak avokado dan bunga raya menjadikan kulit lebih lembut dan bersinar.

Bahan utamanya ialah : Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.


Kalau korang nak tau, fruit mask ni dah out of stock..Nad haritu baru nak beli, tapi tengok dah sold out. Tak tau bila althea nak tambah stok..nampak laku gila weii..Dahla murah ya amat..satu mask hanya RM2 sahaja. Nad pakai  fruit mask Abloom ni memnag sejuk  dan lembut je muka tau.

Althea Abloom BHA Blackhead Blaster

Seterusnya ialah BHA Blackhead Blaster. Nad tau ramaila antara kiat ni yang ada blackhead dan whitehead. Sebelum ni nad pernah nak buang whitehead ni guan mask yang lekat tu, lepas tu ditarik, allahu, seksaaaa..hahahaa.. Bila dapat Abloom BHA Blackhead Balster ni, kira bersyukur la, sebab tak perlu nak tarik dan menyakitkan tu..Dah jadi barang "favourite" Blackhead blaster ni tau, sebab kita tonyoh-tonyoh je dah kurang whitehead dan buat liang pori bersih je..


Bentuknya warna hitam seperti arang yang dapat membersihkan secara mendalam blackhead dan whitehead tanpa rasa sakit. Mempunyai aprikot seed bagi membersihkan segala kekotoran dan tea tree oil yang dapat menenangkan kulit.


Cara nak gunakan dia pun senang sebab bentuk dia jenis stick. Jadi kalau nak guna, cuma pusingkan dia je, dan gosok dekat bahagian yang ada blackhead dan whitehead. Selalunya area T-zone la kan. Gosok sedikit, kemudian basuh.



Untuk pengetahuan korang, ia bukan sahaja untuk mneghilangkan blackhead dan whitehead, malah boleh digunakan untuk sikut dan tumit kaki bagi menghilangkan sel kulit mati yang menyebabkan kehitaman di akwasan tersebut.

Bahan utamanya ialah BHA semulajadi ( White Willow Bark Extract 5,000ppm) yang sesuai untuk jenis kulit berminyak dan berkombinasi.

Althea Abloom Meringue Puff

Ni yang nad paling suka dalam set Althea Abloom iaitu Meringue Puff..Bentuk pun macam meringue kek tu kan, rasa nak makan je..hahaha. Meringue puff ni ialah sponge yang digunakan semasa makeup. Ada dua jenis meringue puff iaitu Giant Meringue Puff dan Baby meringue Puff. Sponge ni diperbuat daripada 'high density latex free foam yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit sama ada secara basah atau kering.



Macam nad, memang lebih suka pakai sponge untuk ratakan foundation, concealer semua tu. Bagi nad, pakai sponge ni lebih rata berbanding berus. Lagipun sponge ni lembut dan tak sakitkan muka apabila nak bermakeup.

Kalau korang kreatif, meringue puff ni bloeh digunakan untuk semua jenis makeup, bukan sahaja untuk foundation dan concealer. Macam A'bloom Giant Meringue Puff  boleh sahaja digunakan untuk sapuaan bedak asas, blusher dan powder. Manakala A'bloom Baby Meringue Puff  seesuai untuk concealer, contour, highlihting dan blusher.



Boleh tengok video nad makeup menggunakan Althea Abloom Meringu Puff.

Puff ni akan jadi dua kali ganda besar apabila dibasahkan. Untuk kesan solekan 'dewy' : Basahhkan puff dan picit keringkan air. Gunakan setiap sudut untuk solekan asas manakala untuk kesan 'matte' gunakan puff yang kering unttuk litupan penuh.


Semua koleksi Althea Abloom memang best..korang kena dapatkan segera di website https://my.althea.kr/brands/all/abloom.
hai assalammualaikum


Glam Makeup Dengan Althea Makeup

Glam Makeup Dengan Althea Makeup - Hah, ingat tak sebelum ni nad unboxing eksklusif Althea Makeup. Sebagai salah seorang Althea Angels, memang kitaorang la akan rasmikan dulu dan share best atau tidak produk terbaru Althea ni dekat pembaca. Apa yang nad boleh cakap, semua barang makeup eksklusif Althea memang best sangat. Cabaran kitaorang , perlu " menconteng" muka kita dengan Eksklusif Althea Makeup ni. Maksudnya kena makeup la..ehhee..Jadi nad pun dah sahut cabaran tu. Nad memang suka makeup muka ni walaupun tak pakar..ehhee. Tapi tak salah kita mencuba kan. Dalam banyak-banyak gaya, nad pilih untuk buat Glam Look Makeup. Nad gunakan semua produk Althea makeup. Jom tengok.


