January 2021
hai assalammualaikum
 
Mula Persekolahan, Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah ( PDPR ) Tahun 2021 - Baru dapat tulis kisah persekolahan anak 2021..Sibuk sangat mommy ni uii..Ni baru dapat relaks sikit..hehee. 20 Januari bermula sesi persekolahan untuk semua. Tapi, sayangnya, untuk tahun ini, semua anak-anak perlu belajar di rumah, PDPR katanya. Disebabkan kes covid meningkat ke 4 ribu, makanya, semua Negeri dikenakan PKP. 
 
Bila dah PKP hanya tertentu sahaja boleh dilakukan. Takda benda nak buat, duduk rumah elakkan dari covid ni. Sedih sangat bila tengok anak kena belajar dekat rumah, tak jumpa cikgu, tak jumpa kawan.
 
Tapi takpe, walau belajar dekat rumah, kena semangat. 20 Januari haritu mula persekolahan, kejutkan Fariza, bangun, siap pakai baju sekolah..ehhee. Bagi dia feel sikit. Pagi tu cikgu bagi video je. Pertama hari, cikgu suruh buat hari suaikenal.



Fariza tahun ni 6 tahun dan tahun ni la dia last sekolah di Tabika sebelum masuk darjah 1. Tak tau la nak cakap macam mana. Kesian pun ada sebab tak dapat bersosial dengan kawan-kawan. Perasan tu lain ye bila belajar dekat rumah dengan sekolah. Kadang marah dengan menteri semua, kenapa dibiarkan perkara ni masa penyakit ni mula merebak di China. Kenapa tak buat tindakan awal. Tapi siapalah kita..ermmm. 

Permulaan pengajaran dan pembelajaran di rumah, cikgu bagi pembelajaran melalui video dahulu. Mula-mula macam baisa kena tulis nama dan perkenalkan diri sendiri. 

Alhamdulillah, setakat ni, dia belajar dan buat kerja yang cikgu suruh tanpa merungut ye. Dia akan pastikan kerja dia siap, kalau tak nanti dia cakap " cikgu marah nanti "..hehehe.

 
Tadi, ibu bapa kene ambik buku aktiviti anak dekat sekolah memalui drive thru. Tak tau rupa drive thru macam mana, sebab yang pergi daddy dia. Dapatla kerja sekolah yang cikgu dah sediakn.

Esok baru dia nak bergoogle meet dengan cikgu dan kawan-kawan lain. Mommy kene siap sedia, laptop dan lampu ya bagi muka dia terang benderang, cikgu dan kawan-kawan lain nak tengok.
 hai assalammualaikum
 
Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong Di Astro Citra - Huish, haritu tengok trailer dia dekat astro, seram oii. Selalu cerita hantu Malaysia ni tak berapa seram, ntah apa-apa punya hantu, tapi kali ni tengok, berdebar weii. Semalam tengok sikit je, astro tunjuk sikit je dulu, bagi orang tak sabar tengok, seram gila..hahaa. Cerita 44 Hari Bangkitnya Pocong di Astro Citra malam ni ye, pukul 9 malam. Tak sabar nak tengok. 
 
Ada la part macam kelakar semalam dia tunjuk sikit, macam pocong tu bergerak ke depan. Kita boleh fikir, dia gerak guna trail tu, ntah apa diaorang panggil..ahaha, sebab selalu tengok behind the scene..kihkih. Hari Bangkitnya Pocong ni, pelakon utama ialah Elly Suriati. Huishh kalau dah namanya Ellie Suriati, mestila dia berlakon macam betul. Kalau marah dia marah betul, kalau nangis, dia nangis betul. Ada part dia tarik rambut orang, hahaha, dengan orang lain kene humban. Hah!!, nanti malam korang tengokla. 
 
44 Hari Bangkitnya Pocong arahan Azmir Affandi. Antara barisan pelakon ialah Ellie Suriaty, Kody Rasheed, Riezman Khuzaimi, Anne Abdullah, Raja Syahiran, dan ramai lagi. 
 

