Articles by "Lunavie"
Showing posts with label Lunavie. Show all posts
hai assalammualaikum


Lunavie Home Travel Bottle Warmer, Mudahkan Kerja Panaskan Makanan Dan Susu Anak 

Lunavie Home Travel Bottle Warmer, Mudahkan Kerja Panaskan Makanan Dan Susu Anak - Nad selalu kalau nak panaskan makanan anak, atau panaskan susu anak, mestilah panaskan dengan periuk semua tu. Banyak kerja, dahla banyak benda nak kena buat..Rasa renyah je..hahaa. Kalau pergi jalan-jalan pun sama. Masalah mak-mak, bila anak menyusu botol, nak bagi panas, mestilah sentiasa bawak botol air panas tu. Dah banyak barang pulak nak bawak kan. Sampaila nad ternampak seorang kawan post berkenaan Lunavie Home Travel Bottle Warmer, memang nampak menarik, sebab ia dapat memanaskan susu, memanaskan makanan malah boleh buat juice sekali. Jadi nad pun cepat-cepat dapatkan di website Lunavie.


Benda bagus, benda elok, benda yang memudahkan kerja nad, memang nad akan kongsi dengan korang. Paham sangatla kerja mak-mak ni, kalau boleh semua nak yang mudah dan cepat. Barang sampai, budak-budak ni pun berebut nak pegang, sebab diaornag tau tu barang diaorang..hahaa.


Ni la antara barang yang ada. Ada tempat warmer, plug dua, satu untuk dekat rumah, satu untuk dalam kereta, bekas, penutup, tempat buat juice, dan buku manual. Produk ni ada Warranti selama setahun..


Home Travel Bottle Warmer ni bukan sahaja boleh digunakan di rumah, malah boleh digunakan di dalam kereta. Sebab tu disediakan plug untuk kereta. Syok kan bila ada pemanas yang boleh digunakan dalam kereta. Cucuk aje kat tempat cucuk api tu.

Selalunya, kita mesti nak bagi anak makan atau bagi susu, biar rasa suam atau panas sikit kan, baru rasa sedap je nak makan. Kalau sejuk kebanyakan anak dah tak suka. Samalah macam kita, dapat makanan yang panas, lagi sedap nak makan.




Memang mudah kerja panaskan makanan dan susu anak sekarang sejak ada Lunavie Home Travel Bottle Warmer ni. Kalau kita panaskan dekat dapur tu, allahu, kadang api besar la, kadang terlupa sampai kering air..haishh..bahaya..tapi dengan Home Travel Bottle Warmer semasa panaskan tu, ia masih mengekalkan nutrien dan vitamin makanan atau susu melalui proses pemanasan yang lembut. Penting untuk bagi makanan dan susu dengan kekalkan nutrien yang ada.


Ada bekas ni yang memudahkan kita nak ambil


Oh produk ni juga bukan sahaja boleh panaskan makan dn susu malah boleh sterilize barang baby.


Apa yang nad suka dengan Home Travel BottleWarmer ni:
1) Digunakan di mana -mana sahaja - Boleh digunakan di rumah serta di dalam kereta, pergi travel pun boleh.
2) Selamat: Pemanasan secara perlahan-lahan dan BPA Free
3) Mudah digunakan - Tambah air dan sesuaikan tetapan.


4) Menampung kebanyakan botol dan baldi makanan bayi - Sesuai untuk semua botol bayi dan botol konvensional.


Cara menggunakan Home Travel Bottle Warmer
Ni nad tunjukkan cara menggunakannya, semudah A, B C je..heehhe..
1) Jika pakai di rumah, gunakan plug rumah , jika pakai di dalam kereta, gunakan plug kereta.
2) Isi air dahulu di dalam bekas Lunavie warmer ni. Sukatan air ada dekat buku manual, boleh tengok atau korang boleh agak je.
3) On suis plug
4) Letakkan botol susu, atau makanan atau sterilize baby aksesori
5) Putar suhu. Ni suhu untuk setiap apa yang kita nak panaskan.
40 ° C - untuk memanaskan susu
70 ° C - untuk memanaskan makanan bayi
100 ° C - untuk mensterilkan aksesori makan
Dwi-fungsi - Panaskan & Simpan hangat

5) Bila dah letak suhu, lampu akan keluar warna merah. Warna akan menjadi merah apabila digunakan di rumah atau di dalam kereta.
6) Bila sampai suhu yang dikehendaki, lampu akan mati dengan sendirinya secara automatik semasa dalam suhu malar. Dekat situ keselamatan diutamakan.
7) Makanan atau susu akan siap hangat dalammasa 5 hingga ke 8 minit.


