Articles by "Althea"
Showing posts with label Althea. Show all posts
hai assalammualaikum


Glam Makeup Dengan Althea Makeup

Glam Makeup Dengan Althea Makeup - Hah, ingat tak sebelum ni nad unboxing eksklusif Althea Makeup. Sebagai salah seorang Althea Angels, memang kitaorang la akan rasmikan dulu dan share best atau tidak produk terbaru Althea ni dekat pembaca. Apa yang nad boleh cakap, semua barang makeup eksklusif Althea memang best sangat. Cabaran kitaorang , perlu " menconteng" muka kita dengan Eksklusif Althea Makeup ni. Maksudnya kena makeup la..ehhee..Jadi nad pun dah sahut cabaran tu. Nad memang suka makeup muka ni walaupun tak pakar..ehhee. Tapi tak salah kita mencuba kan. Dalam banyak-banyak gaya, nad pilih untuk buat Glam Look Makeup. Nad gunakan semua produk Althea makeup. Jom tengok.


Korang boleh tengok video tutorial makeup nad buat. Macam nad katakan, nad tak pro tapi nad mencuba..huhu..



Pertama sekali, nad pakai Skin Relief Spot Fil Gel. Skin Relief ni diletak di bahagian muka kita yang ada jerawat sahaja. Janganla tepek semua muka, sebab skin relief gel ni bila dipakai ia akan jadi tegang, macam gam. Guna sedikit sahaja, bagi mengeringkan jerawat dan melindungi kulit itu serta membuatkan solekan diterapkan tanpa ada kesan. Bestnya, ia juga boleh rawat jerawat kita, kerna ia mengandungi minyak pokok teh dan campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat. Jadi masa pakai makeup tu dia kasi tutup jerawat..hah!!..kornag boleh klik Skin Relief Spot Gel kalau nak cuba.




Selepas tu nad apply  Flawless Creamy Concealer Althea. Concealer Althea ada 4 jenis warna iaitu Vanila, Ginger, Honey dan Mocha. Nad pakai di bahagian mata yang panda, bahagian hidung, bahagian ada jerawat, dan juga buat sebagai shading di bahagian rangka tulang pipi..Nad pakai semua nak tengok macam mana hasilnya..

Hasilnya woww sangat. Althea Flawless Creamy Concealer ni memang best sangat tau. Menariknya sebab ia full coverage, yang mana semua bekas jerawat, dan jerawat tak nampak langsung. memang menakjubkan..ehehe.Kulit nampak licin dan sekata je. Formula concealer ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah anda sepanjang hari.

Korang kalau nak beli, boleh klik Flawless Creamy Concealer




Seterusnya, kita conteng bahagian mata pulak. Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise. Cantik sangat warna dia tau. Pakai je mana-mana dan blend. terus jadi cantik..ehehe. Eyeshadow ni mudah diblend dan warna dia memang sangat pigment tau. Ikutla cara nak blend macam mana. Sunrise & Moonrise! merupakan kerjasama Bunga Citra Lestari. Bunga Citra Lestari adalah penyanyi Indonesia yang telah menghiasi layar di seluruh Asia Tenggara. Dia juga ikon kecantikan dan fesyen yang memancarkan gaya, kecantikan dan kewanitaan.

Macam nad, first nad ambil #1 shimmery nude, lepas tu apply #2 matte light brown, seetrusnya #5 rich brown bagi buat bahagian tepi sahaja. Lepastu ambil #8 cool puprle letak dibahagian tepi..Last sekali ambil #4 metallic gold, letak di tengah-tengah. Bagi nampak mata berkilau gitu.


Macam mana, ok tak..ehhee..Nampak glam tak. Nad belajar dari youtube..hehee. Korang dapatkan Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise ni tau. Boleh klik Eyepallete Sunrise & Moonrise





Memang kalau boleh nak pakai semua, tapi nanti over pulak..hahaa.. Nad bagi tambah mata berkelip dengan memakai Spotlight Eye Glitter. Nak bagi namapk berkelip-kelip mata..hahaa. Mula nad fikir nak letak dekat garisan mata tu, tapi jadi lain pulak, terus nad sapu je dekat mata. Lepas tu letak bawah mata. Aarrghh memang pedih la, meleleh air mata..hahaa..sensitif kalau tak pernah pakai..hahaa. Tapi memang lawa. Ada dua warna Gold Light dan pink light.Boleh klik di Spotlight Eye Glitter. Murah je.



