hai assalammualaikum

Tower Walk 100, Tarikan Terbaharu Menara Kuala Lumpur - Korang pernah rasa, berjalan dekat tempat tinggi 100 kaki, masa tengah jalan, korang nampak bawah, lepastu dapat nikmati pemandangan yang indah dari atas?. Korang nak rasa tak?  Korang dapat bayangkan tak apa nad cakap ni?..hahahaa. 

Ok, meh nad nak cakap, Menara Kuala Lumpur memperkenalkan tarikan terbaharu mereka untuk pengunjung merasai pengalaman berjalan dan menikmati suasana dari tempat tinggi, Tower Walk 100.
 hai assalammualaikum

Glowpeach Produk Kolagen Kesihatan Dan Kecantikan Berasaskan Bahan Organik - Kesihatan dan kecantikan amat penting dan ia perlu seiring dengan kehendak serta gaya hidup masyarakat. Pengambilan produk kolagen selalunya menjadi pilihan masyarakat untuk kekal cantik luar dan dalam.

Berdasarkan kajian dan pengalamannya sendiri, Khaireen Kamarulzaman, 23, seorang bekas pramugari mendapat idea untuk mengeluarkan produk kolagen berasaskan bahan organik iaitu Glowpeach, dalam bentuk minuman yang mudah untuk diamalkan.
 hai assalammualaikum

Banyak Buku Menarik Di Kedai Buku Islam Online IMAN Shoppe - Sejak PKP haritu, nad rajin baca buku,yela, dah tak tau nak buat apa. Luangkan masa dengan baca buku. Tapi bukan baju jiwang-jiwang ke apa, nad suka baca buku islam, buku agama yang ada maksud mendalam dan memberi semangat dan kesedaran dalam diri ni. 

Selain tu, nad suka beli buku pasal keluarga, macam mana jadi parent yang terbaik. Biasalah, kita belum sempurna lagi ya, hehee, sebab tu kena banyak membaca. Nad memang suka pergi kedai buku, bawak anak-anak masuk kedai buku, bagi diaorang pilih nak buku apa. Nad memang suka dekatkan anak-anak dengan buku ni. Tapi sejak duduk rumah ni, banyak masa membeli secara online. Lagi mudah dan semua jenis buku ada.
 hai assalammualaikum

Al-Hamra Integrated School, Sekolah Agama Swasta Berteraskan Pembelajaran Holistik Islam Dan Kurikulum Bahasa Inggeris - Setiap ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak-anak, terutama sekali dalam pembelajaran. Ilmu dalam apa-apa bidang sekalipun sentiasa ada nilai tersendiri seiring dengan perubahan semasa. Apatah lagi kalau ilmu duniawi ini digabungkan bersama ilmu akhirat. Itula yang diterapkan di Al-Hamra Integrated School, sekolah agama swasta yang berteraskan pembelajaran holistik dan kurikulum Bahasa Inggeris. 

Pertama kali nad masuk ke sekolah agama swasta Al-Hamra ni, memang kagum sangat dengan suasana dan persekitaran dalam kelas. Ruang yang sangat selesa, ceria dan inovatif , membuatkan pembelajaran sangat menyeronokkan bagi pelajar. 
 hai assalammualaikum

Pelancaran Produk Kesihatan Seisi Keluarga, Figura Coffee Latte - Baru-baru ni syarikat pengeluar produk kesihatan iaitu Figura ( M ) Sdn Bhd, ( Figura International ), sebuah syarikat milik penuh bumiputera telah melancarkan produk kesihatan terbaru mereka iaitu Figura dan Figura Coffee Latte, produk yang sesuai untuk seisi keluarga di Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur. 

