November 2018
hai assalammualaikum


Manfaat NH Colla Plus 3 Untuk Kulit

Nak Cantik Macam Janna Nick, NH Colla-Plus 3 Rahsianya - Nad tau, sekarang ramai yang ambil minuman kolagen,  tidak kira perempuan mahupun lelaki disebabkan khasiatnya yang mampu mengembalikan keanjalan dan mencantikkan kulit. Almaklumlah, semakin usia kita meningkat, kolagen dalam badan semakin terhapus dan dari situlah penuaan wajah semakin ketara...sebab tu lah kolagen sangat penting. Nak cantik luar mestilah kena jaga bahagian dalam kan. Nad sendiri ada ambil minuman kolagen. Minuman kolagen yang nad cuba minum sekarang, NH Colla-Plus 3, minuman botani anggur dengan Yis Seramida. Minuman ni Janna Nick pun ambil tau, pelakon, pengacara terkenal tu.




Meet And Greet Bersama Janna Nick

Haritu nad berpeluang dapat berjumpa dengan Janna Nick di Majlis Meet And Greet Bersama Janna Nick di IOI City Mall Putrajaya. Nak tengokla lawa ke tidak macam dekat tv tu!! Seriusla, bila dia datang je, tengok muka dia, lawa sungguh. Kulit licin, cantik, nampak muda remaja kau. Jeles pulak kita. Peramah pulak tu, manis sangat orangnya. Sanggup layan peminat dia yang ramai tu untuk bergambar. Suka sangat dengan Janna Nick ni uiii. Cara dia bercakap, sama je macam dekat dalam tv..pot pet..pot pett..hehee..Terhibur tengok gaya dia tau.





Kalau korang nak tau, Janna Nick merupakan duta NH Colla-Plus 3 ni. Selalunya, sebelum nak jadi duta, wajibla dia ambil dan cuba dulu produk ni kan. Dia pun kongsi apa perubahan yang dia alami selepas ambil NH Colla-Plus 3 ni. Sebagai pelakon dan pengacara, kerja selama 18 ke 20 jam memang lama, dan semestinya rehat tidak mencukupi. Selalunya bila kurang rehat ni, muka akan lesu, naik jerawat, kurang bermaya, tapi bagi Janna, perubahan yang dia dapat, muka nampak glowing, dan paling ketara selepas pengambilan 3 hari, kulit jadi licin je..woww!!..Ya, nad tengok depan-depan, kulit Janna, takda cacat cela, memang cantik sangat, lembut je tangan dia..kagum ok..

Sebab tu nad pun minum ni, nak cantik macam Janna kan..hahaa.  NH Colla- Plus 3 merupakan jus buah-buahan yang mengabungkan kebaikan semulajadi anggur hitam dan merah dengan manfaat kebaikan  teh hijau plyphenol, yis seramida, ekstrak zaitun dan kolagen marin.


Formula unik NH Colla Plus 3 mempunyai rasa pahit, yang sedikit yang berasal dari 'bahan-bahan semulajadi. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi 100% dan tanpa bahan pengawet, perasa sintetik, pewarna dan bahan tambahan kimia. Nad dah rasa sendiri, memang rasa masam-masam kelat macam tu. Tapi masih boleh diminum masuk ke tekak terus, tanpa perlu tutup hidung..hehee.


Keistimewaan Yis Seramida dan Ekstrak Zaitun (15% Hydroxytyrosol)

Keistimewaan NH Colla-Plus 3 ni ia mempunyai Ekstrak Zaitun (15% Hydroxytyrosol) dan Yis Seramida. Kajian menunjukkan bahawa Yis Seramida dan ekstrak zaitun adalah dua ramuan kuat yang memberikan kulit yang lebih sihat apabila digunakan dengan kerap.

Seramida merupakan  komponen membran sel yis yang boleh dimakan yang membantu dalam memulihkan kehilangan ceramida pada kulit kita. Ramuan seperti ini penting dalam menyokong struktur kulit kerana ia membantu untuk membina semula dan mengekalkan kelembapannya, menghalang pengeluaran melanin dan mencerahkan pigmentasi kulit. Apabila digabungkan dengan kolagen, ia meningkatkan pengeluaran kolagen dalam badan kita

Keajaiban Yis Seramida
• Membantu menambah seramidayang hilang disebabkan oleh faktor-faktor persekitaran dan penuaan yang keras.
• Meningkatkan pengeluaran kolagen pada kulit.
• Memulihkan dan mengekalkan kelembapan.
• Membantu menghalang pengeluaran melanin dan mempromosikan kesan pencahayaan pigmen.
• Menyokong struktur kulit untuk mengelakkan kedut dan garisan.

