October 2018
hai assalammualaikum

Bukan Kembar tapi Macam kembar

Bukan Kembar Tapi Macam Kembar - Siapa tak teringin anak kembar kan. Nampak best je, seronok, sebab apa-apa buat bersama. Pakai baju sama. Nampak sweet, nampak geram je. Macam kawan nad, dapat anak kembar seiras perempuan. Comel je tengok anak kembar dia tu. Tapi jangan tak tau, dalam seronok, sebenarnya payah oo nak jaga.

Sejak ada adik ( Farhanah ), kakak ( Fariza ) happy la sikit sebab dah ada kawan. Tapi kadang tak juga, sebab dia ingat adik lebih suka kacau dari nak main dengan dia..hahaa. Adik kecik lagi la, mana paham kakak main apa. Adik pulak, memang suka nak main dengan kakaknya, sebba dia tau, yang sama budak macam dia, cuma kakaknya..Apa kakaknya buat, pergi mana, dia pun nak join. Dah macam kembar je tapi bukan kembar..hehee..

sayang ke tuuuu

Sebenarnya, memang nad dah taknak bagi kakak susu badan, sebab nak ajar dia minum susu tepung. Memang dah ajar, dan dia paham. Tapi kadang-kadang tak boleh, sebab dia nampak adik dia sus badan. Jadinya dia pun nak. Kadang nad abaikan je,tapi kadang terpaksa, sebab pening bila dengar dia menangis. Bila dah dua-dua susu badan, paham jela, dah macam kembar je anak nad ni. Seorang susu sebelah kanan, seorang susu sebelah kiri. Tak larat uii..Macam mana kalau kembar tu..ahhaa.

Baju diaorang kadang sama, kadang cuma sama warna je atau corak.

Korang tengokla aktiviti diaorang ni, kan dah cakap si adik ngikut je apa si kakak buat.

Ikut juga, seorang terkeluar sorang lagi pun keluar, ni nad tengah buat kerja, tengok2 dah kat luar tilam

Tidur pun gaya sama

Tapi yang kelakarnya, tidur pun kadang boleh sama...hahaha. Sweet je tengoknya..

Fariza ni sebenarnya dia ambil berat dekat adiknya. Kadang dia jaga adiknya, sayang sampai tak bagi dekat orang (acah-acah nak bagi dekat orang )

Teringin nak kembar, tapi nad dah dapat rasa macam mana kembar tu bila dijaga..hahahaha..


hai assalammualaikum

Bersalin Di Hospital Swasta Tanpa Caj Tambahan, Ibu Yang Sedang Hamil Mesti Suka Ni

Nad tau, ramai wanita yang hamil, berkeinginan nak bersalin di hospital swasta. Lagi-lagi semasa nak melahirkan tu disambut oleh doktor perempuan. Nak bersalin pun tak rasa takut, tenang je dalam labour room tu..hahaha. Nak melahirkan anak pun mudah. Dengan suasana yang selesa, dapat pula layanan yang tip top daripada nurse, dengan doktor yang baik, makanan yang sedap..kiranya semua perfect la. Rasa taknak balik pulak, nak duduk situ selamanya..hahaa. Kalaulah semua ni, dapat dengan harga sekali bayar, tanpa caj tambahan, kan best...



Pakej Bersalin Sekali Bayar Di Rampai Puteri Medical Centre - Ni, ni yang nad nak bagitau, memang ada pakej bersalin dekat hospital swasta yang sekali bayar je tanpa caj tambahan tau. Hah!!, kenapa, terkejut, tak percaya ? Ya ibu-ibu sekalian,silalah percaya, sebab nad sendiri pun baru tau juga. Nad dapat tau daripada kawan, yang Rampai Puteri Medical Centre buat pakej bersalin terbaru tanpa kenakan bayaran tambahan. Kiranya, korang bayar sekali sahaja la, jika ada berlaku emergency case,  tak perlu bayar lagi. Allahuakbar, tak percaya lagi..