Sinopsis 44 Hari Bangkitnya Pocong 

Kisah 44 Hari Bangkitnya Pocong ni suami isteri disebuah kampung, laki dia nama Pak Anjang ( Riezamn Khuzaimi ) dan Maimun ( Ellie Suriaty ) mempunyai seorang anak ( Kody Rasheed) yang bekerja di Singapore. Maimun ni guna-gunakan laki dia, dibagi nasi kangkang untuk dengar cakap dia. Taknak ada perempuan lain dekat dengan laki dia. Kalau tengok part dia kangkang dekat nasi, ermmm..boleh la kita imagine macam mana..huhu.
 


Maimun ni pulak asyik gaduh dengan jiran dan dibenci oleh orang kampung. Satu hari Maimun meninggal. Masa meninggal tu ada pulak kucing hitam lalu. Weii!!, terbangun mayat dia..serammm..Pastu mulalah kisah pocong Maimun ni. Mayat dia tak tenteram, dan mula muncul pocong ni. Mungkin dia nak mintak maaf dekat orang yang dah dia buat kot. HAh!!, kesudahannya tengok la malam nanti. 

Siap-siap sediakan popcorn, apa semua ya malam nanti. Standbay pukul 9 malam buka Atro Citra. Malam ni ok!!!
hai assalammualaikum
 
Jana Pendapatan Menjual Kurma Al Hannan, Kurma Premium Dari Arab Saudi - Boleh dikatakan, kurma ni orang ambil bukan bulan puasa je, hari-hari biasa pun orang makan kurma ni. Banyak manfaat kurma kalau kita makan secara harian. Macam nad sendiri, nad amalkan makan kurma setiap hari dengan makan macam tu sahaja atau campur dalam air susu atau oat. Nad ajar anak-anak makan kurma juga sebab kurma ni banyak nutrisi, khasiatnya untuk kesihatan tubuh badan. Terfikir juga kalau jual kurma ni, mesti permintaan tinggi, boleh jana pendapatan.


Kurma Al Hannan, Kurma Premium Dan Berkualiti

 
Kurma ni kan makanan sunnah, elok kita amalkan. Banyak jenis kurma ada, kali ni nad cuba makan tiga kurma Al Hannan, kurma premium dari Arab Saudi yang nad dapatkan secara online


Kurma Ajwa, Kurma Safawi dan Kurma Mariami. Tengok packaging dia lawa kan. Macam paket coklat pulak..hehee.
 

Macam-macam kurma ada dekat Al Hannan ni, antaranya  Kurma Ajwa , Kurma Safawi, Kurma Mariami, Rutob, Tangkai dan Medjoul. Mungkin ada antara korang pernah makan kurma ni.
 
Al Hannan ni kalau korang nak tau, adalah jenama terkenal dalam dunia buah kurma yang mewah dan semula jadi sebagai pemborong kurma, pembekal kurma Arab Saudi di Malaysia, Brunei, Thailand dan Singapura.
 



Kurma yang dijual semua PREMIUM dan kualiti terbaik yang mematuhi piawaian tertinggi spesifikasi tempatan dan antarabangsa.


Tengok pembungkusan dia, menarik sangat kan. Rasanya pulak macam mana? Sedap!! Ya, memang sedap dan bukan macam kurma biasa nad beli tu. Anak-anak pun suka, asyik nak je, diaorang kata "shedap". Budak-budak tak tipu kan..hehee.




Jana Pendapatan Menjual Kurma Al Hannan

Dalam hati," rasa dah sedap, mesti boleh jual ni". Lagipun kurma ni semua orang boleh makan.

Suami nad pun sekarang jual macam-macam makanan secara online. Boleh tambah kurma ni dalam produk jualan.

Mungkin ada antara kawan-kawan nad ni yang ada impian bercita-cita nak berniaga tapi tak tau nak berniaga apa? Atau mungkin nak ada produk jenama sendiri, tapi tak tau nak buat produk apa?

Kurma la jawapannya. 
 
Sebab apa? Kurma ni memang orang akan cari dan makan.
 