Sementara itu, ekstrak zaitun mengandungi hydroxytyrosol, yang merupakan antioksidan kuat yang dapat meringankan bintik-bintik dan mencerahkan nada kulit. Aktifkan antioksidan glutation untuk menyokong kecerahan kulit kita.


Cara pengambilan;
Hari 1 hingga 6: Makan satu botol setiap hari pada perut kosong pada waktu pagi atau sebelum waktu tidur.
Hari ke 7 dan seterusnya: Ambil satu botol setiap hari ganti.

Sesuai untuk Semua
• Umur 18 tahun ke atas yang mahukan kulit yang sihat dan cantik.
• Sesuai untuk Lelaki dan Perempuan
• Sesuai untuk semua jenis kulit, dengan atau tanpa masalah kulit.


Kesan pengambilan NH Colla-Plus 3

Macam biasalah, kesannya mungkin berbeza mengikut badan masing-masing. Yang penting consume minum. Nad minum mengikut seperti yang disarankan. Nad dah minum 6 botol, dan alhamdulillah, nampak perubahan pada kulit nad. Kulit makin lembap dan muka pun tak nampak penat walaupun tak cukup tidur, jaga dua orang anak ni ha. Nad dapat rasa, lepas minum botol yang ke 4. Kulit pun rasa licin je..hihihi. Memang kena beli lagi la ni nampaknya.


Setiap bahan di dalam NH Colla Plus 3 apabila digabungkan, ia membentuk ramuan yang kuat untuk memberikan kulit yang licin dan lembut. Ia juga mengandungi kolagen laut sebagai bahan sokongan untuk membantu mencapai kulit yang kelihatan muda. Botol nampak kecik, tapi kelebihannya menakjubkan.

Harga:

NH Colla-Plus 3 ( 6 botol x 50ml) : RM48
NH Colla-Plus 3 (12 botol x 50ml) : RM86.80



Korang boleh dapatkan NH Colla-Plus 3 di semua Watson yang berdekatan dengan korang. Nak beli online pun boleh, lagi senang kan..Terjah https://www.watsons.com.my/ sekarang. Nak cantik macam Janna Nick tak, jom la kita minum NH Colla-Plus 3 ni..hihi..
hai assalammualaikum

Kitkat Duo Perisa " Teh Tarik " Memang Unik - Rakyat Malaysia memang suka minum Teh Tarik. Teh Tarik, sentiasa menjadi minuman rakyat Malaysia ketika meluangkan masa di kedai kopi, atau majlis keramaian.Nad ni yang sebenarnya tak boleh minum, sebab asal minum teh tarik mesti pening, mual semua, tapi kadang teringin nak minum, mesti tetap minum bagi hilangkan rasa teringin tu. Sedap oo teh tarik ni. Air teh yang dicampur dengan susu, lepas tu ditarik tinggi-tinggi..Tengah taip pun telan air liur je..hahaa. Paling unik, Kitkat ada keluarkan perisa terbaru mereka iaitu Kitkat Duo Milk Tea / Teh Tarik.

Kitkat Duo Perisa Teh Tarik

Siapa pengemar wafer coklat Kitkat, dan penggemar minum air Teh Tarik mesti suka dengan perisa baru keluaran mereka ni. Nad sendiri dah cuba rasai Kitkat perisa Teh Tarik ni, memang rasa teh tarik. Wafer rangup yang datang dengan dua lapisan, iaitu atas perisa teh Tarik, bawah perisa coklat. Bagi nad, Kitkat Teh Tarik ni takda rasa manis mana pun, tapi memang betul rasa Teh Tariknya.

Berehat sebentar bersama Kitkat

Masa ni telefon nad ada masalah, memang serabut gila kepala. Mujur ada Kitkat Duo Perisa Teh Tarik ni dekat rumah. Duduk luar kejap, sambil menikmati Kitkat ni. Tenang sikit fikiran. Betul la tagline dia " berehat sebentar bersama Kitkat "..hahaa. Dekat rumah ni memang stok Kitkat selalu ada. Bila stress makan la Kitkat.

Kitkat Duo Teh Tarik ni boleh didapati di Giant dan Kedai Mesra Petronas. Boleh juga dapatkan secara online di Shopee dan Lazada. Boleh makan Kitkat dekat mana-mana pun dan bila-bila masa. Makan dengan orang tersayang.
hai assalammualaikum



TonyMoly Panda Koleksi Makeup Saya Yang Cute - Sekarang, barang makeup ada macam-macam jenis tema ok..hehee. Bila nampak koleksi makeup panda dari TonyMoly ni terus ambik. Tengokla tu bukan main cute lagi dengan mata dia, tangan dan telinga..hehee. TonyMoly Panda ni ada banyak sebenarnya, tapi nad baru ada dua koleksi iaitu TonyMoly Cream White Hand Panda Dream  dan Panda's Dream Smudge Out Mascara. Dua barang ni, nad dapatkan dekat Althea.