Nah dengar pasal Serenity Package yang tak perlu bayar extra ni. Layan video yang nad letak. Video ni nad ambil dari facebook Rampai Puteri. Nampak tak, nampak, bukan seorang dua je cakap, artis pun ada.  Kalau kena emergency caesarean? Vakum, pemindahan darah, ubat dan barang lebih, tinggal lebih hari siap dengan makan minum, semuanya Rampai Puteri cover.

Selalunya, kita ni tak jadi nak bersalin dekat hospital swasta sebab memikirkan soal perbelanjaan. Yela, kita tak tau kompilasi apa yang berlaku dekat ibu hamil ni, atau apa yang berlaku dekat anak. Mana tau, tiba-tiba ibu kena caeser, tak boleh bersalin normal, harga dah lain. Lagi, kita tak tau tiba-tiba anak kena tahan wad lebih lama, dah kena bayaran tambahan. Tu antara sebabnya yang menyebabkan ibu yang hamil berfikir banyak kali nak bersalin dekat hospital swasta.

Apa Yang Tiada Bayaran Tambahan tu??
Lepas korang tengok video tu, korang mesti rasa nak bersalin dekat Rampai Puteri Medical Centre ni. Dah jelaskan tentang pakej bersalin dia. Ke tak jelas lagi? Meh nad bagitau,
- Tiada bayaran tambahan untuk Pembedahan Kecemasan Ceasarean
- Tiada bayaran tambahan Segala ubatan dan barang dipakai
- Tiada bayaran tambahan kelahiran secara vakum
- Tiada bayaran tambahan jika perlu tinggal lama di hospital
- Tiada bayaran tambahan untuk transfusi darah

Jenis-Jenis Bilik
Apa lagi korang nak tau, berkenaan bilik, boleh sahaja. Ada tiga jenis bilik di Rampai Puteri Medical Centre, dan semua harga bilik berbeza-beza. :

Serenity Suite – RM4200



- Bila tengok bilik ni, memang privacy habis. Bilik paling first class gitu. Siap ada sofa, untuk suami berehat semasa temankan isteri. Siap package dengan peti ais tu..pergh..Bilik macam ni sesuai untuk tetamu datang jenguk ibu bersalin. Alahai bestnyaa..

Serenity Single Room – RM3800



- Bilik ni sama privacy dengan suite tapi sederhana besar. Ada sofa juga.

Serenity Open Ward – RM3200



- Hah yang ni jenis duduk ramai-ramai. Tapi kalau nad, dapat macam ni pun dah best. Sebab tau mesti ibu-ibu bahagian dekat sini. Dapat sembang, takda rasa sunyi sangat. Satu kawasan 4 katil, masih nampak luas dan selesa untuk tetamu datang.

Untuk Pakej Serinity sekali bayar tanpa bayaran tambahan ni, semestinya ada terma dan syarat. Korang boleh tengok gambar di bawah ini.




Kenapa Perlu Pilih Rampai Puteri?

Pusat Perubatan Rampai Puteri adalah kemudahan perubatan sehenti yang memenuhi keperluan ibu, wanita dan kanak-kanak. Mempunyai satu pasukan doktor yang berpengalaman dalam obstetrik & ginekologi, pediatrik, anestesia dan rawatan dan penjagaan pesakit luar.



Rampai Puteri adalah sebuah hospital dengan pasukan profesional yang terdiri daripada gabungan kakitangan yang berpengalaman, yang semuanya komited untuk memberikan penjagaan yang terbaik. Ward dan klinik pula dikendalikan oleh pasukan kejururawatan yang berkelayakan, responsif kepada setiap keperluan pesakit

Nad ada baca komen yang ada di instagram dan facebook Rampai Puteri Medical Centre, semua kata best. Ramai cadangkan tempat ni..

Nad yang baca ni, macam nak mengandung lagi je..hahaa..( anak baru 8 bulan oii )..Ye, masa mengandungkan anak kedua, nad memang teringin nak bersalin dekat hospital swasta. Lepas ni, kalau plan nak mengandung untuk anak ketiga, bolehla berslain dekat hospital swasta, sebab dah tau dekat Rampai Puteri Medical Center hanya sekali bayar sahaja, tiada caj tambahan lain..kihkihkih.