Korang boleh tengok video tutorial makeup nad buat. Macam nad katakan, nad tak pro tapi nad mencuba..huhu..



Pertama sekali, nad pakai Skin Relief Spot Fil Gel. Skin Relief ni diletak di bahagian muka kita yang ada jerawat sahaja. Janganla tepek semua muka, sebab skin relief gel ni bila dipakai ia akan jadi tegang, macam gam. Guna sedikit sahaja, bagi mengeringkan jerawat dan melindungi kulit itu serta membuatkan solekan diterapkan tanpa ada kesan. Bestnya, ia juga boleh rawat jerawat kita, kerna ia mengandungi minyak pokok teh dan campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat. Jadi masa pakai makeup tu dia kasi tutup jerawat..hah!!..




Selepas tu nad apply  Flawless Creamy Concealer Althea. Concealer Althea ada 4 jenis warna iaitu Vanila, Ginger, Honey dan Mocha. Nad pakai di bahagian mata yang panda, bahagian hidung, bahagian ada jerawat, dan juga buat sebagai shading di bahagian rangka tulang pipi..Nad pakai semua nak tengok macam mana hasilnya..

Hasilnya woww sangat. Althea Flawless Creamy Concealer ni memang best sangat tau. Menariknya sebab ia full coverage, yang mana semua bekas jerawat, dan jerawat tak nampak langsung. memang menakjubkan..ehehe.Kulit nampak licin dan sekata je. Formula concealer ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah anda sepanjang hari.




Seterusnya, kita conteng bahagian mata pulak. Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise. Cantik sangat warna dia tau. Pakai je mana-mana dan blend. terus jadi cantik..ehehe. Eyeshadow ni mudah diblend dan warna dia memang sangat pigment tau. Ikutla cara nak blend macam mana. Sunrise & Moonrise! merupakan kerjasama Bunga Citra Lestari. Bunga Citra Lestari adalah penyanyi Indonesia yang telah menghiasi layar di seluruh Asia Tenggara. Dia juga ikon kecantikan dan fesyen yang memancarkan gaya, kecantikan dan kewanitaan.

Macam nad, first nad ambil #1 shimmery nude, lepas tu apply #2 matte light brown, seetrusnya #5 rich brown bagi buat bahagian tepi sahaja. Lepastu ambil #8 cool puprle letak dibahagian tepi..Last sekali ambil #4 metallic gold, letak di tengah-tengah. Bagi nampak mata berkilau gitu.


Macam mana, ok tak..ehhee..Nampak glam tak. Nad belajar dari youtube..hehee. Korang dapatkan Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise ni tau.





Memang kalau boleh nak pakai semua, tapi nanti over pulak..hahaa.. Nad bagi tambah mata berkelip dengan memakai Spotlight Eye Glitter. Nak bagi namapk berkelip-kelip mata..hahaa. Mula nad fikir nak letak dekat garisan mata tu, tapi jadi lain pulak, terus nad sapu je dekat mata. Lepas tu letak bawah mata. Aarrghh memang pedih la, meleleh air mata..hahaa..sensitif kalau tak pernah pakai..hahaa. Tapi memang lawa. Ada dua warna Gold Light dan pink light. Murah je.



 Last sekali mestilah bahagian bibir. Pergh, Watercolor Cream Tint Althea memang semua warna dia menyerlah..kadang takut nak pakai warna menyerlah-menyerlah ni..hahaa. Tapi tak salah pun pakai, bibir nampak seksi kau..hahaa. Nak pakai sikit-sikit pun boleh. Mempunyai 4 warna yang berbeza #01 Plum Cream, #02 Strawberry Cream, #03 Peach Cream dan #04 Marron Cream. Semua rasa macam buah..hahaa. Nad suka peach..

Dapatkan OFF 10% pada Tint Set Krim Watercolor yang dilengkapi dengan kotak hadiah istimewa! Boleh bagi hadiah  untuk rakan-rakan, keluarga, atau diri sendiri!


