June 2021
 hai assalammualaikum

Nasi Dagang Terengganu Grannies Terlaris Di KLCC - Nad ni tak pernah pun sampai Terengganu, tapi pernah makan salah satu makanan Terengganu iaitu Nasi Dagang. Nad pernah beli dekat orang jual tepi jalan, lauk dia simple je, nasi dengan lauk gulai ikan atau ayam.
 
Waktu PKP ni, kita order la nasi dagang yang boleh buat delivery, teringin kan. Kawan bagitau Nasi Dagang paling sedap, Nasi Dagang Grannies. Nasi Dagang Terengganu yang Premium asli punya dan terlaris di KLCC. Hah,apa lagi terus kita nak cuba. Mulalah usha instagram Grannies. Terliur tengok orang yang buat review dan bagi feedback semua. Terus nad order nasi dagang SET KENYIR, sebab ada macam-macam lauk.heehe.
 


Penghantaran cepat, bungkusan pun elok je. Tapaweh setiap lauk dibungkus dengan plastik, jadi selamat semua kuah dan tak tumpah.

Nasi Dagang Terengganu Grannies Terlaris Di KLCC

Apa dalam nasi dagang SET KENYIR JUMBO, hah ada nasi jumbo, nasi dia memang banyak, lepas tu pilihan boleh lauk ikan atau ayam. FREE gulai telur, FREE gulai udang dan ada lagi special offer add on lauk gulai ayam ada 2 ketul ( vp size ). Nad dapat tau dari kawan, selalunya nasi dagang ni makan dengan ikan aye atau ikan tongkol. Tapi Grannies ni ada macam-macam lauk.


Masa buka tu bau dah semerbak dah. Nasi dibungkus dengan daun pisang, memang wangi nasi dia. Nasinya lembut, makan nasi sahaja pun sedap..hehee. berbeza dengan nasi dagang yang nad beli sebelum ni, dia buat macam nasi biasa je, Grannies punya lagi sedap. Sebab dia sedap, Grannies bukan guna beras biasa tapi 100% beras Basmathi. Bukan biasa-biasa punya beras tau.
 
Makan nasi dagang ni mestilah kena kuah banjir, baru sedap. Kuah gulai pekat, rasanya pun seimbang. habis nasi, hirup kuah pulak, pergh, terangkat..hehhee. Kawan bagitau, bahan masakan dan rempah ratus yang digunakan ni dari bahan yang bergred dan berkualiti tinggi. Semua rempah ratus yang digunakan rempah ratus asli dari negeri Terengganu. Terbaikla Grannies.
 




Gulai udang dia bukan kecik, tapi udang dia besar oo. Antara banyak gulai ni, suka dengan gulai ayam, gulai udang dan telur. Orang lain suka ikan, kita suka lauk lain..heehe. Tu sebab Grannies jual pelbagai lauk, yela, kadang orang tak suka itu, tak suka ini. Senang bila banyak lauk kan. Oh lupa, ada acar timun yang rangup. Memang kena la semua ni.


Anak-anak pun suka, diaorang cakap "sedap mommy". Disebabkan banyak, mana yang tak habis makan siang, bawak ke malam. Sebenarnya lagi bagus habiskan terus, tapi nak simpan ke malam. Kalau nak simpan ke malam, kenala simpan nasi dan lauk ke dalam peti ais. Malam panaskan balik.


Korang kena cuba tau, memang sedap, tak tipu. Ni harga untuk SET KENYIR dan SET KUALA untuk yang keluarga besar atau nak makan ramai-ramai. Takdalah mahal mana pun, harga berpatutan. Lauk pun banyak.



Beli SET KENYIR dan SET KUALA dapat biskut Premium Crunchy Cornflakes. Biskutnya pun sedap.


Taknak beli set banyak ni, ada je yang jual satu-satu lauk. Kalau korang dah rasa mesti nak rasa lagi. Ni betul-betul Nasi Dagang Terengganu Premium ni.
 


Korang kalau nak boleh je order
Whatsapp / Call : 013 907 5199
Instagram : https://instagram.com/grannies.my
Facebook : https://www.facebook.com/grannies.my

 hai assalammualaikum
 
Kedai Hiasan Rumah KayuHome Terengganu Untuk Peminat Dekorasi Rumah  - Nad ni sekarang tengah mood untuk dekorasi rumah, nak cantikkan rumah. Yela, rumahku syurgaku..hehhee. Bila rumah cantik, kemas, ada konsep tersendiri, mesti la rasa best, rasa tenang. Balik rumah, tengok cantiknya rumah aku. Hah!!, dekorasi rumah ni dapat mempengaruhi jiwa kita juga tau. Setiap orang berlainan citarasa, ada orang suka modern, ada orang suka klasik, english style, macam-macam la.
 