TonyMoly Cream White Hand Panda Dream

Cream White Hand Panda Dream ni krim memutihkan tangan. Kotla nak tengok tangan putih ke tidak..hahaa..yela muka je putih takkan tangan tak putih kan..kihkih. Ia menggunakan ekstrak buluh dan madu untuk menyuburkan tangan kering dan mencerahkan warna kulit anda. Bebas dari Paraben, Benzophenone-5, dan pewarna buatan. Dirumus dengan Honey Manuka dan Bamboo Sap, krim tangan menghidrasi dan mencerahkan kulit.

Bahan utama nya ialah:
Manuka Honey - Ciri-ciri antibakteria dan anti-radang semulajadi membantu menenangkan dan menyembuhkan kulit.
Buluh sap - Kaya dengan mineral, gula, dan asid amino yang memberikan penghidratan yang sengit.
Niacinamide - Memulihkan kulit terhadap penuaan dan memerangi kesuraman kulit.
Beeswax - pelindung semula jadi yang membantu melembutkan dan melegakan kulit.


Krim ni sangat tebal, kena gosok lama dekat kulit supaya ia serata dekat tangan. Krim ni tidak melekit dan sangat lembap. Ia takde bau, bau biasa je. Jadi pakai untuk putihkan kulit je..hehe..Sebab bungkusan dia yang comel tu membuatkan kita nak ambil..hahaa..

Pakainya macam biasa je, ambil sedikit dan sapu dibahagian seluruh tangan. Pakai waktu pagi dan malam.


TonyMoly Panda's Dream Smudge Out Mascara 

Ni pulak Panda's Dream Smudge Out Mascara. Ingat biasa-biasa je maskara dia, tapi melentik juga bila pakai.Maskara microfiber ringan ini membuatkan bulu mata melentik dan panjang sepanjang hari tanpa smudging. Sap buluh dan ekstrak menguatkan kelentingan untuk kemasan yang licin.


Maskara Pandan Dream ni bila dipakai, bulu mata jadi melentik macam pakai bulu mata palsu tau. Tak akan buat mata kita comot apabila pakai atau bila terkena hujan ke apa. Sangat mudah dicuci. Berusnya pun lebat dan mudah digunakan. Memang bila kita pakai, rapi je takda la comot ke apa.

Sebabkan dia comel, ada bentuk panda tu sebab nad ambil...hahaa..saja tambah koleksi makeup yang kiut miut ni.
hai assalammualaikum

Alat Pembersih Makeup Yang Comel Di Daiso - Haritu masa sambut birthday Fariza dekat Kidz zone Melawati Mall, nad pergi ke kedai Daiso. Biasalah masuk kedai ni tengokla barang apa yang menarik. Masuk keluar sampai dua kali..haaha. Mula-mula tengok dulu, lepas tu masuk lagi baru beli..hhehee..biasalah kalau masuk kedai tu, nak dapatkan barang lain, terus beli yang lain juga.

Tengah-tengah tengok barang, ternampak alat pembersih makeup ni. Comel sangat, kecik je. Satu jenis bekas dan tempat bersih, satu lagi bentuk telur. Satu warna pink, satu lagi warna biru. Apa lagi, tengok comel je, nad pun ambil dan beli.


Ni la dia, dua alat pembersih makeup yang nad rembat..haha. Sampai dua, sebab comel sangat.

Yang warna pink tu, dua dalam satu, tempat bersihkan makeup dan tempat letak berus dia lepas basuh. Senang, takyah beli banyak bekas kan.



Cara guna pun senang je. Buka penutup tu, hah bahagian tajam tu la tempat bersihkan brush makeup. Bubuh air dalam tu, bubuh pencuci cecair khas makeup, gosok berus di dalam dia mengikut arah jam sampai bersih.


Korang boleh tengok contoh dekat video ni.


Kedua pulak, bentuk jenis telur. Sebab comel dan dia warna biru, nad pun beli..gediks kan..apa benda comel semua nak beli. Sebenarnya apa dalam Daiso tu rasa nak beli je semua..hahaha..