Korang macam mana pulak? Bersalin tak perlu risau. Semuanya diuruskan Rampai Puteri..


Kalau nak tau lebih lanjut lagi berkenaan Pakej Bersalin Tanpa Caj Tambahan ni, atau nak tempah, boleh hubungi Rampai Puteri Medical Centre :

Rampai Puteri Medical Centre
No 9 & 11, Jalan Seri Rejang,
Rampai Business Park South,
53300 Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia.

Web : www.rampaiputeri.com
FB : www.facebook.com/rampaiputerimedicalcentre
Instagram : https://www.instagram.com/rampaiputeri/
Emel : rampaiputeri@gmail.com
Tel : 03-41312039

hai assalammualaikum


Lunch Treat Surprise Di Mr Dakgalbi - Korang dah baca entry nad sebelum ni berkenaan surprise suami dan anak menggunakan khidmat Teddyprank? kalau belum baca, klik entry surprise ni sekarang. Kot la tiba-tiba korang nak buat surprise dekat orang tersayang pulak, dah tau nak tempah dekat mana kan. Hah!, masa surprise tu, nad buat dekat restoran Mr Dakgalbi, makanan Korea. Ni pertama kali nad makan-makanan Korea, sama juga dengan mr mafia. Sebab selalu nampak kawan-kawan post makanan Korea ni, sampai nad teringin nak rasa makanan korea ni. Banyak kedai makanan Korea dekat Mytown ni, last-last pilih Mr Dakgalbi.

Sebelum pergi ni, nad ada whatsup kawan, Sally nama dia. yang selalu makan makanan Korea ni. Tanya menu apa yang sesuai dan murah dekat Mr Dakgalbi ni. Jadi sdia suggest amik set..okla..sebelum tu google juga. Bila dah sampai tempatnya senang, takda terpinga-pinga. Mr Dakgalbi ni ada dekat Level 2 mytown.

Tengok kedai makan dia, luas, selesa dan bersih. Servis pun laju dan tak tertunggu-tunggu.

Sebenarnya tak tau pun apa maksud Dakgalbi tu, tapi baca Sally cakap Dakgalbi tu Ayam..ooo..ok..baru paham. Tapi tak semua menu dia ada ayam, ada juga yang seafood, sotong atau daging. Pada hari kejadian, nad order Dakgalbi 2 Pax Set.



Dalam set tu ada nasi, cheese, dan ramen. Wajib ada mestilah ayam dan sayuran. Ayam tu dah diperap denagn sos istimewa dia.


Setiap set dakgalbi tu datang sekali dengan side dish korean style , dan daun salad . Side dish tu termasuklah salad yang diletak mayonis , lobak putih , seaweed/ tofu soup dan kimchi. Nad suka makan salad mayonis tu, rangup je, makan macam tu je pun boleh. Pertama kali rasa kimchi, mula-mula macam masam, tapi makan dua tiga kali sedap dan rasa pedas.

Lepas tu air nad order Fanta grape, Lemonade dan orange untuk Fariza ( dia yang nak )



Disebabkan pertama kali datang, jadi jakun kejap. Makanan ni dimasak depan mata kita. Pekerja situ yang tolong masakkan, kita tinggal makan je..hehee..jangan risau tentang terpercik ke apa, sebab ada pendinding diletaknya sebesar alam tu..hahaa. Nasib datang sekeluarga, sebab portion dia besar ya amat..hahaa. Makan panas-panas, sedapp oooo..


Mr mafia lagila nampak pelik..hahaa..Nasib ada ramen, masing-masing boleh makan. Cuma baby Farhanah takleh makan..haha..tengok jela kami makan ye nak. Ramen dah biasa makan kan,ayam dia lembut dan sedap.