Jadi macam mana tengok nad pakai, ok kan semua Althea Makeup ni. Apa tunggu lagi, dapatakn you alls..
Website : http://my.althea.kr/
Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV

hai assalammualaikum

Althea Makeup Box

Althea Makeup Box, Penuh Kotak Dengan Barang Makeup Althea - Yeahhh..again, and again, and again, Althea box come to my house..yihaaaa!! Siapa yang tak seronok bila box warna pink datang ke rumah. Barang datang jauh dari Korea tau. Hah, kali ni apa pulak barang yang and terima ye daripada Althea..hehe..Sebagai Althea Angels, memang sangat bertuah sebab nad dapat cuba product yang terbaru atau yang sedia ada di website Althea. Kali ni nad dapat barang yang penuh dengan barang makeup. Ni bukan dibagi saja-sajaj tau, tapi Althea Makeup ni ada task dia, kena buat tutorial makeup you alls..Hah!!, nad sahut cabaran ni, walaupun tak berapa reti makeup, tapi akan tunjukan skill kita juga..hehee..Sebelum tu, meh nad tunjuk dulu barang apa nad dapat


Korang boleh tengok video nad unboxing Althea Makeup Box ni

Hah!! ni antara barang-barang yang nad dapat untuk buat tutorial makeup ni.


Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise BCLx Althea

Buka je nampak eyeshadow pallete ni, terus woww..hahaha. Kotak je dah nampak menarik. Tengok warna dia lagila woww sangat. Mempunyai 8 warna yang cantik, yang glitter, boleh dipakai waktu siang dan malam. Memang cantikla kalau pakai ni, sukala kalau glitter-glitter ni. Berkelip-kelip mata. Dalam ni ada shimmers, mattes dan glitters yang akan buat wajah kita dengan pelbagai tekstur seperti mutiara, glitter dan kemasan matte. Kombinasi warna yang mudah digunakan dan sesuai dipakai dari siang sampai ke malam.

Sunrise & Moonrise! merupakan kerjasama Bunga Citra Lestari. Bunga Citra Lestari adalah penyanyi Indonesia yang telah menghiasi layar di seluruh Asia Tenggara. Dia juga ikon kecantikan dan fesyen yang memancarkan gaya, kecantikan dan kewanitaan.

Nak bagitau, baik korang dapatkan segera sebab sekaranga da diskaun 30% OFF + PENGHANTARAN PERCUMA. Pergi ke link Eye Pallete Sunrise Moonrise ,masukkan cart lepas tu
gunakan kod: BCL30. Kuantiti adalah terhad you alls..cepat, cepat, cepat...



Watercolor Cream Tint

Exclusive dari Althea Watercolor Cream Tint. Memnag nampak ekslusif dengan bentuk botol dia macam tu. Warna yang mempersona, mampu menyerlahkan bibir kita dengan formula pelembap gloss. Bold, berpigmen dan dilengkapi dengan kilauan yang cantik, liptik ini mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk mengelakkan bibir kering dari mengelupas, sesuai untuk membentuk di bahagian bibir dengan berus yang berbentuk tajam. Sangat padan dengan mana-mana jenis pakaian. Lipstik yang tahan lama.


Mempunyai 4 warna yang berbeza untuk memenuhi mood anda!
#01 Plum Cream
#02 Strawberry Cream
#03 Peach Cream
#04 Marron Cream

Dapatkan OFF 10% pada Tint Set Krim Watercolor yang dilengkapi dengan kotak hadiah istimewa! Boleh bagi hadiah  untuk rakan-rakan, keluarga, atau diri sendiri!



Flawless Creamy Concealer

Selalunya concealer ni pakai untuk bahagian mata, bahagian muka yang ada jerawat atau tompok hitam nak bagi hilangkan dekat muka. Ni merupakan produk eksklusif Althea makeup produk iaitu Flawless Creamy Concealer. Formula concealer ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah anda sepanjang hari

Dengan formula yang berkrim, mewah, concealer ini meninggalkan kulit yang kelihatan secara semula jadi tanpa cacat. Formula pelembap, berkrim, panjang memakai yang licin di atas kulit dengan kemasan lembut dan separuh matte.  Pakai sahaja nipis dan boleh tutup cela dekat muka.

Melembapkan dan meningkatkan kesihatan kulit dengan asid amino dan mineral.Dengan formula pelembap, concealer ini membuatkan kulit berasa kenyal dan terhidrasi sambil memberikan kulit dengan kemasan segar dan separa matte.

Aquaxyl diekstraksi dari birch sap, juga dikenali sebagai "ratu hutan". Ekstrak ini menghalang kelembapan daripada menguap pada kulit, meninggalkan kulit yang terasa terhidrasi dan selesa walaupun selepas beberapa jam.

Ada 4 warna iaitu
- A brightening pink beige #21 shade
- A warm ivory #21 shade for natural coverage
- A warm peach shade to suit skin tones between #23-#25
- A deeper yellow-based shade best suited for over #30


Spotlight Eyes Glitter

wah, makeup yang nad idam-idamkan sangat..Selalu tengok makeup tutorial orang buat glitter ni tau. Akhirnya dapat juga. Thank you Althea..Suka giler tau..Spotlight eye Glitter pakai di bahagian mata dan bawah mata, means dekat bahagian garis bawah mata. Jadi nampak so glitter gitu.