Selalu kita dah nampak produk skincare, tudung dan yang biasa-biasa dah. Berlambak dah, tapi kurma ni, jarang kan orang buat jenama sendiri.
 
Lagi dengan waktu sekarang, memang ramai terkesan, ada yang dibuang kerja, dipotong gaji, dan yang nak tambah pendapatan tu boleh cuba jana pendapatan dengan menjual kurma Al-Hannan ni.


Nad ada baca dalam website Al Hannan ni, diaorang beri peluang kepada sesiapa sahaja yang tambah pendapatan, yang jadi stokis, agen mahupun nak buat jenama sendiri. 
 


Tahun 2020 rakan niaga Al Hannan membuat jualan sehingga ratusan ribu bersama Al Hannan Marketing. Pendapatan sehingga 4 angka sebulan. Korang pun boleh menjadi sebahagian daripada mereka yang berjaya samada menjadi ejen atau stokis.

1. Jualan Retail 
Mungkin korang nak mencuba menjual atau berjinak dalam perniagaan. Korang boleh ambil sikit-sikit dahulu dan jual dengan orang terdekat. 
 

 
2. Jualan Borong Carton 
Kalau dah dikenali, dah rasa boleh jual banyak, korang boleh beli borong. Mana yang ada kedai, nak tambah stok barang, boleh beli borong kurma ni letak dekat kedai. Harga borong mesti lagi murah kan.
 
 
3. Rakan niaga Al Hannan ( ejen / stokis)
Untuk ejen dan stokis, ada dua pakej:
Ejen - MOQ 20 pouch /unit /carton
Stokis - MOQ 100pouch /5 carton

keuntungan
Ejen - 25%
Stokis - 30%

4. OEM - Kurma Jenama Sendiri
Mesti ramai yang teringin nak ada produk dan jenama sendiri kan. Lagi produk yang sangat bagus dan ramai orang makan. Korang yang memang ada niat, dah cukup modal semua, hah boleh grab peluang ni. Boleh buat dengan rekabentuk sendiri atau pihak Al Hannan yang designkan secara percuma.
 

Kelebihan OEM bersama Al Hannan :
- Kilang pembungkusan mempunyai sijil HALAL dari JAKIM dan MeSTI. 
- Barcode untuk setiap jenis kurma yang ditawarkan.
- Mempunyai maklumat Nutrisi untuk setiap kurma
- Kurma dipek dan zip lock pouch yang mampu mengekalkan kesegaran kurma
- Reka bentuk label yang menarik diberikan secara percuma.

Banyak sangat peluang sekarang, korang tinggal grab je. Lagi kurma Al Hannan ni dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputra dan mempunyai pengalaman luas, telah bekerja dengan syarikat perdagangan di Yaman, Iran, Mesir, Tunisia, Arab Saudi, Palestin dan Malaysia.

Berminat nak jana pendapatan menjual kurma premium Al Hannan, boleh layari
Telefon : +6016 873 4032
Email : sales.alhannan@gmail.com
hai assalammualaikum
 
Program Percuma Kawal Kencing Manis Secara Talian Anjuran kawalkencingmanis.com - Penyakit diabetes atau kencing manis bukan hanya dikesan dalam kalangan warga tua malah golongan muda pun ada. Diabetes adalah keadaan apabila paras gula atau glukosa dalam darah lebih tinggi daripada paras normal, disebabkan kekurangan hormon insulin dalam badan atau peningkatan rintangan badan terhadap insulin. 
 
 
Apakah punca kencing manis?
- Mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.
- Wanita yang mempunyai sejarah diabetes semasa mengandung.
- Menghidap Hipertensi
- Mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.
- Berat berlebihan atau Obesiti.
- Gaya hidup yang tidak sihat.
 

Antara simptom-simptom mereka yang menghidap kencing manis.
 
Kencing manis boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan dalam tempoh jangka panjang. Sebab tu, pengidap kencing manis ni perlu sentiasa membuat pemeriksaan kesihatan supaya dapat mengawal gula dalam badan. 