Lepas tu mr mafia cakap " maggi je ke, takde nasi "..waktu tu, nasi diletak dekat meja sebelah, dia tak nampak..hehee. Nad cakap la, tu ada nasi..hehe. Lepas habis makan ramen, panggil orangnya nak makan nasi pulak. Nasi tu dicampur sekali dengan cheese. Ingat pelik rasa dia, tapi sedap juga..nyumnyum..Mr mafia dah kenyang makan ramen, dia makan nasi sikit jela..hahaa.


Memang kenyang la bila makan dekat sini. Kalau tak habis boleh tapau ok..So balik rumah boleh sambung makan..kihkih..



Hah, korang kalau nak cuba, boleh tengok menu yang nad tunjuk ni.

Oh, Mr Dakgalbi ni dijamin Halal..so boleh makan tanpa was-was.


Jom la layan video nad makan dekat Mr Dakgalbi ni.


hai all,


With the current economic situation, property investors should always look into bigger picture and aim for their goals. Fret not; house is always a need and people with different lifestyle, various levels of income levels, obligations and other life needs yet they still need to buy or rent a house like Urbana residences. Residential property is always in demand regardless of the economy situation. Based on personal observation, there’s one category in the real estate market that is still moving – high end market, transactions are still happening. Nonetheless, it all depends on the right pricing by setting reasonable pricing as per market demand is crucial.

Let’s all consider the market right now is a buyer’s market and sellers are in the urge to sell their high-end property by settling with realistic market price but lower profit margin. Aspiring buyers will make a move to purchase the property when the price is below the market value or if they ace the good deal. In order to attract more buyers, buyers will need to add in some effort by value adding with some simple touch up or refurbishments like adding carpet in the living room, this does make a difference.

Often investors would want to invest in high-end market but questions like areas or neighbourhoods have high-end properties. In the city of Kuala Lumpur, there are few prime and high-end neighbourhoods like Mont Kiara, Bangsar, Damansara Heights and KL City Centre. But why are they considered high-end areas?

1. Market awareness and mature market – these areas mentioned earlier have been well established as ‘expat’ areas, it is frequently recommended to the foreigners by their friends, relatives or business acquaintances.

2. Established transportation infrastructure and amenities – usually couple with children has the biggest factor in making decision whether to purchase or rent the property. Reason – convenience to commute to their children’s school rather than their workplace. Their most preferred and ideal home is to be near to their children’s school and nearby amenities like groceries, eateries and services centres.

3. Larger market for foreigners – most of the high-end areas mentioned are located in central Kuala Lumpur instead of Selangor state. Let’s take into account of the state’s ruling of the minimum cap for purchase of properties by foreigners where expats are only allow to purchase property with the value of RM1million in KL city centre. Thus, the lower restriction will encourage expats to purchase more than renting.

4. Rise of expat population

5. Residential property located nearby multi-national companies or grade A offices.


There are some tips for consideration when purchase high-end residential unit.

1. Price and value: Do some research and gauge the demand and current price for properties around the area or consult your real estate agent. Check around the latest transaction price for similar projects and compare from areas to areas of their value.

2. Demand: The occupancy rate of the project can tell you something which is the demand for residing around the area. You can check it from property websites or get your real estate agent to get the report for you. Then, you will be able to justify the average rental rates for the project.

3. Maintenance: Keep your property well maintained to brush up the potential of capital appreciation. Speak to the property management committee or the neighbours to understand the efficiency of property management. Get background check on the developer’s background and past project.

4. Developments in the future: Keep yourself abreast to the latest news and happenings around the area. Are there any developments that might degrade or enhance your life or tenants’ quality life? Any new projects surrounding that are going to elevate the value of your property in the same area? Will this improve or worsen the traffic condition of the surrounding?