 Last sekali mestilah bahagian bibir. Pergh, Watercolor Cream Tint Althea memang semua warna dia menyerlah..kadang takut nak pakai warna menyerlah-menyerlah ni..hahaa. Tapi tak salah pun pakai, bibir nampak seksi kau..hahaa. Nak pakai sikit-sikit pun boleh. Mempunyai 4 warna yang berbeza #01 Plum Cream, #02 Strawberry Cream, #03 Peach Cream dan #04 Marron Cream. Semua rasa macam buah..hahaa. Nad suka peach..

Dapatkan OFF 10% pada Tint Set Krim Watercolor yang dilengkapi dengan kotak hadiah istimewa! Boleh bagi hadiah  untuk rakan-rakan, keluarga, atau diri sendiri! Klik Watercolor Cream Tint


Jadi macam mana tengok nad pakai, ok kan semua Althea Makeup ni. Apa tunggu lagi, dapatakn you alls..
Website : http://my.althea.kr/
Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV

hai assalammualaikum

Althea Makeup Box

Althea Makeup Box, Penuh Kotak Dengan Barang Makeup Althea - Yeahhh..again, and again, and again, Althea box come to my house..yihaaaa!! Siapa yang tak seronok bila box warna pink datang ke rumah. Barang datang jauh dari Korea tau. Hah, kali ni apa pulak barang yang and terima ye daripada Althea..hehe..Sebagai Althea Angels, memang sangat bertuah sebab nad dapat cuba product yang terbaru atau yang sedia ada di website Althea. Kali ni nad dapat barang yang penuh dengan barang makeup. Ni bukan dibagi saja-sajaj tau, tapi Althea Makeup ni ada task dia, kena buat tutorial makeup you alls..Hah!!, nad sahut cabaran ni, walaupun tak berapa reti makeup, tapi akan tunjukan skill kita juga..hehee..Sebelum tu, meh nad tunjuk dulu barang apa nad dapat


Korang boleh tengok video nad unboxing Althea Makeup Box ni

Hah!! ni antara barang-barang yang nad dapat untuk buat tutorial makeup ni.


Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise BCLx Althea

Buka je nampak eyeshadow pallete ni, terus woww..hahaha. Kotak je dah nampak menarik. Tengok warna dia lagila woww sangat. Mempunyai 8 warna yang cantik, yang glitter, boleh dipakai waktu siang dan malam. Memang cantikla kalau pakai ni, sukala kalau glitter-glitter ni. Berkelip-kelip mata. Dalam ni ada shimmers, mattes dan glitters yang akan buat wajah kita dengan pelbagai tekstur seperti mutiara, glitter dan kemasan matte. Kombinasi warna yang mudah digunakan dan sesuai dipakai dari siang sampai ke malam.

Sunrise & Moonrise! merupakan kerjasama Bunga Citra Lestari. Bunga Citra Lestari adalah penyanyi Indonesia yang telah menghiasi layar di seluruh Asia Tenggara. Dia juga ikon kecantikan dan fesyen yang memancarkan gaya, kecantikan dan kewanitaan.

Nak bagitau, baik korang dapatkan segera sebab sekaranga da diskaun 30% OFF + PENGHANTARAN PERCUMA. Pergi ke link Eye Pallete Sunrise Moonrise ,masukkan cart lepas tu
gunakan kod: BCL30. Kuantiti adalah terhad you alls..cepat, cepat, cepat...



Watercolor Cream Tint

Exclusive dari Althea Watercolor Cream Tint. Memnag nampak ekslusif dengan bentuk botol dia macam tu. Warna yang mempersona, mampu menyerlahkan bibir kita dengan formula pelembap gloss. Bold, berpigmen dan dilengkapi dengan kilauan yang cantik, liptik ini mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk mengelakkan bibir kering dari mengelupas, sesuai untuk membentuk di bahagian bibir dengan berus yang berbentuk tajam. Sangat padan dengan mana-mana jenis pakaian. Lipstik yang tahan lama.