Program Percuma Kawal Kencing Manis Secara Talian Anjuran kawalkencingmanis.com

Sebuah  platform  sehenti  yang  diterajui ahli  professional kesihatan  telah  dilancarkan awal Januari lalu bagi memberikan pemantauan kesihatan secara PERCUMA kepada mereka yang menghadapi  masalah  kencing  manis. 
 
Program secara  atas  talian  ini bakal dilaksanakan selama 14 hari bermula daripada 1 Februari sehingga 14 Februari 2021 yang terdiri daripada Doktor Perubatan, Dietitian dan Nutritionist  yang akan memberi sokongan serta memantau 150 orang ahli terpilih yang berdaftar di laman sesawang  www.kawalkencingmanis.com 
 
Program ini tidak hanya terbuka kepada mereka yang telah disahkan oleh doktor sebagai penghidap kencing manis. Malahan, ia turut memberi peluang kepada mereka yang berisiko tinggi menghidap kencing manis serta kenalan terdekat mereka dengan masalah yang sama.
 
Menurut Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2019 (NHMS 2019), 1 daripada 5 orang dewasa  di  Malaysia  adalah  penghidap  Kencing  Manis  iaitu  terdiri  daripada  kira  kira  3.9juta rakyat  Malaysia. Statistik yang membimbangkan ini turut menunjukkan  bahawa  Malaysia adalah di antara negara yang mempunyai angka pesakit kencing manis tertinggi di dunia.

Kajian  mendapati  bahawa  golongan  yang  berisiko  tinggi  mendapat  kencing  manis  adalah terdiri  daripada  mereka  yang  mempunyai  sejarah  ahli  keluarga  yang  menghidap  kencing manis, berat badan yang berlebihan serta berumur diantara 45 tahun dan ke atas.
 

Malah, golongan yang berisiko ini selalunya tidak mempedulikan keadaan kesihatan mereka sehinggalah mereka disahkan menghidap kencing manis. Penyakit ini boleh menyebabkan banyak komplikasi seperti kegagalan buah pinggang, serangan  jantung,  lumpuh, kabur penglihatan dan amputasi.
 

Kalau tengok pada situasi pandemik COVID-19 ini, 83% kematian adalah terdiri daripada mereka yang mempunyai sekurang-kurangnya satu masalah kesihatan. Pesakit kencing manis merupakan penyumbang terbesar kepada kematian COVID-19 iaitu sebanyak 70%. Manakala 64.9% kematian pesakit COVID-19 mempunyai masalah darah tinggi (Statistik Kematian COVID -19 di Malaysia, 11 Oktober2020)
 
Dengang mengikuti program ini,  pelbagai aktiviti pemantauan telah disusun bagi membantu para peserta yang menyertai program selama 14 hari ni.


Antaranya termasuklah 
- jadual pemakanan bagi  menurunkan  tahap  bacaan  gula  dalam  darah, 
- akitiviti senaman tanpa perlu  keluar rumah, 
- latihan pengawalan stress, 
- kaedah tidur lena tanpa rasa dan gangguan  ingin ke tandas setiap malam
- kaedah dan cara pengambilan nutrisi yang berkesan dari sumber alam semulajadi.
 
 

Ini adalah peluang terbaik bagi pengidap kencing manis dalam usaha untuk mengembalikan nikmat kesihatan dan kesembuhan sepenuhnya secara langkah demi langkah dengan mendapatkan pemantauan daripada yang pakar. Penjagaan teliti mampu mengurangkan risiko serius termasuk komplikasi yang mengancam nyawa.
 
Kawal kencing manis dengan sertai Program 14 hari secara online ini dengan 100% PERCUMA! Hanya 150 orang sahaja.

Ya! Percuma! Tidak ada sebarang cas! Diulangi tiada sebarang cas!

Dengan syarat anda betul-betul komited dan bersedia untuk dipantau!!