5. Unit’s condition: Inspect the individual unit which you have the intention to purchase. Make sure there are no defects or minimal defects – cracks on the walls or ceilings, pipe system leakage or even bathroom leakage, flooring’s condition especially if it is timber and others. If there are major defects, please get your property management to look into it and get it fix as soon as possible because you want to lease out to tenants smoothly.

hai assalammualaikum

Surprise Pujuk Suami Dan Anak Dari Teddyprank - Selepas kejadian yang menyedihkan semasa birthday anak << klik nak tau lebih lanjut, lusanya kita bagi kejutan lagi. Kejutan untuk memujuk..hahaha. Ni kali kedua nad buat kejutan dekat mr mafia. Sebelum ni buat kejutan birthday dia, kali ni buat kejutan untuk memujuk..hahaa. Nad kan suka buat kejutan-kejutan ni, isteri yang romantik kan i..hahaa..

Buat kejutan bukan untuk hari istimewa je tau, kejutan untuk pujuk pun boleh, konfirm, diaorang akan senyum dan hargai apa kita buat..kihkih. Nak jimat buat kejutan dua dalam satu..Kejutan untuk birthday anak juga. Haritu tak belikan dia kek, hanya bawak pergi playground je, kali ni ada kek siap dengan surpriseeeeeee....

Surprise ni semua nad buat last minute. Mujur ada Teddyprank bantu nad. Senang kerja..Nad nak buat semua sendiri, memang tak boleh la..dahla tak reti bawak kereta, celah mana nak pergi beli belon , kek semua, pulak tu takda masa..huhu..

Plan ni semua memang kena sabar, walaupun kau main terjah je. Yang penting jadi!! Bukan senang nak ajak mr mafia keluar kalau takda apa nak buat. Jadi alasan, nak belanja anak makan. Kebetulan hari Khamis tu, Fariza ada check up klinik, lepas habis check up terus pergi ke Mytown Cheras dan makan di kedai Mr Dakgalbi. Macam biasa, nad akan buat macam biasa je, padahal jantung dah laju, macam mana la surprise ni nanti..hahaa. Jadi ke tidak ni.

Thank you Teddyprank, surprse delivery terbaik..

Bila tengah syok makan tu, sekali Si Wawa datang dari belakang. Dia tak bagitau pun dia dah sampai..hahaa..Weii bukan lelaki kita je terkejut, tapi dengan nad sekali terkejut..haha..Pandai Wawa ni tau. Tak menahan tengok muka mr mafia weyy, nad pun baru nak berlakon nak tau awek mana bagi suami kita ni..amboiii..hahaa..Tapi, tak terkata pulak..kihkih..( kau jangan cari nahas nad )..


Korang tengokla video ni, hehehe..Tengok muka dia, dengan terbeliak biji mata bila nama dia disebut..kah. Dan Fariza sekali, dia pun terkejut sebab nama dia disebut dan ada orang ucap " Happy Birthday " dekat dia..Siap ada kek..yeahh..Orang yang tenagh makan pun duk tengok je..hahaa..

surprise untuk mereka berdua

ciuman kasih sayang buat surprise..hahaa

Terima Kasih Teddyprank..Korang memang awesome..terlaksana juga buat kejutan untuk dua orang tersayang ni. Tersenyum mr mafia dan Fariza, pujukan selesai.. Kihkih. Suami terharu, anak gembira, mommy puas hati..hheheh.

Teddyprank Memang Terbaik

Pertama kali nad guna khidmat Teddyprank ni. Risau juga, macam mana la surprise tu nanti, yela last minute. Tapi, alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Yang penting kena fokus dengan apa yang ko nak buat haritu..haha..Yela, dah bagitau mana lokasi dan waktu untuk surprise tu, kalau lain jadinya memang tak menjadila.. Buat semata nak pujuk orang tersayang..



awat kiut sangat kek ni

Tak sabar dia nak makan kek dia

Masa nad order delivery surprise ni, semuanya guna whatsup sahaja, contoh macam kita nak buat surprise macam mana, apa yang kita nak bagi dekat orang tu, belon macam mana, ucapan apa, bagitau lokasi dengan waktu penghantaran. Hasilnya ada belon I Love You, sejambak coklat dan kek. senang kerja kan. Yang kek tu pun nad tak tau kek apa sebenarnya..hahaa..Pandai juga diaornag pilih kek tu..sesuai dengan anak dara kita tau..

happy family

Amacam, korang ada rasa nak buat surprise dekat seseorang tak. Memang nad rekomen korang guna team Teddyprank ni. Tak kisahla surprise untuk apa pun seperti:
πŸŽ‚ Birthday
πŸ’ Anniversary
πŸ€• Get well soon
🍫 I'm sorry
πŸŽ“ Congratulation
❤️ I love you
🎁 saje suka-suka nak bagi pun boleh.