Operasi Penggunaan Rumah
Pemanasan: Makanan cepat / cepat makanan / minuman bayi dalam 5 hingga 8 minit.
Simpan hangat: Pastikan makanan / minuman sentiasa hangat. Lampu perintis akan dihidupkan semasa pemanasan. Ia akan dimatikan secara automatik semasa dalam suhu malar.

Operasi Penggunaan Kereta
Simpan hangat: Putarkan kunci ke kedudukan penggunaan kereta, pasangkan dengan cerut ringan. Letakkan botol di tempat yang lebih panas kemudian laraskan suhu supaya sentiasa hangat. Ia akan dimatikan secara automatik semasa dalam suhu malar.



Juicing
Masukkan juicer pada mangkuk makanan, kemudian tekan jus buah separuh pemotong. Untuk menyimpan jus, atau makanan dan minuman lain, letakkan penutup pada mangkuk makanan.


Cara Bersihkan dan penjagaan
- Setiap barang semestinya perlu dibersihkan dan dijaga dengan elok. Ni cara untuk bersihkan Home Travel Bottle Warmer Lunavie.
- Sentiasa cabut plag perkakas selepas menggunakan.
- Pastikan ia sejuk sebelum membersihkan sebarang bahagian.
- Lap bersih dengan kain lembap.
- Descale semakin hangat. setiap empat minggu


Tengok video nad gunakan Lunavie Home Travel Bottle Warmer ni. Hah!!, mudah dan senangkan panaskan makanan, susu dan sterilize aksesori barang anak ni. Tekan je plug, masukkan air, putar suhu dah tunggu panas. Bentuk dia pun comel dan tak berapa berat. Mudah kalau nak pergi bercuti bawak Home Travel Bottle Warmer ni je..Anak-anak pun takdala makan, makanan yang sejuk atau susu yang sejuk.

Korang kalau nak boleh je pergi ke
Website : www.lunavie.com
Facebook: https://www.facebook.com/mylunavie
Instagram: https://www.instagram.com/mylunavie/


hai assalammualaikum

Plastik Simpanan Susu Dari Lunavie - Hah!!, salah satu list nad masukkan dalam senarai keperluan barang bayi. Plastik simpanan susu untuk simpan susu ibu. Memang sebelum ni, nad tak pernah pam susu nad, nad bagi direct je dengan Fariza. Ni kali pertama nad nak cuba perah dan simpan susu untuk anak kedua ni. Nak bagi susu meriah gitu untuk adik Fariza nanti. Harap adik Fariza pun, nad dapat bagi susu ibu seperti mana Fariza dapat. Selalu nad tengok kawan-kawan susu meriah bila pam, penuh peti ais diaorang. Ada banyak cara nad tengok nak simpan susu ni sama ada simpan dengan botol atau denagn plastik khas untuk simpanan susu. Nad memang dah aim plastik dari botol, sebab kalau guna plastik jimat ruang sikit. Lepas nad survey, nad pilih breastmilk storage bags dari Lunavie ni.

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )
Breastmilk storage bags Lunavie

Breastmilk Storage Bags Lunavie

Susu ibu ni susu yang sangat penting dan sesuai untuk baby sebagai pemakanan awal untuk mereka membesar. Jadi, amat penting untuk mengetahui cara penyimpanan susu ibu yang betul. Lagi-lagi ni pertama kali nad nak cuba perah dan simpan susu. Jadi kenalah pilih bekas simpanan yang sesuai untuk memastikan nutrien yang terkandung di dalam susu ibu dapat dipelihara sebaiknya dan tidak musnah atau rosak. Bila kita simpan dengan baik, baby pun dapat khasiat yang terbaik dari susu ibu. Tu sebab nad pilih Breastmilk Storage Bags dari Lunavie sebab murah dan banyak kelebihannya.