Berminat, boleh daftar di :
 hai assalammualaikum
 
Supercube Molasses Herbs Drink - Sejak PKP ni, badan cepat betul rasa penat, 2 kali ganda penatnya. Yela, terperap dalam rumah, dengan kerjanya, dengan anaknya. Bila dapat berehat, nikmatnya, walaupun sekejap. Masa tu dapat tenangkan fikiran, otak dan rehatkan seluruh badan ni. Sambil berehat, nad akan minum sesuatu yang hangat untuk melegakan seluruh badan. Selalu nad minum air teh biasa, tapi haritu nampak kawan-kawan minum Supercube Molasses Herbs Drink ni, terus nad cuba. Memang rasa kelainan ye bila minum air Molasses herbs ni, terasa nikmat satu badan.



Supercube Molasses Herbs ni ada pelbagai jenis:-
- Supercube Molasses Herbs Ginger & Lavender
- Supercube Molasses Herbs Red Dates & Goji Berry
- Supercube Molasses Osmanthus & Roses

Setiap kotak ada ada 20 cube dan ada kelebihan dia sendiri. Masa nak cuba tu, tak terfikir pulak rasa dia. Sebab nampak ada perisa dekat kotak, mestilah rasa sedap kan..hahaha. Ya!!, memang semua sedap, bau pun wangi tau. Lagi satu, kotak dia lawa, warna warni, memang tarik perhatian untuk kita cuba..hehee.
 

Kalau tanya nad mana nad suka, nad suka semua..hehehe. Nad ambil ketiga-tiga minuman teh herba Supercube Molasses ni sebab nad memang perlukan semua. Bukan nad minum sorang,minum sekali dengan suami.
 
Masing-masing dengan kerja masing-masing, kadang stress, kurang tidur, pada masa sama nad masih menyusukan anak. Banyak sangat kerja dalam kepala ni tau. Lagipun supercube molasses herbs ni takda kaffein, memang bagus untuk tubuh badan kita dan banyak khasiat.

Lagipun, minuman herba ni elok untuk kita ambil. Selalunya minuman herba ni kita kena rebus kan, tapi ni tak perlu. Supercube Molasses Herbs ni lain dari lain, bukan dalam serbuk atau uncang tapi bentuk dalam kiub. 
 

Cara nak minum pun senang. Masukkan satu kiub tu dalam cawan dan tuang air panas, kacau dan boleh minum. Nak minum cara sejuk pun boleh. Ikut korang suka yang mana. Macam nad suka minum panas, dapat menhangatkan, menenangkan badan dan fikiran.


Dalam satu kotak ada 20 cube, dan setiap cube dibungkus dengan plastik. Jadi cube tu selamat, tak pecah, dan terjamin kualitinya.

Apa itu Molasses?
 
Kalau korang nampak, setiap kotak ada perkataan Molasses. Hah!!, tu bahan utama dia. Apa itu Molasses? Mesti korang nak tau kan.
 
Molasses ni adalah gula dalam Supercube dikenali sebagai black sugar atau Japanese black sugar. Proses yang sama tapi dibuat di Malaysia. Dibuat dari tebu yang diperah untuk mendapatkan cecair dan direbus berjam2 sehingga likat dan kemudian dikeraskan mengikut bentuk. 
 
Apa beza dengan molasses sugar di pasaran? 
Kebanyakan molasses sugar dan juga gula perang di pasaran adalah hasil gula putih yang kemudiannya di campur kembali dengan molasses syrup yang didapati semasa proses pembuatan gula putih. 
 
Lebih banyak molasses yang dicampur lebih gelap lah gula putih tadi bertukar. Hasil seakan sama akan tetapi proses berlainan. Penghasilan molasses sugar Supercube adalah semulajadi dan tidak melalui proses pembuatan gula putih.

Kelebihan:
1. Glycemic index yang lebih rendah. Glycemic index adalah kadar sesuatu menaikkan gula dalam darah. Makanan dan minuman yang menjalani proses2 adalah lebih tinggi glycemic index. Supercube adalah pembuatan natural jadi glycemic index seakan-akan madu. Supercube adalah alternatif lebih baik dari gula putih mahu pun gula perang.
2.  Sedap dan berkhasiat. Molasses mengandungi iron, calcium, magnesium dan banyak lagi vitamin dan minerals.

Supercube dibuat di Malaysia menggunakan bahan-bahan terbaik gred A yang ada dari Malaysia seperti halia dari bentong dan ada yang diimport dari luar negara seperti Bunga Osmanthus dari China.

Nad dah minum ketiga-tiga Supercube Molasses Herbs Drink ni, memang semuanya sangat bagus. 

 

Supercube Molasses Herbs Drink Ginger & Lavender (calm & soothe - help in soothing body and mind)

Setiap pagi, sebelum buat apa-apa kerja, sebelum anak bangun, nad akan berehat sambil minum Supercube Molasses herbs Ginger & Lavender . Bau aroma tu dah menenangkan jiwa ni..hehe. 


Dalam ni ada 10 cube Molasses Ginger dan 10 cube Molasses Lavender. Yang halia tu memang rasa halia. Yang Lavender tu sedap bau dia,

Sebelum buat kerja, nak bagi badan lebih segar, lebih bermaya, nak hilangkan stress, mulakan dengan minum air ni. rasa terus bersemangat nak bekerja tau..ehhee. Tapi Supercube Molasses herbs drink ni korang boleh je minum malam juga. Bila-bila korang suka.

Lagi satu, ia bagus untuk buang detox , buang angin. Yela, kadang perut ni meragam, tak selesa, mestila kita akan minum air halia kan. Hah!!, ni dah siap dalam kiub , tuang air panas dan minum. Halia dan lavender dapat menghilangkan rasa tidak selesa yang disebabkan angin terperangkap, masalah pencernaan, migrain atau kegelisahan. Selain itu ia juga membantu menenangkan badan dan minda kita.

 

Supercube Molasses Herbs Drink Red Dates & Goji Berry ( nourish & boost - helps in menstruation and pregnant mothers )

Minuman ni sesuai untuk ibu yang berpantang, mengandung dan menyusukan anak. Red Dates dan Goji Berry adalah makanan super terkenal yang menyediakan banyak vitamin dan mineral. Dua bahan ni banyak kelebihannya, sangat membantu wanita semasa haid/datang bulan mengalami senggugut, ibu mengandung yang ada masalah anemia, membantu beri tenaga kepada ibu yang berpantang lepas melahirkan dan menambah susuk bagi ibu yang menyusu.

Macam nad, masih lagi menyusukan anak. Bila nad minum Supercube Molasses Herbs Drink Red Dates & Goji Berry ni, nampak juga susu tu bertambah. Mana yang ibu menyusu tu cubala minum ni. Mana tau boleh tambah pengeluaran susu korang, sambil bagi tenaga dekat badan korang tu.

Masa datang bulan pun nad ambil Supercube Molasses Red Dates & Goji Berry ni, bagi kurangkan sakit senggugut. Ya, nad masih ada lagi senggugut, sampai sekarang bila datang bulan. Mana yang pernah kena tu , taula macam mana sakitnya. Baring jela. Memang selalu minum air suam, nak kurangkan. Tapi bila ambil Supercube Red Dates & Goji Berry ni, rasa kurang sikit senggugut tu.

Satu kotak ada 20 cube, 10 cube Molasses Red Dates dan 10 cube Molasses Goji berry. Nak minum ambik satu cube je mana satu korang nak minum setiap hari.


Supercube Molasses Herbs Drink Osmanthus & Roses ( relax and heal - help in lowering stress level and getting quality deep sleep )

Dari dulu lagi nad ada masalah tidur. Tak cukup tidur, penat buat semua benda. Kadang waktu tidur tak tentu, terjaga -jaga. Bila bangun je dah pening kepala. Lepas tu cuba minum Supercube Molasses Herbs Osmanthus & Roses ni sebelum tidur. Alhamdulillah, malam tidur lena sangat. Bangun tidur pun rasa segar je biji mata ni. Rasa segar badan ni. Macam ajaib tau, lepas minum je terus rasa nak lena, tidur nyenyak betul, memang tak terjaga-jaga macam selalu.