Mempunyai 4 warna yang berbeza untuk memenuhi mood anda!
#01 Plum Cream
#02 Strawberry Cream
#03 Peach Cream
#04 Marron Cream

Dapatkan OFF 10% pada Tint Set Krim Watercolor yang dilengkapi dengan kotak hadiah istimewa! Boleh bagi hadiah  untuk rakan-rakan, keluarga, atau diri sendiri! Klik Watercolor Cream Tint



Flawless Creamy Concealer

Selalunya concealer ni pakai untuk bahagian mata, bahagian muka yang ada jerawat atau tompok hitam nak bagi hilangkan dekat muka. Ni merupakan produk eksklusif Althea makeup produk iaitu Flawless Creamy Concealer. Formula concealer ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah anda sepanjang hari

Dengan formula yang berkrim, mewah, concealer ini meninggalkan kulit yang kelihatan secara semula jadi tanpa cacat. Formula pelembap, berkrim, panjang memakai yang licin di atas kulit dengan kemasan lembut dan separuh matte.  Pakai sahaja nipis dan boleh tutup cela dekat muka.

Melembapkan dan meningkatkan kesihatan kulit dengan asid amino dan mineral.Dengan formula pelembap, concealer ini membuatkan kulit berasa kenyal dan terhidrasi sambil memberikan kulit dengan kemasan segar dan separa matte.

Aquaxyl diekstraksi dari birch sap, juga dikenali sebagai "ratu hutan". Ekstrak ini menghalang kelembapan daripada menguap pada kulit, meninggalkan kulit yang terasa terhidrasi dan selesa walaupun selepas beberapa jam.

Ada 4 warna iaitu
- A brightening pink beige #21 shade
- A warm ivory #21 shade for natural coverage
- A warm peach shade to suit skin tones between #23-#25
- A deeper yellow-based shade best suited for over #30

Kalau  nak boleh klik Flawless Creamy Concealer 


Spotlight Eyes Glitter

wah, makeup yang nad idam-idamkan sangat..Selalu tengok makeup tutorial orang buat glitter ni tau. Akhirnya dapat juga. Thank you Althea..Suka giler tau..Spotlight eye Glitter pakai di bahagian mata dan bawah mata, means dekat bahagian garis bawah mata. Jadi nampak so glitter gitu.

Kelebihan Eyes Glitter
- Produk glitter mata berkilauan
- Mudah dicampur untuk digunakan sebagai eyeshadow, datang dengan berus tepat untuk eyeliner
- Mengeringkan ke kemasan panjang

Mempunyai dua warna iaitu
- Gold Light
- Pink Light

COMPLEX MOISTURIZING NATURAL
Menghidrat di mata, formula ini dibuat dengan matriks gel pelembab yang memberikan sentuhan mata yang berkilauan.

SISTEM FITTING SUPER
Ia boleh dipakai lebih lama, takkan comot atau hilang apabila terkena peluh atau air.

Cara menggunakannya
- Sapukan pada penutup menggunakan aplikator
- Sapu perlahan-lahan untuk mengadun dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering
- Sapukan ke garisan bulu mata bawah untuk solek gaya Aegyosal
- Campurkan dengan jari atau tunas kapas dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering

Hah!!, murah je, boleh klik Spotlight Eye Glitter


Skin Relief Spot Film Gel

Skin Relief Spot Fil Gel ni, pertama kali nad tengok. Apa yang nad baca, ia untuk merawat muka yang ada cacat cela. Rawatan zit-zapping ini adalah formula revolusioner yang digunakan secara tipis pada kulit sebelum mengeringkan ke kulit muka menjadikan ia licin, melindungi kawasan tersebut dan membolehkan solekan  diterapkan tanpa kesan. Formula anti-pencemaran Althea menawarkan perlindungan dan menenangkan kulit yang bermasalah yang disebabkan oleh alam sekitar

Ia mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan, sementara campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat semasa anda keluar. Katakan selamat tinggal kepada tompok-tompok jerawat yang sangat hambar dan hello untuk kulit tanpa cacat!

Berbentuk gel dan sangat ringan.