Kelebihan Eyes Glitter
- Produk glitter mata berkilauan
- Mudah dicampur untuk digunakan sebagai eyeshadow, datang dengan berus tepat untuk eyeliner
- Mengeringkan ke kemasan panjang

Mempunyai dua warna iaitu
- Gold Light
- Pink Light

COMPLEX MOISTURIZING NATURAL
Menghidrat di mata, formula ini dibuat dengan matriks gel pelembab yang memberikan sentuhan mata yang berkilauan.

SISTEM FITTING SUPER
Ia boleh dipakai lebih lama, takkan comot atau hilang apabila terkena peluh atau air.

Cara menggunakannya
- Sapukan pada penutup menggunakan aplikator
- Sapu perlahan-lahan untuk mengadun dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering
- Sapukan ke garisan bulu mata bawah untuk solek gaya Aegyosal
- Campurkan dengan jari atau tunas kapas dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering

Hah!!, murah je,


Skin Relief Spot Film Gel

Skin Relief Spot Fil Gel ni, pertama kali nad tengok. Apa yang nad baca, ia untuk merawat muka yang ada cacat cela. Rawatan zit-zapping ini adalah formula revolusioner yang digunakan secara tipis pada kulit sebelum mengeringkan ke kulit muka menjadikan ia licin, melindungi kawasan tersebut dan membolehkan solekan  diterapkan tanpa kesan. Formula anti-pencemaran Althea menawarkan perlindungan dan menenangkan kulit yang bermasalah yang disebabkan oleh alam sekitar

Ia mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan, sementara campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat semasa anda keluar. Katakan selamat tinggal kepada tompok-tompok jerawat yang sangat hambar dan hello untuk kulit tanpa cacat!

Berbentuk gel dan sangat ringan.

Kelebihan 
- Rawatan tempat jerawat yang kering ke lapisan nipis ke kulit
- Mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus
- Meninggalkan kulit licin dan dilindungi, sesuai ketika memakai solekan.

Cara menggunakannya.
Memastikan kawasan kulit bersih sebelum permohonan. Picit dengan lembut untuk mengeluarkan sedikit produk, kemudian sapukan lapisan yang nipis ke kawasan yang disasarkan menggunakan jari atau aplikator anda. Biarkan kering sepenuhnya sebelum meneruskan dengan aplikasi solek.

Bahan-bahan utama
Minyak pokok teh - Mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
Ekstrak Centella asiatica - Melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
Ekstrak daun pine - Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki dan menenangkan kerengsaan


Hah, nad dah terangkan semua produk ni, nanti nad buat tutorial makeup ye. Stay tune..hehee.Subscribed youtube kita www.youtube.com/nadiajohari , nad pun akan post dekat instaram www.instagram.com/nadiasamjohari

Kornag kalau nak usha barang apa dekat Althea, boleh ke website dia https://my.althea.kr/

hai assalammualaikum

Pore Purifying Serum Cleanser Membersih Wajah Dan Melembapkan Kulit - Kalau bab muka, memang kena jaga dengan teliti. Pembersihan wajah dengan lebih mendalam lebih baik supaya muka betul-betul bersih daripada segala kekotoran. Nad memang suka pakai serum, sebab serum ni jenis cecair dan cepat meresap. Ni kali pertama nad jumpa serum yang bertindak sebagai pencuci muka sekali. Wah, memang menarik sangat. Althea keluarkan produk terbaru mereka iaitu Pore Purifying Serum Cleanser di mana ia menggabungkan kekuatan pembersih dan serum semua dalam satu, bekerja untuk membersihkan kulit secara dalam sambil memastikan ia lembap dan lembut untuk disentuh.


Pore Purifying ni dapat menghalang kulit daripada kering dan sangat berkesan meminimumkan liang-liang pori yang tersumbat, menjadikan ia licin apabila disentuh. Keistimewaan Pore Purifying Serum Cleanser ni bukan sahaja sebagai pembersih muka malah ia boleh membersihkan solekan, kotoran, dan minyak. Mengandungi ekstrak pudina sambil memastikan kulit tetap sejuk dan terhidrat sepanjang hari.


Produk ini mempunyai tekstur yang cair dan jernih seperti air tapi pekat apabila  keluar dari botol dan mudah digunakan pada kulit. Masa pakai ada rasa sedikit macam berminyak, tapi solekan semua memang tanggal masa nad pakai. Jangan risau, muka takkan berminyak, sebab lepas pakai Pore Purifying ni, lepas solekan semua hilang, nad terus basuh dengan air. Ia dirumuskan dengan Dual Moisture Cell System super sejuk yang menggabungkan kelembapan dan minyak dalam lapisan bertindih, dengan perlahan tetapi secara berkesan mengeluarkan sisa solek dari kulit.