Yang ni jenis pakai, berus brush makeup dekat bahagian garis-garis tu. Letakla pencuci cecair khas makeup ye, jangan lupa. Lepas tu gosok-gosok macam dalam gambar. Ada tempat pemegang dia dekat bawah alat ni. Best juga..bersih je brush makeup.

Biasalah perempuan, semua benda berkenaan alatan makeup semua nak  kena ada..Penting tau..
hai assalammualaikum

Breena Beauty Sponge & Brush Clenaser

Makeup Tips : Alatan Makeup Perlu Dicuci 

Breena Beauty Sponge And Brush Cleanser  - Yang suka makeup, mesti ada alatan makeup yang korang gunakan seperti sponge dan brush. Ada pembaca nad yang dekat sini, tak pernah basuh alatan makeup dia ke? Aduii janganla macam tu, penting tau basuh alatan makeup, sama juga macam korang basuh muka nak jaga muka, macam tu juga korang kena jaga alatan makeup. Yela, alatan kita pakai tu, kita pakai dekat mana? muka kan?, jadi, kalau korang nak muka bersih, alatan makeup pun kenala bersih. Ni bertahun guna, tapi tak pernah bersihkan..macam mana la muka tak bertambah teruk nanti. Lagi yang kerja sebagai jurumekap, wajibla basuh alatan makeup tu. Salah satu pencuci alatan makeup yang nad guna iaitu Sponge and Brush Cleanser dari Breena Beauty.

Alatan makeup yang kita pakai tu, mestilah kena dibersihkan supaya bakteria-bakteria dan kotoran lain yang ada pada alatan makeup tidak merosakkan muka kita. Ni merupakan sebagai langkah asas untuk menjaga kebersihan. Sedangkan mainan anak pun nad basuh, apatah lagi alatan makeup nad..huhu.

Alatan makeup perlu dicuci

Untuk alatan makeup yang korang pakai setiap hari, mestilah dicuci seminggu sekali, kalau yang jarang-jarang tu bolehla cuci dua minggu sekali. Nak basuh pun kenala pakai pencuci yang bersesuian. Kadang orang pakai sabun biasa je nak basuh, kalau ok takpela. Tapi macam nad, sebolehnya cari pencuci khas untuk alatan makeup. Pencuci Sponge and Brush Breena ni memang best. Korang boleh dapatkan dekat website breenabeauty.com , harganya murah sahaja, cuma RM15.

Pakai pencuci yang bersesuaian

Bila pakai pencuci khas ni lagi betul-betul bersih kan. Breena Beauty's Sponge & Brush Cleanser perlahan-lahan menghilangkan solek, kotoran, bakteria dan minyak di span dan berus solek. Ia dirumuskan dengan antibakteria serta membantu menghilangkan kotoran dengan mudah serta melindungi dari kuman. Tidak menghasilkan buih berlebihan yang menjadikannya mudah dibersihkan.


Boleh tengok video nad basuh alatan makeup dengan Breena Beauty's Sponge & Brush Cleanser.

Cara menggunakan: Basahkan span  atau berus . Tuangkan cleanser makeup Breena  perlahan-lahan dengan jumlah yang sederhana pembersih ke span basah / berus  untuk membuat lather. Bilas span / berus, dan tarik air yang berlebihan. Ulangi apa yang perlu dan biarkan span / berus untuk kering rata di kawasan pengudaraan yang baik.

Best sangat Sponge & Brush Cleanser Breena ni

Hasilnya memang best, semua alatan makeup memang bersih-sebersihnya. Takda bauan wangi tapi dapat tengok memang mudah kotoran ditanggalkan. Korang boleh dapat kan cleanser Breena ni di SINI.

Breena Blending Pearl Sponge 

Satu lagi produk dari Breena Beauty yang nad suka ialah Sponge dia. Nad kalau apply foundation memang lebih suka guna sponge berbanding berus. Sebab pakai sponge lagi rata, cantik dan kemas. Sebelum ni nad pakai sponge jenis keras, tapi bila dapat cuba sponge Breena ni, aduii, best giler!!.

Sponge yang lembut dari Breena Beuaty, Blending Pearl Sponge

Lembut sangat sponge Breena ni, macam marshmallow. Masa nak guna, memang sedap je dap,dap dekat muka. Kemas je foundation dan concealer bila guna sponge Breena Blending Pearl ni.


Boleh tengok video nad guna Breena Blending Pearl sponge ni. Syok habis.

Sponge ni ada dua jenis warna, satu pink satu hitam. Harga sponge ni RM35. Bila dibasuh je, masih lembut dan masih kekal dengan bentuk asal. Kalau korang nak boleh tengok di SINI.

Boleh layari https://www.breenabeauty.com kalau nak alatan makeup yang lain.