Kelebihan 
- Rawatan tempat jerawat yang kering ke lapisan nipis ke kulit
- Mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus
- Meninggalkan kulit licin dan dilindungi, sesuai ketika memakai solekan.

Cara menggunakannya.
Memastikan kawasan kulit bersih sebelum permohonan. Picit dengan lembut untuk mengeluarkan sedikit produk, kemudian sapukan lapisan yang nipis ke kawasan yang disasarkan menggunakan jari atau aplikator anda. Biarkan kering sepenuhnya sebelum meneruskan dengan aplikasi solek.

Bahan-bahan utama
Minyak pokok teh - Mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
Ekstrak Centella asiatica - Melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
Ekstrak daun pine - Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki dan menenangkan kerengsaan

Nampak menarik kan,kornag boleh klik Skin Relief Spot Gel kalau nak cuba.

Hah, nad dah terangkan semua produk ni, nanti nad buat tutorial makeup ye. Stay tune..hehee.Subscribed youtube kita www.youtube.com/nadiajohari , nad pun akan post dekat instaram www.instagram.com/nadiasamjohari

Kornag kalau nak usha barang apa dekat Althea, boleh ke website dia https://my.althea.kr/



hai assalammualaikum

Pore Purifying Serum Cleanser Membersih Wajah Dan Melembapkan Kulit - Kalau bab muka, memang kena jaga dengan teliti. Pembersihan wajah dengan lebih mendalam lebih baik supaya muka betul-betul bersih daripada segala kekotoran. Nad memang suka pakai serum, sebab serum ni jenis cecair dan cepat meresap. Ni kali pertama nad jumpa serum yang bertindak sebagai pencuci muka sekali. Wah, memang menarik sangat. Althea keluarkan produk terbaru mereka iaitu Pore Purifying Serum Cleanser di mana ia menggabungkan kekuatan pembersih dan serum semua dalam satu, bekerja untuk membersihkan kulit secara dalam sambil memastikan ia lembap dan lembut untuk disentuh.


Pore Purifying ni dapat menghalang kulit daripada kering dan sangat berkesan meminimumkan liang-liang pori yang tersumbat, menjadikan ia licin apabila disentuh. Keistimewaan Pore Purifying Serum Cleanser ni bukan sahaja sebagai pembersih muka malah ia boleh membersihkan solekan, kotoran, dan minyak. Mengandungi ekstrak pudina sambil memastikan kulit tetap sejuk dan terhidrat sepanjang hari.


Produk ini mempunyai tekstur yang cair dan jernih seperti air tapi pekat apabila  keluar dari botol dan mudah digunakan pada kulit. Masa pakai ada rasa sedikit macam berminyak, tapi solekan semua memang tanggal masa nad pakai. Jangan risau, muka takkan berminyak, sebab lepas pakai Pore Purifying ni, lepas solekan semua hilang, nad terus basuh dengan air. Ia dirumuskan dengan Dual Moisture Cell System super sejuk yang menggabungkan kelembapan dan minyak dalam lapisan bertindih, dengan perlahan tetapi secara berkesan mengeluarkan sisa solek dari kulit.

Lepas je basuh muka, muka terus rasa segar, bersih, dan lembap ok. Pore Purifying membantu mengimbangi tahap pH, yang membawa kepada persekitaran kulit yang sihat untuk kulit. Bahan-bahan bintangnya adalah ekstrak cendana (untuk membersihkan liang-liang) dan minyak jojoba (untuk melembapkan tanpa rasa berat) untuk mengusir sel-sel kulit mati, tanah dan minyak tanpa membuang kulit.

Bahan-bahan Utama
Ekstrak daun pudina - Menyejukkan kulit dan menenangkan kerengsaan
Minyak benih Jojoba - Melembapkan dengan teruk apa-apa kekeringan tanpa merasa berat
Ekstrak daun pokok teh - Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit


Cara menggunakan Pore Purifying Serum Cleanser
Tuangkan sedikit di atas tapak atangan, dan urut perlahan-lahan ke kulit dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum dibasuh dengan air. Selepas itu, bilas dengan air. Kulit akan rasa bersih, segar dan lembap.

Althea Pore Purifying Serum Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit dan semua peringkat umur. Ia juga mendapat formula hypoallergenic yang tidak akan merengsakan kulit, dan bebas dari haiwan. Paling penting, ia lembut di muka dan sesuai walaupun bagi kita yang mempunyai kulit sensitif.