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )
Plastik lebih tebal dan kuat

Sebelum pilih tempat simpanan susu ni, nad ada google, apa ciri yang perlu ada untuk storage bags susu ibu ni. Memang banyakla, macam-macam nad baca. Salah satunya, pastikan storage bag lebih kuat, lebih tebal dan dibuat daripada bahan-bahan bebas BPA. Yup ciri-ciri ni ada di Breastmilk Storage Bags Lunavie. Plastik Simpanan Susu Lunavis dibuat dari BPA free dan tiada bahan toxic, yang sangat selamat untuk susu ibu. Lagi penting, plastik ni pre -sterilised dan sedia untuk digunakan. Tak perlu tunggu lama bila nak cairkan susu.

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )
Double zip

Nad ada terbaca, ada plastik tu, senang bocor dan terkoyak, aduh kesiannya..rezeki baby tu. Jadi taknak la jadi macam tu. Nad tengok plastik simpanan susu Lunavie ni kualiti plastik Breastmilk Storage Bags Lunavie ni memang tebal dan dijamin tiada kebocoran. Lagi selamat, dengan adanya double zip untuk mengelakkan risiko udara yang berlebihan yang boleh mencemar kualiti ebm.

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )
mempunyai tapak yang boleh berdiri

Nad ni dahla nak cuba pertama kali, jadi kalau boleh nak buat dengan hati-hati, taknak ada pembaziran dengan susu. Kalau tak menangis kang..Kalau boleh semua benda nak jadi mudah. Pengendalian dan pengalihan menjadi mudah bila plastik jenis yang boleh berdiri atau mempunyai tapak yang boleh buat dia berdiri untuk memudahkan perpindahan dari plastik ke botol. Jadi takdela susu terlimpah keluar, atau terjatuh ke apa kan.

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )
Mempunyai label

Breastmilk Storage Bags Lunavie dah siap-siap dengan tanda nama, tarikh dan amount. Jadi, tinggal tulis je dekat situ. Tambah je masa dan tarikh. Nad tengok semua orang buat macam tu supaya mudah dan ketahui ebm mana yang dipam dahulu dan boleh digunakan dahulu. Butiran ini adalah sangat penting sebagai rujukan kerana kaedah First In First Out (FIFO) akan digunakan ketika ingin menggunakan stok susu perahan nanti dan bagi mengelakkan bertukar ebm.

Pakai plastik storage bags ni lebih mudah dan menjimatkan dan tidak makan ruang semasa proses penyimpanan. Bolehlah disusun kemas-kemas di bahagian peti beku atau freezer. Plastik bags boleh dipenyekkan dan menjadi nipis. Jadi bila perah banyak tu takdela risau dengan ruang. Lagi satu plastik ni jenis pakai buang, jadi takperlu basuh dan jimat masa macam tu la.

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )
Plastik Simpanan Susu EBM Lunavie

Kalau korang tercari-cari beg plastik simpanan susu, bolehla cuba guna Breastmilk Storage Bags dari Lunavie ni. Ada dua jenis untuk 7 oz dan 12 oz. Korang boleh tengok dekat link ni https://www.lunavie.com/lunavie/feeding-accessories Setiap sekotak ada 25 packs. Harga murah je.

Website : https://www.lunavie.com
Facebook: https://www.facebook.com/mylunavie/?ref=br_rs
Instagram : Lunavie

hai assalamualaikum

Produk Keselamatan Lunavie : Elak Kecederaan Kepada Anak-Anak - Kemalangan dan kecederaan boleh terjadi di mana-mana sahaja. Tidak kira di dalam rumah atau di luar rumah. Kita fikir, bila dalam rumah, pasti akan selamat untuk anak-anak, tapi, kita silap. Kediaman juga boleh bertukar menjadi tempat paling bahaya untuk kanak-kanak sekiranya tidak ada langkah melindungi keselamatan mereka. Sikap sambil lewa atau hanya bertindak apabila berlaku kemalangan seharusnya tidak berlaku. Sebaliknya setiap ibu bapa perlu mengambil langkah proaktif memastikan keselamatan anak mereka terjamin.