Lepas je basuh muka, muka terus rasa segar, bersih, dan lembap ok. Pore Purifying membantu mengimbangi tahap pH, yang membawa kepada persekitaran kulit yang sihat untuk kulit. Bahan-bahan bintangnya adalah ekstrak cendana (untuk membersihkan liang-liang) dan minyak jojoba (untuk melembapkan tanpa rasa berat) untuk mengusir sel-sel kulit mati, tanah dan minyak tanpa membuang kulit.

Bahan-bahan Utama
Ekstrak daun pudina - Menyejukkan kulit dan menenangkan kerengsaan
Minyak benih Jojoba - Melembapkan dengan teruk apa-apa kekeringan tanpa merasa berat
Ekstrak daun pokok teh - Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit


Cara menggunakan Pore Purifying Serum Cleanser
Tuangkan sedikit di atas tapak atangan, dan urut perlahan-lahan ke kulit dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum dibasuh dengan air. Selepas itu, bilas dengan air. Kulit akan rasa bersih, segar dan lembap.

Althea Pore Purifying Serum Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit dan semua peringkat umur. Ia juga mendapat formula hypoallergenic yang tidak akan merengsakan kulit, dan bebas dari haiwan. Paling penting, ia lembut di muka dan sesuai walaupun bagi kita yang mempunyai kulit sensitif.

Pore Purifying Serum Cleanser Althea memang best. Ia boleh didapati secara eksklusif  di laman Althea, jangan ketinggalan  you alls..you alls kena cuba juga..Klik link https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser
hai assalammualaikum


Wangian Mempesona Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea - Orang perempuan ni memang menitikberatkan bau wangian di seluruh badan. Kalau boleh taknak ada bau busuk yang menusuk hidung, yang kurang menyenangkan orang lain. Bila wangi, keyakinan pun tinggi..gitu..Sebenarnya, ada banyak cara untuk menjaga agar tubuh sentiasa segar dan wangi. Penggunaan body mist juga dapat menjadi salah satu alternatif untuk mengatasi masalah aroma tubuh yang tidak sedap. Body mist yang nad guna sekarang ialah Stay Fresh Body Sparkling Mist.


Nad memang tak pernah pakai body mist ni, tapi bila dapat tau Althea ada keluarkan produk body mist, terus rasa nak cuba. Bila dapat je Stay Fresh Boday Sparkling Mist ni, terus buka dan cuba bau dia. Ya ampun, wangi sungguh. Bau tak berapa berat, harum dan sedap je. Lepastu, setiap kali lepas mandi, nad mesti sembur body mist ni..hehe. Sama juga konsepnya seperti pemakaian minyak wangi, semburan pada kulit, sembur pada bahagian nadi seperti bahagian dalam pergelangan tangan, leher, payudara, belakang lutut dan bahagian dalam siku. Boleh juga sembur seluruh baju, tudung. Bau takda tahan lama, tapi sedap bau dia.

Kerjasama Althea Dengan Titi Kamal

Kalau korang nak tau Stay Fresh Body Sparkling Mist ni merupakan kerjasama terbaru antara Althea dengan pelakon dan penyanyi Indonesia terkenal yang cantik dan manis iaitu Titi Kamal. Titi Kamal  mempunyai bakat dalam berfesyen dan gaya, dan beliau adalah ikon kecantikan yang menawan hati peminat di seluruh Asia Tenggara. Beliau sendiri yang memilih bauan ini. Bauan dia memang harum, campuran feminin buah dan aroma bunga.


Bahan utama yang terdapat dalam Stay Fresh Body Sparkling ini ialah :
Damask rose water – Kulit terhidrat dan memberikan aroma yang cukup lembut.
Sweet orange oil – Bau yang cukup menyegarkan.
Elder flower extract – Selain memberi bau feminin, ianya turut menyejukkan dan melegakan kulit.


Bauan yang manis dan segar dari buah oren, peach dan ros, tidak terlalu kuat, perfume yang lembut apabila disembur di badan. Mempunyai formula yang tidak melekit dan badan akan sentiasa selesa. Saiz yang kecil, boleh dibawa ke mana-mana sahaja. Bila ada bau busuk je, boleh sembur..hehee. Sesuai untuk mereka yang bersukan juga.

Wangi selalu dengan Stay Fresh Body Sparkling Mist TitiXaltheakorea . Kalau korang nak, korang boleh ke https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist