hai assalammualaikum


BB Jelly Lovera

BB Cream 9 In 1 Instant Skin Perfector Bertekstur Jelly Dari Lovera - Sebenarnya nad jarang beli bb cream ni, sebab kebanyakan bb cream dia macam jenis tak tutup cela dan makin buat muka bertambah minyak dan berjerawat. Tengok je BB Cream iaitu BB Jelly dari Lovera ni macam best je. Nad dah pakai produk Lovera ni dari Magic Jelly dia, produk terkenal mereka, Lovera Complete Cleanser , Lovera Day Cream dan Spray Glow Mist Lovera ni. Sekarang BB Jelly Lovera iaitu BB Cream 9 in 1 instant skin perfector.

Memang best dan semua nad pakai sampai habis. Memang dijamin terbaik produk Lovera ni. Untuk korang yang jenis tak suka makeup tebal-tebal, korang boleh cuba BB Cream 9 in 1 Instant skin dari Lovera ni. BB Cream ni lain dari yang lain sebab dia bertekstur gel. Sangat ringan, sejuk dan menyerap terus ke kulit. BB Cream Lovera ni sesuai dijadikan base makeup. Kalau rasa tak suka pakai foundation tebal-tebal tu, bolehla pakai BB Jelly cream ni, bukan sahaja sebagai base makeup malah merawat kulit.


Bahan yang digunakan pun bahan semulajadi seperti vitamin B, daun zaitun dan semestinya aloevera..hehee. Itu yang buatkan dia BB Cream yang tidak melekit, berminyak dan mudah dibasuh. Bila kita solat, kita nak bersih daripada segala makeup, jadi bila pakai BB Jelly ni tak perlu pakai makeup remover, terus je basuh dengan air. Memang sangat bagus.


BB Jelly  BB Cream Lovera ni sesuai sangat untuk semua jensi kulit dan kelebihan dia 9 dalam 1. Banyak kan kelebihan dia. Nak tau apa kelebihan dia, meh nad senaraikan.
9 KEBAIKAN BB JELLY LOVERA
- Mencerahkan kulit serta merta
- Cover parut atau cela
- Membantu masalah jerawat
- Sun block 15spf
- Mengecilkan pori
- Menyerikan & mencantikan kulit
- Meratakan warna kulit
- Melembabkab kulit
- Melembutkan kulit


Nampak tak, BB Cream ni bukan biasa-biasa tau,  bukan sahaja sebagai base makeup, malah membantu masalah kulit. Nad pakai ni, nad apply je dengan tangan, memang sekata terus dekat muka, takde la bercapuk-capuk.


Macam nad pakai sample je dulu, nak tau best ke tak, ada je botol saiz 30ml, saiz besar. Kalau korang berminat boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Nampak natural, senang ada sampel kecil cm tu boleh test dlu kan pakai serasi ke tak dengan kulit masing2

    ReplyDelete
  2. nampak cam x berminyak ya.. mudah meresap.

    ReplyDelete
  3. Bb cream.. pernah pakai jenama lain sebelum ni. Bagus ya ada packaging sample macam ni. At least kita boleh cuba sesuai atau tidak dengan kulit sebelum beli.

    ReplyDelete
  4. Okay next time boleh la zaza beli pulak bb lovera ni.. Hehe.. Memang suka test2 pakai fb dan bb.. Dia punya funtion pun bagus..

    ReplyDelete
  5. eh...heloknya kejadian dia...sally sekarang pakai cc cream Saem je...korea punya laa..tunggu hbs kang boleh la cuba Lovera ni pulak...sesuai utk kulit berminyak jugak kan?

    ReplyDelete
  6. Mcm best je.. bb cream ni.mudah.. semua dh siap de.. sesuai bawak gi travel

    ReplyDelete
  7. Even you use such a small amount on the whole face also can see the effect, quite good.

    ReplyDelete
  8. Wowww siap ada bb cream. Lovera betul2 luaskan rangkaian produk mereka la

    ReplyDelete
  9. Oh 9 in 1 tu benefits rupanya.. pernah cuba juga produk dr Lovera. So far mmg sesuai dgn skin bella. Utk muka pun selalu pakai BB atau CC cream je. Dah tak pakai foundation tebal melainkan ada dinner besar la kan. Good to try this out 🧡🧡

    ReplyDelete
  10. Boleh try cari BB cream ni sebab boleh menutup cela kat muka. Memang betul BB Cream ni tak semua yang elok kan....kalau dari jelly at least tak melekit berbanding cream.

    ReplyDelete
  11. Kak nad memang pengguna setia lovera eh? Nampak banyak akak tulis entry blog pasal produk2 lovera ni. Suka betul dia ye, hehe

    ReplyDelete
  12. patutlah kenal jenama lovera ni, rupanya ini salah satu produknye. bagus ni senang nak di bawak berjalan sebab kecik dan boleh selit2 kan

    ReplyDelete
  13. 1st time dgr BB cream smp 9 in 1 ni..biasa 2 in 1 or 3 in 1..hebat sgt ni kal dh 9 in 1...sesuai ngan kulit nadia..kdg2 org kulit sensitif ni kena pilih2 produk juga kn nk try..kn tk pasal2 alergik

    ReplyDelete
  14. pertama kali dengar brand ni.. tapi nampak nya bagus leh.. ada 9 in 1.. heheheh... cantik nya kulit lepas apply~

    ReplyDelete
  15. uik..first time tau ni Lovera ada BB Cream..product baru eh? ari tu akak dapat diorang nyer aloe vera gel..itupun best..akak buat base make up

    ReplyDelete
  16. macam bestnya cream ni, lepas letak muka jadi lawa betul

    ReplyDelete
  17. selalu BB cream dia dalam bentuk krim biasa je kan? I wonder how texture dia kalau bb cream gel ni. Dia melekit tak?

    ReplyDelete
  18. wahh macam best jer Nad..buat orang yang kurang rajin macam akak ni..think bagus BB cream ni kan sebab bukan jenis berminyak dan nampak mudah jer

    ReplyDelete
  19. Sis memang suka pakai bb cream tapi blom cuba lagi produk ni. Nampk cam bagus sb 9 in 1...bolehlah cuba nanti bila yg kat rumah ni dah habis

    ReplyDelete
  20. Wah. Bukan senang nak jumpa foundation yang ada 9 kebaikan dalam satu. Berapa harga satu ni sis?

    ReplyDelete
  21. Orang perempuan sekarang ni boleh cantik dengan mudah dan senang banyak produk ada cuma kena cari yang sesuai dengan kulit jer hehehehe... Orang laki ni tak ada lagi produk macam ni...

    ReplyDelete
  22. Mudah ditanggalkan ketika solat ek.. Bagus.. bagus... Eh, Tak suka pompuan yang suka make up tebal-tebal hahahah tak nampak natural beautynya....

    ReplyDelete