Pore Purifying Serum Cleanser Althea memang best. Ia boleh didapati secara eksklusif  di laman Althea, jangan ketinggalan  you alls..you alls kena cuba juga..Klik link https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser



hai assalammualaikum


Wangian Mempesona Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea - Orang perempuan ni memang menitikberatkan bau wangian di seluruh badan. Kalau boleh taknak ada bau busuk yang menusuk hidung, yang kurang menyenangkan orang lain. Bila wangi, keyakinan pun tinggi..gitu..Sebenarnya, ada banyak cara untuk menjaga agar tubuh sentiasa segar dan wangi. Penggunaan body mist juga dapat menjadi salah satu alternatif untuk mengatasi masalah aroma tubuh yang tidak sedap. Body mist yang nad guna sekarang ialah Stay Fresh Body Sparkling Mist.


Nad memang tak pernah pakai body mist ni, tapi bila dapat tau Althea ada keluarkan produk body mist, terus rasa nak cuba. Bila dapat je Stay Fresh Boday Sparkling Mist ni, terus buka dan cuba bau dia. Ya ampun, wangi sungguh. Bau tak berapa berat, harum dan sedap je. Lepastu, setiap kali lepas mandi, nad mesti sembur body mist ni..hehe. Sama juga konsepnya seperti pemakaian minyak wangi, semburan pada kulit, sembur pada bahagian nadi seperti bahagian dalam pergelangan tangan, leher, payudara, belakang lutut dan bahagian dalam siku. Boleh juga sembur seluruh baju, tudung. Bau takda tahan lama, tapi sedap bau dia.

Kerjasama Althea Dengan Titi Kamal

Kalau korang nak tau Stay Fresh Body Sparkling Mist ni merupakan kerjasama terbaru antara Althea dengan pelakon dan penyanyi Indonesia terkenal yang cantik dan manis iaitu Titi Kamal. Titi Kamal  mempunyai bakat dalam berfesyen dan gaya, dan beliau adalah ikon kecantikan yang menawan hati peminat di seluruh Asia Tenggara. Beliau sendiri yang memilih bauan ini. Bauan dia memang harum, campuran feminin buah dan aroma bunga.


Bahan utama yang terdapat dalam Stay Fresh Body Sparkling ini ialah :
Damask rose water – Kulit terhidrat dan memberikan aroma yang cukup lembut.
Sweet orange oil – Bau yang cukup menyegarkan.
Elder flower extract – Selain memberi bau feminin, ianya turut menyejukkan dan melegakan kulit.


Bauan yang manis dan segar dari buah oren, peach dan ros, tidak terlalu kuat, perfume yang lembut apabila disembur di badan. Mempunyai formula yang tidak melekit dan badan akan sentiasa selesa. Saiz yang kecil, boleh dibawa ke mana-mana sahaja. Bila ada bau busuk je, boleh sembur..hehee. Sesuai untuk mereka yang bersukan juga.

Wangi selalu dengan Stay Fresh Body Sparkling Mist TitiXaltheakorea . Kalau korang nak, korang boleh ke https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist





hai assalammualaikum

Althea Milk Peel Cream Mask - Pertama sekali,  nad nak ucapkan " Tahniah Althea ". Satu-satu Althea keluarkan produk terbaru mereka yang super duper cute dan awesome. First sekali,  dengan kejayaan mengeluarkan produk skincare iaitu Bare Essential. Sampai sekarang, nad pakai Bare Essential tu dan jadikan skincare utama, sebab ia buatkan muka nad jadi bertambah elok. Second, pelancaran kerjasama dengan TV Beauty Korea Get It Beauty,  untuk Real Fresh Skin Detoxers. Lepas tu Petal Velvet Sunaway dan powder,  sekarang Althea Milk Peel Cream Mask.. Woww!!..you did a great job. Nad teruja, sebab menjadi salah seorang yang dapat mencuba produk Althea terlebih dahulu. Terima kasih Althea.


Review Althea Mask Peel Cream Mask 

Althea Milk Peel Cream Mask,  baru sahaja dikeluarkan. Teruja sangat sebab mask ni lain daripada yang lain dan mempunyai keunikan tersendiri. Kita dah biasa nampak dan pakai mask seperti tanah liat, mask bertopeng dan sebagainya. Tapi, pernah korang nampak,  mask yang datang dengan tekstur clay white kemudian mengeluarkan buih. Tak kan!!! Inilah Althea Milk Peel Cream Mask yang akan membuatkan korang teruja nak mencubanya.


Didatangkan dengan botol berwarna putih dengan penutup berwarna biru cair yang berbentuk pam supaya mudah digunakan. Simple sahaja,  tapi nampak eksklusif ok.

Althea’s Milk Peel Cream Mask, tengok sahaja nama dah ada perkataan " milk ", itu bermakna produk ini mengandungi Susu. Susu dapat memberi kelembapan dan kesegaran pada kulit. Selain itu juga, ia mengandungi AHA dan BHA sebagai bahan exfoliate efektif untuk kulit. AHA berfungsi untuk menanggalkan set kulit mati pada permukaan kulit dan BHA pula menanggalkan kotoran pada liang roma tersumbat. Seperti kita tau, sel kulit mati memyebabkan muka kita kusam, pori-pori tersumbat sehingga menyebabkan keluarnya jerawat.




Teksturnya berkrim dan pekat. Pada mulanya nad pakai dulu ditangan,  nak tengok macam mana ia terhasil. Lepas nad bubuh sedikit di tangan,  tiba-tiba keluar buih.  Dari bentuk clay,  ia mengeluarkan buih kemudian bertukar kepada white cream mask. Baunya pula seperti bau bedak baby.


Selepas itu,  nad pakai pula di muka. Pakai mask seperti biasa. Tapi pastikan sebelum tu cuci muka dahulu. Cara penggunaan, sapu clay tu pada kulit yang lembap. Urut sekejap sampai dia bertukar jadi buih krim. Selepas 30-60 saat dah boleh basuh dengan air suam. I cuci guna air biasa je hahaha. Boleh guna 2-3 kali seminggu

Produk ni sesuai untuk

•     Kulit jenis kombinasi
•     Pori besar
•     Kulit kasar dan sensitif yang memerlukan agen pengelupasan yang lembut
•     Kulit kering yang perlukan kelembapan selepas pengelupasan


Nad dah guna seminggu lebih, memang elok je dekat muka nad. Muka nad jenis berminyak,  lepas guna mask ni memang kurang minyak dah.  Masa pakai mask ni pun, ia tak menyebabkan sebarang kerengsaan pada kulit nad, kulit tak kering,  sebaliknya, kulit nad semakin lembut dan lembap, sihat dan licin. Suka sangat nad sentuhnya. Kalau boleh nak pakai mask ni hari-hari je.. Hehehe..

Korang mesti nak cuba juga kan. Boleh dapatkan Althea Mask Peel Cream yang best ni klik link https://my.althea.kr/milk-peel-cream-mask
hai assalammualaikum

Lindugi Kulit Dari Sinaran UV Dengan Set Petal Velvet Althea - Sebelum ni nad ada bagitau nad terpilih sebagai New Althea Angels dan dapat gift box daripada Althea. Korang boleh tekan link ( i am new althea angels) untuk baca lebih lanjut.

Harini, nad nak review dua barang yang nad dapat tu selepas beberapa minggu nad pakai. Mestila kena cuba lama dulu baru review kan. Barula nad kongsi dengan pembaca semua, supaya apa yang nad rasa sampai ke hati pembaca,  gituh...Barang yang nad nak kongsi ialah Petal Velvet Sunaway dari Althea dan Petal Velvet Powder. Produk ni adalah produk terbaik untuk lindungi kulit daripada cahaya matahari.


Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Dengan Petal Velvet Sunaway

Pendedahan matahari yang berlebihan boleh menyebabkan kulit muka dan tubuh rosak. Cuaca dekat Malaysia, kalau dah panas, fuh habis kering kulit. Bila cuaca panas, kulit mesti akan terkena sunburn, muka kemerahan, tak pun berbelang di muka. Efek negatif palong teruk menyebabkan kanser. Bahaya juga kan. Jadi, untuk lindungi kulit dari sinaran UV,  nad pakai product dari Althea iaitu Petal Velvet Sunaway.

Sebelum-sebelum ni, nad memang jarang pakai sunscreen sebab kebanyakannya buat muka nad jadi bertambah minyak dan melekit. Lepas tu muka jadi berbelang. Bila Althea keluarkan produk terbaru ni, mestilah nad nak cuba. Nad suka dengan produk Althea sebab sesuai dengan muka nad. Sebab tu tak rasa was-was nak cuba Petal Velvet Sunaway ni.


Lepas nad cuba Petal Velvet Sunaway ni beberapa hari,  rasa selesa je. Nad tak rasa melekit atau berminyak. Tekstur dia yang ringan,lembut dan transparent tu,  terus meresap ke dalam kulit. Memang lain daripada yang lain tau. Seriusss...

Sebenarnya untuk sunscreen,  paling bagus kita tengok SPF dia, lagi tinggi SPF,  lagi bagus untuk perlindungan kulit. Althea Petal Velvet Sunaway mempunyai SPF sebanyak 50+ dan PA ++++, jadi kulit anda akan dilindungi sepanjang hari. Sebagai sebahagian daripada jalur Petal Velvet, ia juga mengandungi zarah-zarah serbuk mikro yang memberikan kulit yang licin, seperti kelopak. Ia bukan sahaja melindungi malah buat muka kita jadi lembap. Takde kesan tompikan pada muka selepas guna.

Selalunya sunscreen ni takda bau langsung,  tapi berbeza dengan Petal Velvet Sunaway,  bau wangi,  iaitu bau rose. Tapi bau dia sekejap je,  lama-lama hilang. Kenapa ia bau rose??  Hah kalau nak tau ia dirumuskan dengan asid hyaluronik dan ekstrak Damask meningkat, memastikan kulit anda tetap segar dan terhidrat sepanjang hari.



BAHAN-BAHAN UTAMA
Damask rose ekstrak - Menghidrasi dan menenangkan kerengsaan yang mendalam, menjadikan kulit berasa sihat

Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi

Minyak geranium - Memberi kulit rangsangan berseri dan menyembuhkan jerawat


Bagaimana nak menggunakannya??
Mudah sahaja, goncang dahulu, tuang sedikit dan sapukan ke seluruh wajah dan biarkan ia menyerap ke dalam kulit. Wajib pakai ketika hendak keluar rumah. Amat sesuai untuk semua jenis kulit. Petal Velvet Sunaway merupakan sunscreen paling bagus setakat ni yang nad guna.

Harga pun murah je, hanya RM43 untuk 55ml


Althea Petal Velvet Powder

Lepas pakai sunscreen Petal Velvet Sunaway,nad sapu pula muka dengan Petal Velvet Powder. Petal Velvet powder ni ada tiga jenis iaitu # 0 Translucent dan # 23 Warm Beige Colors. Manakala terbaru ialah #pink lavender.



Best sangat pakai Petal Velvet Powder ni, terus buat muka jadi shining tau.  Muka pun tak berminyak,  lagi-lagi bahagian zon T tu. Petal Velvel Powder,  berfungsi untuk mengekalkan pengeluaran sebum di luar tanpa mengeringkan kulit untuk kelihatan segar, sambil memberikan bau lembut. Pastikan solekan kelihatan hebat sepanjang hari.


BAHAN-BAHAN UTAMA
Ekstrak biji Althea - kaya dengan antioksidan, melindungi kulit dari luar negeri dan memastikan ia tetap baik dan terhidrat.

Polyphenols - Memelihara kulit yang dilindungi dari sinaran UV

Saponarin - Pembaikan sel-sel yang rosak dan mengembalikan keanjalan kepada kulit.


Petal Velvet Pink Lavender powder merupakan rangkaian terbaru Althea. Warna menarik dengan bauan lavender yang menyenangkan. Mencerahkan dan melicinkan kulit anda dengan formula khas ini yang mengandungi pigmen merah jambu dan ungu untuk mencerahkan kulit yang kusam. Zarah-zarah halusnya membantu mengekalkan sebum di luar tanpa mengeringkan kulit yang segar


BAHAN-BAHAN UTAMA
Ekstrak Lavender - Kerengsaan merengsakan membantu memperbaiki kulit. Ia juga mempunyai ciri aromaterapi untuk menenangkan deria

Lecithin terhidrogenasi - Keadaan dan melembapkan kulit

Glycerin - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi



Setiap kali nak keluar,  akan ganti-ganti pakai powder ni,  kadang pakai dua jenis sekali powder. .Ehhee.