Terdapat banyak hal di rumah yang berpotensi membahayakan keselamatan anak. Hal-hal seperti pintu benda-benda tajam, elektrik dan lain-lain yang membahayakan si kecil .Benda-benda yang kita anggap kecil mungkin boleh menjadi serius. Seperti Fariza, kini dia dah berusia 9 bulan. semakin aktif dan mula nak meneroka dalam rumah ni. selalunya tempat paling dia suka ialah bermain pintu almari. Memang dia gemar buka pintu almari. Budak seusia tu, mana dia tau apa yang bakal terjadi. Yang dia tau keseronokan. Dan akhirnya jarinya tercepit dekat almari tu. Perkara seperti ini walaupun kecil patut kita elakkan. Nak tengok dia main pintu almari boleh klink link dekat SINI.


Lunavie.com memahami hati seorang ibu yang ada anak kecil. Nad terima tiga jenis produk keselamatan baby untuk dikongsi dengan ibu-ibu di luar sana. Nad yakin, produk ni mampu mengelak kemalangan kecil yang berlaku di rumah. Produk keselamatn Lunavie dijamin selamat dan tidak membahayakan. Antara tiga produk Lunavie yang nad terima ialah Lunavie Multi Purpose Latch, Lunavie Slider Lock dan Lunavie Corner Protector.

Lunavie Multi Purpose Latch


Harga: RM10.90 ( 2 pcs )

Lunavie Multi purpose boleh digunakan apa jenis pintu sekalipun. Membantu untuk mengelakkan kanak-kanak daripada membuka peti sejuk, almari, kabinet, tandas, dan lain-lain Ia boleh digunakan pada permukaan melengkung dan sudut dan pada pelbagai permukaan termasuk kaca, logam, kayu dan plastik.


Caranya mudah sahaja. Buka pelekat dan tampal di mana yang anda rasa sesuai. Jika anda ingin membuka pintu alamri tersebut, cuma buka bahagian sebelah. (sila rujuk pada gambar ). Jika nak halang daripada anak membuka, pasang je semula. Senang kan. Kerja kita pun mudah.

Lunavie Slider Lock


Harga: RM10.90
Alat ni memang penting. Ibu-ibu memang wajib ada di setiap rumah. anak-anak kecil memang gemar buka pintu kabinet. Selalunya kabinet ni tempat ibu-ibu simpan pinggan mangkuk, periuk belanga kan. Anak-anak lagi suka nak capai benda-benda macam tu. Ia dapat mengelakkan kanak-kanak daripada membuka pintu kabinet dan mencederakan diri mereka sendiri.


Mudah untuk memasang tanpa sebarang alat.
1) Tentukan lokasi pemasangan
2) Tekan selak dan tahan terbuka
3) Memohon kunci sekitar pemegang
4) Slide selak ke dalam untuk mengunci

Lunavie Corner Protector


Harga: RM12.90 ( 4pcs/set )


Macam fariza, dia sekarang dah pandai berdiri. Asal dia nampak tempat berpaut, dia nak cuba berdiri. Lagi-lagi kalau nampak meja.Taula bahagian hujung meja ada bucu tajam. lagi bahaya kalau meja jenis kaca. Aduh!!! tak dapat bayangkan kalau terkena mata, tangan atau anggota lain. Lagi budak suka melompat sana sini. Jadi nak elakkan daripada berlaku, gunalah Corner Protector ni. Direka khas untuk menutup seluruh buju meja. Jadi tak perlu risau anak terkena buju.

Dah nampak kebaikan guna alat keselamatan daripada Lunavie ni. Ingat!! Dalam rumah pun tak selamat. Jadi jangan pandang remeh perkara macam ni. Ibu bapa wajib ada alatan keselamatan ni di rumah. Insyallah, dijamin keselamatan anak. Keselamatan kanak-kanak tanggungjawab ibu bapa. Jadi kalau korang nak beli produk keselamatan Lunavie ni, korang boleh layari
Website : www.lunavie.com
Email : info@lunavie.com
Facebook : www.facebook.com/mylunavie
Instagram : @lunavie_com
Telefon : 03-9057 2661

LUNAVIE
Caely (M) Sdn Bhd
No 47-2 Jalan Radin Anum
Bandar Sri Petaling
57000 Kuala Lumpur