Tengok kiub tu ada bunga kan. Masa minum makan sekali bunga-bunga tu..ehhee. Osmanthus dan Roses, kedua-dua ni mengandungi Vitamin B3 yang dapat membantu menurunkan tahap tekanan dan tekanan darah. Sebagai minuman bebas kafein, minuman herba Molasses ini sangat sesuai korang ambil waktu malam sebelum tidur. Minum pada waktu malam untuk melawan insomnia, dapatkan tidur nyenyak dan bangun dengan segar. 

Tak bagus tau, kalau tidur tak cukup, ada penyakit insomnia ni. Nak buat kerja pun tak produktif. Cubala minum Supercube Molasses Herbs ni. Bagus untuk kesihatan tubuh badan kita.

Ni rupa cube tu dalam kotak Osmanthus dan Roses.

Korang kena cuba minum Supercube Molasses Herbs drink ni tau. Memang elok diambil, cara penyediaannya pun senang. Bentuk pulak dalam bentuk kiub. Setiap kotak ada bahan tersendiri dan kelebihan tersendiri. Semua orang boleh minum, lelaki dan perempuan. Bagi dekat mak ayah kita, lagi bagus ni untuk kesihatan dalaman dan luaran. 

Ambik satu cube je, masukkan dalam cawan, dan tuang air panas. Boleh diminum panas atau sejuk.

Supercube dibuat di Malaysia menggunakan bahan-bahan terbaik gred A yang ada dari Malaysia seperti halia dari bentong dan ada yang diimport dari luar negara seperti Bunga Osmanthus dari China.

Musim PKP ni , kita kena banyak bersabar, tenang, dan perlu tidur yang cukup. Makin stress makin membahayakan kesihatan..huhu. Jadi, korang kene dapatkan produk Supercube Molasses Herbs drink ni. Rugi tak cuba.

Korang boleh dapatkan dari wakil jualan Supercube. Search je #supercube dekat instagram, hah pilih je mana korang berkenan.

Nak tau lebih lanjut berkenaan Supercube Molasses Herbs Drink ni boleh layari:

Website: https://supercube.my/

Facebook: https://www.facebook.com/supercube.hq

Instagram: https://www.instagram.com/supercube.hq/

hai assalammualaikum
 
Klinik Rawatan Kulit Dr Bazilah Di Shah Alam - Ada sesiapa sini ada masalah kulit? Tak kira la masalah kulit muka ke, kulit badan ke, ekzema, masalah rambut pun, hah, ni ada satu tempat ni yang korang boleh pergi. Tempat yang nad nak kongsi ni ialah Klinik rawatan kulit Dr Bazilah. Nad pernah pergi klinik ni di Bangi, boleh klik SINI untuk baca pengalaman nad buat rawatan di Klinik Dr Bazilah  dan nad dapat tau, klinik ni telah beroperasi di Shah Alam.

 

Klinik Rawatan Kulit Dr Bazilah Di Shah Alam

Klinik Rawatan Kulit Dr Bazilah telah mula beroperasi pada 16 Januari 2021 di Seksyen 13 Shah Alam. Klinik ni berada di bangunan Emira bersebelahan dengan Aeon seksyen 13, Shah Alam  dan di atas Bank MBSB. Korang boleh waze kalau nak ke sini.
 


 
Korang jangan risau, klinik ni berlesen di bawah KKM. Staff yang bekerja di sini pun semua staff yang berkelulusan dan dah ditraining dengan baik. Selama haritu nad buat rawatan, semua staff dia friendly. Nad belum pernah pergi lagi dekat Shah Alam ni. Boleh cuba nanti lepas PKP.
 


 
 Bahagian dalam klinik. Nampak selesa dan cantik, SOP pun ada.
 
Mesti korang nak tau rawatan apa yang boleh buat dekat Klinik Rawatan Kulit Dr Bazilah ni.