Siapa tak suka kalau hiasan dalaman rumah menarik dan mempesonakan, betul tak? Bila dah ada rumah, tak kiralah menyewa atau hartanah sendiri, mesti ada rasa nak menghias sehingga sedap mata memandang


Kedai Hiasan Rumah KayuHome Terengganu Untuk Peminat Dekorasi Rumah

Sekarang, ramai yang kongsi cara mereka dekorasi rumah. Banyak ilham kita boleh dapat untuk kita menghias dan mendeko rumah kita sendiri. Kalau dah mendeko tu, mestila nak beli barang-barang hiasan kan. Banyak pilihan sekarang, tapi salah satu kedai hiasan yang nad nampak dekat facebook, kedai hiasan rumah Kayuhome Terengganu ni. Kedai hiasan ni terletak di Bukit Tunggal sebelum naik jambatan ke Pulau Duyung. Kalau nak beli online pun boleh, diaorang ada buat penghantaran.


Kedai ni bukan jual periuk memasak je, rupanya ada juga jual barang hiasan dan barang dekorasi rumah rumah yang terdiri daripada pelbagai design yang unik dan menarik. Pergh nad sendiri tengok barang-barang dia cantik, dan modern. Ada pelbagai jenis barang hiasan ada, hiasan dinding, dapur dan lain-lain.
 







Nad geram betul tengok jam dinding ni. Dah bayangkan bila letak dekat rumah, gila lawa kot. Siap ada peta lagi, aduh, berkenan pulak. Dekat rumah pun jam dinding takda, taknak la letak jam biasa kita guna tu, mestila nak ada jam yang nampak moden dan cantik.





Ada banyak lagi jenis jam dinding ada, macam design ya. Memang lawa sangat semua, nampak modern. Warna gold menyerlahkan lagi rumah kita.










Ada juga hiasan dinding bunga, cermin, semuanya buat korang rambang mata..hahha. Nad yang tengok pun dah terfikir, " eh cantiknya ni kalau letak dinding bahagaian tempat makan ".." eh ni pun lawa kalau letak bilik "..hah, macam mana tu..ahaha.





Hah yang style, boleh beli dua atau tiga, lekat kat dinding, boleh letak bunga2 kecik, yang comel-comel. 



Kita ni kalau nak cantik, bukan satu ruang je, kalau boleh semua sudut ruang nak cantik. Bila sofa dah lawa, mestilah nak ada hiasan pokok bunga. Tempat letak bunga tu pun nak lawa. Ada je kat sini. Bagi yang inginkan hiasan dalaman rumah yang nampak sofistikated dan terkini, bolehlah menggunakan barang hiasan moden di Kayuhome Terengganu ni.


Aduh meja ni pun tergoda. Trend sekarang kan meja warna gold ni. Letak bunga dan gambar dekat ats meja, fuh lawa.




Jangan tak tau, kedai hiasan KayuHome Terengganu ni pun ada jual barang-barang dekat dapur. Barula kemas nak dan selesa nak memasak kan.

Boleh dikatakan dekat sini, serba lengkap barang hiasan ada. Yang penting masa memilih tu, kenala ikut konsep, dan kesesuaian warna. Barula aura positif masuk dalam rumah tu ada. Kalau caca merba, lain pulak jadinya kan..ehhee. 

Mana yang ada rumah baru, lagi syok nak mendekorasi rumah kan. Pilihlah konsep dengan sesuai dan kena dengan jiwa supaya tidak menyesal di kemudian hari.
 

Lagi best, kalau nak mendekorasi ni, kita pergi kedai dia sendiri, baru puas hati dapat tengok dan sentuh barang sebelum dibelikan. Bagi yang berada di Terengganu, korang boleh datang ke kedai KayuHome Terengganu terletak di Bukit Tunggal sebelum naik jambatan ke Pulau Duyung. Mana yang tak dapat pergi, kita beli online pun boleh..hehee.
 
Hah, ada yang merancang nak pergi Terenggau tu bila boleh rentas negeri? Terengganu ni kan salah satu tempat pelancongan yang menarik. Banyak lokasi yang, pantai yang boleh dikunjungi. Selain itu makanannya yang sedap dan murah. Bila dah sampai terengganu tu, jangan lupa singgah ke kedai KayuHome ni di Bukit Tunggal, Kuala Terengganu. 
 