Pilih mana korang suka , Teddyprank boleh terus hantarkan ke tangan penerima dan taraaaaa, konpem si dia terkejut dan gembira. 😍😘 .Tak kisah area mana, as long as dalam KL dan Selangor, diaorang boleh hantarkan.  FREE BELON, FREE KAD & FREE DELIVERY IN KL‼

Teddyprank, Secret Surprise Planner

Nak tengok pakej lain di Teddyprank boleh layari

🎈 Facebook: @teddyprank4u
🎈 Instagram: @teddyprank
🎈 019-7564019
πŸ“ž http://www.wasap.my/60197564019
hai assalammualaikum

Perancangan Harijadi Dari Mandi Manda ke Kidz Zone Playground Melawati Mall

Happy Birthday Anakku Fariza Yang Ke 3 Tahun - Makin membesar, makin bijak, makin banyak cakap, yang paling cute, dah pandai merajuk..hahaha. Bulan Oktober, harilahir dia, dan sekarang Fariza dah 3 tahun. Dah jadi seorang kakak, yang akdang kejap baik dengan adik, kejap tak baik. Jeles itu mesti ada. Tapi lama-lama mesti paham, sebab diaornag ni macam kembar ok..huhu.


Seperti biasa, bila birthday Fariza, nad akan rancang sesuatu untu sambut birthday dia tu. Kebetulan waktu tu ada tiket ke Bangi Wonderland. Nad tunggula sampai 23 Oktober, nak bagi dia happy masa birthday dia. Sampai hari yang dinanti, pagi-pagi terus siap-siap kan dua budak ni. Siap pam pelampung, bawak baju semua tu la. Teruja ni nak bawa Fariza mandi manda dekat Bangi Wonderland. Bila sampai sana, kekecewaan yang dapat. Guard cakap Hari Selasa Bangi Wonderland tutup. Nad dah terus down gila-gila. Rasa bersalah pun ya. Rasa bersalah dekat anak dengan suami. Yela, habiskan masa dia, tol dengan minyak kereta. Buang masa lama dekat jalan je..hurmm..Nak repeat balik dah tak tau bila, sebab dah takde banyak masa. Tiket sampai akhir Oktober ni je. Takpela, bagi orang lain jela. Nad pulak tak tengok hari apa tutup..sobsob..

Dalam perjalanan, nad dah diam, mr mafia pun suruh bagi cadangan, nak pergi mana. Muka Fariza pun dah muncung. Ya, merajuk, mana taknya, dah nampak Bangi Wonderland depan mata, seronok nak amndi-mandi, tapi akhirnya tak dapat. Sampai sekarang masih rasa bersalah. Lepas tu nad cadangkan pergi ke tempat mandi KLCC. Mr mafia kata ok, cadangan yang bagus. Tapi...tapi..dalam perjalanan balik tu tengok cuaca macam dah mendung, nak hujan..ermm..

Jadi, fikir punya fikir, mr mafia cadangkan pergi ke playground dekat Melawati Mall. Okla, nad setuju je, biar Fariza happy.


Kidz Zone Melawati Mall

Bila sampai sini, dia pun nampak, punya seronok dia.Okla, bagi lupa pasal mandi manda. Bagi dia main puas-puas dalam ni. Kidz Zone ni terletak dekat Level 6, paling atas sekali.