 
Antara rawatan yang ada, adalah untuk masalah
- Acne
- Allergy
- Aesthetic
- Acne Scar
- Skin pigmentation
- Fungal
- Eczema
- Hair Removal
- Minor surgery
- Psoriasis
- Hair Loss
- Sexual Transmitted Disease

Boleh dikatakan klinik ini menawarkan pelbagai jenis rawatan dari penyakit biasa pada umumnya hingga masalah kulit dan rambut. Bagi yang duduk dekat Setia Alam, Petaling Jaya, Sungai buloh, Klang dan kawasan yang berdekatan, korang yang ada masalah kulit dan rambut semua boleh la rujuk dekat Klinik Dr Bazilah ni di Seksyen 13, Shah Alam. Berkenaan dengan harga, bagi nad, dekat sini harga berpatutan dengan rawatan yang dibuat.

Klinik ini beroperasi dari pukul 10 pagi sehingga 6 petang dan tutup pada hari Selasa. Buat masa ni, kalau korang nak buat rawatan dekat sini, korang kene buat temujanji dahulu sebelum datang ke Klinik. Korang boleh  je whatsapp nombor 0135757627 untuk buat set temujanji ni.
 
Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari
Klinik Dr Bazilah Shah Alam
R-02-01, Emira, Jalan Akuatik A 13/64 A,
Seksyen 13 Shah alam, 40100,
Selangor.
Tel :0350357359 / 0135757627
Website:  www.klinikdrbazilah.com
 hai assalammualaikum
 
Cara Upload Video Landskap Mode 16.9 Di Instagram - Selama ni nak upload video dekat instagram senang je, tapi pagi tadi nak upload job punya video, terus cuak. Sebab apa? Client nak post size landskap mode 16.9 dekat instagram. Kita pun buat macam biasa, tapi bila dah tekan next, terus dia jadi size instagram, alamak!!, dah cuak dah. Tapi nad tak post lagi. Nad ni memang, bila tak capai apa yang dikehendaki client mesti akan cuak punya, jantung laju. Sudahnya bagitau masalah ni dekat mr mafia.

Siapa lagi nak ngadu kalau bukan suami. Dahla kene post kat media sosial harini. Kalau salah kang, buat penat je post, bila tak menepati kene delete buat semula. Kan dah buang masa. Jadi carila cara upload video landskap mode 16.9 di instagram. Alhamdulillah jumpa, dan nad ikut cara dia menjadi.. Weii masa tu perasaa lega memang tak boleh digambarkan. Huhu.. 

Sejak instagram update ni, banyak pulak error dia ye. Haritu masa mula-mula update, nak buat ig story takde tempat nak letak link, ala swipe up tu. Lepas tu ok, ada semula. Kali ni pulak nak upload size 16.9 tak dapat. Rupanya ada cara dia. 




Ok sebelum ni kalau upload gambar ke, video ke, nad akan terus pergi ke simbol tambah dekat home instagram ni. Sebba nak cepat kan. Dah ade dekat depan tu. 



Tapi tadi cuba upload video, nak size melintang, size 16.9 selalunya boleh adjust tekan simbol <> ni. Tengok macam dalam gambar. Then kita boleh adjust kat situ je size yang dikehendaki. Tapi kalau gambar boleh juga gerak-gerak dengan tangan. Tadi tekan simbol tu ok dia ikut size melintang. 




Kmeudian tekan next sebelum publish, dia pergi ke filter, trim dan cover, tengok size eh, pergi size instagram pulak. Kalau melintang nampak semua. Size instagram dia terpotongla tepi. Client tak nak macam tu. Try instagram private mr mafia, pun sama juga.  Ok dah takut. Cara penyelesaian dekat youtube, alhamdulillah jumpa.

Cara Upload Video Landskap Mode 16.9 Di Instagram





Rupanya kene pergi profile kita, ada simbol + dekat profile tu. Korang boleh tengo gambar ye. 


Lepas tekan, akan keluar feed post, ig story, igtv semua tu la. Tekan feed post, tekan video yang kita nak post. 




Kemudian tekan simbol <> untuk adjust size. Ok jadi dah size video 16.9 dekat instagram. 





Lega weiii.. Kalau tak blur macam mana nak buat.. Hehehe. 

Korang ada masalah macam ni. Hah kene cuba la macam mana nad buat ni.