Untuk ketahui lebih lanjut korang boleh ke
Contact : 013 6699 512

Nikmati setiap saat yang korangluangkan untuk menjadikan rumah lebih cantik dan hebat. Yang penting, kita dekorasi kita gembira!

 hai assalammualaikum

Telefilem Pemuja Kubur, Memang Terbaik - Haritu nad ada tonton rancangan Telefilem di Astro Citra. Siaran ni memang kerap siarkan rancangan hantu macam tu, memang syok layan. Jadi, hari Sabtu haritu, telefilem bertajuk Pemuja Kubur. Tengok dari mula sampai habis, pergh!!, memang terbaik. Kalau ada Beto Khusyairi, memang hebat la cerita tu.
 
Barisan pelakon
Beto Khusyairy sebagai Zarul
Aedy Ashraf sebagai Azhar
Kaka sebagai Zureen
Ellie Suriaty sebagai mak Zarul
Man Kobena


Sinopsis Telefilem Pemuja Kubur

Telefilem ni berkisahkan tentang Zarul dan Azhar merupakan  kawan baik. Mereka ni gunakan cara singkat nak dapatkan sesuatu, nak cepat kaya dan cinta dengan cara syirik, cara yang sangat dilarang dalam Islam. Mereka menggali kubur mayat perempuan beranak untuk dapatkan tali pocong sebagai azimat nombor ekor dan mendapatkan minyak dagu.


Kali pertama, hasilnya memang menjadi. Zarul menang nombor ekor, dengan azimat tali pocong yang dipakai di pinggangnya. Azhar pula berjaya menambat hati cinta Zureen yang sebelum ini ditolak. Azhar telah mencalit minyak dagu kepada Zureen sehingga menyebabkan Zureen jadi angau kepada Azhar.
 

Lepas tu, sehari demi sehari mereka diganggu dengan hantu yang mereka gali tu. Mulanya Zarul dengan Azhar tak ambik port sangat, tapi lama-lama makin teruk. Memang menakutkan bila tengok, hantu pocong berada di mana-mana. Paling geli masa hantu tu beli burger diaorang jual ni. Dia makan burger mentah tu.

Sebelum kawin, Azhar ada cakap dengan Zarul dia dah taknak buat benda syirik ni lagi dan nak bertaubat, Zarul pun paham.
 
Azhar pun kawin dengan Zureen. Masa persandingan mereka, hantu tu datang dan merasuk Zureen. Zureen kerasukan sekejap. Azhar boleh tau kenapa Zureen jadi sebegitu dan mula rasa tidak sedap hati, dan memandang Zarul, yang dia sendiri tau apa puncanya.
 
Lepas Zureen, isteri Azhar kena ganggu, mak Zarul juga kena ganggu. Orang kalau dah main dengan syirik memang tak boleh lari ye.


Zarul mula ajak Azhar untuk pergi jumpa bomoh, tapi Azhar taknak sebab dia dah taknak buat benda ni semua. Zarul pedajal kawan dia dengan bagi kain kuning yang diambil dari bomoh dan diberi kepada Zureen. Zureen terkjut dan terlalu marah dengan Azhar sebab Zureen boleh agak, suaminya pikat dengan cara syirik sehingga dia nak mintak cerai.
 




Zureen dua kali mengandung, kandungan pertama gugur sebab kerasukan, kali kedua bukan sahaja kandungan mati, dengan Zureen mati. Lepas kejadian Zureen tau suaminya pikat dengan cara syirik, Zureen keluar dari rumah tu. Kemudian beberapa hari, dia datang semula ke rumah Azhar untuk bincang hal penceraian. Azhar tetap takank cerai, dan berlaku pergaduhan di tangga. Tiba-tiba hantu muncul dalam badan Zureen, Azhar terkejut dan tertolak isteri di tangga. Maka meninggal la Zureen dan anak dalam kandungan tu.



Azhar terlalu marah dengan Zarul. Zarul masih diganggu dengan hantu di rumah. Dia pun jumpa dengan bomoh yang diaorang pergi sebelum-sebelum ini. Bomoh tu suruh gali mayat isteri Azhar pulak. Zarul mandi air darah ayam hitam.




lepas tu pergi ke kubur dan cuba menggali kubur isteris Azhar. Azhar yang tak sedap hati, terus pergi ke kubur isterinya, dan betul apa yang dia syak, Zarul nak menggali kubur isterinya. Berlaku pergaduhan dan hantu-hantu tu pun muncul. Akhirnya Zarul mati kene hentakan batu dekat situ tanpa boleh mengucap.
 

Cerita nampak macam kita dah tau, tapi masih best untuk ditonton..Memang seram..ehhe. Bila dia peluk hantu pocong tu..adoii..
 
Selalu astro ada tayang ulangan. Tak pun tengok dekat youtube kalau ada.