Harga Tiket Kidz Zone

Hari Biasa
- Kanak-kanak (bawah 2 tahun) : RM 25.00
- Kanak-kanak (Di atas 2 tahun hingga 15 tahun) : RM 48.00

Hujung minggu / cuti umum / Cuti sekolah
- Kanak-kanak (Di bawah 2 tahun) : RM 35.00
- Kanak-kanak (Di atas 2 tahun hingga 15 tahun) : RM 58.00

Tiket ni untuk seorang anak dengan PERCUMA seorang penjaga. Contohnya, seorang anak percuma seorang mak. Kalau bapaknya nak masuk, kena tambah RM5 sahaja. Kira murahla kan. Kalau tempat lain rasa termasuk orang dewasa harga lain, kanak-kanak lain..huhu.

Masuk dalam sini, sama macam tempat playground indoor yang lain. Wajib pakai stokin, tak kira anak dan mak ayah sepanjang di dalam ni. Kalau tak bawak, boleh beli dekat kaunter dia. Macam kitaorang memang tak bawakla..hahaa..Daddy la belikan..Stokin pun cantik..kihkih


Boleh Keluar Masuk!!

Hah!!, istimewanya dekat sini, lepas dah bayar, korang boleh keluar masuk sesuka hati. Dibagi pelekat gelang tangan yang ada bar code dekat situ. Hanya perlu scan bar tersebut dekat pintu masuk tu je.

Main Sampai Puas!!

Dekat sini ada macam-macam jenis permainan, seperti bola pancing, trampolin, pendakian web, slaid gelombang, jambatan tali, terowong merangkak dan banyak lagi. Kidz Zone pun ada kawasan futsal dan kawasan bola keranjang. Lagi Fariza suka..Nad suka tengok tempat ni sebab dia warna biru je semua..hehee..










Ni bukan anak je enjoy main, mak pun enjoy main tau..hahaa.

Tempat ni tak nampak luas mana, tapi selesa la. Macam kitaorang pergi hari biasa, memang tak ramai orang la..hehee..Syok sangatla.

Area Kids



Kalau nak letak macam budak-budak kecik, macam Farhanah tu, bolehla letak dekat sini. Takdelah camour dengan budak-budak besar..hehe



Kalau rasa lapar, dekat sini ada sediakan cafe. Sambil anak main, mak bapak boleh rehat sini . Boleh layan secawan minuman atau makan sambil menjaga anak-anak mereka di kawasan permainan.
Anak pun kalau dah paus main, mesti lapar, hah boleh je order dekat sini.


Dekat sini pun ada tempat untuk sambut birthday tau. Ada macam-macm tema, boleh muat sampai 30 orang dalam satu-satu masa. Menarik jugak kalau sambut birthday anak-anak dekat indoor playground kan, lepas sambut boleh main dekat situ..

Fariza dah tak ingat mak ayah dia. Puas bagi dia main..hehee..balik tu ketiduran semuanya..Yang penting dia happy. Tapi, lusa tu, nad bagi kejutan lagi buat dia seklai kejutan pujuk suami..kah..


Video Fariza enjoy main dekat Kidz Zone ni.

hai assalammualaikum


Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdaq Menjelang 2021 - Korang pernah dengar berkenaan Cannis App? Nad ada terbaca pasal cannis ni dekat blog kawan. Tengok macam menarik Cannis App ni, sebab ia mengabungkan 7 dalam 1 fungsi dalam satu apps. Bagus kan, sebabnya kita ni memang suka guna apps-apps ni macam shopping, chat dan macam-macam lagi. Penuh pulak telefon bila banyak apps ni. Bila dapat tau pasal Cannis app 7 dalam 1 ni, lagi kita nak tau lebih lanjut kan. Nad dah install app tu dekat google store, sekarang tengah tengok-tengok macam mana dia berfungsi. Nad dapat tau, aplikasi Cannis bakal disenaraikan dalam Nasdaq menjelang 2021..Woww!!..

"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.


Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.


Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (ε‡― 优 影视 ζŽ§θ‚‘ ζœ‰ι™ε…¬εΈ), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 θ΅„ θ‚‘δ»½ζœ‰ι™ε…¬εΈ), Encik (θ”‘ι€ΈηΎ€) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.


Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App.

Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Korang pun boleh install aplikasi Cannis ni, dan tengok macam mana fungsi dia ok.