Dalam kehidupan seharian kita, memang memerlukan makanan tambahan untuk kesihatan dalaman dan luaran. Lagi-lagi waktu pandemik sekarang, kesihatan amat penting untuk kita jaga. Untuk memilih makanan tambahan yang bagus, bahan kandungan yang digunakan dalam sesuatu produk itu amat penting. 
 hai assalammualaikum

Baju Elsa Untuk Anak-Anak Beli Di Shopee - Bila keluar cerita Frozen, anak-anak memang suka sampai hafal lagu tu. Diaorang nampak pulak budak-budak baya dia pakai baju Elsa, mula la nak juga. Nak taknak mommy kene kumpul duit belikan baju Elsa untuk diaorang..huhu. Anak bukan seorang tapi dua orang perempuan. Wajib ye seorang satu kena ada baju Elsa. Takkanla nak beli sorang pastu kongsi, memang tak muat la baju, saiz dahla berbeza. Takkan mommy kejam, beli satu baju je.

Bila dah kira-kira, ok, ada duit nak beli baju Elsa ni. Terus tengok kat shopee, baju Elsa mana yang lawa dan paling penting murah..hehehe.Gigih mencari beberapa hari ye, demi kegembiraan anak-anak. Haish kalau korang tak kenang jasa mommy korang ni tak tau la..hahahha.
 hai assalammualaikum

Lala Kecil Tumis Saja, Korang Pernah Makan Tak? - Bertahun lamanya tak makan lala kecil ni. Dulu masakecik-kecik mak suka beli lala kecil ni. Bila ana-anak dah besar jarang pulak mak beli. Nad suka sangat lala kecil ni. Walaupun saiznya kecil-kecil, tapi bila makan tetap puas. Sekarang nak anmpak lala kecil ni memang susah ye. 

Ni nad dapat masa balik kampung haritu. Adik ada beli, tapi dia bagi mak. Mak pulak bagi nad.. Hahaha. Tu best balik kampung, ada jela di bawa balik. Lagi suka kalau dapat barang basah ni.. Hahaha. Lala kecil mak bagi ni pun banyak betul.
 hai assalammualaikum

Aiskrim Wall's Cornetto Love Rose Peach Flavour - Aiskrim Wall's Cornetto love rose peach flavour dah lama keluar kot, biasalah kita memang lambat sikit nak rasa ni..hehehe. Takpe, biarkan lambat, asalkan dapat rasa. Kalau beli awal-awal mesti habis stok kan, yela orang berebut cari. 

Haritu pegi myNews, nampak aiskrim wall's cornetto love rose ni peach ni, terus ambil. Sebab tengok orang post, kiut je bentuk dia, bentuk bunga ok. Tak pernah nampak aiskrim berbentuk cantik macam ni, sebab tu kita beli.
 hai assalamualaikum

Guna Frankincense YL Untuk Luka Di Bibir Cepat Sembuh - Budak bila dah membesar, ada jela dia nak buat aksi. Buat benda yang dia tak pernah buat. Nak ikut apa orang lain buat. Contohnya macam melompat. Mula-mula memang hebat, takda apa-apa. Bila dah berkali-kali, hah luka bibir dah. Tu la yang jadi dekat anak dara nad, anak nombor dua, Farhanah.

Bab-bab melompat ni tak kira la anak nombor berapa. Biasa bila tersalah landing, mesti pecah bibir atau benjol kepala. Tapi Farhanah ni, luka dekat bibir. Bila tanya,' kenapa ni dik?'.Dia jawab, 'anah atuh,anah ompat ( Farhanah jatuh, Farhanah lompat ). Haishh, macam-macam budak nak membesar ni tau.
 hai assalammualaikum

Azomis Skincare : Empat Langkah Mudah Penjagaan Kulit Muka - Sejak duduk rumah ni, nad makin rajin nak jaga kulit muka. Dulu zero pasal kecantikan ni, main belasah je pakai tanpa lihat kulit sendiri, sudahnya habis rosak muka dan berjerawat. Paling rajin pun cuci muka je, lain tak pakai. Bila dah banyak baca tentang penjagaan kulit muka ni, dan kita ikut langkah yang betul, alhamdulillah, lama-lama kulit pun jadi sihat dan cantik.