Kedua-dua produk iaitu Petal Velvet Sunaway dan Petal Velvet Powder mudah dibawa ke mana sahaja kerana bentuknya yang ringan dan comel. Boleh dapatkan Petal Velvet Powder dengan mendapatkan 10% apabila beli sekali dengan Petal Velvet Sunaway.

Korang kalau nak boleh dapatkan di website https://my.althea.kr/petal-velvet-set



hai assalammualaikum


Althea X Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxers Collaboration - Sebenarnya nad ada beli dua produk detoxer skin Althea ni,  tapi tak sampai lagi. Tak sabar nak tunggu produk ni sampai dan rasai sendiri kelebihan skin detoxers ni pada kulit.  Nad baca feedback daripada kawan-kawan, semua kata best. Skin Detoxers yang nad maksudkan ialah Real Fresh Skin Detoxers. Nad dapat tau, Althea Korea bekerjasama dengan program beauty TV Korea, iaitu Get It Beauty, untuk produk Real Fresh Skin Detoxer ni.

Bintang K-pop Jeonghwa dari kumpulan EXID mencuba produk Real Fresh Skin Detoxer.  Lihat video di bawah! 🤩


Wah terbaikla,  artis korea pun teruja bila pakai produk ni. Tengokla muka diaorang dah la cantik. Jeles sangat. Jadi,  harusla cuba juga kan.



Real Fresh Skin Detoxers ada dua jenis iaitu Rose dan Green Tea. Skin detoxers ni merupakan produk penjagaan muka 2 dalam 1, iaitu mask dan pembersih muka yang mampu membersih sebum, kotoran, dan pori-pori terhadap secara mendalam. Ia mengambil masa 10 saat sahaja untuk memberikan kulit yang segar dan sihat. Bila ada pembersih muka macam ni,  memang takda alasan tak dapat jaga kulit muka.

Selalunya kita ambil masa 20 minit nak bermasker muka kan,  tapi ini hanya ambil masa 10 saat kemudian bilas.

Produk ini mengandungi bahan-bahan yang segar yang dapat memberikan nutrien dan kebaikan pada kulit.


Untuk Real Fresh Skin Detoxer Rose ia dibuat dengan kelopak mawar Perancis dan ekstrak rose untuk memperbaiki kulit. Disarankan yang Rose dipakai pada waktu pagi.

Bahan utama yang terdapat dalam produk ni adalah :

Kelopak bunga ros segar - Lembut pada kulit dan memberikan aroma segar, ringan dan menyenangkan.

Ekstrak Rose - Menenangkam kulit rengsa dengan lebih mendalam, menghaluskan kulit dan memperbaiki tekstur kulit.

Glycerin - Memberikan kelembapan pada kulit,  serta mencegah dehidrasi.


Teh Hijau ia mengandungi daun teh hijau Jeju dan ekstrak teh untuk membersihkan kulit. Dipakai pada waktu malam.

Bahan utama yang terdapat dalam produk ni adalah :

Daun teh hijau asli - Merawat kulit dan memberikan wangian yang menyegarkan.

Ekstrak teh hijau - Mengandungi vitamin C dan asid amino untuk membersihkan dan menganjalkan kulit.

Glycerin - Memberi kelembapan pada kulit, serta mencegah dehidrasi.

Sesuai untuk semua jenis kulit.


Cara gunakan pun senang sahaja. Hanya sapu di muka yang kering. Tambah pada sedikit air dan urut dengan perlahan-lahan perlahan dalam gerakan bulat sebelum dibilas dengan air. Biarkan 10 saat,  kemudian bilas.

Tak sabar nak tunggu nad punya sampai. Korang boleh juga dapatkan Real Freah Skin Detoxer ni di website Althea Korea. Klik link https://my.althea.kr/real-fresh-skin-detoxer-set