Nak kulit wajah yang cantik, sebenarnya tak perlu banyak step pun, buat yang basic pun je pun dah ok. Antaranya, cuci muka dua kali sehari. Selepas itu apply toner, serum, moisturizer dan sunscreen. Tambahan, pakai mask 2 kali seminggu. Buat ni pun dah mencukupi untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.

DIY CORNER COFFEE & TEA BAR DI RUMAH

in , by Nadia Johari, 23:26:00
 hai assalammualaikum

DIY Corner Coffe & Tea Bar Di Rumah - Suka tengok coffee & tea corner orang buat. Nad dari dulu memang ada corner untuk minum ni, tak kisah la kopi ke, teh ke, air manis ke, susu anak ke. Memang nad jadikan satu tempat tu, untuk minuman je. Nad memang jenis suka satu tempat tu, tempat dia je, tak suka campur-campur dengan yang lain. Salah satu sebabnya senang dan memudahkan kita. Takda la tercari-cari barang kan. Samalah macam tempat coffee & tea corner ni. 

Sebelum ni memang bersepah tempat ni, tak teratur, main letak je. Lepas tu suka usha dekat pinterest coffee & tea corner. Memang cantik bila tengok. Jadi kita ambil la idea sikit-sikit dekat situ. Pastu sikit-sikitla kita kemas area kopi dan teh ni.
 hai assalammualaikum

Sarapan Sandwich Sedap, Isi Padat, Puas Makan - Akhirnya dapat juga makan sadwich yang sepupu nad buat ni. Dia jual juga sandwich ni, jadi nad pun beli nak rasa. Selalu nampak sepupu nad ni post sandwich dia dekat whatsup story. Terliur tengok tau, sebab sandwich dia buat, isi padat, memang puas kalau makan. Tapi tu la terpaksa telan air liur sebab masa tu tak dapat balik lagi. Hah, bila dah dapat balik kampung, baru dapat rasa. Itu pun mak yang orderkan..hehee.

Nad memang suka makan sandwich. Selalu kalau pergi myNews, mesti cari sandwich, tapi biasalah, sandwich kat kedai takda sayur, isi je. Kalau orang jual ni, hah siap ada sayur, isi banyak. Tengok sepupu buat tu yang nak cuba rasa, sebab nampak sedap.
 hai assalammualaikum

Waterpark Di Kampung : Sewa Kolam Renang Saiz Besar Untuk Anak - Anak - Siapa kata kat kampung takda waterpark..hehehe. Walaupun hanya kolam renang satu jenis je, tapi tu cukup buat anak-anak gembira. Bukan kolam renang yang biru tu, ni kolam renang yang besar siap ada gelongsor macam dekat waterpark. Cukupla muat untuk 13 orang kanak-kanak yang kecil-kecil dan sedang kecil..hahaa. Siapa yang besar, takdanya masuk, takut pecah.

Plan adik nak sewa pelampung kolam renang ni, sebab nad baru dapat balik kampung, jadi bila semua dah berkumpul, adik nak la bagi budak-budak ni gembira. Nak bercuti satu keluarga dekat luar, masing-masing masih sibuk. Jadi plan lain, kita buat suasana bercuti, berenang seperti di waterpark di kampung sahaja. 
 hai assalammualaikum

Dulu Kerja Makan Gaji, Kini Buat RM9 Juta Sebulan Jual Produk Orang Lain - Kalau dulu-dulu, berniaga kena buka kedai atau buat jualan langsung jumpa orang sana sini berjemur bawah matahari bagi flyers dan bisnes kad. Tu pun belum tentu orang nak tengok flyers yang kita bagi.

Tapi kini zaman dah berubah, banyak perniagaan telah beralih ke atas talian (online) melalui social media dan website. Perubahan ini juga telah membuka peluang kepada ramai orang untuk menceburi perniagaan sebab banyak syarikat sekarang ni menawarkan peluang perniagaan bersama mereka tanpa perlu keluarkan modal dan tanpa perlu pegang stok produk. Lagi-lagi Zaman social media ketika ni membuka banyak peluang kepada kita nak jana pendapatan tambahan.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS